Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
ja neviem co chcela od nas ved ona nas mala naucit ako sa mame spravat k adoptovanym detickam
@silvinka40 a uz mate vsetky sedenia ukoncene?
uz nam chybalo len asi 5-6 sedeni.
@silvinka40 a povedali st ejej otvorene, ze sa vam to nepaci, ze by vy ste cakali, ze vas nieco nauci?
a uz vam aj povedala aby ste nechodili?
@silvinka40 to je zvláštne zdôvodnenie. Nechápem, môj muž dokopy toho tiež vela nenahovoril. A v pohode sme prešli.
Veď ani ja tomu nerozumiem😢Budeme mať krásne Vianoce
@silvinka40 Fuuu,som normalne v soku!Ako to!Clovek chce adoptovat a este na to nedostane sancu?!nestaci uz to,ze clovek nemoze mat svoje vlastne (nas pripad) a tuzi po tom a dal by dietatu aj svoj zivot!Ze chce opustenemu,nechcenemu dietatku dat lasku,zazemie,vychovu.A nejaka pi.. mu v tom zabrani!A co ste nejaki zlocinci,psychopati,ze neodporuca?!!Skuste sa odvolat,branit,alebo ja neviem co.Ja by som to tak nenechala a by som ju tam asi rovno prizabila!
@silvinka40 Malo ste za zapajali do coho??nechapem!nas caka o mesiac priprava a som v soku.BA
@silvinka40 hmm, ma to mrzí veru.. hoc ťažko sa mi k tomu stavia, keď mám info len z jednej strany. Je prirodzené, že sa cítite zarazení. Ak sa cítite byť v práve (čo asi cítite 😉), zájdite na UPSVaR, kde ste žiadosť vybavovali a v pokoji sa pobavte o tom, ako možete postupovať a ísť ďalej, aký postup odporúčajú, nakoľko vy máte záujem pokračovať. Prípadne sa nakontaktujte priamo na Úsmev ako dar alebo návrat, či by ste prípravu mohli absolvovať tam, nech máte aj iný názor, pohľad, nadhľad. Veľmi držím palce, veľmi!! 😌
@silvinka40 no a co uz tie sedenia nebudu, alebo este budete dalej chodit?
Socialna pracovníčka nám odporučila aby sme vzali sme
žiadosť spet a aby sme skúsili polroka znova u inej psychologický uvidíme či ešte budeme mať ešte silu nato
@silvinka40 ešte čo ja som sa bavila s našou psychologičkou na tému toho, či sa stáva, že niekoho neodporučia.. vraj je to ozaj zriedkavé- ona nikdy nikoho neposlala preč bez vysvetlenia a hlavne nikdy s tým, že si dieťa adoptovať nesmú, skor dala odporučenie, na čom popracovať, o čom pouvažovať.. dostali čas na prehodnotenie a po čase sa k tomu vrátili... A hlavne ozaj žiadajte vysvetlenie a popísanie detailov toho, čo konkrétne sa jej nezdalo. Že ste boli tichí vysvetlením nie je, veď aj introverti si predsa možu bábo adoptovať. Budem rada, ak dáš vedieť ako postupujete a pokračujete.
@silvinka40 normalne podajte na nu staznost na zaujatost ...ako dovod , ktory ona uviedla je smiesny...ako psychologicka by mala vediet, ze ludia su aj extroverti a introverti a kazdy sa inak zapaja a vyhodnotit vas na zaklade toho, ze sa malo zapajate, je neprofesionalne z jej strany..ja som mala teiz divnu psychologicku, takze ta chapem..zamyslam sa nad tym, ze tie urady prace maju fakt drbnute zenske tam ... klasika by som zavolala pani , ktore zastupuje vas kraj, zrusila tie sedenia u nej z dovodu straty dovery voci nej a aj voci jej profesionalite a sla by som cez navrat alebo ine ..viem, ze sa to da..kamoska tak bola, tiez zrusila sedenia s nasou slahnutou psycholou a presla do tych sukromnych a v pohode presla..proste je smutne, ze psychologicka je takto zaujata voci ludom ...
Dievčatá ďakujem vám za podporu👶
@silvinka40 to je sila aj môj muž je tichý ale naša psychologička presne vedela ako na neho a vždy dosiahla aby sa zapojil. A už 10 mesiacov máme doma nádherného chlapčeka. Myslím si že ako psychológ zlihala lebo to určite neni dôvod na to čo povedala Vám. Skúsila by som iné zariadenie. Podľa mňa je dôvod neodporučiť psych.problémy alebo finan.problémy ale to že ste tiché povahy....
@silvinka40 ahoj, tiež sme chodili k psychologičke na úrad a mala podobné naražky.Nesedeli sme si.Ukončili sme to. Bolo to trapenie.Zobrali žiadosť späť.Podali novú, vybavili všetky papiere znovu a išli sme cez Usmev.Hlavu hore, nie ste prvý ani posledný.Príprava na úrade a Usmev sú dve neporovnatelné veci.Urad na tebe hlada chyby len a v Usmeve sa ti dostane podpory a neocelnitelné rady.....Napíš mi IP.Moc držím palce a hlavu hore!!!!!!
@silvinka40 skúste zavolať do návratu v BA. Z TT to máte kúsok. Možno poradia ako postupovať. Ja by som si určite nechala urobiť aj ďalší nezávislý psychologický posudok.
@silvinka40 patríte pod TT.Zavolaj tam a ohlas sa tel. kedy možes prísť, že mate problém.Psychologicka jej len napíše, že ste nedokoncili prípravu.Nemôže napísať,že vas neodporučí ak nemate za sebou celu prípravu.Toto nenie je také jednoduché.Prešli sme tým.Chod do Trnavy Zemkova je normalna baba v pohode aj ta druha určite vam pomožu.
Mne psychológ vravel ze aj keby on neodporučí tak to neznáme a ze dieťatko nedostanete. Vraj sa stalo uz aj take, ze psychológ v závere neodporučil ale nebrali to ako záväzne stanovisko a po preskúmaní ostatného dieťatko bolo adoptované do rodiny. Tam sa skúmajú aj ine veci nielen blbeček psychológ.
@vanillaskyy ano keď psychológ neodporučí tak to da do správy a posle na kraj.Lenže oni nedokončili prípravu a sprava nebude.Psycholog len napíše nedokončená príprava.Toto im určite nikto nepovedal.
@11simca16 No nam poradili aby sme zobrali ziadost spet a o pol roka si znovu podali ziadost a isli k druheme psychologovi alebo cez Usmev alebo navrat
@silvinka40 ahoj, chodte do Trnavy.povedzte jej čo mate za problém,tam Vám pomôžu.Nečakajte polroka.Strata času.Socialna pracovníčka sa zastane psychologicky, ked su s jedného úradu.Treba tam ísť hneď.
@11simca16 a vy ste komu chodili na prípravu?
@silvinka40 Ahoj. My sme robili prípravu tiež cez ÚP a psychologička nám hneď na začiatku povedala, že ona nie všetky páry odporučí. Vraj sa jej už viac krát stalo, že páry ktoré by ona neodporučila nakoniec aj z prípravy odstúpili. Na začiatku som mala pocit, že tiež tak dopadneme, ale odporučila nás. Keď som sa jej na to na konci prípravy pýtala, že či mala o nás pochybnosti na začiatku, tak povedala, že áno, ale keď nás viac spoznala, tak zmenila názor.
@silvinka40 my sme tiez zaradeni v TT urade, ale chodili sme na pripravu do Ba do usmevu - silvinka vrelo odporucam!!! naozaj sa tam vela naucis 🙂 a nikto sa nebude pytat, ci ste introverti alebo nie.
Ahojte baby čitam vas stale normalne som zmätena 😞že čo je oozaj lepšie či ist cez urad alebo usmev alebo navrat jaj skoda ze nemam v okoli niekoho znameho čo všetko uz toto absolvoval a nemam sa s kym ani porozpravat aspom že vas sa možem spytat ste super baby 😘

Ale ku kocnu to bolo na nervy uz nevedela co si ma na nas vymysliet a nic nas nenaucila☹