icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

bosorkabb
15. feb 2017

Tie ktoré mate deticky v pestunskej starostlivosti,ako ste podávali navrh na sud? Chceme podať len nevieme ako.

niky1975
15. feb 2017

@bosorkabb nam poslali vzor z uradu a podla toho sme si spisali svoj navrh

bosorkabb
15. feb 2017

@niky1975 ďakujem,zajtra skusim zistit ako čo na úrade.
A za aku dobu vam to sud schválil? Lebo chceme súčasne podať aj neodkladne.

niky1975
16. feb 2017

@bosorkabb my cakame uz od juna na pojednavanie na sude v Ba 2. Ale nedavali sme neodkladne opatrenie.

ingridin
16. feb 2017

@zocharka, súhlasím s tebou. Tiež to hovoríme takto podobne doma. Naši synovia si nás vyberali ešte ako hviezdičky na nebicku. Ked k nám prišiel starší syn, tak mladší sa už rozhodol, ze sme už konečne všetci spolu ako mame byt a prišiel aj on k nám. A to sa tak potom ponáhľal, ze sa narodil o 5 týždňov skôr. Najprv sa dlho rozhodoval a potom sa už nevedel dočkať. Až sanitka musela pre mna prísť 🙂)) Ohromne sa na tom bavia. Táto téma sa však bude riešiť cely život s deťmi a ich otázky, čím budú staršie budú ťažšie. Je mi to niekedy nesmierne ľúto, sa bude musieť s týmto všetkým popasovať. Veríme, ze to zvládneme všetci spolu. Mám pocit, ze čím viac lubime svoje dieťa, tým ťažšie je nám o tom hovoriť.

bosorkabb
16. feb 2017

@niky1975 aha, my budeme podavat v BB. Neodkladne chceme preto aby mohla ostat u nas. Nieje este pravne volna.

iivviikk
16. feb 2017

Ahoj ako dlho ste čakali na vytyčenie pojednavania,davali sme žiadost pred mesiacom a stale nič zo sudu nedoslo.Neviem sa dočat,už to bude posledny sud.

maninka1974
16. feb 2017

@iivviikk my sme čakali asi 2a pol mesiaca od podania žiadosti na sud ...už mesiac to máme za sebou sme radi...

iivviikk
16. feb 2017

@maninka1974 dakujem takže ešte nemusim stresovat.

zocharka
16. feb 2017

@bosorkabb ;Nám všetko napísala strašne milá pani na úrade. Len sme jej asistovali a podpísali. 🙂

bosorkabb
16. feb 2017

@zocharka to ste mali super. My si budeme písať sami,len nejaky návrh nam daju.

nikoleta164
17. feb 2017

Po 7 mesiacoch , 1 miesto posun - Košický kraj a čaká sa 3 až 3,5 roka. Kritéria - biele, do polroka. Keď čítam čo všetko sa deje a dá sa hýbať s poradovníkom, tak je mi na grcanie. Ale deje sa to a deje sa všetko legálne, lebo sa to na Slovensku môže.

zibi
17. feb 2017

@nikoleta164 a vy mate ake cislo v poradovniku? kosicky?

zibi
17. feb 2017

@nikoleta164 preto sa pytam lebo my sme sa realne pohli nie s pozastavenim o 14 chlapec miest a dievca 16 miest ..tak mozno uz ked si niekde vyssie tak to ide pomalsie..a to za cca 9 mesaicov, cakame 1,5 roka ..tak mne sa to nevidi az tak malo..a to som volala minuleho roka vo februari 2016 sme na tom boli ovela horsie .a v decembri 2016 sme sa takto pohli .. mne sa to vidi celkom dost

martusianka78
17. feb 2017

@zibi mi sme teraz 3,2,2017, boli zaradeny na zoznam cakatelov caka sa kosicky kraj 3az 3,5 roka sme 63v poradi na dievcatko a 53 v poradi na chlapceka...

nikoleta164
17. feb 2017

Pani na úrade mi spomínala, že pred nami mali čakatelia pozastavené žiadosti, neviem som z toho popletená, ale sklamanie ma prejde. No nič čakáme ďalej.🙂

nikoleta164
17. feb 2017

@nikoleta164 Zabudla som. na vysvetlenie: Zaradenie od 27.7. 2016. 45 na dievča, 36 na chlapca. Včera : 16.2. 2017 - 44 dievča, 36 chlapec.

zibi
17. feb 2017

@nikoleta164 ty si s pozastavenim 36 a 44 alebo bez pozastavenia??
lebo ja neratam tie pozastavenia..kedze sa to strasne meni...
ratam tak ze pozastavene maju asi cca 15 ludi, cize sme blizie k nasmu snu
lebo tak mi to robi lepsie na psychiku
proste rataj tak ako ti povedala aj tie pozastavenia a ste blizsie
lebo volala som asi 2x a stale mali pozastavene, takze to pozastavenie sa meni...
a volaj znova o tak za rok ..lebo zbytocne budes smutna

baby, dolezite je, ze ste v procese ..to je podstatne..♥
davajte si nejaky ciel ..nieco, co chcete, kym pride babo dosiahnut..
(ja napr. stale riesim este nejake vysetrenia a skusame aj otehotniet, lenze my vieme pricinu, preco sa nedari, je to odstranitelne , tak ideme skusat)
pripadne si date, ze chcete dokoncit nejaku skolu, kurz , nasetrit si na prerabku bytu, detskej izbicky, nieco , co treba bud pre babo, alebo nieco, co nebudete moct robit, ked tu babo bude...mne toto strasne pomaha...davat si ciele a dostahovat ich ..mat nejaku cestu, plan a za tym ist..
teraz si mozete byt baby iste, ze nejake babo bude... ci za rok, dva, tri - tento stres z vas moze opadnut, pretoze nech je to akokolvek dlho, na konci cesty nas caka babatko ..tu istotu nemas pri klasickom otehotneni, pri ivf uz vobec ...cize zite si svoj zivot, snazte sa spravit nieco pre seba a ono to prijde ... pretoze vsetko ma svoj cas a na dobre sa caka dlho ♥

@martusianka78
@nikoleta164
drzim palce

fatma1
17. feb 2017

@zibi Krasne si to napisala...mojim cielom je do konca roka schudnut 20 kg..teda nevonat sa sebe, lebo som sa za posledne 2 roky uplne zanedbala...prestala som cvicit a zabudla som na seba...idem si dat urobit permanentn make up - obocie, mozno aj pery - linku..zacala som cvicit, mam trenerku, zmena stravy, s manzelom chceme opat zacat "zit", ideme na wellnes zajtra na 2 dni....zacinam sa opat stretavat s kamaratkami aktivnejsie..v robote mam projekt jeden...zacala som sa intenzivne doucovat nemcinu, aby som v nej mohla profesionalne robit..a tak, mam plany na cely rok kym pride nasa malinka hviezdicka ;)

zibi
17. feb 2017

@fatma1 presne tak ... mam pocit, ze clovek zabudol na vsetko ostatne a riesil len jedno ..
ja tiez chudnem ...cvicim ..ved po tych hormonoch des a hruza ..a strasne dlho trva , kym sa to pohne dole... ako zacarovane
a ako s trenerom ? dobre sa cvici? ja tiez rozmyslam, ze by som skusila trenera.. sice dlhodobo cvicim a mam pohyb, len stroje vo fitku je daco ine a tie treba cvicit spravne.... jedna super zenska v nasom starom fitku mi pekne vsetko ukazala a roky som tak cvicila, len momentalne su uz ine stroje a tak preto rozmyslam ...nehovoriac o tom, ze je tam iny progres s trenerom ..
kludne mi napis aj IP, aby sme to tu nezahlcovali cvicenim 😀

berginkan
17. feb 2017

@fatma1
@zibi uplne presne mam pocit, ze iba tomu sme sa venovali, stale iba kae vitaminy, lieky, kam ist do centra, kolko folikulov mam... aj ked teda ja som cvicit neprestala nikdy. len mne sa zase strava drzi horsie, takze s tym bojujejm. a je dokazane ze s hormonov sa nepribera, je to skor z psychiky a zlej dusevnej kondicie atd. kazdopadne ja som tiez teraz zacala planovat dovolenku a venujem sa inym veciam tiez 🙂

zibi
17. feb 2017

@berginkan ja som o tych hormonoch kadeco tiez citala
mozno u zdravych ludi, co nemaju stitku to nema vplyv, teda napriberaju
ale ked mas hypotyreozu co ja mam , tak estrogeny zastavuju ako keby prechod T4 na aktivne T3 , ktore podporuje metabolizmus a tym brzdi ucinky eutyroxu
preto sa pribera
to som nevedela, mne stale po liecbe hrozne stuplo tsh a teraz uz viem dovod
proste nastavit pred ivf vyssiu davku eutyroxu , a az za dve hodky pichnut hormony
pri takej terapii by to nemalo mat vplyv na metabolizus a euthyrox by mal zabrat
a to nehovorim o kortikoidoch - prednison medrol tie uplne zastavuju ucinok eutyroxu, cize preto sa pri hypotyroeoze pribera z hormonov ..lebo lieky ako keby vobec nezabereli alebo sa znizuje ucinok

ja som teda kvoli tomu pribrala
take 3,5 kg pri kazdej stimulke a je jedno ci s clostylom alebo s puregonom a gonalom
a vela ludi sa len vodou naleje..
ale dnes ma hrozne vela zien hypotyreozu

berginkan
17. feb 2017

@zibi aha jasne chapem. tak to je ine. ja som nepribrala moc, ale hrozne malo chudnem, lebo podla mna nejem dobre. trener je fajn vec, trosku drahe, ale aspon ta nastavi. tiez som mala, len to jedlo u mna no ☹ ale vysledky ta pozenu vpred, tak aspon na nejaky cas by som do toho isla

zibi
17. feb 2017

@berginkan a kolko vazis?ked si nepribrala tak bud rada.... mozno fakt trochu pozor na to co vecer jes a hlavne ranajkovat ...ved to, ze drahe , ale zasa vyskusa clovek raz a poradi pomoze a potom uz vies co a ako

martusianka78
18. feb 2017

@zibi krasne si to napisala ja odchadzam v pondelok na liecenie takze oddych a relax....vsetky prajem pekny dnicek😉🍀

berginkan
18. feb 2017

@zibi vies co moj problem je, ze mam rada chlieb. inak jem zdravo a pravidelne, ale kedze mam uz 39 tak tie kilecka sa nalepsia sup sup

nikola116
19. feb 2017

Ahojte my dáva dokopy všetky potrebné papiere a ideme podať žiadosť sme Senec Ba kraj detičky chceme od 0-5 rokov aj súrodencov máte niekto aj staršie adoptované detičky ? Ak áno cca koľko ste čakali prípravu ste mali cez úrad alebo Úsmev / Návrat ? Ďakujem krásnu nedeľu všetkým

kikuska_wedge
19. feb 2017

@nikola116 Ahoj. My sme tiež Senec. Akurát sme v interakcii so staršími detičkami do 5 rokov. Prípravu sme robili cez Návrat. Trvalo nám to dlhšie, ale to z našich súkromných dôvodov. Od zaradenia do zoznamu sme na detičky čakali 9 mes.

anettta
19. feb 2017

@nikola116 my sme robili cez usmev v blave a trvala nam presne tri mesiace 🙂 asi najrychlejsie co tu pocuvam. A priprava bola skvela! Vyrazne odporucam 🙂 a kikuska mne sa zda ze hrozne dlho ste cakali pri takychto poziadavkach. Ale tak uz je to jedno 🙂 uz budete mat svoje vysnivane stastie o chvilu pri sebe 🙂

bosorkabb
19. feb 2017

Tak neodkladne napísané,uz len na spravu čakám a podávame. Držte palce nech to prejde🙏