icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

joannita
11. okt 2023

@tecko28 v Nr kraji ste cakali 11 mesiacov na poloetnicke? To teraz niekedy?

tecko28
11. okt 2023

@joannita 2018 zapisani

joannita
11. okt 2023

@tecko28 jaj no to boli uplne ine cakacky este...

tulipan43
15. okt 2023

@ivka26101993 aj daňový bonus Vám patrí

jazmina87
16. okt 2023

Ahojte, je tu prosim niekto v NR kraji, v prvej 10tke?

klaudiahu
17. okt 2023

@jazmina87 ahoj , sme v prvej 20 …

jazmina87
18. okt 2023

@klaudiahu super, v podstate aj my 🙂 ja len ze za posledny polrok to riadne skočilo mam pocit,ale myslim,ze uz budu mat vsetci len tie iste kriteria, takze sa to asi opat spomali
Nevies prosim ako to je,ci pri dosiahnuti napr cisla 10,nas oslovia z uradu,aby sme boli "v strehu"? Ako casto teraz treba vobec oslovovat urad? Ci len nadalej čakať 😀

janetinka27
18. okt 2023

@jazmina87 ahoj, to je super, ze ste uz tak blizko. na tvojom mieste by som volala castejsie na urad ako doteraz o poradie. ale myslim, ze ti nebudu volat, ked uz budes blizko, budu volat az ked bude dieta.

jazmina87
18. okt 2023

@janetinka27 ja zvyknem vzdy len pisat email (cca kazdy polrok),ale mozno prave teraz je na mieste zavolat o 2-3mesiace a pripadne sa popytat aj na to,ako to vidi pani uradnicka časovo 🙂

joannita
18. okt 2023

@jazmina87 nevolaju informativne dopredu, zavolaju aj ked budu mat dieta...
V prvej cca 20tke to ide pomaly ano, asi najpomalsie zial. Ale odporucam volat castejsie. Ja som volala ku koncu 1x mesacne. Telefonat je osobnejsi ako email, lepsie si ta zapamataju 🤭 a potom aj mozno rychlepsie oslovia, aj ked nebudete este na uplne prvom mieste.
Stava sa to casto.

jazmina87
18. okt 2023

@joannita no a toto by sa prave diat nemalo, mam na mysli uprednostnovanie, ale sme na SK,kde je vsetko mozne 🙈....
Kazdopadne, ked som este pred rokmi skusila volat, mala som pocit,ze su naozaj zaneprázdnené a ked im tam denne volaju desiatky ludi,tiez nic moc pre ne😔

joannita
18. okt 2023

@jazmina87 no nemalo, ale tak to proste funguje

ereska
18. okt 2023

@jazmina87 nas oslovili ked sme boli 6ty napriklad pred nami boli co chceli nad 1 rok alebo len dievca nad 3 roky dietatko takze ano urcite vas mozu oslovit aj skor tak drzim paste

jazmina87
18. okt 2023

@ereska tak to som naozaj zvedava ako to teraz pojde 😀

klaudiahu
19. okt 2023

Áno, v podstate je to presne tak ako ste písali. Tiež som mala pocit že posledný pól rok to slo celkom fajn. Teraz keď som volala v auguste a keďže sme v prvej 20 … tak som vravela pani úradnícke že skúsim zavolat najbližšie niekedy pred sviatkami. Vravela , že je to v poriadku , od toho sú tam , ale skôr to vidí až po novom roku. A nie hneď, možno koncom zimy. Tak uvidíme.

jazmina87
19. okt 2023

@klaudiahu tak rýchlo 🤯 zacinam mat zmiesane pocity 😅 cakala som, ze este rok to bude 🙈 ja som pisala email zaciatkom októbra a sme pred 10tkou,cize mozno sme na jar uz doma traja 😀 wau

fowi
19. okt 2023

@jazmina87 to môžte byť kľudne už na Vianoce v trojici 😉

jazmina87
19. okt 2023

@fowi to asi nie, myslim ze tym ze sme vylucili etnicitu a vekovo chceme male babo to az takto bleskovo nepojde 😆 kazdopadne asi cinknem na urad,uz dnes som chcela,ale bol nestrankovy den 🙂

fowi
19. okt 2023

@jazmina87 jaj, no áno, čím užšie kritériá tým pomalšie. Ale veď všetko má svoj čas 🙂 ale ani tie Vianoce by som nevylúčila, nám tak prišiel predvianočný zázrak pred rokom a fakt by som ešte mesiac pred Vianocami nepovedala, že budeme vianocovať v štvorici ❤️

krkavcia_mater
19. okt 2023

@cigaretka5 Ahojte, prosím vás, kedy mozem ist na rodičovský, keď nám dajú dieťa? (nemám nárok na materskú)
Dieťa na hosťovskom.pobyte, tak vtedy nie. A keď dáme neodkladko, potom už môžem žiadať?
Ďakujem

kikuska_wedge
19. okt 2023

@krkavcia_mater od vykonatelneho neodkladneho opatrenia, nemusi byt pravoplatne

krkavcia_mater
19. okt 2023

@kikuska_wedge Ďakujem!

kikuska_wedge
19. okt 2023

@krkavcia_mater neodkladko vam pride zo sudu postou, pojdete na sud dat si opeciatkovat vykonatelnost, do cdr pre preberaci protokol. S tymito dvomi papiermi potom na upsvar podla trvaleho bydliska. Ak by bol problem, tak ci tak pisomne poziadajte. Niekedy sa stretavame len so zakonov neznalou uradnickou.

krkavcia_mater
19. okt 2023

@kikuska_wedge prosim vas, nejake vzory na neodkladko najdem niekde?

sabina1996
19. okt 2023

Nám na úrade pomáhali napísať NO

joannita
19. okt 2023

@krkavcia_mater bio rodicia su uz pozbaveni rodicovskych prav?

tarrra
19. okt 2023

@krkavcia_mater jeej už?😍

krkavcia_mater
19. okt 2023

@tarrra áno 🙂

tarrra
19. okt 2023

@krkavcia_mater teším sa s vami😍

krkavcia_mater
19. okt 2023

@tarrra ❤ Ja mám stále vzadu v hlave taký výkričník, že "čo ak sa to pokazí"