icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

kikuska_wedge
30. máj 2018

@srdiecko35 my sme síce BA kraj, ale máme dome súrodencov. Keď prišli ku nám, mali 3 a 5 rokov. Zvládli sme všetko úplne v pohode.

maninka1974
30. máj 2018

@berginkan vystihla si to presne netreba sa dat ovplivnit vybrat si dietatko ake chcete neprepadat lutosti .....prajem vela štastia

ellen2016
31. máj 2018

“Keby som si mohol teraz vyberať rodičov, vyberiem si prvých, ktorých mi ukážu, alebo ktorí sa mi ukážu, pretože by som veril, že keď šli do Zoznamu, chcú ľúbiť a chcú byť rodičmi.“

https://dennikn.sk/blog/1090472/preco-cakame-ta...

bucko555
31. máj 2018

Ahojte baby vy čo tu máte prax chcem sa informovať s manželom máme dcérku lenže už.nemozem mať ďalšie deti a radi by sme si adoptovali dieťatko nejaké väčšie chcem sa spýtať aké sú pri tomto procese poplatky dakujem

ejlin123
31. máj 2018

@bucko555 Žiadne poplatky, podas si žiadosť na Upsvar, absolvujete prípravu a čakáš v poradovníku na dieťa.

bucko555
31. máj 2018

@ejlin123 ďakujem normálne nechápem že žiadne poplatky lebo na Slovensku sa platí už tuším aj za vzduch.

bucko555
31. máj 2018

@ejlin123 a koľko sa asi čaká na dieťa 3-6 rokov v nitrianskom kraji? Asi by som už.moc chcela vedieť že?

bucko555
31. máj 2018

Ešte sa chcem spýtať ako toto oznámiť rodine lebo sa bojím reakcií

ejlin123
31. máj 2018

@bucko555 neviem, aké konkrétne poplatky si myslela, ale úradom za dieťa neplatis... Môžeš akurát platiť za výpis z registra trestov alebo vydanie sobasneho listu z matriky, ak ho nemáš, ale to sú zanedbateľné poplatky... Čakacie doby sú rôzne, to si fakt netrúfam odhadnúť, pohybuje sa to v rokoch, no ak máš šťastie, tak aj v mesiacoch. Záleží, ake dieťa chcete, vek, farba pleti.. atď.

ejlin123
31. máj 2018

@bucko555 ak ste s manželom na 100 percent rozhodnutí, rodina ti nemá čo do toho hovoriť... Im to iba oznam, ako keby ste si kupovali psa, a nerieš ich negatívne názory... Aj tak si časom to dieťa obľúbia a budú ho dokonca ľúbit viac ako vlastne 😉

bucko555
31. máj 2018

@ejlin123 stále nad tým rozmýšľame ale tak skoro na 100 percent sme rozhodnutý, teraz sme to spomenuli u svokrovcov a teda že či nám šibe a také reči ale povedala som že je to náš život a kto to nebude rešpektovať má školu je to náš život naše rozhodnutie

ejlin123
31. máj 2018

@bucko555 presne ako píšeš, je to váš život a uvidíš, ako ho budú ľúbiť, teda, ak majú aspoň trocha citu a zdravého rozumu 😉

bucko555
31. máj 2018

@ejlin123 to majú aj muž mi povedal že to len teraz vravia ale keby ho máme tak ho hneď príjmu len ma to tak zamrzelo ešte som zvedavá čo naši povedia ale poviem že keď sa vám nepáči nechajte tak , chceme ísť do toho chceme dať dieťatku pocit domova, lásku a našej herecké sestričku lebo není nad to keď má človek surodenca

bucko555
31. máj 2018

@ejlin123 a za tú prípravu sa platí či?

tama321
31. máj 2018

Ahojte, musíme si adoptovat dietatko len z nášho kraja? Lebo v našom sa čaká aj na staršie 5 ročné vraj až 8 rokov 😒

bucko555
31. máj 2018

@tama321 z akého so kraja?

tama321
31. máj 2018

žilinský
@bucko555

bucko555
31. máj 2018

@tama321 pozeram ze mate dve deticky este chcete aj adoptovat? A tiez asi take starsie ze?

tama321
31. máj 2018

@bucko555 áno máme dve 🙂 svoje, ale ešte sme chceli tak 5 ročné, niekomu pomôct a aj by bolo u nás ešte veselšie. Vy máte deti tiež?

bucko555
31. máj 2018

@tama321 My máme jednu dcérku bude mat 2 roky lenze vlastne babo už mať nemozem, tak chceme adoptovat od 3 - 6 rokov a presne preto ze chceme pomoct nejaku dietatku nech ma domov a rodinu, taktiez aby bolo veselsie a hlavne surodenca pre nasu herecku

bucko555
31. máj 2018

@tama321 Uz ste si aj podali ci este nie?

tama321
31. máj 2018

@bucko555 už sme to aj vzdali, myslela som že to bude skôr teda... Lutujem že nás to skôr nenapadlo. Keby som mala menej rokov išla by som ešte do tehotenstva, ale už som mala tento mesiac 38🙄

bucko555
31. máj 2018

@tama321 Ja mám 27 o tyzden ale kedze uz nemozem mat dieta kvoli zdravotnym zenskym problemom tak jedine toto je cesta tak skusime buduci tyzden hadam na upsvar ist a zistit nieco viac a podat ziadost.

ejlin123
31. máj 2018

@bucko555 nie, za prípravu neplatis, najlepšie urobíte ak zájdete na upsvar, tam ti všetko vysvetlia

bucko555
31. máj 2018

@ejlin123 Dakujem za pomoc buduci tyzden sa tam chystáme dúfam ze sa nám nieco podarí vyriesíť.

bucko555
1. jún 2018

Ahojte chcela by som vedieť názory mamičiek čo si adoptovali väčšie dieťatko také okolo 3-5 rokov ako to ono bralo a postupom času keď ste mu niečo zakázali nereagovala že čo mi ty vravíš veď si není moja mama. Ďakujem za reakcie

mmag
1. jún 2018

Nám, keď sme si robili prípravu, povedali, že dieťa, ktoré si chceme zobrať, má byť mladšie ako naše posledné. Vôbec neodporúčajú si brať dieťa, ktoré je staršie ako Vaše biologické deti. Pretože tak by to nebolo prirodzené-čiže, aj keď sa Ti narodí biologické, vždy je mladšie ako to predchádzajúce.
My máme teraz doma 4-mesačného úžasného chlapčeka a naše 3 biologické deti ho prijali úplne perfektne a neskutočne ho ľúbia ❤️ A my tiež všetkých štyroch 🙂

mmag
1. jún 2018

Sestra si brala dieťa do pestúnskej star. už skoro 3- ročné, no to je tvrdí oriešok.😉
Dievča je na výchovu neskutočne náročné a to, že nie je jej mama počuje hádam každý den😉
Ale keby len to, nadáva jej, udiera, škriabe...
Nechcem tým niekoho odradiť si zobrať dieťa (nás s manželom to zo začiatku na pár rokov odradilo, keď sme ju videli, čo stvára 😔). No nie každé dieťa je ideálne a tiež má zažité vo svojom živote neskutočne veľa zlého, takže jeho správanie nebýva vždy ukážkové. No veď ani u biologických detí🤣
A posúdiť zatiaľ neviem, či zobrať si dieťa maličké, je lepšie ako vekovo staršie. Zatiaľ máme nášho synčeka len 3,5 mesiaca a spätnú väzbu budem môcť dať za pár rokov 😉

bucko555
1. jún 2018

@mmag Dakujem za reakciu a ako stare dietatko ste si zobrali vy?

mmag
1. jún 2018

Brali sme si ho rovno z pôrodnice, mal dva týždne. Nemali sme podmienku biele dieťa, nám by rómske neprekážalo. Toto máme poloróma- mama Rómka a otec biely. Malý je taký biely, že manžel vyzerá pri ňom ako Róm 😉
Ale farba pokožky pre nás nehrala rolu- bola to náhoda, že je biely.
Komu by nevadili aj rómske korene, má to trochu- asi podstatne jednoduchšie k získaniu svojho vysnívaného dieťatka. My sme čakali mesiac a to sme chceli novorodenca😊
Je prenádhernými- má tmavé obočie a vyzerá, že aj vlásky bude mať také. Hovorím mu, že musí mať vlnité tmavé vlasy😂, veď je predsa Róm 😉
Tiež vyzerá, že po nich zdedil temperamentnosť- je veľmi živý a komunikatívny.
A viacerí čakatelia pred nami ho normálne odmietli ísť len pozrieť kvôli tomu, že je Róm.
To sme radi😇