Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@krkavcia_mater moc sa teším s vami
Ahojte, viete aké je aktuálne poradie v BB kraji. Ďakujem
Ahojte, neviete prosím povedať ako dlho sa približne čaká v BA na biele 1-3 ročné dieťa? Prípadne sa dá žiadať o dieťatko aj v inom kraji?
Ako je to napr. v TN? Veľmi pekne vás prosím o nejaké info. Zaujímalo by ma, či na bábätko sa čaká menej alebo viac? ĎAKUJEM 🩷
@sonkasrnka my sme v TN cakali na bieleho novorodenca 5 rokov. Ale ziadat musis v kraji, kde mas trvaly pobyt, pridu aj na kontrolu domov, tak by si v tom kraji mala aj byvat.
*** prípadne aj staršie dieťa 3-5rokov , viem, že sú s tým spojené iné problémy, ale zaujíma ma, či nemá ešte niekto takéto dieťa doma a koľko čakal🙂
@andrea_82 ďakujem 🙂) ah, áno rozumiem, len tak mi to napadlo, sme v stave kedy sa v horizonte pár rokov chceme sťahovať do domu... to je také ťažké toľko rokov "plánovať" dopredu
všetko dobré prajem 🙂
@sonkasrnka ziada sa podla trvaleho pobytu. Ak mate tu moznost, zmente si ho podla toho, kde sa caka kratsie. V BA je to v sucasnosti 7 a viac rokov. Zavisi to od veku, etnika atd. TN neviem ako na tom je. Dlhodobo je vsak najlepsie na tom Trnava.
KE kraj rómske babo cca do roka 🙄🙂
@kikuska_wedge ďakujem 🙂 musíme sa nad tým ešte zamyslieť, škoda, že to nie je tak 3roky to by sa dalo...
@sabina1996 ja s rómskym nemám problém, ale pracujem s deťmi.... takže poznám viacero takýchto detí pod rukami... veľmi ich mám rada, ale rodičov maximálne obdivujem 🙂)
@sonkasrnka treba si podat ziadost cim skor, nech vam ide cas....Va Ba sa caka velmi dlho, na biele 1 az 3 rocne tych cca 7rokov 😐
Poloromske cca 3 roky.
V com si myslis ze je problem s romskymi detmi? Ano su temperamentne (mam 2 poloromske), ale myslim ze adoptovane deti vseobecne su trosku problematickejsie, aj biele...
Ak mate obavy z farby pleti, tak skuste poloromske, vacsina tychto deticiek su uplne biele. A teda musim este podotknut, ze biele deti su vacsinou deti narkomaniek, alkoholiciek a prostitutok, romske su zdravsie 🤷♀️
TT kraj je najlepsi, tam sa na biele caka cca 2 roky...
@joannita nie nie farba pleti mi nevadí🙂) a samozrejme to nemajú na čele napísané... aj môj ex bol poloróm, aj s nimi robím... len sa bojím v puberte🙂 aj bývalý bol číslo v mladosti... :D ale máte pravdu, polorómske by bola možno cesta... máte pravdu, že tie biele sú často od tých najasociálnejších:(( tak v tom tápam...
vy ste v akom veku adoptovala? súrodenci? tri roky by bola akurát doba... ah. ďakujem vám za infošky🩷
@sonkasrnka prveho sme si priniesli ked mal 2 mesiace a druhu dceru 6 mesacnu. Obaja maju uplne bielu pokozku...dcera dokonca svetle vlasy. Niesu surodenci biologicki.
No, puberty sa obavame vsetci 😄 ako som pisala, aj biele osvojene dieta bude v puberte pravdepodobne trosku problematickejsie, ale s tym musi clovek ratat ked ide do adopcie vseobecne. To sa ale budete ucit aj na priprave, ze pri osvojenom dietati je ta vychova trosku ina a aj tie nase ocakavania sa nie vzdy naplnia (co sa ich spravania tyka).
Ahoj BA kraj dosť dlho. Teraz to budú dva roky čo čakáme. Začínali sme na čísle 280 a teraz sme 200 na poloromske sme na 60 mieste. A vôbec netuším koľko ešte budeme čakať. 😭
@sabina1996 no je to otras, ale to nema s poradovnikom a cakanim nic spolocne, ona nelegalne ponuka svoje dieta a truba netusi ze je to trestny cin....
Ahojte,
práve s manželom vypĺňame žiadosť, budúci týždeň by sme ju chceli ísť podať do TT.
Moja otázočka: plánujem dať výpoveď na konci októbra. Je to veľký "problém" že budem nezamestnaná tých pár mesiacov počas prípravy?
ďakujem upokojili ste ma 🙂
rozhodujeme sa kde absolvovať prípravu na úrade v TT nám odporučili Jakubíkovú Annu - ÚPSVaR PN, máte niektorá skúsenosť? ako prebieha, ako dlho približne trvá príprava?
@kinyo3112 v auguste sme tam skončili pripravu pani Jakubíková je super milá príjemná a pekne to vysvetľuje za mňa je ona super. Najprv sme boli asi 3x po 1,5 h robili testy potom to vyhodnotila to sme boli každý zvlášť po jednom. Potom v júni zacala príprava od 8h do 15 h v auguste sme skončili.
Dievčatá ja som už v koncoch.. vo februári 2023 sme posielali na súd do BA kvôli osvojeniu... v lete nám prišla prvá odpoveď, že to prevezme súd v Trnave, po mesiaci a pol opäť že to naspäť preberá súd v BA. Od vtedy nič žiadne info tak že skúsme zavolať a zistiť kedy sa to už posunie a dozvedeli sme sa, že naše spisy stratili, nikde vraj nie sú... Volali sme súd BA aj TT aj Piešťany, každý sa na každého vyhováral a nikto nevie kde sú naše spisy.. máme vraj nanovo poslať. Ako stretli ste sa s tým ? Už chceme aby to všetko skončilo a bolo uzavreté a ťahá sa to neskutočne.... Sme už zúfalí ..
@tulinka85 boze 🤦♀️ nie nestretla som sa s tym, ale viem ze sudy si takto alibisticky pohadzju spisy, ale ze to stratili 🤦♀️ porazilo by ma.
Hlavne vo februari ste to posielali este na vas okresny sud v Ba podla bydliska, ale cca od april/maj sa sudy v Ba menili na mestske sudy a rodinne veci pojednava uz len Mestsky sud Ba 2, takze oni to este posielali tam, takze dalsia cesta spisu.
Drzim palce
@tulinka85 skus na tomto odkaze zadat spisovu znacku. Malo by ti to vyhodit, kam vas presunuli. https://www.justice.gov.sk/sudy-a-rozhodnutia/o...
Ahojte kocky fakt sa tu…Nikomu nestalo aby si bral dieta z porodnice domov..na hostovsky pobyt
Neschvaluju to porodnice vobec?? 🙄🙄

@krkavcia_mater nič sa nepokazí, na to ani nemysli