icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

bosorkabb
18. dec 2016

@kikuska_wedge to áno.....ta byrokracia je hrozná. My sme cerstvo zaradený tak ešte máme cestu pred sebou.

joannita
18. dec 2016

@kikuska_wedge a ake mate vy poziadavky ked ste boli hned druhi v poradi a ked aj napriek tomu taaak dlho cakate?

kikuska_wedge
18. dec 2016

@joannita súrodencov do 5 rokov

kikuska_wedge
18. dec 2016

@bosorkabb držím palce nech vám to rýchlo ubehne

grasska
18. dec 2016

@bodka4 za tie 4 roky cocakate ako sa to posunulo ? teda z ktoreho miesta ste sa dostali na 32 ?

joannita
19. dec 2016

Baby ktore ste tym presli, alebo prechadzate, kolko zhruba trva od telefonatu ze maju pre vas dieta, az po uplne osvojenie? T.z. az po sud, kedy je dieta oficialne Vase? T.z. aj vratane predosvojitelskej starostlivosti a vsetkych sudov? Je mi jasne ze je to pripad od pripadu, ale potrebujem vediet aka moze byt maximalna doba cca.
dakujem 🙂

beka22
19. dec 2016

@joannita od predosvojiteľského súdu ( právoplatnosť) 9 mesiacov poslený súd. U nás to bolo dlho. Malého nám dali vo februári posledného mája sme mali predosvojiteľský súd. Na druhý deň nadobudol právoplatnosť a v marci máme posledný súd.

joannita
19. dec 2016

@beka22 dakujem, ale prepac velmi nerozumiem 🙂
mna by zaujimalo, ze ked nam pridelia dieta, tak potom musi byt este sud, aby nam ho vobec dali do predosvojitelskej starostlivosti nie? Aj na ten sa asi caka? a potom je predosvojitelska starostlivost 9 mesiacov a po nej znova sud, po ktorom je osovojenie. Uplne cely tento proces by ma zaujimal kolko trva.... dakujeeeeem :-*

nikadomi
19. dec 2016

@joannita myslím, že zo trvá minimálne rok - a to musí ísť všetko príliš hladko a ideálne.. Myslím, že tak rok a pol až dva roky je taký stred.. a iste sú aj prípady, kde sa to ťahá dlhšie.. nám o malého volali tento rok vo februári- v marci sme ho doniesli domov.. v auguste bol súd o predosvojiteľskú... v septembri nadobudol právoplatnosť.. netrúfam si povedať, kedy nadobudne naše priezvisko ale v priebehu budúceho roka to hádam bude 😉

joannita
19. dec 2016

@nikadomi cize vyse pol roka ste cakali na sud aby ste ho mali vobec v predosvojitelskej starostlivosti? Fuu dost...
cize teraz od septembra ho mate na 9 mesiacov v predosvojitelskej, t.z. do cca maja 2017 a potom mozno dalsi pol rok budete cakat na osvojitelsky sud? Priezvisko moze mat Vase asi az potom nie?

beka22
19. dec 2016

@joannita to je u každého inak. Náš drobec keď sme ho dostali na hosťovský nemal ani vyslovenie osvojiteľnosti tak vo februári sme ho dostali súd osvojiteĺnosť sme mali v apríli a preosvojiteľský súd sme mali posledného mája a teraz posledný súd nás čaká v marci
Dúfam že som to napísala trochu lepšie.

beka22
19. dec 2016

@joannita a od vtedy čo nám zavolali sme mali malého doma presne do týždňa

joannita
19. dec 2016

@beka22 dakujem , cize ked pocitam dobre, od prveho telefonatu ze maju pre vas dieta, az po posledny sud v marci 2017 - po ktorom uz bude definitivne maly vas, tak to bude cca 13 mesiacov?

beka22
19. dec 2016

@joannita áno dúfam že sme do teraz moc problémov nemali a tak to aj ostane

joannita
19. dec 2016

@beka22 ano, to ste dobre dopadli celkom, aj ked este nieje koniec 🙂
Ale zaujimave je, ze uz teraz viete kedy budete mat posledny sud? To ste uz teraz dali navrh, da sa to takto nejako urychlit?

beka22
19. dec 2016

@joannita návrh dávame vo februári ale máme veľmi zlatú a ústretovú kurátorku

erio
19. dec 2016

@joannita To ti tu nikto presne nepovie, na časové intervaly čo chceš vedieť pôsobí veľa vplyvov od DeD až po napr. PN sudcov. Je to rôzne a keď chceš vedieť až po priezvisko, tak 1 rok je ideálne ale daj si na tú myšlienku radšej 2 roky, aspoň nebudeš sklamaná.

joannita
19. dec 2016

@erio ano ja viem, preto som chcela vediet zhruba kolko to trva, nie presne 🙂 ja som pocitala povodne ze tak rok a pol cca to bude, tak nebola som velmi daleko...
dakujem za odpovede.

karkana
19. dec 2016

@joannita presne mala 15mesiacov,ked bola osvojená,,,16mesiacov aj nový rodný list

beka22
19. dec 2016

@karkana super to by bolo keby sme to dali tak ako nám kurátorka povedala🙂

nikadomi
19. dec 2016

@joannita presneeee tak 😉😉

nelinka1212
19. dec 2016

@bosorkabb to si ešte počkáme, aj my sme čerstvo zaradení, bolo mi povedané že to bude trvať tak 2-3 roky kým nás kontaktujú že majú pre nás vhodné dieťa

bodka4
19. dec 2016

@grasska vies co, zacinali sme na rovnej 100. Len si myslim ze cim blizsie, tym to pojde pomalsie :(

anettta
19. dec 2016

@nelinka1212 a ake mate poziadavky? a z akeho kraja ste?

bosorkabb
19. dec 2016

@nelinka1212 aj mňa by zaujímal kraj a požiadavky na dieťa.

tortelinka
19. dec 2016

@joannita u nás to bolo pri prvom do roka, pri druhom asi rok a pol

joannita
19. dec 2016

@tortelinka pol roka? Nemali ste ho v predosvojitelskej?

grasska
19. dec 2016

@bodka4 my sme tiez volali tak od juna sa to neposunulo ani o jedno miesto, uplne pravda, my sme na 135 mieste, s takouto rychlostou to bdue asi na svateho Dyndy ..

nelinka1212
20. dec 2016

@anettta
@bosorkabb do 2rokov, nerómske, NR kraj- tak uvidíme ako sa to bude hýbať to poradie

dia6
20. dec 2016

@joannita Ono to ani menej ako ten rok nemože trvať, lebo podľa zákona musíte mať dieta v predosvojiteľskej starostlivosti min.9 mesiacov.