Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@bosorkabb aha , dakujem pekne ☺
@bellabelluska ale ak si z tt kraja, tak ti nepovedia v kolko m poradi ste, u nas sa to nerobi ☹
@anettta som z nr kraja, ale asi tak zo zvedavosti ma to zaujima lebo vieme ze 3 roky budeme cakat urcite. skoda ze vam to nechcu povedat, lebo ak si uz celkom blizko tak by si sa asi rada aj nejak pripravila na prichod babatka.. (myslim izbicka a vecicky☺)
@anettta To naozaj? Tiez sme z TT kraja...
@amoenussa87 nie nam nepovedali. jedine co nam povedali tak bolo, ze ked budeme v prvej desiatke tak nam mozu dat vediet. my chceme bez rozdielu etnika a povedali nech sa pripravime na rok cakania.
ja som na zaklade nasich skusenosti zistila, ze je to vsetko o paniach co sedia na urade. za tie "nase" bratislavske mozem povedat, ze sa naozaj pro-aktivne snazia najst detickam rodicov. nas nakontaktovali za 2,5 mesiaca a bosorku za mesiac po zapisani do zoznamu. obide deticky su mimokrajove, cize ostatne okresy (rozumej panie co maju na starosti zoznamy) mali presne taku istu sancu o deticky prejavit zaujem. teda tu ide o "rychle prsty" a aktivitu aku vyvijaju sledovat co sa v ostatnych krajoch deje. mrzi ma hlavne ten zilinsky kraj, tam co robia je proste zahada. prajem vam vsetkym aby si vas to spravne dietatko naslo co najskor!
Ahojte kočky z TT kraja. Tie milé úradníčky zvyčajne nepovedia presné číslo, pretoze je síce len jeden poradovník, ale každý pár v poradovníku má iné kritériá a tým pádom aj podľa vašich kritérií (vek, pohlavie, etnikum) ste na rôznych miestach v poradovníku. Ešte do toho niektoré páry majú odklad. Ja som tiež na začiatku nevedela aké máme "číslo" Ja som si potom na úrad volala už asi 3 krát a povedali mi priblizne poradie len raz. Ale podľa posledných informácií vybavujú teraz žiadosti na zdravé biele novorodeniatko zaradené v júni 2015. Na úrade v TT su skvelé a ochotné všetky kočky, tak skúste sa informovať, možno vám povedia poradie, alebo aspoň mesiac, aký vybavujú.
Krasky prosím napíšete mi, ako ste dohodli krst- konkrétne, keď ste ešte nemali RL s Vaším menom, ako ste dosiahli, že farár neprotestoval a pokrstil babo novým menom????
Ja som taaaak nešťastná...ten náš trvá na mene z RL 😢
Prosím poraďte...kludne správu
@anettta Veď ja som to ani tak nepochopila, že si napísala že sú zlé 😁 Nám tiež po zaradení a ani potom dva krát nepovedali poradie. Ale ja to skôr beriem že nás nechceli skor deptat, ako aj v záujme ich ochrany. Ak by sme vedeli presné číslo a potom si znovu volali a náhodou sa posunuli dozadu poradovníku, mohli by sme si rôzne veci namyslat. V podstate však sa jedine v porodovniku môžeme dozadu posunúť len v tom prípade, že do poradovníka späť vstúpia páry, ktoré majú z nejakého dôvodu odklad.
Tak prajem príjemné čakanie a držím palce, aby ste sa čoskoro dočkali vytúženého dieťatka.
@moniq je to len o tom či farár privre oko alebo nie. My sme nemali ešte osvojiteľnosť keď sme ho dali krstiť a farár nám povedal že ho nezaujíma ako sa malý volá ale ako sa bude volať. Tak malý je pokrstený ako už naše dieťatko a to bude až v marci. Záleží od farára ako sa k tomu postaví. Ja by som sa s ním ešte porozprávala a povedala mu prečo to tak chcete . Držím palce nech to pochopí.
Ahojte dievcata..nr kraj...priprava cez upsvar..kolko vam trvala...ja mam pocit, ze to bude vecnost...ste tu niektora aj taka, ktoru neodporucili...strasne sa bojim takehoto zaveru, ze budeme nevyhovujuci...
Ahojte ssom z tt kraja mam adoptovane dievcatko a mame podanu ziadost o dalsie dietatko. Len na objasnenie preco nepovedia poradie je to tak ako sa to povedala @tlucka. Naozaj sa presne neda urcit na akom mieste aa nachadzate. My ked sme sa boli oboznamit s nasou princeznou pred nami bola cela strana ziadatelov ktori boli pred nami. Mali bud pozastavene ziadosti alebo mali ine poziadavky ( nechceli utajeny porod alebo hniezdo zachrany napr.) . Viem ze kazda ste netrpezliva lebo uz chcete byt mamou ( poznam to , bola som rovnaka) ale myslim si ze tonprave dietatko pre vas si vas urcite najde. Drzim vsetkym palce.
@tlucka uz ste v poradovniku? super 🙂
@anettta nam napr. tak povedala, ze sme napr. 15 na chlapca ale 15 maju pozastavene, tak realne 30 .... cize v kosickom to takto povie, aj s cislom, aj s pozastavenim ..ale ked si porovnam ked som sa pred rokom pytala, tak sme sa posunuli celkom pekne ..ja ratam stale to co je s pozastavenim, cize to mensie 🙂 napr. teraz po roku a pol maju zasa viac pozastaveny ako mal predtym a pohli sme sa asi o polovicu, to s tymi pozastavenymi ziadostami nesleduje, lebo to je nad moju logiku 😀 stale ine cisla ha ha ...
a niekedy sa tym zenickam nechce to zratavat ..mam taky pocit... 😀 ja mam stastie ze v ke kraji je strasne mila a zlata pani , takze tak
Dievcata kef viete nieco nlizsie o tt kraji napiste aj mne prosim do spravy.

@bosorkabb áno a urobili nám tak že k nám prišli z domova na návštevu a napísali to ako interakciu. Mali sme šťastie na dobrú riaditeľku.