Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@anettta ,neboj,nie si sama,ktorá je s toho na prášky.Ja som už aj prestala veriť,že raz budem mamičkou.Čakám na to 25 rokov a s toho skoro 6 rokov sme zapísaní do zoznamu na adopciu.Tu ľútosť a bezmocnosť by som neželala ani svojmu najväčšiemu nepriateľovi.A teraz keď ti niekto zadre :a to v tvojom veku by som do toho nešla a potom začnú viťahovať všetky tie negatívne veci ktoré sa môžu stať .....by si vzala bejzbalku a lomila.Dala by som im svoje boty aby v nich kráčali aspoň rok.
@laura1994 neskúsili by ste aj umelé oplodnenie......darované spermie?
@anetkaadamko už máme toho toľko za sebou 😶 že už do ničoho určite nepôjdem.A po 40 už vôbec nie.Keď už som vydržala čakať toľko rokov,tak pár mesiacov už vydržím,kým dostaneme malého drobčeka.😉
Baby, poradte, ako je to s tym Navrhom na NO (neodkl.opatrenie)? do kedy sa musi rozhodnut? od kedy? a ako je to ak je vytyceny sud na Vyslovenie osvojitelnosti, ktory povedzme, napriklad, ma vytycene pojednavanie priklad 5. septembra...a navrh na NO sa poda povedzme priklad zajtra, 24. 8....ako to je? zamietne sa to Vyslovenie osvojitelnosti? citala som tu ,ze NO sa musi rozhodnut do 7 dni.....alebo najprv sa rozhodne ta Osvojitelnot a potom NO? ci?? viete mi poradit ako to je? diky moc
No podat si môžte aj viac dňové neodkladné my sme mali 14 dňové a je aj 30 dňové, najlepšie by Vam poradila Vaša kurátorka , my sme mali (vtedy ešte predbežné op. ) maleho 3 mesiace doma pred súdom o vyslovení osvojitosti to záleží od sudu a podania návrhu ako vam poradí či napíše...
@mana85 Ona - kuratorka nieco splietala, ze sa musi rozhodnut do 30 dni...takze asi to 30 dnove mala na mysli..cize..v tomto priklade co som dala, najprv prebehne Vyslovenie osvojitelnosti..a potom to NO? aahha..cize ste ho mali doma pred sudom o Vysloveni osvojitelnosti doma 3 mesiace na hostovskom pobyte ,ci?
dakujem kocky, som z toho zmatena...
a moze byt sud Vyslovenie osvojitelnosti este vtedy ked dieta je v opatere v DeD?
a ze je vytyceny termin na Vyslovenie osvojitelnosti (ti buduci ado rodicia nie su ucastnici konania), cize termin Vyslovenia osvojitelnosti je priklad 10.9. 2017 (dieta sa narodilo v juni, matka sa ho pred porodom vzdala, podpisala papiere) ...a buduci ado rodicia si podali navrh na NO+predosv. napriklad dnes, 24.8.2017? Ktore z tych dvoch pojednavani bude skor? (rodicia su z BA, dieta z BA kraja, ten isty kraj teda..)..
dakujem za pomoc
@fatma1 no podla mna podla toho, kde sa bude pojednavat, ci dany sud ma vo vzyklosti pojednavat v NO do 24h resp. 7 dni...u kazdeho je to inak...
ale da sa to zistit, ked si tam zavolate na ten sud - alebo kuratorka by to mohla vediet, ake su zvyklosti na ten sud, kam podavali navrh
@fatma1 ano sud moze pojednavat o pravnu volnost dietata aj ked je v opatere DeD. Navrh na NO mozes podat az po sude o vysloveni osvojitelnosti, dokonca musis este cakat na vykonatelnost 30 dni. Az potom mozes dat navrh na NO. Ako ho podas sud musi do 7 dni rozhodnut, potom ti DeD musi vydat dieta.
@fatma1 ako podla mna by ste mohli podat neodkladne aj predtým ako bude dieťa právne voľné len v tom prípade idu informácie o Vás aj bio rodine keďže nebudú zbavení rod. Prav 😕 my sme sa to až na súde nahodou dozvedeli ehm , a ako píše anetta ak kurátorka nevie na vsetko odpovedať treba skúsiť súd...
@anettta
tak teraz som uplne vedla uz... ;((
kuratorka nam hovorila, ze uz sa to nedorucuje bio, lebo podpisala papiere a vzdala sa, ze uz nie je ucastnicka konania...ze sa minuly rok nieco menilo, nejaky zakon ci co...ked sa to zmenilo z predbezneho na neodkladne....
tak ja uz neviem....;(((((((
navrh na NO sme podali uz :(( a termin na vyslovenenie osvojitelnosti je 12.9.
tak neviem co teraz ;((
@fatma1 ano menil sa zakon o NO. 1 zmena je, ze sud musi rozhodnut do 7 dni a 2 zmena je, ze dnom rozhodnutia nadobuda aj vykonatelnost. Toto uznesenie sa niekedy volalo predbezne opatrenie tam boli dlhsie cakacie doby + PO nebolo vykonatelne dnom rozhodnutia. Bio matke, ak sa vzdala sama rod. prav sa rozhodnutie nedoruci iba DeD a kolizny opatrovnik musi byt tiez o tom informovany. Ten by ti mal aj dat podnet, kedy mas podat navrh na NO. Pred pravnou volnostou ho nesmies dat, v navrhu musis aj napisat napr. datum pravnej volnosti dietata.
@fatma1 a preco nechces nechat to neodkladne teraz este pred osvojitelnostou?
Mna napadlo, ze NO sa isto moze podat ak aj dieta nie je este pravne volne, lebo ked ' nasa' mama zrusila pepier (generalny suhlas s adopciou) a my sme mohli ziadat iba pestunstvo, tak sme tiez spisovali navrh na NO.
Jedine, co by sa vam nemuselo pacit je, zeby matka vedela vasu adresu. Ale ak podpisala genwralny suhlas s adopciou, tak uz nema pravo na informacie. Podla mna jej nepovedia o vas nic.

@karkana aké krásne dievčatko.... Práve dnes jeden z tých svojich "zlých" dní... Keď mám depky a túžim po dieťatku..... V dobrom závidím