Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Vyzera to, ze tie pani na urade v Ziline su nejake pribrzdene. Ide o to, ze ak je volne mimokrajove dietatko, tak musia konat a vyvinut aktivitu hladanim pre babatko rodicov. Ked sa na to vykaslu, tak vsetci v zozname su odkazani len na dieta zo Zilinskeho kraja a teda treba cakat vecnost a dieta dostane niekto v inom okrese. Neda sa to niekde nahlasit?
Ahoj ak ti to pomôže my čakáme 5 rokov a 3 mesiace ale neviem ktorý presne sme.Poćitam taký 6,7 maximálne ôsmy.Naposledy sme volali na jeseň,tak neviem presne.
@continental určite mi to pomohlo.Ďakujem.Lebo sme si chceli dať s manželom žiadosť,ale mám už po 40-tke.Keby sme dostali dieťa ešte do mojich 45 narodenín,tak by sme do toho šli,ale ako som sa tu dozvedela koľko sa čaká,tak sme to vzdali.Jedine zobrať veci a zdrhnúť zo Žiliny a celého tohto kraja.
Keby sa to dalo,dala by som Vám moje miesto,,,,,,dnes som volala mala som odklad a asi som sa posúvala aj tak a som 1,,,,,,,,,no a čo ja-dala som odklad zas,,,lebo nie sme rozhodnutí,,,,či áno ,,,,bojím sa len, aby som sa dobre rozhodla, chcela som zmeniť na ročné bábo, ,,ale že nie sú väčšie len novorodenci,,,,,
@zanetaqwe a nepremyslali ste zmenit podmienky napr etnikum na poloromske alebo posunut hranicu veku? Ja neviem ak chcete dat lasku dietatku tak nieje jedno ako vyzera? Teda ja nechcem mudrovat, len historia tych deticiek je podla mna podobna. Bo ked si to tak vezmes aka 'biela' mama v tvojom okoli dala babatko na adopciu? Vacsina z nich ma podla mna naozaj podobny osud. Takze ak ide o geny, tak tie su podla mna su na tom velmi podobne ci uz su z bielych alebo nebielych rodicov 🙂 a na romske dietatko sa caka v ziline kolko? Tiez tak dlho?
@anettta ja som tiež toho názoru.🙂
My napr.cakame na romske a boli sme otvoreni aj dietetku s drogovym problemom (nasi pribuzni maju 4 a vsetky su zdrave a v pohode).v priprave nam povedali ,ze romky vacsinou nemaju tento problem,max. fajcia pocas tehotenstva.biele deticky su vacsinou od narkomaniek...
@karkana Juj Evka, to fakt? Ale tomu nerozumiem, ze si sa mohla pri odklade posuvat, jedine ze by pred vami vsetci dali odklad alebo odisli. Inak asi nie.
@zanetaqwe jasne to je v pohode 🙂 vsak ani ja nemam v umysle niekoho presviedcat 🙂 ja nemam vo svojom okoli ziadne adoptovane deticky ani biele ani romske tak nemam osobnu skusenost. Som rada ked mi ju niekto poskytne 🙂 kludne mozes pisat myslim ze si vsetky rady precitame. Nastastie tu nieje nikto kto by odsudzoval nazory ineho cloveka. Ja uz svoje vlastne deti mam a urcite nemienim nikoho odsudzovat...len viem ze deti su pre mna zmyslom zivota, detska radost je taka nakazliva ze mozes aj umierat aj tak ta ozosmeje 🙂 ja som len preto pisala, ze zivot bez deticiek je pre mna smutny a mam taku skusenost aj z inych rodin. A ked pride dieta do rodiny tak si len povies - ako sme mohli zit bez neho??!! 🙂
Baby zo ZA kraja, ak chcete v tomto kraji biele novorodeniatko a nemusí byť zdravé čakanie bude určite viac ako 5,6 rokov. Skúste sa na úrade informovať, koľko detí šlo na adopciu s týmito požiadavkami za posledné roky, budete šokované. Baby ako tu píšu nastupovali zo 75 miesta a v rokoch kde poradie šlo rýchlejšie. Teraz čakať zo 130 miesta, kde je jedna alebo dve adopcie za rok, to je utópia. Riešenie je jedine v inom kraji.
beka22 tu prednedávnom písala,že v Žilinskom kraji bolo minulý rok 11 utajených porodov,čo šli detičky na adopciu keď pripočítate k tomu, koľko ľudí odstúpi s adopcie.....
A výsledok vám výde,že ste sa posunuli o 3 miesta.Počítam ako počítam,si môžete zobrať aj kalkulačku aj sa na hlavu postaviť,ale nijak to nevychádza.

http://zivot.cas.sk/clanok/13112/preco-je-na-sl... : je to síce staršieho dáta no nezdá že by tam boli nejaké zmeny :( jedine čo napríklad v našom kraji TN je iné oproti článku je že nás žiadateľov kontaktovali keď sme boli úplne poslední v poradovníku čiže nekontaktovali len tých prvých 10 čakateľov v rámci kraja . Takže naozaj je to o prístupe zamestnancov upsvar-u ...
Ahojte,v Komárne sa na Nový rok narodil chlapček,matka sa ho vzdala,pôjde na adopciu.Len pre info...
@erio len ako čakať v inom kraji? iba mať požiadavku na napr. rómske dieťa
@anettta no vyzerá to na cca 5-6 rokov, ale to sú ľudia čo boli zaradení okolo roku 2011-12, tí čo boli zaradení napr minulý rok, tak to netuším, kedže poradovník sa predĺžil na dvojnásobok
@mana85 super článok 👍 takže detí je viac ako žiadateľov- z toho vyplýva, že keď sa chceme dostať k dieťaťu o čosi skôr, treba možno troška upustiť z nárokov, alebo pozmeniť požiadavky. napr. v NR kraji zvyknú robiť aktualizáciu prípravy po 2.rokoch, takže rátam že tu to potrvá min. 2roky ak sa neozvú skôr
Dnes som opat volala na urad v Ba, sme na 76 mieste, pred 2 a pol tyzdnami sme boli na 79 mieste (niezeby som volala kazde 2 tyzdne, ale potrebovala som info ohladne aktualizacie 😀 ) cize vybavili 3 cakatelov za 2 a pol tyzdna. Povedala mi, ze este asi rok si pockame, kedze teraz vybavuju februar 2014, cize aj oni cakali necele 3 roky... podla mna to ale bude o nieco dlhsie, tak rok a pol podla mna.
@tortelinka Áno jedine rómske dieťa alebo zmeniť trvalý pobyt. Iná možnosť pre ZA kraj neexistuje alebo čakať 8,9 rokov.
Ahojte dievčatá . Viete mi povedať ako dlho sa čaká v Trnavskom kraji ?
@erio no, nie každý sa môže/chce sťahovať a zasa tých rómskych v ZA kraji nie je veľa

@zanetaqwe my sme dostali vo februári a čakali sme 5 rokov a 3 mesiace a to sme boli na 75 mieste keď nás zapísali