Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
ahojte dievcence, neviet mi povedat ako to chodi s pripravou do pestunstva na urade v BA? Kamoska caka kym sa jej ozvu?
@anettta kks to co je za.... mne u nas na HR povedali, ze zo zakona musim nahlasit matersku mesiac pred odchodom. mne tiez velmi vychadzaju v ustrety. este pred ukoncenim pripravy som im oznamila nase plany a ze to moze ist velmi rychlo vzhladom na nase poziadavky. zatial sme sa dohodli tak ze si budem cerpat lekarov, dovolenky a tak kym neprebehnu sudy a keby to nejako dlho trvalo, tak mozem robit z domu (suhlasila som, ale len pasivne, cize pomahat mojej nahradkyni keby bolo treba). este som si aj "porodne" vypytala🙂
Ahojte. Mám ešte ďalšiu otázku. Koľko pred pojednávaním vám prišiel papier na predosvojiteľskú starostlivosť. Pýtam sa preto, lebo v DD nám povedali, že malú nám dajú keď budeme mať papier kedy bude pojednávanie.
@mary17 to je rôzne. Aj pol roka môže trvať, kedy vytýčia pojednávanie. Neskúsite aj neodkladné? Pri tom vám do týždňa rozhodnú.
Ahoj je tu niekto z Novych zamkov potrebujem sa dovolat na urad a nikto mi nedviha,neviem ci mam zle cislo:(
😢😭😭
😢
Velmi krute a nepredstavitelne, ze zdravotne postihnutie by bol dovod aby som opustia vlastne dieta.
@joannita Nie každý je psychicky spôsobilý také niečo zvládnuť. Downov syndróm je strašiak v očiach ľudí, ja osobne už mám o ňom povedomie a takéhoto slniečka by som sa nevzdala. Ale existujú diagnózy, ktoré by som asi "neprekusla" ani ja. Nejaká silná retardácia, kde má byť dieťa celý život iba na lôžku, prebalované, nikdy sa nenaučí rozprávať a poriadne nevníma. Na to treba peniaze, vôlu, totálnu stratu akéhokoľvek iného osobného života a také psychické zdravie a vieru v Boha, že to zvládne málokto. A nikto nemôže odsúdiť ak sa niekto rozhodne to prenechať človeku čo to zvládne akoby mal trápiť seba, partnera a ešte aj to dieťa.
Ja si tiez myslim, ze nie je treba posudzovat spravanie ludi. urcite to bolo tazke rozhodnutie tychto rodicov, kazde opustene dietatko sa citi tak ako tento chlapcek. iba v nas to vyvolava vacsi pocit lutosti ako voci zdravym opustenym detickam. velmi mu prajem aby nasiel milujucich rodicov. a vlastne kazdemu dietatku
mne sa zasa zda cudne, ze ho tu ponukaju, ako kravu na trhu, ved aj ine deticky, ktore su nejako znevyhodnene sa ponukaju ludom, ktori presli normalne pripravou... a ked nie je o ne zaujem, tak koncia v DD...ale kazdopadne mi je to luto, lebo toto dietatko bolo urcite chcene😒
@maartinkaa aj mňa to napadlo keď som to čítala že je to ako inzerát na predaj tovaru. Smutné.
@beka22
@beka22
@maartinkaa. To Vas ako mohlo napadnut ? Ze ho tu ponukam ako na predaj ? Ako kravu na trhu ??? Ja som len nasla na fb tento prispevok a dala som ho sem . ..
@joannita ja som nemyslela Teba, ze posudzujes, ale vo vseobecnosti, ze posudzujeme tych rodicov...nie ty 🙂
ale ja rozumiem aj tym, co tam dali na stranku ten oznam...vsetci ludia, ktori su istym sposobom nejak handicepavani (teraz nemyslim doslovne handicap ako taky, ale ak su postihnuti akymkolvek zivotnym osudom) su citlivejsi na taketo situacie...myslim ze celkovo ten prispevok je mieneny asi dobre...
nehadajme sa o tom...vsetky tu chceme robit dobru vec a poradit si pritom, aby to pre nas bolo co najlahsie...tak si to nekazme 🙂
@mana85 juuuuj, jasne, ze som nemyslela na teba, to by som si v zivote nedovolila, poznam ta uz z tejto stranky peknych par rokov a vazim si ta,,,,,,bolo to len prirovnanie, a samozrejme na ten inzerat, mrzi ma, ze si si myslela opak,,
a ano ta prva veta moze navodit ten dojem, ale fakt som myslela ten inzerat na stranke, a kedze sama mam osvojene dieta, tak som tiez na to citliva😔
babatko na adopciu
http://www.downovsyndrom.sk/v16/node/188
Zienky mam jednu otazku co mi nedava pokoj a rada by som mala vtom jasno...citala som vela pribehov, kde zienky presli doslova peklom (potraty, mrtve deticky..atd) az nakoniec sa rozhodli adoptovat si dietatko. To je samo sebe pekne a ja si vazim kazdu takuto rodinu co poskytne laskyplnu rodinu a proste vsetko okolo toho. Vcera ma vsak zarazilo vyjadrenie jednej zienky (v teme o svokrach), ze ona neda svoje dieta svokre, lebo jej svokra nema vytvorene tak silno materinske city (ako ona co normalne porodila) lebo jej manzela len adoptovali, cize suma-sumarum budu zly stary rodicia...takze ako to je vlastne? Su ci nie su tie materinske city??? Tu konkretnu tapu nekomentujem (mne take povedat nevesta, tak uvidela by nevydane)..
Dievcata kam ste podavali navrh na sud? Podla trvaleho pobytu kde zilo dieta s matkou, alebo podla sidla detskeho domova?

@iivviikk
@bosorkabb tak to mate super dievcata!!! ja mam sefku, ktora mi navaluje robotu, aby zo mna vytazila co najviac...kym odidem ☹ teraz napr som na PN, bo som chytila hroznu chripku a ona mi napisala, ze nech jej pripravim jeden projekt, ked som uz na tej "PN"...ach jaj...