icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

indiankaindi
5. apr 2018

Ahojte, chcem sa spýtať, aké sú orientačné čakacie doby v Nr kraji ak by sme chceli biele dievčatko vek 3 - 5 rokov? Viem, že na biele sa dlho čaká, ale aj keď je takéto staršie? Ďakujem

anettta
5. apr 2018

@indiankaindi nr kraj aktualne biele zdrave okolo 3- 4 roky cakanie. A biele dievcatko zdrave asi mozno aj dlhsie...ale ked chcete aj do tych 5r. Mozno kratsie. Najlepsie sa spytat mozno u tiet u vas na urade. Adopcia je uzasna vec, chcem vas podporit, ked sa rozhodujete, je to uplne porovnatelne s tym ked mas vlastne deticky...okrem tehu 😉 drzim palce

indiankaindi
5. apr 2018

@anettta Ďakujem. My máme jedno svoje, ale kvôli zdravotným problémom sa bojím mať druhé. A myslím, že dať domov drobcovi, ktorý ho nemá je predsa len super vec 🙂 A veľmi by som to chcela. A samozrejme ako každá správna žena, keď niečo chcem, chcem to hneď :D ale zistím a preverím na úrade. Len som myslela, že či niekto nemá skúsenosť nedávnu. V každom prípade ďakujem za podporu aj info 🙂

rebekarebekova
Autor odpoveď zmazal
nikolletta
5. apr 2018

@japanka - v marci som volala na náš úrad, pani povedala v KE sa čaká 3 roky.

japanka
5. apr 2018

@nikolletta jéj si zlatá, ďakujem. Ja som tiež pred pár dňami volala, takže mám aj ja čerstvé info. Ale ďakujem, že si na mňa myslela.

miriam439
5. apr 2018

Prosím, nemáte niekto informácie, ako je to aktuálne s čakaním na osvojenie - biele zdravé dievčatko okolo 3 rokov, ale v Žilin. kraji. Viem, že na maličké bábätko sa čaká veľmi dlho, ale ak by sme chceli takéto trošku väčšie? Na úrad volať nechcem, presne viem, aká bude ich reakcia. Ďakujem.

avogiles
5. apr 2018

@miriam439 ahoj, cakanie na akekolvek biele dietatko je v ziline dlhe. 4 a viac rokov.

anettta
5. apr 2018

@miriam439 okolo troch rokov to nie je vobec rozdiel od novorodenca ....a najma dievcatko, ak je biele, zdrave, uz je vo svojej rodine 🙂 aj 3 aj 4 rocne 🙂 myslim, ze ak nechcete cakat tak dlho, budete musiet menit poziadavky, bud zdr stav, etnikum alebo forma starstlivosti - pestunstvo...alebo teda cakanie...asi ina cesta neexistuje

mana85
5. apr 2018

@anettta alebo este prezriet ostatne kraje ...

bosorkabb
5. apr 2018

@mana85 v ostatných krajoch je tiež veľký záujem o biele deti a ešte k tomu dievčatko.

ellen2016
5. apr 2018

Ahojte,pridavam dalsi novy rozhovor ohladom osvojenia a pod.sorry,ze spamujem, no mozno niekomu poskytnu uzitocne info.ked sme zvazovali osvojenie my,clankov a informacii bolo pomerne malo.https://www.appday.tv/media/13tydvb17891dt...

katkuz
5. apr 2018

@ellen2016 priznam sa, cakala som pokracovanie zo vcera a tesim sa, ze si dala link, len mi nejde otvorit a nejde mi to dohladat... presne take dieta bez pevnej väzby mame totiz v skolke a chcela som sa dozvediet viac, preto budem vdacna este raz za link, VDAKAAAAAA

ellen2016
5. apr 2018

Navrat to ma na fb: dieta nie je hracka na sviatky

wodanka
5. apr 2018

@marcelarefat @bosorkabb @bibal123 ďakujem za odpoveď....tak budeme musieť počkať. A to sa veru načakáme. Preložili nás kvôli bydlisku na iný súd, preloženie spisu im trvalo mesiac a po ďalšom mesiaci nám prišlo vyjadrenie, že spis vracajú na pôvodný súd, lebo ten pochybil v procese :( takže tam musia napraviť tu procesnú chybu a opätovne postúpia nás spis na súd podľa bydliska. Takže možno tak o rok budeme mať aj termín pojednávania na predosvojitelsku.

A inak dnes mi volala pani z úradu práce, kde sme si žiadali o príspevok, tých 500 eur a povedali mi, že k nám pošle terénne pracovníčky, aby zhodnotili opodstatnenosť našej žiadosti. Stretla ste sa s tym niektorá? Je možné, že nám ten príspevok nedajú?

mana85
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
6. apr 2018

@wodanka áno skôr ako ti vyplatia príspevok tak príde na šetrenie.
Tie súdy sú katastrofa nám predkladali z BB do BA, kamoške z Nitry do BA a trvalo to rok kým mali pojednávanie. Celý proces adopcie najviac naťahujú súdy.

tulipan43
8. apr 2018

Ahojte. Chcem sa Vás dievčatá spýtať. Ideme krstiť našho chlapčeka ktorý bude mať v čase krstu 11. Mesiacov. Musí byť v čisto bielom či može mať aj inej farby oblečenie. Kmotra tvrdí že musí mať biele. Ďakujem za rady

tecko28
8. apr 2018

@tulipan43 nemusi, mozem krstit v com chces, samozrejme je vhodne aby bol obleceny slavnostne. My sme krstili ked mal maly 3M a mal mini oblek.

tulipan43
8. apr 2018

@tecko28 Ďakujem. My máme malinkého v pestunskej od decembra a čakali sme na pravoplanosť na neodkladnom preto tak neskoro ten krst.

tecko28
8. apr 2018

@tulipan43 ved to je jedno kedy krstite, mnohe deti aj v biologickych rodinach sa krstia az ako skolaci. Mimochodom my sme krstili biologickeho, uz nemozeme mat viac deti, tak adpciou chceme ziskat surodenca 🙂 ak sa podari,

maninka1974
8. apr 2018

@tulipan43 ja som bola krstna mama synovcovi mal 7m usila som mu flisovy set nohavice mikina s kapucou v bielej farbe ciapku mal bielo.modru ..aby to bolo sslavnostne dala som satenovy llem na rukav a nohavice bundicku......bolo to teple bol marec nebolo to drahe.......vyuzila som aj pre mojho syna na krst.......lebo kupovane sety su dost tenke ....

maninka1974
8. apr 2018

ale kludne nieco pekne vhodnnemusi byt biele......ooni toto vyuzili len na krst aj ja

zanetaqwe
8. apr 2018

@miriam439 ahoj,my čakáme už 7 my rok a stále nie sme na rade.Ja volávam do ZA často,ale teraz posledné dva roky ide na adopciu 1 dieťa za rok....

petamaj
8. apr 2018

@tulipan43 môže mať čokoľvek...podstatné je niečo iné 😊

bosorkabb
8. apr 2018

@zanetaqwe ak dobre chápem posuvate sa za rok len o jedno miesto?

erio
8. apr 2018

@tulipan43 nie nemusí byť v čistom bielom. Ani oblečenie ani krsna košieľka.

zanetaqwe
8. apr 2018

@bosorkabb ahoj,áno chápeš to dobre,za rok sa posúvame o 1 miesto 😊.

miriam439
8. apr 2018

@zanetaqwe
A vy chcete aké staré dieťatko?
Ja som tento týždeň zašla na UPSVAR ZA osobne, doložiť nejaké doklady sme museli, videla som, že majú dobrú náladu, tak som sa opýtala na ten poradovník - tak vraj 6 a viac rokov a už je to jedno, či novorodenec alebo dieťa do 6 rokov. Pýtala som sa na zdravé neromske dieťa. Takže to je fakt krásna vyhliadka ☹

zanetaqwe
8. apr 2018

@miriam439 Ahoj,my máme na biele dieťa do 5 rokov,na pohlaví nezáleží.A čakáme viac ako 6 rokov a ešte koľko párov je pred nami....