icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

beka22
26. jan 2017

@bosorkabb kým sme dostali malého trvalo 10 dní. To bola nádherná bleskovka.

bibal123
26. jan 2017

@bosorkabb nam iba 6 dni 🙂

bosorkabb
26. jan 2017

@beka22
@bibal123 ja vám normalne závidím. Dúfam ze budeme mat také iste šťastie.

mana85
26. jan 2017

@bosorkabb Nám volali v pondelok , utorok sme šli na kraj pre povolenku do pôrodnice tam sme hneď aj šli , od stredy rána som už ostala v pôrodnici s malým a vo štvrtok nás prepúšťali domov ♥ 🙂 a už je z neho 4 a pol ročný tanečník 🙂

bosorkabb
26. jan 2017

@mana85 mozno preto tak rychlo lebo maly bol v porodnici.

livinkita
26. jan 2017

Ahojte baby,mám otázočku, akurát vypisujem papiere na adopciu a neviem,ako napísať,aké dieťatko chcem...Teda viem,že chcem len biele,ale neviem ako to napísať,aby to nevyznelo blbo,na úrade práce nám poradili aby sme to tam nepísali,že to bude lepšie,tak neviem teraz...Ako ste to mali vy napísané?

mana85
26. jan 2017

@bosorkabb Nie mali sme šťastie 😉

bosorkabb
26. jan 2017

@livinkita no kritériá na dietatko by ste tam dať mali. Ak chcete len biele tak to tam napiste. Je to totiž dosť podstatné.

solyka
26. jan 2017

@livinkita Ahoj..... dieta z bielej etniky....takto nám hovorili na urade.

livinkita
26. jan 2017

Aha, ďakujem veľmi pekne...Lebo nechcem aby to vyznelo blbo,že chceme len biele

bosorkabb
26. jan 2017

@livinkita este mozes dat majoritneho etnika, to som tiez pocula u inych ziadatelov.

nikadomi
26. jan 2017

@livinkita bez etnickej príslušnosti 😉

fiona123
27. jan 2017

Ahojte 🙂
V prvom rade keď som tu spätne čítala pár strán, tak by som chcela podporiť tie mamičky, ktoré odhovárali od predbežného opatrenia (po novom=neodkladné opatrenia), aby sa určite nedali odradiť úradom alebo DD a určite podali návrh. Nás tiež na úrade odhovárali , že im to súd zamieta, ale predsa len som si nechala od kolízneho nadiktovať ten návrh. ZAMIETLI to! Lenže neskôr vďaka DD sme zistili prečo to zamietli. Bolo to nesprávne napísané a hlavne sme žiadali niečo, čo bez vyrieknutia osvojiteľnosti ani schváliť nemohli. Celé zle. Takže človek, ktorý to má vedieť a pomôcť nám napísal úplne blbosti. Tak sme to podali znovu a hneď nám to schválili. Inak by sme našu malú nemali doteraz lebo DD by nám ju nedal ani na hosťovský pobyt.
Tu sa dostávam k ďalšej veci a to, že malú síce máme doma, ale už bude mať pol roka a stále nebolo ani vytýčené pojednávanie na osvojiteľnosť. Ide má poraziť a preto vás prosím, ak niekto viete, ako to vieme urýchliť, prípadne sa sťažovať, dajte mi prosím vedieť.
Chceli by sme si už aj zažiadat o príspevok, ale neodkladné opatrenie stále nie je právoplatne lebo vraj nemajú ešte všetky doručenky - to je už 3 mesiace odvtedy. Podľa mňa v tom majú bordel.Bojím sa, že nám to kvôli tomu prepadne lebo za chvíľu bude mať pol roka a pokiaľ viem, tak len do pol roka veku dieťaťa je možné o to požiadať. Aké máte skúsenosti prosím? Ďakujem.

bosorkabb
27. jan 2017

Dnes sme boli pozriet našu malinku. Včera nás oslovili a dnes sme boli pozrieť video. Krásna je,dúfam že čím skôr začnú stretnutia.

11simca16
27. jan 2017

@bosorkabb Gratulujem bolo to rychle.

labudka
27. jan 2017

@fiona123 Fiona neviem, ale teda dufam že vám to vyplatia spätne
@bosorkabb -wau aká rýchlosť parááááda

joannita
27. jan 2017

@bosorkabb vy ste neboli este len teraz zapisani? Ci uz sa mi to pletie? 🙂

fatma1
27. jan 2017

@bosorkabb Uz sa mi to tu vsetko pletie.Kedy ste boli zapisani?a gratulujem moc

bosorkabb
27. jan 2017

@joannita
@fatma1 zapísaný december 2016, BA kraj. Ale mali sme bez rozdielu etnika,zdrave,dievčatko.

joannita
27. jan 2017

@bosorkabb jasne uz si spominam. Ale aj tak ako pekne rychlo vas oslovili. Vekovo ste mali nejak ohranicne?

bosorkabb
27. jan 2017

@joannita do 6 mesiacov.

nikadomi
27. jan 2017

@bosorkabb super!!! Budem sa tešiť na priebežné infošky 😉

fatma1
27. jan 2017

@bosorkabb Ja odpadnem!tak rychlo!!vauuuu,vauu..a dievcatko..jupii..a to hovoria,ze dievcatiek je malo...tesim sa s Vami! A aka je velka?je mimokrajova?teda ak smies rozpravat o tom..my mame take iste poziadavky🙂ale my len teraz zaciname kurz

marcelarefat
27. jan 2017

@bosorkabb Tak tomuto sa povie bleskovka. 😍

bosorkabb
27. jan 2017

@marcelarefat dufam ze vsetko pôjde tak rychlo.

marcelarefat
27. jan 2017

@bosorkabb Neboj pojde

ellen2016
27. jan 2017

My tiez! Zapisany nov'16.Ba kraj,dievcatko do 6 mesiacov,bez urcenia etnika.Mimokrajove.Buduci tyzden ideme na prvu interakciu.jupiii

fatma1
27. jan 2017

@ellen2016 Ja odpadnem!Juupii..to sa tak dobre cita toto🙂coskoro Vas budeme nasledovat,dufam!!joj🙂

zibi
27. jan 2017

boze baby, dako sa to rozbehlo..super..ved len minuleho roku sa tu pisalo, ze to dajako stoji..a zrazu kolko bab bude maminami, super..dufam , ze aj nam to zbehne ...ale asi rok este urcite budeme cakat, ked nie viac..

zanetaqwe
28. jan 2017

@tarrra ,no snáď máš pravdu.
Lebo minulý rok viem o dvoch utajených pôrodov v Žiline a keď sme volali ako sa poradovník pohnul,tak nám bolo povedané,že sme sa nepohli ani o 1 miesto.