icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

dia6
4. nov 2013

@matax
@duratlicka ach jaj... zase tieto lehoty.... to sa rieši neustále. Škoda, že to neriešia aj kompetentný. My sme mali pri našich drobcoch šťastie (viac-menej). Ale súhlasím, že treba tlačiť na DeD.
Ešte lepšie, keby tlačila aj profi. Nám dosť pomohla, lebo DeD na ňu dal a malého sme mali na hosťovskom po dvoch týždňoch.
Problém je niekedy (často), že pri hosťovskom nemôžeš ísť na materskú.

dia6
4. nov 2013

sme sa boli ešte koncom októbra fotiť v našom parku.

matax
4. nov 2013

@dia6 s tebou suhlasim, aj ked tvrdim, ze niekedy by ded chcel dat dieta na hostovsky, ale nemoze,lebo ma kontrolu nad sebou- upsvar 😖
podla mna by pomohlo jedine to, ze by mali na sudoch jednotne smernice ,ze by schvalovali predbezka na zverenie..a neodsuvali by spis az kým je lehota (30 dni na predbezko o zverenie, z porodnice do7 dni tusim) a aj potom odsuvaju po vyprsani lehot 😖 .. mozno by pomohlo aj, keby vedeli sudcovia,co sposobia dietatu svojim neskorým rozhodnutim, akoze poucit ich o nasledkoch deprivacie, o priputani, vazbe...
keby malo kazde dieta+kazdá nahr.rodina sancu, ze je dieta do 30 dni v rodine, to by bolo super .. plusomby bolo aj to, ze predbezkom je narok na prispevky..
my tu mozme o tom snivat..ale realitaje taka,ze ten proces trva rozne dlho a ked do toho idem, idem s tym rizikom,ze moze trvat dlho :(((( co je zle hlavne pre dieta

dia6
4. nov 2013

@matax Tak je to. Len často to naozaj človeka odradí. Je to o nervy... vlastne celé osvojenie aj pestúnstvo je papierovo a na čas veľmi náročné. My sme ešte dnes vybavovali nejaké papiere a to máme malého doma už rok. Ja mám pocit, že celý ten rok sme behali len po úrade. Ale človek ide, lebo je to pre dieťa a aj pre neho. A chce to mať aj z krku.
Len keby to dieťatko bolo aspoň už doma, to sa potom lepšie vybavuje... a hlavne veselšie.

matax
4. nov 2013

@dia6 ano, je to zaberak na nervy, cas..ale stoji to za to a pamatam si vsetko, co sme vybavovali, ale tie pocity som nastastie zabudla 🙂 ja som aj kazdy den volavala na sud, prosila..uz ma tam poznali.. 🤐 🤐 a od februára do konca juna sme cakali 😖 aj ked ku koncu sme mali uz malicku na hostovskom, tak sa to znasalo lepsie

karkana
4. nov 2013

😉 zajtra 😉 😉 uvidíme 😉,,chlapčeka

suezana
4. nov 2013

@karkana 😵 😵 😵 😵 😵 😵 držííííííííííííííííííííííííííííííííííííííme 😵 😵 😵 😵

hora_lka
4. nov 2013

@karkana tesim sa s Tebou a drzim velmi velmi palce .. my uz mame za sebou prve hodiny pripravy, je to v pohode, velmi mila pani psychologicka

duratlicka
5. nov 2013

@dia6 Ake krasne deticky🙂

tlucka
5. nov 2013

@karkana Strašne ti držím palce, aby to tentokrát vyšlo 😉 😉

dia6
5. nov 2013

@duratlicka Ďakujemee

dia6
5. nov 2013

@karkana Ako chlapček? 🙂

majka21
5. nov 2013

Ahojte. Som tu nova aj ked vase prispevky nejake 2 mes.pravidelne sledujem a
Pozeram a tesim sa s vami ake mate krasne deticky. Som z nitrianskeho kraja, dnes som
Tam volala a oznamili mi, ze sme na 13.mieste, pred mesiacom to bolo 11-te miesto. Je to normalne?

suezana
5. nov 2013

@majka21 je - pravdepodobne niekto kto mal odklad ho zrušil 😅 😅 aj ja som mala odklad rok 😉

a ty máš aj prvé dieťatko adoptované?

suezana
5. nov 2013

@majka21 aaaaa už som pozrela fotoblog 🙂 takže prvé je z bruška 🙂 Kedy ste robili prípravu? veď to vychádza, že si bola tehotná, nie?

beba1902
5. nov 2013

@majka21 nepoznas NR ? 😉 tam je mozne vsetko.... niekto sa vratil kto mal odklad ako pisu baby neboj uz to teraz pojde 🙂

123sabrina
5. nov 2013

@majka21 ja som na tom tak isto s 20 na 24 nic si nepomozes

123sabrina
5. nov 2013

je tu teraz niekto potrebujem s niecim poradit

karkana
5. nov 2013

☹ ☹ no nemôžem veľmi,ale nič z toho, čakalo by nás asi to, čo pred tým,veľmi zložité zas, neodporučili predbežko a ani celkovo,neboli sme drobca ani pozrieť radšej,ale oslovili nás ,lebo sme prví ☹ všetko máme komplikované,áááách bože,

beba1902
5. nov 2013

@karkana neboj moja urcite uz co nevidiet pride to vase ,a budes stastna,viem je to tazke ,ale treba vydrzat drzim palce 😉

tlucka
5. nov 2013

@karkana celý deň som na vás myslela, ako ste dopadli. Pevne verím, že čoskoro príde do vášho milujúceho náručia dieťatko, ktoré bude iba vaše 😉 😉

majka21
5. nov 2013

@123sabrina Nezostava nam nic ine len trpezlivo cakat

majka21
5. nov 2013

@suezana ano prave sa mi podarilo otehotniet pocas pripravy. v porqdovniku sme od 11.8.2011

majka21
5. nov 2013

@beba1902 no neviem, ze vraj pred nami vsetcia cakaju na biele dieta a takych je malo.

dorota23
5. nov 2013

Ahojte, posielam link na pekny rozhovor: http://www.usmev.sk/images/pomoc_rodinam/nr/cla... 🙂 @karkana drzim palce, dufam, ze coskoro napises lepsiu spravu, drz sa 🙂

beba1902
5. nov 2013

@majka21 to panicka hovori vzdy neboj Maji ani sa nenazdas a zavolaju vam po novom roku sa pohnes dopredu u nas to vzdy tak bolo 😉

vikad
5. nov 2013

Ahojte dievčatá, je niečo nové v KE ? 😀 😀

ml1976
5. nov 2013

ahojte dievčatá a čo mi viete napísať o stave poradovníka v Žiline?

dia6
5. nov 2013

@dorota23 Bola si v programe PRIDE? Ja len, že som ho absolvovala a som rada, že som si ním prešla. Andrejka (tá čo je v rozhovore, na ktorý si tu dala link) je super a volám jej vždy keď mám nejaký problém a ešte nikdy mi nepovedala, že na mňa nemá čas.

kateri29
5. nov 2013

@dia6 mas krasne deticky
@karkana velmi,velmi vam drzim palce.