icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

zuzlicek44
6. feb 2018

Ahojte. Stále rozmýšľam či len čakať,alebo sa skúsiť pýtať...dostala som už aj odporúčania že u nás BB kraj je lepšie čakať a nedopytovat sa...no keď si predstavím že ktovie koľko detí "je v spisoch" trhá mi srdce...

vanesa1210
6. feb 2018

@zuzlicek44 nám bolo povedané v ZA že žiadne deti tam nemajú iba súrodenecké skupinky 3 a viac.... :(

mana85
6. feb 2018

@zuzlicek44 Veď choďte cez neziskovku pozrieť úrad o tom nemusí vedieť...

mata71
6. feb 2018

@zuzlicek44 pozri je prirodzene že chceme dietatko, ja by som išla popozerat spisy, aj cez neziskovky,,, ved čo neurobi mamina s tatom pre drobca, drobcov,,, smelo dotoho...

lilly864
6. feb 2018

mali by ste byť vyzvaní určeným úradom urobiť si akutalizáciu
@suzi303

vanesa1210
6. feb 2018

@mana85 my sme aj cez neziskovky boli a nikde nič..... :(

zuzlicek44
6. feb 2018

A keď sme mali prípravu na úrade,môžeme cez neziskovku?

tarrra
6. feb 2018

Ahojte,je tu smutno,tak na rozveselenie posielam čerstvé foto😉my sme pozitívny prípad zo ZA kraja,kde sme na tieto dve slniečka čakali 7 mesiacov,napriek tomu že sme boli na konci.Vsetci pred nami ich totiž odmietli,keďže boli "starí",mali vtedy 3 a 5 r.mozno boli ponukani aj vám😉my sme mali dosť voľné požiadavky,a môžem povedať že nič neľutujem a sme radi že je to takto😘😘viem že na Andrejkovi je vidno že je polorom,ale nikdy ma ani nenapadlo ho tak brať.je to proste naše dieťa a hotovo.A sú to naše zlatíčka.Nehovorim že všetko je bezproblémové,ale zvladame to😊Máme ich od 06/2016 a od 01/2018 sú oficiálne naši,zmenili sme priezviska😉

tarrra
Autor odpoveď zmazal
avogiles
6. feb 2018

@vanesa1210 V Ziline na urade? a myslis deti na adopciu alebo pestunstvo?

vanesa1210
6. feb 2018

@avogiles áno tam....

vanesa1210
6. feb 2018

@tarrra sú nádhernyyyyy

tarrra
6. feb 2018

@vanesa1210 Ďakujem❤

berginkan
6. feb 2018

@bosorkabb v tych statoch s ktorymi mame zmluvu. ked som sa nato pytala, tak uz mi neopdpovedali 😀

bosorkabb
6. feb 2018

@berginkan aha, ak berieme do úvahy štáty do ktorých odchádzajú naše deti tak to pre nás nie je veľmi ružové. Tam majú nedostatok detí tiež.

ckatka
6. feb 2018

@vanesa1210 presne z takého dôvodu sme si dali do žiadosti ze môžme vziať aj do pestúnskej starostlivosti( s výhľadom na osvojenie). Deti je veľa, ktoré nie sú právne volne. Hniju v profirodinach a pritom by mohli byt u vás. My keď sme dali žiadosť o pestúnstvo, mali sme 6 mes chlapčeka hneď po skončení prípravy. Zdravého bieleho. Akurát ešte čakal na finálne rozhodnutie súdu o osvojitelnosti. Takže zatiaľ ho mame v pestúnskej a hneď ako príde posledný papier podávame predosvpjitelsku a bude navždy náš ❤️

suzi303
6. feb 2018

@lilly864 dakujem 👌

bosorkabb
6. feb 2018

@ckatka predosvojitelsku nemusíš podávať ak ho máte v pestúnskej starostlivosti ta nahrádza predosvojitelsku starostlivosť. My to tak máme a sudkyňa nám povedala toto.

mana85
6. feb 2018

@bosorkabb takže sa môže žiadať už rovno o osvojenie ? a treba tiež dodržať 9 mesacnu lehotu ako pri predosvojitelskej st. ?

berginkan
6. feb 2018

@ckatka obdivujem. My sa nato necitime. Neviem zit v takej neistote

magimary
6. feb 2018

@ckatka výborne ste to poriešili 😉
...
no nedá mi: nemyslím si, že by deti HNILI v profirodinách 😉

bosorkabb
7. feb 2018

@mana85 o lehote nám nič nehovorila, len že môžme rovno žiadať o osvojenie ak bude právne voľná.

yukki
7. feb 2018

@continental ja viem, píšeš, že už to máte vyriešené, ale ešte stále ma napadá tá možnosť neziskoviek.....oni zvyknú mať spisy detí aj z iných krajov a v Žiline funguje tuším celkom dobre Návrat...plus potom ešte jedna možnosť, aj keď úplne iná ako adopcia....ale vyvinúť sa z toho môže vzťah na celý život. Čítala som kdesi o takej akoby forme pomoci, Nájdi svojho Buddyho. Že si akoby...kamarátom, priateľom...garantom? dieťaťa z Domova, pričom ale sú to skôr staršie deti, ktoré už pochopia túto formu stretávania sa......tým by si sa minimálne dostala do prostredia DD a....možno by sociálne z DD vedeli byť ústretovejšie, než pani na ústredí. Ak to teda všetko viazne na nej.

mata71
7. feb 2018

@yukki ahoj tato forma pomoci je už zrušena, ustredie to zatrhlo pred rokmi,,

iivviikk
7. feb 2018

@mata71 Asi nie je. Pozerala som na nete a su tam aj domovy ktoré hladaju budy su aj terminy skoleni.

kikuska_wedge
7. feb 2018

@magimary vieš sú všelijaké profi rodiny. Naši mali poslednú profi mamu úplne super, ale tie predtým ... spálené vlasy, doškriabaná tvár, zatvorený na balkóne, holé zadky a iné ďalšie historky čo mi porozprávali. Je to chyba aj systémová. Ako mať 4 deti je dosť aj pre bio mamu, a nie to opustené deti, z toho 2 staršie s problémovým správaním. Takže áno, mnohé deti hnijú v profi, len preto, že nie sú právne voľné. Aj naše tak boli.

magimary
7. feb 2018

@kikuska_wedge neviem, či mnohé, snáď niektoré,
ale určite nie všetky...

kikuska_wedge
7. feb 2018

@magimary určite nie všetky. Ale bohužiaľ ani nie "snáď niektoré". Neber to osobne, ale je to tak. Je mi to ľúto, lebo každé dieťatko by sa zaslúžilo super mamu, a keď nie, tak aspoň profi mamu.

mata71
7. feb 2018

@kikuska_wedge vieš, tažko to je, deti si popletu historky aj z toho čo doma zažili v biorodine, a potom to pospajaju čo mali v profirodine, preto sa može zdat že to zažili v profirodine,, len tie sú kontrolované každú chvilku tak tam neni moc priestoru na také zaobchádzanie... a vel aprofimám to nemá iba ako povolanie, ale jednoducho citi potrebu tu byt pre deti.... skorej ako slovo... hniju,,, by som dala že zostali visiet vdaka systemu, nášmu, čo sa tyka pravne volné,, aby sudy skorej davali uznesenia,, a tym pádom by deti sa dostali skorej k svojej adoptivnej mamine, tatovi.... pekný deň žienky,,, Tak či tak skorej nech najdu, deti rodičov, a rodičia svoje deti... ❤❤

magimary
7. feb 2018

@kikuska_wedge vďaka Bohu, ja poznám LEN profideti a profirodny, kde by mamy položili za "svoje" deti aj život, preto píšem, že to určite nie je kvantum detí, čo by trpeli
samozrejme to neznamená, že by také neboli,
len ľudia si skôr všimnú malú čiernu škvrnku na papieri ako celý biely papier,
preto aj skôr nestranní ľudia vidia strádajúce deti a nie tie ostatné...
som v tomto systéme už veľa rokov (a vnímam ho najmä zo strany detí), takže nepíšem len svoje domnienky...
tak ako píše mamička vyššie-vhodnejšie je napísať, že deti -žiaľ- ostali visieť v systéme (aj kvôli vysokým nárokom žiadateľov, nielen kvôli liknavosti súdov) a nie že niekde hnijú...