Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@kikuska_wedge napr. nasa nema od profy mamy ani jednu fotku.. 🤷♀️
@kattyb my sme pri prvej dostali taký šanón kde mala jednak zdravotnú dokumentáciu, režim dňa aký má (prišla k nám z opačného konca republiky) a asi 20 fotiek z prvého roku kým k nám prišla. U profi bola krátko a nepoznáme ju, asi polroka bola v CDR kvôli zdravotným problémom profi tak asi tam na to nemali čas/energiu/chuť. Pri druhom sme dostali za každý mesiac od narodenia dokument, kde profi písala každý deň čo robili, kde boli, koľko papal, akú mal náladu, fotku. Táto profi je naša ❤️, ostali sme vo veľmi intenzívnom kontakte lebo sme si celé rodiny super sadli, je to jedna úžasná žena a profi rodičovstvo ju napĺňa. Takže naši majú takéto knihy života. Odkedy sú u nás už si robíme klasika naše fotoknihy, dcérka ich volá Knihy o nás 🥰
@vsetci Prosim vas, ked ste mali predosvojitelsky sud, tiež ste mali formu ukonu "pojednávanie bez rozhodnutia"? Že vám nerozhodli vo veci na jednom pojednávani? Koľko ste ich mali? Mam z toho kus nervy
@krkavcia_mater pamatam si ze aj my sme mali toto napisane niekde, mylsim ze na nete ked som pozerala podla spisovej znacky nase pojedko tak to tam bolo a tiez som to nechapala. Ale nic to neznamenalo, resp uz si nepamatam, pravnicka mi to vysvetlovala vtedy. Urcite rozhodnu na prvom pojedku neboj
@krkavcia_mater my sme všetko mali na jednom pojednávaní zbavenie práv matky, meno a predosvojitelska starostlivosť
@krkavcia_mater to ma mrzi. Vypytaj si aspon fotky zo spisu. Tam povinne musia byt. Aby mala aspon nejaku pamiatku.
@kikuska_wedge skusim poprosit. Ale mame z porodnice knizocku, kde ma aj otlacky nozicky a rucicky. Fotku hned po narodeni... len ten mesiac u profi mamy nemame absolutne nic.
@krkavcia_mater aj v CDR by mali mat v spise. Skus tam cinknut.
Dobrý deň,
som študentom pedagogického smeru a touto cestou by som Vás chcel poprosiť o pomoc pri realizovaní výskumu mojej diplomovej práce s názvom ,, Adaptácia dieťaťa do rodiny s problémovým správaním´´ . Okrem toho mám zverené do pestúnskej starostlivosti aj 3 deti s problémovým správaním. V rámci výskumu mojej práce Vás chcem požiadať o akékoľvek informácie v rôznych oblastiach adaptácie.
- Adaptácia na nové prostredie
- Stravovanie
- Spánok
- Vzťahy s náhradnými rodičmi, vychovávateľmi či pestúnmi
- Vzťahy s biologickými deťmi náhradných rodičov či inými deťmi v rodine
- Adaptácia na škôlku, školu
- Správanie detí v rodine a na verejnosti ( prechádzky , kúpaliská , kino, výlety , atď.... )
- Sexualita detí ( rôzne prejavy sexuality či zneužívania, nevhodné správanie pre daný vek)
- Hra detí ( pokojná, napätá, ničenie hračiek , atď..... )
- Vzťahy s biologickými rodičmi detí ( vzťahy zamerané na dieťa , náhradných rodičov)
- Psychohygiena náhradných rodičov
- Iné problémy v adaptačnom procese dieťaťa ( obliekanie , vyzliekanie, kúpanie a iné.........)
Veľmi by mi pomohla vaša spätná väzba ohľadom adaptácie dieťaťa a zmien v správaní. Prípadné riešenia vzniknutých problémov. Svojimi zážitkami a skúsenosťami tak môžete prispieť do publikácie, ktorá sa môže stať aj príručkou pre náhradných rodičov či rodičov s deťmi s problémovým správaním. Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď.
Prosím ak sa rozhodnete mi pomôcť tak by som poprosil odpoveď do správy. Ďakujem
Ahojte aj my sme sa po roku dockali a mame doma maleho drobca 🙂 kedze uz mame 5 🌙 tak by sme si trufli aj vylet lietadlom otazka ale znie este nebolo vytycene pojednavanie ohladom predosvojitelskej
V rukach Mame len pravoplatnu dolozku ( neodkladko)
Na zaklade ktoreho nam Vydali cestovny pass
Myslite si ze ak si to dam prelozit do Anglictiny by som mohla ist na dofcu aj mimo EU?
Konkretne Londin?
Mate niekto skusenosti ? Dakujem prajem pekny den
@ryskka boli sme iba v ramci EU. Pozri na ministerstve zahranicnych veci, co vyzaduje Anglicko pre vstup, ak dieta nie je tvoje
@kikuska_wedge problem je v tom ze som volala uz skoro vsade a nikto mi nevie povedat 🤷♀️
Pytali sa ma kto je zakonny zastupca dietata
A ze od zakoneho zastpcu splnomocnenie
@ryskka my sme mali maleho z utajeneho porodu. Zo sudu prisiel papier, ze ustanovuju za opatrovnika urad prace. Ale myslim, ze ak by sa jednalo o skutocne nejaku vaznu vec, tak by v tom asi musel rozhodnut sud.
Kym rodicia nie su pozbaveni rodicovskych prav, tak podla mna su stale zakonni zastupcovia oni. Opravte ma, kočky, ak sa mylim.
@andrea_82
Dakujem pekne za odpoved
Tak zamna je to nezmysel aby mi niekto daval splnomocnenie sama kolizna mi vravela ze ona mi nema co dat a sud tazko takze to bude ako pises ci v ramci eu alebo mimo hlavne mame cestovny pas a prelozene neodkladko tak len dufat ked nam to vyjde lebo sme dostali ako darcek od priatelov
Na vyrocie len chceme dokupit listkoj aj malemu
Tak dam vediet mozno niekomu v buducnosti pomoze ak bude nieco podobne riesit
#prispevok PRI ZVERENÍ prosím vas, je pravda, že sa poskytuje len do 6 mesiacov veku? Nam to prave vychadza, že predosvojitelský budeme mať 10 dní po tom čo babatko bude mat 6 mesiacov. Prosim, v zakone som nenasla, ze je to viazane na vek. Co hovori prax?
@krkavcia_mater myslis to "kocikovne"? Ja som tiez mala tuto info. Ale ziadost som podala hned po podani navrhu na predosvojitelsky sud. Davala som k ziadosti kopiu navrhu.
@andrea_82 uz po podani navrhu, pred sudom teda? Akceptovali to?
@krkavcia_mater stačí len potvrdenie že ste si už podali na súd predosvojitelske a príspevok schvália ja som to takto riešila v lete
@krkavcia_mater áno do 6 mesiacov a my sme museli mat právoplatnosť NO. Nestačilo potvrdenie o podaní… ale najlepšie urobíš keď si o to zavolaš
@krkavcia_mater ja som volala na úrad a informovala sa o všetkom dokonca mi tam aj povedali či bio matka tiež žiadala o to kocikovne a bude nám teda vyplatené…

@kattyb nie tu vyrabas ty, nieco ako fotoalbum. Dieta si v tom moze listovat a pozerat si fotografie kde bolo nez prislo do rodiny, ako prislo atd.