Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@mary17 u nás po krátkom šoku dobre, ale od chvíle ked deti videli, zamilovali si ich
@amoenussa87 Inak mne davala aj domace ulohy. Napr. pozriet si doma videa a na dalsom sedeni sme to preberali. Potom som mala napisat list dietatku a aj rozpravku pre dieta ako mu pomocou nej vysvetlim, ze je adoptovane. Neboj , vsetko zvladnes, a urcite sa pytaj. Nemusis sa bat, ved ona je na to aby vam vsetko ohladom adopcie vysvetlila.
@marcelarefat Dakujem ;)
@amoenussa87 fakt sa nemáš preco báť. Môj manžel je tiež introvert a v pohode.
@amoenussa87 neboj, spoznas, mas na to 26 hodin 😉 ved uvidis ake to bude, ale nemusis tam vraviet svoje najosobnejsie veci, to sa zvycajne robi iba na terapiach. Psychologicka vas iba potrebuje spoznat.
Ďakujem všetkým, ktoré ste mi napísali svoje skúsenosti, či už dobré alebo zlé. Uvidíme ako to nakoniec dopadne u nás. V každom prípade sa malinkej nevieme dočkať. Je veľmi milučká. Škoda, že nemôžem dať fotku. Dnes sme boli za ňou a manžel cestou domov zahlásil, že už mu aj chýba.
@mary17 Moc vam drzim palce.
@marcelarefat Ďakujeme 🙂
@mary17 neboj zvládneš. Zo začiatku to bolelo ale naučila som sa to zvládať a teraz je to dobré. To MOJE chlapiatko keď mi povie mama mó ja sa vždy roztopím a určite mi nechýba človek čo by mal pri mne stáť. Moje deti mi stoja za to aby som za ne bojovala. A budem do posledného dychu vždy. Držím Ti palce aby si to zvládla a môžem na 100% povedať. OPLATÍ SA TO!!!!!!!! MÁM NÁDERNÝ ŽIVOT A NEMENILA BY SOM HO.
@mary17 My este nemame doma dietatko..ale tiez budeme mat romske, dievcatko (poziadavky mame do 6 mesiacov, dievcatko, bez rozdielu etnika).
Mam dve sestry, obe maju deti, biologicke..moja mama ked pocula, ze si ideme adoptovat, tak zacala plakat a ked pocula, ze chceme dievcatko, este viac..podla mna by plakala viac aj keby pocula chlapec..;) ked som povedala, ze nebude biele nikomu to nevadilo, vsetci povedali, ze je to jedno ake, malinke deticky za nich nemozu a dolezite bude ako ho vychovame..v robote niektori vedia, viaceri maju predsudky, ale drzia palce..takze tak.nikdy to nebude idealne..vzdy sa bude niekomu nieco nepacit...musime to vydrzat a bojovat za nase deticky ;)
@mary17 viem ta pochopit ja som si malinku brali z porodnice ked mala 13 dni a prvy krat sme ju videli ako 8 dnovu.Preplakala som si to od stvrdka do utorka od stastia a strasne emocie ,a ked sme ju mali uz doma je to ,uplne neuveritelne sme kompletna rodina .Drzim palceky nech si ju uz coskoro beriete domov a ten nadherny srdieckovy poklad sa nebudete moc vynadivat ako vam bude fuckat doma v postielke 🙂 Nespali sme muzom celu noc ,plakali sme pri postielke a dakovali bohu ,ze ju mame 🙂
@bosorkabb ideme vo stvrtok a budeme tam aj piatok.to vraj na prvu interakciu staci aby sme mali vikend to vsetko nasat a rozhodnut sa.takto to vysvetlila pani riaditelka dd. Je od nas 5 hodin,tak som zvedava kolko krat budeme absolvovat tento tento vylet. Snad sa s nimi bude dat dohodnut a daju nam ju domov co najskor na "vynimku" kedze babatko tak skoro nebude pravne volne.11.1 sa len ziadalo o osvojitelnost,sud ma 30 dni na vytycenie datumu jednania;(
@ellen2016 aha, osvojitelnost nasej malej bola podaná rovako. Ale aj tak chceme dohodnúť hostovsky. Predsa len dieťatko by malo byť doma. Nech si čím skôr zvykne.
Nám bolo povedane ze prax pri mimokrajovych je taka ze sa da aj viac dni za sebou spravit interakcia. A berie sa to tak ako keby sme boli na viacerych interakciach. Jeden den,jedna interakcia. Vraj sa da aj v sobotu. Tak uvidime.
My sme mali iba 1 interakciu a brali sme si malého domov. Súd o osvojiteľnosti sme mali až po 2 mesiacoch čo sme mali malého doma a predosvojiteľský súd sme mali za 3 mesiace a teraz v marci nás čaká posledný súd. Tak naša adopcia prebiehala úplne super hladko.
ahojte,prave sme dokoncili pripravu a cakame na zaverecnu spravu. viete mi prosim povedat kto nam vlastne povie kolki sme v poradi? 😊(nasa psychologicka alebo pani u ktorej sme podali ziadost?).. vieme ze budeme cakat asi 3 roky 🙏
@bellabelluska príde Vám domov rozhodnutie o zaradený. Potom si zavolas na kraj a tam ti teta povie.

@amoenussa87
https://www.youtube.com/watch?v=5j0n0RRXWDA
https://www.youtube.com/watch?v=THNz_Hd12E4Tu mas nieco