icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

ryskka
10. sep 2024

@skeblicka777 my sme ziadne video nemali iba fotky zopar ( novorodenec ) ak by sme video mali a bolo by 20 minutove by som do konca nepozerala

fowi
13. sep 2024

@ma5ma my sme šli z BA až do VT pre našu lásku ❤️

ma5ma
14. sep 2024

@fowi Ja musím zladiť prácu a 4 deti so sebou plus farma 100 zvierat tak je to náročnejšie

krkavcia_mater
15. sep 2024

@ma5ma Obdivujem vas. Nechapem kde beriete energiu. Ste velmi usilovna a pracovita. Ja som unavena pri dvoch detoch a 0 zvieratach.. A vy idete bomby - praca, farma, deti domoškoláci, kvaskovanie,pečenie.. a ešte si nájdete čas na modlitbu, kostol, otužovanie.. Ako je toto fyzicky možné? ❤️ A ešte máte také otvorene srdce, ze prijmete dalsie dve deticky... ❤️ Moj obdiv, klobuk dole

jennifer130
19. sep 2024

Ahojte,prosim vas pekne idem si po radu . . . mame dietatko doma zatedy na neodkladne opatrenie budeme mat koncom roka sud ohladom pestunstva.Ma styri roky a bolo mi povedane ze mozem bit snim na rodicovskom odkedy nam je prisudeny mame narok na tri roky . . ?

nikadomi
19. sep 2024

@jennifer130 Tri roky od zverenia, avsak maximalne do dovrsenia 6rokov dietata.

jennifer130
19. sep 2024

@nikadomi a ak biologicka matka poberala nanho rodicovsky napr dva roky tak sa to nerata tak ze ja uz iba ten zvysok?

kikuska_wedge
19. sep 2024

@jennifer130 to nijako nesuvisi s bio matkou. Je to tak ako ti napisala nikadomi. 3 roky od prveho rozhodnutia sudu, najviac vsak do 6 rokov veku dietata

nikadomi
19. sep 2024

@jennifer130 nie je to tak

jennifer130
20. sep 2024

@kikuska_wedge dakujem🫠

ma5ma
22. sep 2024

Ahojte, budúci týždeň ideme už za deťmi do CDR . Veľmi sa na ne tesime. Budeme s nimi 5 dni každý deň.

michaelis
25. sep 2024

Ahojte, môže byt problém pri žiadosti o zaradení do zoznamu čakateľov finančný dlh, pripadne ex,konanie alebo os.bankrot?
Ďakujem za info.

joannita
25. sep 2024

@michaelis pokial mate dostatocny prijem, aby ste uzivili seba aj dieta, tak nie.
Budete potrebovat potvrdenie od zamestnavatela o prijme a tam budu exekucne zrazky predpokladam uvedene, tak pokial aj s tymi zrazkami budete mat prijmy dostatocne, tak to riesit nebudu.

evkasus
29. sep 2024

Dievčatá, chcem vás len informovať, že môjmu mužovi socialna schválila tie 2 týždne voľna po narodení dieťatka. Pred časom som sa tu na to pýtala. Tal píšem pre ostatných, ktorí si budú brať dieťatko z pôrodnice. Jeho zamestnávateľ poslal proste to tlačivo a prišlo kladné vyjadrenie.

ma5ma
3. okt 2024

Ahojte , mame za sebou 4 interakcie , všetko super, deti keďže sú staršie i tak na nás dobre reagovali a sadli do auta že už idu s nami navždy. Bolo to veľmi mile pekne. Takze čakáme na správu z CDR a následne môžeme požiadať o hostovsky pobyt. Tak sa tesime už odratavame dni a budú deti u nás.

floriss146
Autor odpoveď zmazal
floriss146
3. okt 2024

floriss146

Ahojte dievčence,mám otázočku ohľadom utajeného pôrodu.Náš známy sa dozvedeľ že je otcom.Ale jeho priateľka nechala dieťatko v nemocnici ,ako utajený pôrod.A on má záujem o dieťa,aký je v tomto prípade postup ?

kikuska_wedge
3. okt 2024

@floriss146 Nepoznam pripad z praxe. Citala som na nete viacero pripadov, ktore rozoberali sudne rozhodnutia a z pohladu otca to vobec nevyzeralo ruzovo v pripade, ze sa jednalo o utajeny porod. Dovodom je zapecatena dokumentacia, ktora neumoznuje stotoznenie s matkou. V prvom rade by som si prostrednictvom upsvar zistila, ci sa naozaj jednalo o utajeny porod alebo len matka nechala dieta v porodnici a dala suhlas na osvojenie. V tom druhom pripade nevidim problem, aby poziadal sud o testy otcovstva a nasledne zverenie dietata do svojej starostlivosti. V kazdom pripade, na toto by som si osobne zabezpecila kvalitneho pravneho poradcu.

andrea_82
4. okt 2024

@floriss146 asi je aj dolezite, ake stare je dieta. Je cerstvo narodene? Alebo je uz v rodine a osvojene? Na jednej strane otcovi rozumiem, ak o dietati nevedel, ze ho chce. Na druhej ma oblieva pot pri predstave, ze by teraz niekto prisiel a chcel nasho maleho.

joannita
4. okt 2024

@andrea_82 ak uz prebehla adoocia, otec s tym neurobi nic, jedine mozno keby to bolo este v procese....
Ale teda ja osobne som sa tiez bala ze sa taketo nieco stane a niekto z rodiny sa ozve, ale uplne chapem otca, musi to byt pre neho hrozny pocit.

floriss146
4. okt 2024

@andrea_82 je to čerstvo narodené dieťatko má 15dní a už ho asi majú na neodkladnom ❤️ rodičia.Je to neľahká situácia do ktorej sa viem vžiť,lebo sami máme doma dieťatko z utajeného pôrodu.Ale z tej druhej strany,ako sme sa teraz stretli čo rieši náš námy je pre nás nová.A neviem mu poradiť ako to riesiť.

floriss146
4. okt 2024

@kikuska_wedge tak že by mal navštíviť úrad soc.vecí a rodiny.A tam by mu povedali ako ďalej 👍...určite tam budú vedieť ,kde sa dieťa nachádza,lebo oni to dieťa umiestnili do ❤️ rodiny.A určite spravit ten test otcovstva,aby sa oficiálne potvrdilo že patria k sebe.

bosorkabb
4. okt 2024

@floriss146 no treba navštíviť úrad práce oddelenie kurately.
Ale čo viem bude to ťažké ak nie nemožné. Spis je zapečateny keďže ide o utajený pôrod. Utejenie matky je vyššia priorita ako neznámy chlap ktorý tvrdí že je otec. Tak nám raz hovorili na príprave. Zákon chráni matku, oficiálne je otec neznámy co pravdepodobne uviedla.
A dieťa oficiálne nemá matku ani otca, nemá meno ani priezvisko. To je výhoda utajeneho pôrodu, vymazať identitu rodičov.

floriss146
4. okt 2024

@bosorkabb to hej bude to veľmi ťažké 😔.Ešte aj právnik pripadá do úvahy ako písala kikuska_wedge.
Možno by mali začať myslieť na úradoch,aj v zákonoch... aj na to že dieťa nemá len matku,ale aj otca.Obaja by sa mali mať právo sa rozhodnúť,nie len jeden z rodičov.Viem,je to prípad od prípadu...

andrea_82
4. okt 2024

@floriss146 v praxi je to tazko zrealizovatelne. Ak matka otca neuvedie, ako ho maju zistovat? A kolko by mali cakat, ci sa neozve? Zase by to len predlzilo dobu, kym by sa deticky dostali k novym rodicom.

bosorkabb
4. okt 2024

@floriss146 v praxi je nemožné dohladavat otca. Matka dieťaťa otca nemusí uviesť aj keď si dieťa nechá. A otec je vždy neisty. Utajený pôrod je tu pre ochranu matky a dať šancu dieťaťu.
Otec mal možnosť 9 mesiacov riešiť dieťa. To je dostatočná dlhá doba. Možno to znie kruto ale dieťa tu bolo v bruchu matky dlhšiu dobu.
Tu nepomôže už nič. Otec nemá voči komu začať konanie ani súd. Dieťa už nemá identitu matky čo znamená že ani otca. Dostane nové meno, priezvisko, rodné číslo.
Iné by bolo ak by matka požiadala v určitej lehote čo je 6 týždňov od pôrodu o dieťa. Tam jej to zákon umožňuje. Ale len matka. Nemáš ako dokázať bez jej súhlasu že je matka daného dieťaťa. Oficiálne ňou nie je.

kikuska_wedge
4. okt 2024

@floriss146 nech ale kona co najskor. Ak je to len 15 dni, dieta este nemusi byt vobec umiestnene. A si si ista, ze slo o utajeny porod? Alebo ho len matka nechala v nemocnici.

floriss146
5. okt 2024

@kikuska_wedge ,ďakujem za rady a info dievčence posuniem ďalej.

evkasus
7. okt 2024

Dievčatá, k návrhu na predosvojiteľskú stačí potvrdenie o zdravotnom stave nás navrhovateľov a tiež dieťaťa na výmenných lístkoch? Alebo ste si vytvorili špeci formulár?

janka2769
7. okt 2024

Ahojte. Kedy vám zavolali za bábätko, keď už ste boli na začiatku poradovníka?