Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@krkavcia_mater vies co ale nakoniec to bolo takto este lepsie. Lebo nez nam vytycili pojednavanie, mala sa stala osvojitelnou. Ten cas co sme ju mali na neodkladko nam zapocitali namiesto predosvojitelskej, tak sme na prvom sude rovno osvojovali.
@kikuska_wedge aj my sme to v toku 2018 mali tak, z neodkladneho rovno do osvojenia.
Ahojte, neviete kolko sa platia sudne trovy pri pojednavaniach pri osvojovani? Zatial bol sud o urceni mena (bez nas), bolo vydane neodkladne opatrenie (bez nas), potom bol sud o ustanoveni porucnika a zverenie do predosvojitelskej starostlivosti
O 9 mesiacov sud o osvojeni.na pojednavaniach p.sudkyna povedala, ze ucastnici nemaju narok na nahradu trov.
Zatial som nepocula nikde, ze sa platia trovy, nevorte ci a kolko?
@janetinka27 neplatia sa ziadne trovy...
@janetinka27 ona myslela, ze nemate narok na preplatenie, ak by ste napr. mali pravnika alebo si v praci brali dovolenku, pripadne cestovne naklady. Cize vase naklady s tym sudom. Ale poplatky na sude sa neplatia ziadne.
Ahojte, Mozem sa opytat? Ako prebieha osvojitelsky sud? Rovnako ako predosvojitelsky ci je ten osvojitelsky v niečom iný? Vďaka za akékoľvek info
Ahojte ja by som sa chcela opýtať, keby sme si adoptovali bejby a bio matke by sa narodilo ďalšie a my by sme súhlasili a tým že by nás oslovili mame prednosť my alebo pár ktorý je v poradí?
Ďakujem
@michaelis to je velmi individualne. Ak by matka rodila v utajenom porode, tak by ste sa o dalsom dietati ani nedozvedeli. Moze rodit v inej nemocnici, ktora spada pod iny kraj, tak by vas asi tiez neoslovili. Ale ak by bola matka znama a vy by ste prejavili o dalsie dieta zaujem, tak na niektorych uradoch sa snazia surodencov umiestnovat do rovnakej rodiny.
@lienocka1988 @vargatomas1 príspevok v PS pre pestúna sa vypláca len jeden, iba ak sú deti súrodenci, tak je zvýšený.
Ahojte. Rada by som sa spýtala na konkrétnu situáciu bez toho, aby to niekto hodnotil. Napíšem to polopate. Stalo sa niekomu, že ste pri zoznámení s dieťaťom cítili, že to nie je to dieťa (bábätko)? Každý kto má adoptované dieťatko, tak si adoptoval hneď to prvé, s ktorým sa zoznámil? Dá sa to "odmietnuť" alebo to záujemcu degraduje? V zmysle, ber čo ponúkame, tu nie si v obchode, aby si si vyberal. Ak nechceš, nemáš skutočný záujem/dobrú motiváciu.. vďaka moc
@interneta pokojne sa to môže stať na prvom stretnutí. Je fajn asi zvážiť aj prípadné druhé stretnutie s dieťatkom, nechať to odleżať.. nie nadarmo sú minimálne tri interakcie. S interakciami je možné kedykoľvek prestať a čakáte naďalej na ďalšie dieťatko. Ja mám osvojené dve a teda v oboch prípadoch máme to prvé navštívené. Ani u jedného to nebola láska na prvý pohľad..
@interneta mam kamosku, co odmietla 2 deti. Ale este pred interakciami na zaklade veku a zdravotneho stavu. A tlak potom pocitovala. V kazdom pripade to tretie dietatko bola laska na prvy pohlad a je s nim velmi stastna.
@interneta ak je to zname, tak sa uvadza. Nam povedali, ze matka bola drogovo zavisla a v lekarskej sprave boli uvedene latky, ktore sa u malej nasli
@interneta my máme dve deti, pri prvom synovi sme odmietli dve, ešte na úrade pri spise, obe deti zdravotné problémy, mali sme požiadavku zdravé, pri druhom synovi sme teda mali požiadavku dievčatko zdravé, prvých troch chlapcov sme odmietli už pri telefóne, štvrté bolo dievčatko, boli sme ju pozrieť, ale tam sme sa od pracovníčky dozvedeli že matka tulačka, známa banda, ťažká alkoholička a dieťa má FAS, odmietli sme, zmenili požiadavky pri aktualizácii a máme teda chlapca.
@ja1986 nám tiež ponúkali chlapčeka ale v správe bolo uvedené, že je matka nepočujúca, taktiež dvaja súrodenci a aj teta....tak sme dieťatko odmietli.

@kikuska_wedge toto je riadne strašidelná predstava