Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@bibal123
@maninka1974 baby a na úrade u vas alebo tam kde je vedené dieta? Lebo naša malá je mimokrajova
Dievcata, pri adopcii babatka mu mozu dat novi rodicia krstne meno alebo sestricky v nemocnici? Ci?
@rebekarebekova Kludne mozte dat vy nove meno. Nas mali bol bez mena,az mi sme mu dali meno a potom to sud uznal.
@rebekarebekova aj ked daju mozte si zmenit. My sme sice nemenili,nas mal meno ktore patrilo k nasim,ktore sme si vyberali ze co ak budeme mat. 🙂
A mame🙂
My malého voláme inak ako má v papieroch. Tak ako bude mať po adpcii. Najlepšie je to keď idete k novému dr. Pozre na kartičku a keď mu povedia menom čo je na kartičke a malý nereaguje. Dnes sme boli na novom vyšetrení a sestrička na neho rozpráva menom z kartičky a keď malý nezareagoval a ja som nestihla nič povedať tak sa ma hneď pýtala on je nepočujúci? Keď som jej povedala ako to je ostala ako fakľa a to nemala na to dôvod. Ale bola zlatá.
@rebekarebekova to meno čo vymyslia v porodnici ked dieta nemá meno sa meni ked ho adoptívmy rod nechcu a daju mu meno ktore chcu... ale neskor o tom rozhodne sud..
@beka22 To poznám a ešte sa mi stalo pár krát u cudzieho lekára že nás volali dnu BIOpriezviskom :-P to som asi zase je vypadala ako nepočujúca keď som nereagovala ... :-P
A úplne " škandalózne " bolo keď naša sestrička od obvodnej nám poslala predvolanku na očkovanie na originál meno a priezvisko malého , poštárka to zaniesla do časti u nás nazvanej " cigáreň " a tam si naša predvolanka prešla po každej rodine až niekoho napadlo komu to asi patrí takže sa dozvedeli kto čo a už boli všetci múdri a len nás zastavovali že to je odtiaľ odtiaľ že a to je taká im rodina a taká , neviem či pomohlo že sme zatĺkali , zatĺkali , zatĺkali ale potom nám už dali pokoj ... Mimochodom našej sestričke bola táto príhoda veľmi vtipná a keď som jej povedala že nám do smiechu nebolo tak sa rozosmiala ešte viac ...
@bosorkabb ahoj pises , ze mate malu mimokrajovo, podla toho ako vsetky tu pisu, tak ani v celku nerozumiem, ako sa moze dietatko dostat mimo kraja, ked vsade su poradovniky az nad 100. v ktorokm kraji su take aktivne pani ? a v ktorom su take spomalene, ze dali adopciu do ineho kraja .. .
Ahojte dievčatá. My sme si pred 5-timi rokmi dávali žiadosť v BA, vtedy to išlo rýchlo a to sme mali klasika kategóriu (0-2, zdravé). Po 1 a 3/4 roku nám volali,že majú pre nás bábätko, len my sme medzitým mali doma ročného synčeka a netrúfla som si. Po zvážení sme požiadali o vyradenie zo zoznamu.
No a teraz zvažujeme zase celý ten kolotoč, akurát s tym,že už by sme radšej kategóriu 2+. Je lepšie ísť cez nejaké OZ alebo radšej cez úrad,kde nás už poznajú z predchádzajúcej prípravy? Máte prosím nejaké rady?
@grasska Tak napríklad my sme boli úplne poslední v poradovníku keď nám volali z nášho kraja čiže ak by sme neprejavili ani my záujem tak malé 8 dňové bábo ide do všetkých spisov po Slovensku ... A sestričku nám našli v inom kraji lebo v našom nebolo žiadne podla našich požiadaviek ... Ono v takomto prípade ak sú požiadavky volnejšie je potrebné aby aj čakatelia boli aktívni a chodili sa pýtať na úrad či neziskovku a super ak aj teta na úrade má záujem nájsť domov dieťaťu ktoré je niečim znevýhodnene ...
Ja som ležala po narkóze v nemocnici, keď mi zazvonil mobil, volali z Kraja že majú dievčatko narodené vtedy a vtedy ale rýchlo nech sa rozhodnem...lebo dievčatko pôjde na medzikraje. Povedala som, že ju nepotrebujem vidieť, je moja a prídem im podpísať papiere, len čo mi vyberú hadičku z brucha, tak aj bolo, v ten deň keď mi to vyskubli už stála pod špitálom moja mama v naštartovanej felícii, aj s prvou, adoptovanou dcérkou, a rovno sme rafali do Košíc im to tam podpísať. Videla som ju až potom.....
A včera stála na bedni na najvyššom stupni v okresných lyžiarskych pretekoch...a áno, je toho etnika, o ktoré sa moc v adoptívnych zoznamoch boj nezvádza, ani najmladšia už vtedy nebola.
Obe sú moje. Obe mi robia tak starosti, ako aj radosti, a neviem porovnať, či by deti svetlejšie robili starosti menšie, či väčšie. Iste, odpadli by nám primitívne rasistické útoky od spolužiakov, ich rodičov, a poniektorých učiteľov......ale na to tu pre tie deti sme....aby na toto neboli v živote sami.
@yukki nadherne vyznanie 🙂 no nemilo ma prekvapilo, ze rasisticke utoky od ucitelov?? ja mam napr. v skolke polovicneho taliana a mam byt na neho hnusna, pretoze je iny??? skor ma vytacaju niektori jedinci majoritneho etnika, ktori maju na haku nejake pravidla 🙂 zalezi od rodiny, ako a co vstepuju detom a tie tvoje baby maju vela lasky 🙂 🙂 🙂 a tiez gratulujem k lyziarskemu uspechu 🙂
@yukki presne najdu sa ,co je smutne ja som to zazila u lekara :( Jej sproste konstatovanie ...co s nej vyrastie ,az ma pri srdci pichlo tak jej vravim ,ved moja dcera a ostala hned ticho .Treba byt pripraveny aj na primitivnych ludi o tom je svet .Hlavne ,ze my s muzom ju milujeme a cela nasa rodina a druhy nech si trhnu .
Ja som bola u zenskeho lekara a povedala som mu ze si chystame adoptovat romske dieta.on spustil,ze to nech v ziadnom pripade nerobime,ze to olutujeme. tak to ho cakalo potom,to len tak nerozdychal....o to viac ma to stvalo,ze to bolo v privatnej klinike. Uz tam nerobi;)

@anettta ano normalne matersku nas mal 11,5mesiaca a brala som.