icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

pellka
8. nov 2023

@andrea_82 Ja ti dakujem za odpoved..
A nehovorim ze nemas prevdu len som chcela vediet ci nahodov… to tak Niekto nemal
Piatok by to vraj mohlo byt hotove ale ak sa to nestihne vcas tak si to mozem ist vyzdvihnut az pondelok a zbytocne cely vikend bude dieta v porodnici a tak rozmyslam ci by sa s tym nedalo nieco robit… 🙄🙄😏

nikadomi
8. nov 2023

@pellka pôrodnica sa stará o dieťa, o jeho zdravotný stav. Umiestňovanie dieťaťa má na starosti UPSVaR. Ten rozhoduje na základe zvyklostí a na základe súdu, či ide dieťa priamo z pôrodnice do osvojiteľskej rodiny alebo do CDR, ktorá ho priradí profi rodine do doby, kedy pôjde do osvojiteľskej rodiny. Niečo ako hosťovský pobyt z pôrodnice je dosť nereálne. Pôrodnica na to nemá ŽIADNY dosah..

nikadomi
8. nov 2023

@pellka tak držím palce veľmi veľmi nech sa to do piatka stihne. Podľa mňa to odklepnutie súdu je tam nutné. Na hosťovský v tomto prípade by som sa nespoliehala nijako. Na nervy určite. Ale do piatka času dosť, skôr by som vyvolávala na súd a tlačila tam..

andrea_82
8. nov 2023

@pellka ja ti rozumiem, ze si nedockava, my sme tiez tak ratali dni, ked sme chodili za malym. Ale neostava ti ine, len vydrzat.
Nam v nemocnici ponukli, ze ma pred prepustenim maleho mozu na par dni hospitalizovat, ak by som sa potrebovala naucit robit s malym (nevyuzila som). Tak mozno sa skus spytat na to, ak by ti pomohlo, ze dieta tam cez vikend nebude same.

pellka
8. nov 2023

@nikadomi mozem volat na sud.. a informovat sa?

pellka
8. nov 2023

@andrea_82 dakujem za odpoved
No je to na nervy ze ten vikend by tam bol uplne zbytocne..stastie na primarku tiez nemam
Zajtra tam bude no a opytam sa nato ..

domik80
8. nov 2023

Zdravím dievčatá.Chcem sa spýtať ako to chodí v nemocniciach...keď dostaneme dieťa mám ja ako budúca mama (osvojiteľka) nárok zostať s dieťaťom v nemocnici hneď po jeho narodení??Umožní mi to nemocnica zostať tam s dieťaťom-príp.nám obom s manželom??Bude to naše vytúžené dieťa a ak ho dostanene chceme byť s ním čo najviac.Alebo ste museli dochádzať a navštevovať dieťa...čo ako sa poznám by som jaa neprežila už ho tam nechať samé😶🫣Zaujíma ma konkrétne nemocnice v Trnavskom kraji čiže Trnava,Galanta, Dunajská Streda....A zároveň Trnava ako sa hýbe poradovník.My by sme mali byťna 27 mieste, a 7mi majú pozastavené.Ďakujem za informácie a vaše skúsenosti.😉😊Moje dilemy už riešim radšej dopredu.😁

andrea_82
8. nov 2023

@domik80 my sme dochadzali, na zaciatku by sme tam urcite nemohli zostat a uz vobec nie obaja. Ale mohli sme chodit aj kazdy den. Mali sme to daleko, tak sme chodili raz za 2-3 dni. Ano, na maleho som myslela, ale potrebovala som aj dotiahnut veci v praci, nachystat vsetko doma a vedela som, ze sestricky a Dominika pre Kukulika sa o neho dobre staraju.

nikadomi
8. nov 2023

@pellka no predpokladám, že ste si dávali neodkladko. Tak informovať sa môžeš, pravdaže.

domik80
8. nov 2023

@andrea_82 A v Trnave?Viem že obaja asi nie aj keby si tam zaplatíme izbu ale či aspoň ja ak by som si to hradila....ja už žiadne dieťa nikdy nechcem nechať v nemocnici a odíst bez neho...pre mňa to je trauma-detičky nám tam zomreli a terazvytúžené ak sa dočkáme tam nechať samé??Mohli trošku na nás myslieť aj tie nemocnice na náhradné matky aby tam mohli byť s dieťaťkom celý čas

nikadomi
8. nov 2023

@domik80 toto je vždy o dohode prïpad od prípadu. My máme malú z anonymn. pôrodu, ale volali nám, až keď mala 20dní a už bola u profi. Vziať sme si ju mohli domov až keď ubehla 6týždňová doba pre čas, kedy si to bio mohla rozmyslieť a vrátiť sa..

ja1986
8. nov 2023

@domik80 za nás, ani nás nenapadlo ostavať v nemocnici, v našom prípade to bolo všetko rýchle veľmi a mali sme čo robiť poriešiť prácu, veci, doma prichystať všetko, ešte v tom čase boli aj dušičky, boli sme 3x v pôrodnici za Filipom, 150km sme boli od seba, všetko sme si vynahradili doma spolu ♥️

domik80
8. nov 2023

@ja1986 Ďakujem za odpoveď.Práve toto máme my odbúrané,kedže sme prišli o detičky dvakrát vo vyššom štádiu tehu😔 všetko máme už doma už len čakáme na dieťaťko,ktoré k nám príde a chceme si užiť každý okamih s ním😊Veď samozrejme záleží to aj v akej pôrodnici sa narodí dieťaťko možno budeme aj my radi ak tam pôjdeme každý druhý deň....uvidíme ako to bude😉

vargatomas1
11. nov 2023

@domik80 napr. v Dunajskej Strede sa dá , ja som tak bola pri malom. boli sme spolu týžden hospitalizovaný

krkavcia_mater
13. nov 2023

Ahojte, prosim vas, ked ste dostali dietatko, kedy ste postli jeho fotku kamošom na fb? Mna to uz velmi laka, dat aspon rucicku alebo nozicku s textom "je nás o jedného viac"..
Dietatko mame zatial na hostovskom..
Ja viem, je to malichernost... ale mna by to potesilo zdielat so svetom nasu radost

joannita
13. nov 2023

@krkavcia_mater po takej tej prvej "istote" cize po predosvojitelskom sude. Dovtedy som sa stale bala, ze sa nieco stane

andrea_82
13. nov 2023

@krkavcia_mater ja asi po 6 tyzdnoch, co bol maly u nas. Ked uplynula lehota, aby sa prihlasila bio mama.

krkavcia_mater
13. nov 2023

@joannita To sa bojim aj ja...
@andrea_82 my sme kvoli tomu volali dnes do DED a povedali, ze ani len nozicky nemozeme zverejnit, kým nie je naše. Takže, ešte musím vydržať

andrea_82
13. nov 2023

@krkavcia_mater no ved dobre, to je ich stanovisko. Na zaklade neodkladneho opatrenia mozes konat za dieta v beznych veciach. A FB je podla mna bezna vec, nikto zo sudu ani z uradu na moj FB nema pristup a nezistovali to. Pas mu vybavit mozes, vycestovat mozes, menili sme mu trvaly pobyt a fotku nie? Ale na tvojom mieste by som teda radsej pockala.

nikadomi
13. nov 2023

Nas mal dva roky, boli sme u susedy, boli vianoce, tak cvakla svoju malu s nasim pod stromcekom a tagla ma s fotkou na FB 😁 tak sa dostal do sveta zhruba po dvoch rokoch u nas.. ja som to s radostou oznamila sukromne, komu som uznala za vhodné.. poslala sms, zavolala a pod.. druhá bola ohlásená na FB už keď mala rok 🫢

djura
13. nov 2023

@krkavcia_mater ahoj, my sme dali iba odfotene naše dlane otecko mamina a synko.... dlho som nezverejnila nič lebo presne ako píše zákon nieje to naše dieťa tak nemôžes nič zverejňovať.
Poviem úprimne aj som sa bála, lebo síce na FB nemám medzi priateľmi sudcu, ale svet je strašne malý a bála by som sa kto koho pozná....
Mimochodom zhodou okolnosti v naších kruhoch máme biologicku stopu našho syna... vzdialenú tetu a sesternicu-vôbec sme netušili o tejto spojitosti....
Ľudské osudy sú rôzne... urob ako sama cítiš...

skeblicka77
13. nov 2023

@andrea_82 lenže ona má dieťa na hosťovskom pobyte, to znamená, že je to stále Cdr dieťa. Čiže podľa gdpr zatiaľ zverejniť nemôže

kikuska_wedge
13. nov 2023

@krkavcia_mater som zamestnancom CDR a totografie deti, kde im je vidiet tvar nesmiem zverejnovat. Riesim to tak, ze prekryvam tvar. Ak zverejnis iba rucku, nozku a pod. nebude nikto nic namietat.

krkavcia_mater
13. nov 2023

@kikuska_wedge to som si myslela, ze iba rucicku alebo nozicku. Ale pani jasne povedala do telefonu, ze nic. Muz volal lebo aj jeho zaujimaju prave tie vianoce, ze da rpdinnu fotku a ze ak bude na fotka nas syn a niekde dalšie"dieťa" , či ho treba zakryť.. 🙈 Dokonca nechcem ani pohlavie ani nic povedat aj tu sa snazim hovorit stale dieta "to"..
Komu sme "museli" sme povedali.. pretoze sa na nas hrnu s pozvankami na oslavy a Silvestra... a uz sa nedalo dlhsie tajit. Dokonca sa jedna urazila, ze sme nedali vediet hned a ze zatajujeme. 🤷‍♀️ Ľudia su rozni..
Ved hadam uz to dlho nepotrva..

joannita
13. nov 2023

@krkavcia_mater mate dieta zatial iba na hostovskom cize bez neodkladka? Ja by som nedavala zatial nic teda, ved to vydrzte, aj k3d chapem ta

andrea_82
13. nov 2023

@skeblicka77 jaj ano, to som si neuvedomila, ze je len na hostovskom.

skeblicka77
14. nov 2023

@kikuska_wedge tiež to tak robím, respektíve ja Cdr deti nezverejňujem a keď sme niekde s našou rodinou, tak buď ich nefotia alebo ak chcú zverejniť, prekryjú tvár smajlíkom. Ale tu autorka píše, že jej v Cdr povedali, že nič.
@krkavcia_mater ja by som vydržala, poprípade by som dala hrkalku, papučky -podla veku dieťaťa, s popisom,že prišiel k nám alebo niečo podobné

sabina1996
14. nov 2023

My mame doma malého 2 mesiace a ešte nemáme súd za sebou ktorý bude budúci týždeň. Fotky sme žiadne nezverejnili zatiaľ pokial aspoň ten prvý sud neprebehne…. Potom sa uvidi, mna osobne nikdy nelákalo nejako všetko vystavovať na sociálnych sieťach ale je to každého osobná vec samozrejme 😃🙂

sky28
15. nov 2023

ahojte, je tu niekto z NR kraja - viete ako to aktuálne vyzerá s čakačkou? Čakáme už cca asi rok, požiadavku sme si dali iba dieťatko do 1r.

pellka
15. nov 2023

Ahojte potrebujem poradit
10.11 sme si brali maleho domov neodkladko sme mali schvalene 9.11 a teraz riesim rodicak kedze som nepracovala ..
Na Urade prace mi Bolo povedane ze potrebuju pravoplatnost
Lenze ta moze trvat aj Par mesiacov
Kym to nebudeme mat pravoplatne mi teda nepatria ziadne davky na Maleho??