Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@zuzlicek44 zavoláš na určený úrad a povieš že máš záujem o nahliadnutie do spisov detí vhodných na adopciu (povieš kritériá) a oni by ti mali pripraviť spisy.
Neviem na koľko budú ochotné ale mali by spisy nachystať.
@bosorkabb môže sa stať že mi povie hneď z fleku,že našim kritériám nevyhovujú žiadne deti - spisy? Čo vtedy?
@zuzlicek44 nemáš to ako overiť. Jedine pozrieť spisy aj v Návrate alebo v úsmeve ako dar. Len tam ak si nerobila prípravu tak tiež nie sú veľmi nadšený. Veľa detí s vášho kraja ide do BA, aj moja malá je z BB. A pokiaľ viem zdravé, biele tam veľa nemáte.
@bosorkabb máš aj bližšie info čo sa mysli tým že zdravé? Napr.dieta s ekzémom,alebo tak sa radí do ktorej kategórie?
@zuzlicek44 ako mierne zdravotné problémy. Niekde ponúknu ako zdravé. V BB je jeden detský domov, deti tam sú v skupinách a všetko od cca 6 rokov a postihnuté. Zvyšok je v profi rodine aj keď tam tiež vadsinou deti mladšie ako 2 rokov čo viem, ale rómske alebo poloromske. O bielom právne voľnom neviem, ale to neznamená že nie sú.
@zuzlicek44 ahoj, no ja som presne sa na tú otázku pýtala v BB, no odpoved,,že čo chcem,aký spis, či chcem predbehnúť ostatných,,,,,,,,no ani ma nenechali vysvetliť,že je to bežné v iných krajoch,,jasné,že vedia čo chcem, len sa robia, že nie😨,,,,,,no ale ako viem, odpoved je podla toho,KTO sa pýta,,,
ani v NR to nejde
@karkana u koho si sa pýtala?
pozrite si to...je to nadherne a ZAROVEN SMUTNE
Baby mám otázku neviem sa rozhodnúť skuste mi poradiť prosím 👏 dali by ste si vytetovať k menu dieťaťa datum narodenia alebo datum prvého stretnutia ? ďakujem
@avogiles No, oni (párik) boli o 4 roky mladší od našej najmladšej dcéry (máme tri) , takže ten rozdiel bol taký normálne súrodenecký. Bol často problém s tým, že boli už dosť veľkí, s rôznymi návykmi, poznačení biorodinou a DeD. Bolo to ako na hojdačke. Raz skvelé, raz pod psa. Zo začiatku nám do toho dosť zasahoval biootec, chcel ich späť, vedel ich strašne rozhodiť. Vláčil nás po súdoch, písal prezidentovi, do novín (týmto pozdravujem redaktorov NČ, ktorým nič nehovorí objektivita a overovanie zdrojov). To potom robilo problémy aj v škole. Bez podpory bystrického Návratu by sme to asi zvládali oveľa horšie. Sociálka na vaše problémy v podstate kašle. Dostali sme nového kurátora, ktorý dva roky deti ani nevidel. Mali sme podľa nich povinnosti voči biorodine (napr. doviesť deti na stretko s otcom, ale on nemusel ani zavolať, že nepríde).
Teraz sú už dospelé a myslím, že mnohé prehodnotili. Aj svoj odchod v 19. Snažila som sa ho zrealizovať tak, aby sme sa nerozišli úplne v zlom, aby mali možnosť návratu. Myslím, že sa nám to podarilo. Teraz opäť fungujeme ako ich rodičia (a starí rodičia pre dcérine deti), aj keď to už nebude úplne dokonalé. Ale stoja na vlastných nohách, čo je v podstate cieľom pestúnstva, nie?
Neľutujeme, že sme sa na to dali, človek sa veľa naučí.
ahojte...volal niekto poslednu dobu do NR? ako sme natom s detmi?
inak vam vsetkym zelam krasneho Silvestra a rasny a stastny rok 2018,nech sa cim skor dockame nasich deti..ostatne pride samo

Ahojte. Prosím vás ,aké sú možnosti "počas čakania" v poradovníku? Myslím nahliadnutie do spisov deti ktoré sú k dispozícii? že ako sa mám nato opytat,aby ma hned na úrade nezdzubali.. máme požiadavky do 2rokov biele dieťa,môžu byť aj súrodenci. Môžeme požadovať spisy aj deti mimo našich kritérií? Jedná sa o kraj BB...(čiže veľmi by som nešla do toho že ozvať sa do úsmevu atď...)...proste načo mam právo,čo môžem požadovať. Veľmi pekne ďakujem za radu 🙏😘