Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@joannita no vies, presne komentare typu - "mali ste ho ist pozriet" Teba pohorsuju (mozno urazaju?? neviem) asi rovnako ako tie tvoje - v zmysle toho, ze matka sa nemala ozierat a rodit...pretoze asi niekto ma dietatko takej matky a tiez si to mozno berie osobne, ze "nadavas" na "ich biomamu" 🙂 chapes ako to myslim?
preto to berieme ako posudzovanie, pre kazdeho je to inak, a pre vsetkych je to stale citliva tema...lebo kazdy z nas sa boji, co to jeho dietatko...ako bude zit...ako to zvladne....ako mu to vysvetli...ako ho budu ostatni ludia odsudzovat...zijeme stale na Slovensku, ktore stale riesi tych "inych"... 🙂 snad som nikoho neurazila...to len moj nazor 🙂
ahojte, v ramci aktualnej temy “cakaciek”, ktore sa v niektorych krajoch blizia k dvojcifernycm cislam,davam do pozornosti novy clanok o vekovom rozdieli medzi dietatom a ziadatelmi: http://www.prohuman.sk/socialna-praca/vekovy-ro...
@mana85 zlati smejovia. 😍😊😚
Pozehnane a vesele velkonocne sviatky aj vam. 😊
@mana85 krásne sviatky aj vám. Krásne detičky.
@tulipan43
Ďakujem a ešte vás poprosím, napíšte mi, či ten doklad o zdravotnom stave od nej nechceli? Lebo popravde, súhlas mi určite daj register trestov toľko dokážem zaplatiť po 4 eurá na pošte... ale to potvrdenie o ich zdravotnom stave mi robí najväčší problém... sú to už dôchodcovia, každý kopec diagnóz a teraz behajte po doktoroch a vysvetľujte najprv obvoďákovi a potom všetkým odborným lekárom, o čo ide... a ešte sa majú vyjadriť aj k prognóze ich zdr. stavu... úplne na hlavu... Veď mi dalo už kopec námahy presvedčiť manželovu obvoďáčku, aby to podpísala a to je zdravý chlap, jej robila problém práve tá prognóza...
@stanass radšej sa spýtajte na krajskom úrade čo presne potrebujete lebo na okrese často nevedia A kážu aj to čo netreba prípadne naopak A aj tak všetky potrebné tlačivá pôjdete za niesť na krajský upsvar , pri nás sa čudovali A skoro nás otočili späť k lekárom že nám potvrdenia dali na klasický lek. Záznam A nie na ich tlačivo no ja som hneď volala K našej kuratorke že prečo nám nedali vlastne tlačivo Z úradu A ona ani nevedela že také majú mať Tak nám to uznali A prvý krát nám tiež niečo chýbalo A vrátili nás , tak si radšej zavolajte na kraj čo presne im treba aj ohľadne ost. Členov rodiny ...
Aj my sme museli dokladovat rodicov zdravotn stav.Nakolko byvali sme u nich a byt mam ja v osobnom vlastnictve.Stacilo mi doniest od obvodnej lekarky potvrdenie ,ale hlavne tam malo byt napisane,ze nemaju psychicke problem a nie su liecen u specialneho lekara psychiatra.Ina diagnoza ich nezaujimala.
Ďakujem vám všetkým za odpovede, pomohli ste mi. Prajem vám všetkým krásnu kúpačku a nie príliš zimnú vodu, aby ste z nej neochoreli 🙂
ahojte, idem k Vam opat po radu...chcela by som vediet ako je to s trvalym pobytom dietatka, ak este neprebehol sud o predosvojitelskej starostlivosti. Nas maly ma totiz stale akoze pobyt v nemocnici, kde sa narodil...neviete mi poradit ako to zmenit a ci sa to vobec teraz da? dakujem
Ahojte, chcela by som veľmi pekne poprosiť nejakú dobrú dušu, ktorá by mi vysvetlila presný postup, ako to "chodí" pri adopcii. Už som o tom čítala množstvo článkov a príspevkov, ale stále mám z toho neuveriteľný hokej. Vôbec sa v tom nevyznám. Budem strašne vďačná, keby si niekto našiel čas a napísal mi, pokojne aj do IP a koho by som sa mohla aj spýtať, keď mi niečo nebude jasné. Uvažujeme už pomerne vážnejšie nad adopciou dieťatka, ale chceli by sme skôr staršie (3 - 5 ročné) ale ešte nie sme úplne rozhodnutí, odrádza nás celý ten proces a jeho komplikovanosť (aspoň sa nám tak zdá). Ďakujem vopred 🙂
@indiankaindi ak chceš kľudne sa pýtaj. Ak budem vedieť odpoviem. Ono to nieje také strašné ako to vyzerá.
@bosorkabb Ďakujem, môžem aj cez ip? Aby sme to tu nezahlcovali informáciami, ktoré tu už zrejme boli 100x napísané 🙂 Len ja som asi teľa
@wodanka aj u nás tak isto , ja budem až teraz prihlasovať malého na trvalý pobyt - po osvojitelnosti.
zdielam z archivu rtvs relaciu odvysielanu vcera https://www.rtvs.sk/clanok/160616

@berginkan podla mna to nieje "sudenie" ale konstatovanie 🙂 A hlavne vseobecne konstatovanie, nie konkretne len na matku tohto maleho chlapca, ale na vsetky matky, ktore v tehotenstve piju alkohol. A AJ PRAVE PRETO sme maleho odmietli, pretoze sa s tym nedokazeme ztotoznit. No a kedze uz 7 deti dala na adopciu, tak je vysoky predpoklad ze ho nechcela nie? (pytas sa ako viem ci ho nechcela) A nie neviem co preziva, ale asi nieco velmi zle..... ale ak preziva cokolvek, nemala by ublizovat svojmu dietatu! Keby nebola tehotna a riesi problemy alkoholom.....ok, je to len jej zivot a ano, kazdy riesime problemy inak. Ale ona zasahuje do zivota svojho dietata a to je pre mna naospravedlnitelne. Umyselne mu ublizuje.
@anettta pred svojim dietatom by som NIKDY, naozaj nikdy nevypustila zlu vetu na jeho bio matku, nech by urobila cokolvek zle. Ale ano, ako pises, tie svoje "pocity" by som mozno nepriamo preniesla na to malé a aj preto sme maleho odmietli.
Myslim si ze adoptivni rodicia by mali prijat dieta na ktore sa citia, pretoze ak prijmu dieta s ktorym sa nie celkom ztotoznuju, odrazi sa to aj na ich laske ktoru dietatu davaju, teda.....davaju nedostatocne. A nasledne vznikne nestastna rodina s nestastnym dietatom.... Preto celkom nerozumiem komentom typu Mali ste ho ist pozriet atd. Hned po nas oslovia druhych v poradi, maly neostane bez rodiny 🙂