Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@berginkan vystihla si to presne netreba sa dat ovplivnit vybrat si dietatko ake chcete neprepadat lutosti .....prajem vela štastia
“Keby som si mohol teraz vyberať rodičov, vyberiem si prvých, ktorých mi ukážu, alebo ktorí sa mi ukážu, pretože by som veril, že keď šli do Zoznamu, chcú ľúbiť a chcú byť rodičmi.“
Ahojte baby vy čo tu máte prax chcem sa informovať s manželom máme dcérku lenže už.nemozem mať ďalšie deti a radi by sme si adoptovali dieťatko nejaké väčšie chcem sa spýtať aké sú pri tomto procese poplatky dakujem
Ešte sa chcem spýtať ako toto oznámiť rodine lebo sa bojím reakcií
@bucko555 neviem, aké konkrétne poplatky si myslela, ale úradom za dieťa neplatis... Môžeš akurát platiť za výpis z registra trestov alebo vydanie sobasneho listu z matriky, ak ho nemáš, ale to sú zanedbateľné poplatky... Čakacie doby sú rôzne, to si fakt netrúfam odhadnúť, pohybuje sa to v rokoch, no ak máš šťastie, tak aj v mesiacoch. Záleží, ake dieťa chcete, vek, farba pleti.. atď.
@ejlin123 to majú aj muž mi povedal že to len teraz vravia ale keby ho máme tak ho hneď príjmu len ma to tak zamrzelo ešte som zvedavá čo naši povedia ale poviem že keď sa vám nepáči nechajte tak , chceme ísť do toho chceme dať dieťatku pocit domova, lásku a našej herecké sestričku lebo není nad to keď má človek surodenca
Ahojte, musíme si adoptovat dietatko len z nášho kraja? Lebo v našom sa čaká aj na staršie 5 ročné vraj až 8 rokov 😒
Ahojte chcela by som vedieť názory mamičiek čo si adoptovali väčšie dieťatko také okolo 3-5 rokov ako to ono bralo a postupom času keď ste mu niečo zakázali nereagovala že čo mi ty vravíš veď si není moja mama. Ďakujem za reakcie
Nám, keď sme si robili prípravu, povedali, že dieťa, ktoré si chceme zobrať, má byť mladšie ako naše posledné. Vôbec neodporúčajú si brať dieťa, ktoré je staršie ako Vaše biologické deti. Pretože tak by to nebolo prirodzené-čiže, aj keď sa Ti narodí biologické, vždy je mladšie ako to predchádzajúce.
My máme teraz doma 4-mesačného úžasného chlapčeka a naše 3 biologické deti ho prijali úplne perfektne a neskutočne ho ľúbia ❤️ A my tiež všetkých štyroch 🙂
Sestra si brala dieťa do pestúnskej star. už skoro 3- ročné, no to je tvrdí oriešok.😉
Dievča je na výchovu neskutočne náročné a to, že nie je jej mama počuje hádam každý den😉
Ale keby len to, nadáva jej, udiera, škriabe...
Nechcem tým niekoho odradiť si zobrať dieťa (nás s manželom to zo začiatku na pár rokov odradilo, keď sme ju videli, čo stvára 😔). No nie každé dieťa je ideálne a tiež má zažité vo svojom živote neskutočne veľa zlého, takže jeho správanie nebýva vždy ukážkové. No veď ani u biologických detí🤣
A posúdiť zatiaľ neviem, či zobrať si dieťa maličké, je lepšie ako vekovo staršie. Zatiaľ máme nášho synčeka len 3,5 mesiaca a spätnú väzbu budem môcť dať za pár rokov 😉
Brali sme si ho rovno z pôrodnice, mal dva týždne. Nemali sme podmienku biele dieťa, nám by rómske neprekážalo. Toto máme poloróma- mama Rómka a otec biely. Malý je taký biely, že manžel vyzerá pri ňom ako Róm 😉
Ale farba pokožky pre nás nehrala rolu- bola to náhoda, že je biely.
Komu by nevadili aj rómske korene, má to trochu- asi podstatne jednoduchšie k získaniu svojho vysnívaného dieťatka. My sme čakali mesiac a to sme chceli novorodenca😊
Je prenádhernými- má tmavé obočie a vyzerá, že aj vlásky bude mať také. Hovorím mu, že musí mať vlnité tmavé vlasy😂, veď je predsa Róm 😉
Tiež vyzerá, že po nich zdedil temperamentnosť- je veľmi živý a komunikatívny.
A viacerí čakatelia pred nami ho normálne odmietli ísť len pozrieť kvôli tomu, že je Róm.
To sme radi😇

@srdiecko35 my sme síce BA kraj, ale máme dome súrodencov. Keď prišli ku nám, mali 3 a 5 rokov. Zvládli sme všetko úplne v pohode.