icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

fatma1
27. jan 2018

@bosorkabb ahojky..a to je taky isty postup?take isre papiere?priprava,atd?my tiez chceme podat na surodenca.Diky

bosorkabb
27. jan 2018

@fatma1 papiere rovnaké, príprava len aktualizácia cca 2 hodiny.

maninka1974
27. jan 2018

znovu na pripravu treba ist na pripravu musí byt už ukončená adopcia dietata prveho ...nám bolo tak povedane

moniq
27. jan 2018

@berginkan sledujem kedy ho odomknú....prvé riadky sú super...

bosorkabb
27. jan 2018

@maninka1974 nie netreba znova prípravu, stačí aktualizácia. Kamarátka žiadala pre cca 2 mesiacmi o druhé a prvé ma v predosvojitelskej.

fatma1
27. jan 2018

@bosorkabb supeeer,diky množstvo moc😉

berginkan
27. jan 2018

A kedy teda chodia tie navstevy? 😂😂😂

ajka1911
27. jan 2018

Ahojte dievčatá to potvrdenie o prijme má byť v hrubom alebo v čistom a neviete mi niektorá poradiť keď som bola menila pracu či im z tej predchádzajúcej bude stačit aj papiere ktoré použijem k daňovému priznaniu.

kikuska_wedge
27. jan 2018

@ajka1911 potvrdenie na súd treba aj s mesačným rozpisom príjmov a za posledných 12 mesiacov

pepopestun
27. jan 2018

@ajka1911 Ja som tiež dával za posledných 12 mesiacov a jedná sa o čistý príjem. Teda aspon mne to tak dali , dali mi ročné zúčtovanie za posledných 12 mesiacov a tam to bolo v čistom uvedené. A dokladal som aj potvrdenie o mojom zdravotnom stave a aj výpis z registra ( je to divné že súd s neviem vyžiadať takú vec.) a ešte aj doklad o mesačných výdavkoch a vyžiadali si aj pracovné hodnotenie od môjho zamestnávateľa. Takže tak.

maninka1974
27. jan 2018

@bosorkabb my máme adoptované rok keď sme sa pýtali tak už rok neplatí príprava lem na jedno dieťa platila pred rokmi do 3od prípravy ale už dávno nie asi 2 roky to neplatí..... Možno sa to zmenilo za rok o čom pochybujem

maninka1974
27. jan 2018

My sme aj kvôli tomu nešli žiadať o druhé dieťa potvrdila nám to pani na úrade čo nás prekvapilo že znova sme sami na malého tak prípravu by e nestíhali.....

jajuskajana
27. jan 2018

@maninka1974 ahoj no my sme mali našu zabku iba na hostovskom pobyte a už sme si podali žiadosť o druhé a stačila nám spraviť aktualizácia. Teraz ju máme v predosvojitelskej starostlivosti a v poradovníku na druhé sme už 2 mesiac. 🙂 takže vôbec netreba čakať 🙂

maninka1974
27. jan 2018

@jajuskajana Tak fajn nám bolo tak povedané keď sme sa pýtali

joannita
27. jan 2018

@pepopestun doklad o mesacnych vydavkoch obsahuje co prosimta?

joannita
27. jan 2018

@adalmba v Ba sa teraz zacina na 295 mieste??? Och boze, to je masaker. My sme pred 3 rokmi zacinali niekde pred 200stovkou a to islo celkom rychlo vtedy. Az posledne 2 roky sa to spomalilo. Znama niekedy v rokoch 2010 az 2012 zacinala na 95 mieste v ba.... Ved to je tak na 6rokov minimalne teraz 😭

avogiles
28. jan 2018

@joannita zda sa mi, ze sa ozaj zvysuje pocet ziadatelov a znizuje pocet deti.

bosorkabb
28. jan 2018

@maninka1974 volala som aj na úrad v piatok a netreba, len aktualizáciu. Tak mi bolo povedané.

bosorkabb
28. jan 2018

@joannita za čo všetko platíš, byt, poistka, hypotéka, energie, paušál za mobil aspoň mi sme toto dávali a stačilo. Ešte sa nás pýtali na výdavky na stravu a výdavky okolo dieťaťa ale to až na pojednávaní.

berginkan
28. jan 2018

@avogiles ved ale len ked si zoberiem kolko bab z ivf islo do adopcie... vsade naokolo pocuvam ako su chlapi neplodni, takze sa necudujme. Treba sa s tym iba zmierit

bosorkabb
28. jan 2018

@avogiles počet detí je cca rovnaký, len žiadateľov pribudlo a to spôsobuje dlhé čakacie lehoty.

jajaaaaa
28. jan 2018

Ahojte, vedel by mi niekto poradit, kedy vznika narok na pestunsky prispevok? Mam dieta zverene zatial neodkladnym opatrenim a netusim, kedy a ake naroky na prispevky mam. Zakon sa da vysvetlit vselijako. Rovnako ake su naroky dietata, ma 1.5 roka. Pani na urade nespolupracuje. Dakujem 🙂

niky1975
28. jan 2018

@jajaaaaa ahoj, narok mas na jednorazovy prispevok, co je 500 eur a ak poberas matersku tak narok na opakovany prispevok ma iba dieta. Aspon ja to tak mam.

bosorkabb
28. jan 2018

@jajaaaaa na príspevok odo dňa právoplatného rozhodnutia súdu o pestúnskej starostlivosti. Vtedy ziadas aj o jednorazový príspevok (500 eur) Zatiaľ môžeš poberať materskú dávku. My sme to mali takto. Teraz poberam už rodičovský príspevok a dieťa poberá opakovaní príspevok dieťaťa v pestúnskej starostlivosti.
Na stránke ústredia práce a sociálnych vecí je formulár na otázky. Napíš si tam a oni ti pekne všetko pošlú do emailu.

pepopestun
28. jan 2018

@joannita Ide o výdavky za kalendárny mesiac , že koľko peňazí platíš za nájom, elektrinu, stravu, poistky, cestovné atd... skratka potrebujú vedieť že koľko peňazí minieš na bežné veci do domácnosti a na živobytie. A koľko ti zostane dajme tomu na potreby pre dieťa atď..

sofinkalv
28. jan 2018

@bosorkabb návrh posielame na OS BA III., len pani, s ktorou sa kontaktujem ohľadne pomoci a infa, čo a ako sedí v UPSVAR v Senci. Už nech pošleme návrh na osvojenie a nech je už po a máme pokoj. O nervy toto všetko . Ešte sme museli čakať, kým budú chlapci právne voľní. Pojednávanie bolo v októbri, to sa odročilo na december.... Des tieto súdy
@kikuska_wedge

bosorkabb
28. jan 2018

@sofinkalv tiež patríme pod Senec a BA III. Vy máte dvojičky že? Utajený pôrod? Bio matka patrí asi pod Senec a rodila v máji,že?

sofinkalv
28. jan 2018

@bosorkabb
@kikuska_wedge
@marcelarefat
dievčatá, otázka, ktorá mi vŕta v makovici. Pred októbrovým súdom, kedy mali byť deti už právne voľné, k nám prišla kontrola z nášho úradu. Mala by prísť i teraz, nie ? Pred osvojením...

sofinkalv
28. jan 2018

@bosorkabb nie, matka nepatrí pod senec, neviem prečo ich tam pichli. A nebol utajený. prečo ?

bosorkabb
28. jan 2018

@sofinkalv áno, prídu zisťovať pomery. Nič hrozné spisu správu a pošlú na súd.