Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
áno upozornenie teda aj pre ostatné, ktoré sa na to spoliehali ako ja už táto možnosť pre nás neplatí...
@ivanka2201 ahoj tiež sme zo Skalice, kde ste robili prípravu?Ak sa smiem spýtať ☺️
@lucinka299 no pekne, prave by sa mi to hodilo, kedze takto mi RD skonci rovno pred prazdninami, tak som uvazovala, ze potiahnem az do septembra. Skoda. 😒
@andrea_82 som v podobnej situácii RD mi končí v polovici júla. Dufam, že budem mať dostatok dovolenky čakám na info od zamestnávateľa.
Ahojte, boli sme pozrieť Bábätko v nemocnici, dr. Nám povedala že má abstinencne príznaky (nespavosť, nespokojnosť,...) pravdepodobne biomatka fajčila.
Chcem sa opýtať či v budúcnosti sa to môže prejaviť na psychike dietata, a v akom rozsahu.
A či vy ste sa stretli s niečím podobným. Ďakujem
@janka2769 my máme dieťa ktorého matka fajčila. Teraz má 7 rokov a je v poriadku, zdravý. Akurát vždy troska zaostával za ostatnymi. V 4 nozkovani, v chodení, reči, kreslení....ale inak je zdravý.
Či je to z fajčenia matky ale neviem, to nikdy nezistíme, skôr nie. Doktori hovoria že pravdepodobne nie z toho.
Mam 2 kamošky ktoré v tehotenstve dosť fajčili a deti sú uz skoro dospele a úplne v poriadku.
Ahojte chcem vas poprosit o radu,mame maleho v pestunstve a na urade mi povedali ze mam raz za rok narok si uplatnit v sume 500e nieco vtom zmysle ako vitaminy,obuv . . . ale az ku koncu roka,mam si iba odkladat blocky . . . spravne som to pochopila?😀😀
Ahojte dievčatá (a páni), skúšam aj tu: nepoznáte alebo nie ste niektorá detská psychiatrička? 5,5 r dcéra (adoptovaná v 11mes) bude mať odklad školskej dochádzky a tento týždeň mi v škôlke povedali, že kvôli problémovému správaniu bude potrebovať pedagogického asistenta ale toho dostane len ak bude mať logopedickú (čo nemá) alebo psychiatrickú diagnózu. Deadline na podanie žiadosti je vraj polka mája ale všetci detskí psychiatri v BA majú termíny až jún/september. Súkromnú som našla za 170€ sedenie čo je pre nás dosť záhul tak by som rada našla nejakú “štátnu” v BA/TT čo by nás vedela zobrať do polky mája tak reku či tu náhodou motyka nevystrelí keď sme/ste tu také super a radíme/radíte vo všetkom. Ďakujem a prajem vám pekný večer 🙂
@fowi bez ohladu na na objednanie u detskej psychiatricky by som odporucila aj objednanie v CPP (ak este nema mala absolvovane). Ak zvazujete pokracovanie v plneni povinneho predprimarneho vzdelavania (po starom "odklad"). papier z CPP budete potrebovat a aj CPP davaju do odporuceni, ze dieta potrebuje asistenta pedagoga. Ale na 2. strane aj ked budete mat odporucenie na asistenta, nie vzdy ho materskej skole pridelia...
@jennifer130 asi myslíš zvýšené výdavky, mne teda o vitaminoch nič nepovedali (ale to skôr myslím také bežné ) ale pokiaľ má dieťa zdrav.problem tak napríklad pomôcky sa dajú preplácať, poprípade ak chodí na krúžky tak aj výbava na ne, dokonca spomínali že aj tábor ale to napríklad vysvetlila tak že keď je malá vedena vo futbalovom klube a ten tábor neorganizuje tak iný futbalový tábor by jej preplatili...ja si to nechodím dávať čerpať na konci roka ale vždy ked napríklad kupujeme baterky do nacuvacieho, alebo je tam oprava údržba...taktoez je to na okuliare, zubný strojček a tak
Ahojte dievčatá mat takú otázku viem že sa to tu už riešilo no stále neviem ako to je. Ide to to som zamestnaná už roky v jednej firme no ta firma práve ohlásila že definitívne po 30 rokoch na Slovensku konci a to marec 2026. A chcem sa spýtať čakám v poradovniku ma adopciu sme TT kraj sme na 19 mieste no ak nám z upsvar do vtedy nezavolaju a ja už budem bez práce samozrejme si budem hneď hľadať druhu nechcem byť bez práce nikdy som nebola no ak predsa mam nárok na matersku? Písalo sa tu že nie ale čo som čítala tak by som malaat nárok keďže ako sa píše tak za posledné 2roky som zamestnaná a zamestnávateľ platil za mňa nemocenské tak ako to.prosim vám je nerada by som bola keby tu matersku nedostanem.
@butterfly333 lenže ďalšia podmienka je aktívne poistenie čo ako nezamestnaná spĺňať nebudeš.
@bosorkabb aha no tak to je v keli no len dufam že sa ozvú do konca roka ale aj tak budem hľadať nejakú prácu. Ďakujem za objasnenie.
@butterfly333 držím palce
@bosorkabb ďakujem veľmi pekne 😉
Prosím vás viete mi poradiť? Dieťa máme v poručníctve a máme súdu predkadať správy o majetku polročne. Do prijímu dieťaťa spadá aj opakovaný príspevok? Ak áno - ako zdokladovať výdavky?
@lienocka1988 predpokladám, že dostávate opakovaný príspevok poručníkovi. Ten je pre vás- nedokladujete to súdu. My sme mali tak a na súd sme len napísali do správy, že dieťa nevlastní žiaden majetok.
@nikadomi poručnikovi opakovaný mi je jasné, že nepatrí k prijmu dieťaťa ale opakovaný príspevok dieťaťu.
Ahojte. Po koľkých interakciach ste si mohli vziať domov dieťa na hosťovsky pobyt? Aký je celý postup.
@janka2769 toto je veľmi individuálne, záleží od CDR, veku dieťaťa. Mala som tak, že po 3 povinných interakciach podávali NO a dieťa odišlo zatiaľ na hostovsky pobyt, ďalšie,kde pobyty ani neboli, chodili žiadatelia len na návštevy a až po právoplatnosti odišlo dieťa. niektoré CDR hosťovské pobyty ani nerobia.
@skeblicka777 3 týždňový novorodenec, chodili sme aj do nemocnice so súhlasom upsvar, kým nepreviezli do cdr. Už máme za sebou aj 1. Interakciu. S profi mamou sme sa dohodli že môžeme navštevovať aj u nich doma, aj na poradne k dr., plus ďalšie interakcie v cdr pod dozorom.
Po interakciach máme očakávať aj návštevu z cdr? Kým začnú hosťovské pobyty. Alebo ako to funguje
@janka2769 keď už ste mali interakciu, prečo si sa toto všetko neopýtala, ak si v kontakte s profimamou, ona ti iste odpovie na tieto otázky, určite lepšie ako niekto cudzí z fóra. Myslela som, že ste ešte v zozname

@joannita ano, zrejme sa to menilo. Kedysi to znelo takto: