icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

beka22
30. jan 2017

@bosorkabb áno a urobili nám tak že k nám prišli z domova na návštevu a napísali to ako interakciu. Mali sme šťastie na dobrú riaditeľku.

bosorkabb
30. jan 2017

@beka22 ktorý detský domov to bol? Môžeš aj do spravy.

bellabelluska
30. jan 2017

@bosorkabb aha , dakujem pekne ☺

anettta
30. jan 2017

@bellabelluska ale ak si z tt kraja, tak ti nepovedia v kolko m poradi ste, u nas sa to nerobi ☹

bellabelluska
30. jan 2017

@anettta som z nr kraja, ale asi tak zo zvedavosti ma to zaujima lebo vieme ze 3 roky budeme cakat urcite. skoda ze vam to nechcu povedat, lebo ak si uz celkom blizko tak by si sa asi rada aj nejak pripravila na prichod babatka.. (myslim izbicka a vecicky☺)

amoenussa87
30. jan 2017

@anettta To naozaj? Tiez sme z TT kraja...

anettta
30. jan 2017

@amoenussa87 nie nam nepovedali. jedine co nam povedali tak bolo, ze ked budeme v prvej desiatke tak nam mozu dat vediet. my chceme bez rozdielu etnika a povedali nech sa pripravime na rok cakania.

ellen2016
30. jan 2017

ja som na zaklade nasich skusenosti zistila, ze je to vsetko o paniach co sedia na urade. za tie "nase" bratislavske mozem povedat, ze sa naozaj pro-aktivne snazia najst detickam rodicov. nas nakontaktovali za 2,5 mesiaca a bosorku za mesiac po zapisani do zoznamu. obide deticky su mimokrajove, cize ostatne okresy (rozumej panie co maju na starosti zoznamy) mali presne taku istu sancu o deticky prejavit zaujem. teda tu ide o "rychle prsty" a aktivitu aku vyvijaju sledovat co sa v ostatnych krajoch deje. mrzi ma hlavne ten zilinsky kraj, tam co robia je proste zahada. prajem vam vsetkym aby si vas to spravne dietatko naslo co najskor!

tinetta
30. jan 2017

@anettta to nám vážne nepovedia koľkí sme v poradovníku??? ja len na to čakám, že ked ukončím prípravu, budem vedieť finálne číslo, koľko ľudí máme pred sebou :/

a to nám na začiatku vravela, že v TT kraji to ide najrýchlejšie

tlucka
30. jan 2017

Ahojte kočky z TT kraja. Tie milé úradníčky zvyčajne nepovedia presné číslo, pretoze je síce len jeden poradovník, ale každý pár v poradovníku má iné kritériá a tým pádom aj podľa vašich kritérií (vek, pohlavie, etnikum) ste na rôznych miestach v poradovníku. Ešte do toho niektoré páry majú odklad. Ja som tiež na začiatku nevedela aké máme "číslo" Ja som si potom na úrad volala už asi 3 krát a povedali mi priblizne poradie len raz. Ale podľa posledných informácií vybavujú teraz žiadosti na zdravé biele novorodeniatko zaradené v júni 2015. Na úrade v TT su skvelé a ochotné všetky kočky, tak skúste sa informovať, možno vám povedia poradie, alebo aspoň mesiac, aký vybavujú.

anettta
30. jan 2017

@tlucka ja som to nemyslela v zlom, ze ony su zle alebo co...ony su podla mna velmi mile...len mi to pride take zvlastne, ze preco nevedia povedat cislo...clovek potom nevie co a ako sa ma zariadit...

moniq
30. jan 2017

Krasky prosím napíšete mi, ako ste dohodli krst- konkrétne, keď ste ešte nemali RL s Vaším menom, ako ste dosiahli, že farár neprotestoval a pokrstil babo novým menom????
Ja som taaaak nešťastná...ten náš trvá na mene z RL 😢
Prosím poraďte...kludne správu

tlucka
30. jan 2017

@anettta Veď ja som to ani tak nepochopila, že si napísala že sú zlé 😁 Nám tiež po zaradení a ani potom dva krát nepovedali poradie. Ale ja to skôr beriem že nás nechceli skor deptat, ako aj v záujme ich ochrany. Ak by sme vedeli presné číslo a potom si znovu volali a náhodou sa posunuli dozadu poradovníku, mohli by sme si rôzne veci namyslat. V podstate však sa jedine v porodovniku môžeme dozadu posunúť len v tom prípade, že do poradovníka späť vstúpia páry, ktoré majú z nejakého dôvodu odklad.
Tak prajem príjemné čakanie a držím palce, aby ste sa čoskoro dočkali vytúženého dieťatka.

anettta
30. jan 2017

@moniq ist k inemu fararovi 🙂

beka22
30. jan 2017

@moniq je to len o tom či farár privre oko alebo nie. My sme nemali ešte osvojiteľnosť keď sme ho dali krstiť a farár nám povedal že ho nezaujíma ako sa malý volá ale ako sa bude volať. Tak malý je pokrstený ako už naše dieťatko a to bude až v marci. Záleží od farára ako sa k tomu postaví. Ja by som sa s ním ešte porozprávala a povedala mu prečo to tak chcete . Držím palce nech to pochopí.

lenka2905
30. jan 2017

Ahojte dievcata..nr kraj...priprava cez upsvar..kolko vam trvala...ja mam pocit, ze to bude vecnost...ste tu niektora aj taka, ktoru neodporucili...strasne sa bojim takehoto zaveru, ze budeme nevyhovujuci...

moniq
30. jan 2017

@beka22 nanešťastie v našom okruhu sú samí nechápaví farári....keby som nechcela mať krstnú maminu, normálne by som krst úplne zrušila....velmi ma dnes sklamali hneď 2 farnosti 😣

beka22
30. jan 2017

@moniq škoda no ja som bola až nad mieru spokojná. Už len ostáva počkať na priezvisko☹

ellen2016
30. jan 2017

@moniq a to nie aby boli radi,ze budu mat "dalsiu ovecku" na ktoru dostanu prispevok od statu....myslim ze vsemohucemu je fakt jedno co ma napisane v rl,ide o to aby bol dobry clovek...krstna mama moze byt aj bez papiera😜

solyka
30. jan 2017

@lenka2905 Ahoj. Som Nr kraj. Okres Komarno. Nam trvalo 6 mesiacov.

krista5
30. jan 2017

Ahojte ssom z tt kraja mam adoptovane dievcatko a mame podanu ziadost o dalsie dietatko. Len na objasnenie preco nepovedia poradie je to tak ako sa to povedala @tlucka. Naozaj sa presne neda urcit na akom mieste aa nachadzate. My ked sme sa boli oboznamit s nasou princeznou pred nami bola cela strana ziadatelov ktori boli pred nami. Mali bud pozastavene ziadosti alebo mali ine poziadavky ( nechceli utajeny porod alebo hniezdo zachrany napr.) . Viem ze kazda ste netrpezliva lebo uz chcete byt mamou ( poznam to , bola som rovnaka) ale myslim si ze tonprave dietatko pre vas si vas urcite najde. Drzim vsetkym palce.

anettta
30. jan 2017

@krista5 a vy ste kolko cakali v tt kraji? A kedy ste dostali babatko? Vdaka za odpoved. Ked tak posli do spravy 🙂 vdaka

krista5
30. jan 2017

@anettta my sme cakali skoro 2 roky, dcerku sme prvy krat videli ako 9 dnovu a 15 dnovu sme si ju brali domov.

zibi
30. jan 2017

@tlucka uz ste v poradovniku? super 🙂
@anettta nam napr. tak povedala, ze sme napr. 15 na chlapca ale 15 maju pozastavene, tak realne 30 .... cize v kosickom to takto povie, aj s cislom, aj s pozastavenim ..ale ked si porovnam ked som sa pred rokom pytala, tak sme sa posunuli celkom pekne ..ja ratam stale to co je s pozastavenim, cize to mensie 🙂 napr. teraz po roku a pol maju zasa viac pozastaveny ako mal predtym a pohli sme sa asi o polovicu, to s tymi pozastavenymi ziadostami nesleduje, lebo to je nad moju logiku 😀 stale ine cisla ha ha ...
a niekedy sa tym zenickam nechce to zratavat ..mam taky pocit... 😀 ja mam stastie ze v ke kraji je strasne mila a zlata pani , takze tak

tlucka
30. jan 2017

@zibi Ahojky, jasné že sme v poradovníku, od 03/2015. Takže už snáď nejako dlho čakať nebudeme. Aj ja si myslím, že sa im to komplikovane nechcelo počítať, ale nechcela som to tak napisat 😂😂

zibi
30. jan 2017

@tlucka ha ha no co ti poviem ... uz mam pocit, ze nikomu sa nic nechce 😀 najma na tych uradoch a pruser je , ze su v praci a sa im nic nechce ...ach jaj ... mamma mia 😀

zibi
30. jan 2017

@tlucka
vy ste uz od marca 2015? ty brdo ..tak to budete uz dva roky super...🙂

tlucka
30. jan 2017

@zibi sorry až teraz som si všimla chybu. Stále som v tom že je rok 2016 a tak som dala zlý rok. Zaradení sme od 03/2016. Ani mne sa nič nechce... Už sa neviem dočkať 💗 dieťatka

zibi
30. jan 2017

@tlucka no ved mne sa to nezdalo hned 😀 vedela som, ze ja som mala skor za sebou pripravu a zapis ako ty 🙂 ale aj tak to leti hrozne ..v marci rok budete ... ty si aky kraj? trnavsky? nevies nic blizsie ..napis mi IP

anettta
31. jan 2017

Dievcata kef viete nieco nlizsie o tt kraji napiste aj mne prosim do spravy.