icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

1jarkacu
12. apr 2017

@grasska no pekne tak mi velke naroky nemáme len musi byť babo do 2 rokov

anettta
12. apr 2017

my sme boli nahladianut do spisov v usmeve, boli to iba chlapci romskeho etnika a tych co sme si vybrali, uz mali medzicasom interakcie ☹
ale boli sme aj v navrate sa porozpravat, uzasna pani psychologicka tam bola, klobuk dole, to je clovek, ktory pocuva aj rodicov a snazi sa robit maximum pre deticky...tak si predstvaujem spolupracu ludi sprostredkuvavajucich adopciu.

bodka4
12. apr 2017

@grasska Co tak sa nakontaktovat vsetci zo Ziliny? Ja sa pridam...

grasska
12. apr 2017

@bodka4 tak sme uz 2 🙂 rozhodla som sa, ze idem napisat ziadost na presetrenie, za pokus nic nedam ... budem informovat.

maartinkaa
13. apr 2017

@grasska drzim palce👍

anettta
13. apr 2017

aj ja drzim palce, keby som zo ZA kraja, pridam sa! keby vieme nieco pomoct tak piste!!! do toho!

bosorkabb
13. apr 2017

@grasska držím palce. Dúfam že sa to už poriesi v spokojnosť všetkých žiadateľov.

kikuska_wedge
13. apr 2017

Och dievčatá, iba vy si viete predstaviť aký kameň zo srdca mi dnes spadol. Po mesiaci a pol od podania návrhu na neodkladné opatrenie na zverenie detí do predosvojiteľskej, sa naša nepríjemná situácia s príbuznými vyriešila a schválili nám neodkladné. Dokonca už máme vytýčený termín aj riadneho pojednávania. Strašne sa teším.

beka22
13. apr 2017

@kikuska_wedge super gratulujem. Ako sa máte už ste si na seba zvykli?

kikuska_wedge
13. apr 2017

@beka22 ďakujem. Napriek tomu, že sú u nás len 1,5 mes., mám pocit, ako by tu boli už rok. Myslím si, že aj deti to tak pociťujú. Boli sme pozrieť profi a normálne sa tam hanbili a ani sa od nás nechceli pohnúť. Aj vonku už tak reagujú. Doma počuť samé, maminka, mama, tatinko, tatino .... Sú úžasní. Fakt neviem, čím sme si ich zaslúžili. Sú to strašní mojkáči. A robia neskutočné pokroky. Akurát som pozerala fotky, ako veľmi sa za ten čas čo sú u nás zmenili. Už vedia aj blbnúť a chichotať sa do zbláznenia a samozrejme aj sem-tam neposlúchať. Ale sú to len také drobnosti. Ináč je s nimi strašná sranda (Ja: ako robí žabka? Malá: žab-žab. ..... Ja: To nie je čmelák, ale čmeliak. Malý: čmielák?).

beka22
13. apr 2017

@kikuska_wedge moc sa teším že je to super a veľmi Vám želám aby aj papierovo bolo tak ako je to citovo. Želám celej rodinke veľa lásky a zdracia😘

katkuz
13. apr 2017

@kikuska_wedge to je super a myslim, ze ked si krpcekovia "dovolia" aj neposluchnut je znak, ze sa citia doma 🙂 vela stastia a spokojnosti zelam vsetkym a nech je vase stastie coskoro aj ofiacialne naporiadku 🙂

bosorkabb
14. apr 2017

@kikuska_wedge super gratulujem,veľa šťastia a lasky prajem😘

santamonica
14. apr 2017

@kikuska_wedge gratulujem velmi, kolko rokov maju deticky? dlhsie som tu nebola, necitala som prispevky....a prosim, ako dlho ste cakali? dakujem

kikuska_wedge
14. apr 2017

@santamonica 3 a 5 rokov. Čakali sme 9 mes.

anettta
15. apr 2017

@kikuska_wedge a preco vam pribuzni robili sarapatu? Mate ich v pestunskej?
A inak....krasne sa to cita 🙂 prajem vela stastia a radosti a lasky z deticiek 🙂

kikuska_wedge
15. apr 2017

@anettta ďakujeme. Príbuzný ich chceli/nechceli atď. A to naťahovalo proces. Máme ich už v predosvojiteľskej.

1jarkacu
15. apr 2017

@kikuska_wedge co to znamena v predosvojitelske???

solyka
16. apr 2017

Ahojte! Baby,co keby sme si chceli zmenit nase kriteria? Mozme?

mata71
16. apr 2017

@1jarkacu to je proces pred osvojeným /rozhodnutie sudu/, to je 9mesiacov sa staraš o detičky až potom možu byt osvojené navždy 🙂/rozhodnutím sudu /

1jarkacu
16. apr 2017

@mata71 to mozu este vtedy ich zobrat spat rodicia??

mata71
16. apr 2017

@1jarkacu nie 🙂 to je normalny postup pri osvojení moja

1jarkacu
16. apr 2017

@mata71 jaj tak to si ma uspokojila moja a to ho mozme dat aj pokrstit??? Ked plynie tych 9 mesiacov???

mata71
16. apr 2017

@1jarkacu ano zaleži od knaza mi až ked sme boli už celkom svoji :D sme krstili

1jarkacu
16. apr 2017

@mata71 dakujem za info ☺ velmi si mi pomohla 😉

mata71
16. apr 2017

@1jarkacu neni začo 🙂

tortelinka
16. apr 2017

@1jarkacu my sme krstili hneď, to záleží na dohode

1jarkacu
16. apr 2017

@tortelinka no aj ja som si myslela ze by sme chceli hned len som nevedela ci sa to vobec moze

beka22
16. apr 2017

@1jarkacu my sme malého krstili keď sme ho mali ešte len na hosťovskom a náš pán farár nás hneď zapísal ako rodičov. Jeho nezaujímalo ako sa volal vtedy hneď mu dal naše meno. Ozaj záleží od kňaza.😉

yukki
17. apr 2017

@solyka ja myslím, že áno...