icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

mata71
12. mar 2014

@sentoza presne si trafila o čo mi ide... stresujuce že ho vyzlečem a ešte aj zmena podnebia...predca pojde domov k nám ale on to inak bude chapat...

mata71
12. mar 2014

@vikad to bude skorej...počkaj aj mne povedala pani v NR že až okolo leta augusta a huup februari zavolala...

majka2
12. mar 2014

@tortelinka no cakame uz veru zhruba 4 roky a ja si mysim ze to tak do leta budeme cakat teda dufam lebo doma uz caka na nu velky brat tak dufam ze o bude coskoro

lillik3
12. mar 2014

@vikad ... nooo my s mm ked nam dali ino, že sme druhý ( čiže 05/213) a postupne každý mesiac niečo pribúdalo do mojej zbierky,,, mm mi chcel stopnut koňa (bazoš) :D

5katarina7
12. mar 2014

@vikad nám ponúkli aj dvojičky,len mm sa nevedel stotožniť naraz s dvoma detičkami,ja som aj chcela aj mi to bolo dlho ľúto no teraz viem že nám bola súdená naša malá bábika 😉

karkana
12. mar 2014

@mata71 my sme si zobrali vajíčko,deku, papanie plienočky,,, a samozrejme vecičiek na oblečenie,,,, ale nás milo prekvapili,profi mama,vôbec sme nemohli malú preobliesť, takže išla v tom v čom bola a ešte za tašku jej dali vecičiek a hračky aj mliečko aj plienky, to že jej patrí, 🙂 a teraz sme jej vecičky odložili,ked sú jej malé, to bude pamiatka,,,jasné, musela si zvyknúť plakávala, ale prešlo to a cíti veeeeľmi, ako ju ľúbime,už máme aj naušničky, ,,, a sme šťastníííííííííííííííí 🙂nedá sa to ani opísať

karkana
12. mar 2014

@vikad no my máme modrý kočík -po Martinkovi,krásny nový,,, ale vozíme v ňom aj naše dievčatko,,čo už,,vyzdobila som ružovou ,,, a vyzerá to super,,,,,,, 🙂 kludne už sem tam kúp niečo, my sme nie, a potom sme mali naponáhlo,,,, 😉

opicka2
12. mar 2014

@karkana a my sme mali pri chlapčekovi červený kočík 🙂

5katarina7
12. mar 2014

ukážeme aj tu tetám akú mám ja frizúrku 😀

vikad
13. mar 2014

@5katarina7 To je SUPEEEEEEEEEEEEEEEER 😀

milenka74
13. mar 2014

@5katarina7 jeeeej ta toja mala je rozkosna a podoba sa velmi na tu nasu len my mame kratsie vlasky 😀

suezana
13. mar 2014

@vikad aj ja odporúčam kupovať, čo sa dá - aj pre radosť, aj pre to, že sa nevie, aké bude bábo - niektoré nechce byť v kočíku, v obchode.... mne sa deti v obchodoch budili ... ale čo som najviac nečakala, bolo, že ako nám malinkú dali, boli sme stále chorí .... ja som brala aj atb, u nás sa taký kolobeh chorôb rozbehol, od septembra až do jari .... a lietala som len po doktoroch a domov, čo malá nevydržala ... ona strašne málinko pila mliečko, tak sme aj často museli kŕmiť, s čím som občas nepočítala, že však to stíham v pohode a naopak, letelaaaaaaaaaaa som domov s plačom (nie mojím 😉 )
a ešte koľko krát som vytiahla nejakú vec - že jééééj, toto som kúpila, ešte sme ani nevedeli, že budeš dievčatko 🙂 😵 😵 😵 😵

vikad
13. mar 2014

@suezana No, tak to som rada, že s tým máš tiež skúsenosť. Lebo ja som už pomaly začala. Ako som spomenula, detská už cca je, len chceme ešte maľovať a tak, ale vecičky pomaly začnem ...

5katarina7
13. mar 2014

@vikad
@milenka74 a na porovnanie moja frizúra 😀

magimary
13. mar 2014

@5katarina7 po kom to to dítě má?!? 😀 😅
naozaj sa na seba podobáte 😉

mata71
13. mar 2014

@5katarina7 frizura po maminke 😵

vikad
13. mar 2014

@5katarina7 Akoby ich jedna mater mala 🙂 Perfektné 😉

suezana
13. mar 2014

@vikad veru, mám skúsenosť - a mrzí ma, že toho bolo okolo tak veľa a ja som prepásla to dôležité - kojenie ..... ak niekto rozmýšľate, váhate, ste presvedčené o tom - zháňajte info a pomôcky skôr.... ja som to nechala na náhodu.... teraz ma to mrzí

vikad
13. mar 2014

@suezana Ja mám kamarátku laktačnú poradkyňu, dokonca dve, ale ja sa bojím trochu tých hormonov, už som ich počas zákrokov natrepala do seba až-až ....

suezana
13. mar 2014

@vikad ja som nemala v pláne užívať hormóny ..... niekto spomínal homeopatiu ... inak ja som si verila - lebo som kojila vyše roka prvú .....

vikad
13. mar 2014

@suezana Aha, no práve som dotelefonovala s kamarátkou, ktorá užívala nejaké bylinné prípravky, ale k tomu aj nejaké lieky a vraj to dosť rozhádzalo organizmus. Hormony urobia svoje. Ja som si ich pichala do brucha a poviem pravdu, už by som na zákroky nešla, lebo som bola neskutočne náladová, všetko mi vadilo, len tak sa mi chcelo plakať ... hrozné stavy ...

magimary
13. mar 2014

@vikad neužívaš hormóny na rozbeh laktácie 😉
ale liek Domperidon/Costi a bylinky-senovku a benedikt
s hormónmi nemajú nič spoločné
viac info u @lalus , ktorá krásne adoptívne dojčila (bez hormónov)
a tie lieky som užívala aj ja na podopru kojenia.

vikad
13. mar 2014

@magimary Jej, pozriem na to. Ďakujem 🙂

klaudia90210
13. mar 2014

@5katarina7 uzasna je 🙂

kanhwa
13. mar 2014

@5katarina7 fiiiiha, to je ale bombove haro 😎 uzasna je Karolinka 🙂 a cela mama 😵

vikad
14. mar 2014

@magimary Ďakujem 🙂

suezana
14. mar 2014

ja som vedela, že ti niekto poriadne poradí 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@vikad 😉

vikad
14. mar 2014

@suezana Všetky ste tu zlaté a každá mi radíte v niečom inom 🙂 Som rada, že sem chodím, lebo sa tu aj navzájom povzbudzujeme a spoločne tešíme 🙂 CMUKY všetkým dievčatám a držím nám palce, aby dne ubiehali ešte rýchlejšie 🙂

suezana
14. mar 2014

@vikad presne tento pocit som ja mala v roku 2009, keď som sa sem zaregistrovala práve kvôli týmto otázkam 🙂 a veru prežívame si to spolu.... aj mne vo všetkom pomohli kočky odtiaľto 🙂 🙂