Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@ivka26101993 aj daňový bonus Vám patrí
Ahojte, je tu prosim niekto v NR kraji, v prvej 10tke?
@klaudiahu super, v podstate aj my 🙂 ja len ze za posledny polrok to riadne skočilo mam pocit,ale myslim,ze uz budu mat vsetci len tie iste kriteria, takze sa to asi opat spomali
Nevies prosim ako to je,ci pri dosiahnuti napr cisla 10,nas oslovia z uradu,aby sme boli "v strehu"? Ako casto teraz treba vobec oslovovat urad? Ci len nadalej čakať 😀
@jazmina87 ahoj, to je super, ze ste uz tak blizko. na tvojom mieste by som volala castejsie na urad ako doteraz o poradie. ale myslim, ze ti nebudu volat, ked uz budes blizko, budu volat az ked bude dieta.
@janetinka27 ja zvyknem vzdy len pisat email (cca kazdy polrok),ale mozno prave teraz je na mieste zavolat o 2-3mesiace a pripadne sa popytat aj na to,ako to vidi pani uradnicka časovo 🙂
@jazmina87 nevolaju informativne dopredu, zavolaju aj ked budu mat dieta...
V prvej cca 20tke to ide pomaly ano, asi najpomalsie zial. Ale odporucam volat castejsie. Ja som volala ku koncu 1x mesacne. Telefonat je osobnejsi ako email, lepsie si ta zapamataju 🤭 a potom aj mozno rychlepsie oslovia, aj ked nebudete este na uplne prvom mieste.
Stava sa to casto.
Áno, v podstate je to presne tak ako ste písali. Tiež som mala pocit že posledný pól rok to slo celkom fajn. Teraz keď som volala v auguste a keďže sme v prvej 20 … tak som vravela pani úradnícke že skúsim zavolat najbližšie niekedy pred sviatkami. Vravela , že je to v poriadku , od toho sú tam , ale skôr to vidí až po novom roku. A nie hneď, možno koncom zimy. Tak uvidíme.
@cigaretka5 Ahojte, prosím vás, kedy mozem ist na rodičovský, keď nám dajú dieťa? (nemám nárok na materskú)
Dieťa na hosťovskom.pobyte, tak vtedy nie. A keď dáme neodkladko, potom už môžem žiadať?
Ďakujem
@krkavcia_mater od vykonatelneho neodkladneho opatrenia, nemusi byt pravoplatne
@kikuska_wedge Ďakujem!
@krkavcia_mater neodkladko vam pride zo sudu postou, pojdete na sud dat si opeciatkovat vykonatelnost, do cdr pre preberaci protokol. S tymito dvomi papiermi potom na upsvar podla trvaleho bydliska. Ak by bol problem, tak ci tak pisomne poziadajte. Niekedy sa stretavame len so zakonov neznalou uradnickou.
@kikuska_wedge prosim vas, nejake vzory na neodkladko najdem niekde?
Nám na úrade pomáhali napísať NO
@krkavcia_mater bio rodicia su uz pozbaveni rodicovskych prav?
@krkavcia_mater jeej už?😍
@tarrra áno 🙂
@krkavcia_mater teším sa s vami😍
@tarrra ❤ Ja mám stále vzadu v hlave taký výkričník, že "čo ak sa to pokazí"

@tecko28 v Nr kraji ste cakali 11 mesiacov na poloetnicke? To teraz niekedy?