Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte baby,mám otázočku, akurát vypisujem papiere na adopciu a neviem,ako napísať,aké dieťatko chcem...Teda viem,že chcem len biele,ale neviem ako to napísať,aby to nevyznelo blbo,na úrade práce nám poradili aby sme to tam nepísali,že to bude lepšie,tak neviem teraz...Ako ste to mali vy napísané?
Aha, ďakujem veľmi pekne...Lebo nechcem aby to vyznelo blbo,že chceme len biele
Ahojte 🙂
V prvom rade keď som tu spätne čítala pár strán, tak by som chcela podporiť tie mamičky, ktoré odhovárali od predbežného opatrenia (po novom=neodkladné opatrenia), aby sa určite nedali odradiť úradom alebo DD a určite podali návrh. Nás tiež na úrade odhovárali , že im to súd zamieta, ale predsa len som si nechala od kolízneho nadiktovať ten návrh. ZAMIETLI to! Lenže neskôr vďaka DD sme zistili prečo to zamietli. Bolo to nesprávne napísané a hlavne sme žiadali niečo, čo bez vyrieknutia osvojiteľnosti ani schváliť nemohli. Celé zle. Takže človek, ktorý to má vedieť a pomôcť nám napísal úplne blbosti. Tak sme to podali znovu a hneď nám to schválili. Inak by sme našu malú nemali doteraz lebo DD by nám ju nedal ani na hosťovský pobyt.
Tu sa dostávam k ďalšej veci a to, že malú síce máme doma, ale už bude mať pol roka a stále nebolo ani vytýčené pojednávanie na osvojiteľnosť. Ide má poraziť a preto vás prosím, ak niekto viete, ako to vieme urýchliť, prípadne sa sťažovať, dajte mi prosím vedieť.
Chceli by sme si už aj zažiadat o príspevok, ale neodkladné opatrenie stále nie je právoplatne lebo vraj nemajú ešte všetky doručenky - to je už 3 mesiace odvtedy. Podľa mňa v tom majú bordel.Bojím sa, že nám to kvôli tomu prepadne lebo za chvíľu bude mať pol roka a pokiaľ viem, tak len do pol roka veku dieťaťa je možné o to požiadať. Aké máte skúsenosti prosím? Ďakujem.
Dnes sme boli pozriet našu malinku. Včera nás oslovili a dnes sme boli pozrieť video. Krásna je,dúfam že čím skôr začnú stretnutia.
@bosorkabb Tak tomuto sa povie bleskovka. 😍
@marcelarefat dufam ze vsetko pôjde tak rychlo.
@bosorkabb Neboj pojde
My tiez! Zapisany nov'16.Ba kraj,dievcatko do 6 mesiacov,bez urcenia etnika.Mimokrajove.Buduci tyzden ideme na prvu interakciu.jupiii
boze baby, dako sa to rozbehlo..super..ved len minuleho roku sa tu pisalo, ze to dajako stoji..a zrazu kolko bab bude maminami, super..dufam , ze aj nam to zbehne ...ale asi rok este urcite budeme cakat, ked nie viac..

@bosorkabb kým sme dostali malého trvalo 10 dní. To bola nádherná bleskovka.