Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@kikuska_wedge a ake mate vy poziadavky ked ste boli hned druhi v poradi a ked aj napriek tomu taaak dlho cakate?
@joannita súrodencov do 5 rokov
@bosorkabb držím palce nech vám to rýchlo ubehne
Baby ktore ste tym presli, alebo prechadzate, kolko zhruba trva od telefonatu ze maju pre vas dieta, az po uplne osvojenie? T.z. az po sud, kedy je dieta oficialne Vase? T.z. aj vratane predosvojitelskej starostlivosti a vsetkych sudov? Je mi jasne ze je to pripad od pripadu, ale potrebujem vediet aka moze byt maximalna doba cca.
dakujem 🙂
@beka22 dakujem, ale prepac velmi nerozumiem 🙂
mna by zaujimalo, ze ked nam pridelia dieta, tak potom musi byt este sud, aby nam ho vobec dali do predosvojitelskej starostlivosti nie? Aj na ten sa asi caka? a potom je predosvojitelska starostlivost 9 mesiacov a po nej znova sud, po ktorom je osovojenie. Uplne cely tento proces by ma zaujimal kolko trva.... dakujeeeeem :-*
@joannita myslím, že zo trvá minimálne rok - a to musí ísť všetko príliš hladko a ideálne.. Myslím, že tak rok a pol až dva roky je taký stred.. a iste sú aj prípady, kde sa to ťahá dlhšie.. nám o malého volali tento rok vo februári- v marci sme ho doniesli domov.. v auguste bol súd o predosvojiteľskú... v septembri nadobudol právoplatnosť.. netrúfam si povedať, kedy nadobudne naše priezvisko ale v priebehu budúceho roka to hádam bude 😉
@nikadomi cize vyse pol roka ste cakali na sud aby ste ho mali vobec v predosvojitelskej starostlivosti? Fuu dost...
cize teraz od septembra ho mate na 9 mesiacov v predosvojitelskej, t.z. do cca maja 2017 a potom mozno dalsi pol rok budete cakat na osvojitelsky sud? Priezvisko moze mat Vase asi az potom nie?
@joannita to je u každého inak. Náš drobec keď sme ho dostali na hosťovský nemal ani vyslovenie osvojiteľnosti tak vo februári sme ho dostali súd osvojiteĺnosť sme mali v apríli a preosvojiteľský súd sme mali posledného mája a teraz posledný súd nás čaká v marci
Dúfam že som to napísala trochu lepšie.
@bosorkabb to si ešte počkáme, aj my sme čerstvo zaradení, bolo mi povedané že to bude trvať tak 2-3 roky kým nás kontaktujú že majú pre nás vhodné dieťa
@nelinka1212 a ake mate poziadavky? a z akeho kraja ste?
@nelinka1212 aj mňa by zaujímal kraj a požiadavky na dieťa.
@joannita u nás to bolo pri prvom do roka, pri druhom asi rok a pol
@tortelinka pol roka? Nemali ste ho v predosvojitelskej?

@kikuska_wedge to áno.....ta byrokracia je hrozná. My sme cerstvo zaradený tak ešte máme cestu pred sebou.