Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte. Prosím koľko ľudí zo zoznamu oslovia s dieťaťom? Prvých 5? Ďakujem 🙂
@zuzlicek44 čo ja viem idu zaradom všetkým volaju ked povedia prvý ano končia ked povedia nie druhým tretím .....a stalo sa že obovolala všetkých v našom kraji a nechceli potom idu do ineho kraja
@wodanka bolo to este v roku 2011, ked som bola uz uuuplne bezradna ako dostat malu domov z prof. rodiny, stale nieco chybalo , nestacilo atd,atd...zavolala som na ministerstvo soc. veci na pravne oddelenie a tam mi musim povedat poradili uuuplne super a na druhy alebo treti den som uz brala malu domov
Pekna reportaz o profi mame teraz na reporteroch stv1
@rebekarebekova pestunstvo som mala potvrdené súdom v auguste minulého roku. Teraz riešim adopciu, tento týždeň ideme zbavovať matku rodičovských práv.
@bosorkabb ano, to evidujem, ze prve dietatko sa takto riesi - drzim palce a prajem co najhladsi priebeh.
Ja som sa ale skor zaujimala o to druhe dieta ze ako ste nastavili "poziadavky" (neznasam to slovo v tomto kontexte), ked vas tak rychlo kontaktovali..
@rebekarebekova bez rozdielu etnika, zdravé, malé do 6 mesiacov.
@bosorkabb adopcia?
@bosorkabb takze ak to dobre chapem, tak cakacky na zdrave babatko (dajme tomu do 1.roka) v BA kraji pre novych ziadatelov na ADOPCIU su:
- romske: takmer hned
- poloromske: 2 roky a mozno aj viac
- biele: nekonecno
Chapem spravne?
@rebekarebekova áno. Na rómske cca 2-6 mesiacov.
@rebekarebekova áno pestunsku s neodkladnym
@adalmba pestunstvo je rychlejsie ako adopcia. Nebali ste sa ist do toho?
Nadherne deticky inak. 🙂
@bosorkabb a ako to mala kamoska zadefinovane?
@rebekarebekova nebáli chceme deti či sú ružové zelené modré... Výchova je 90% mame to s možnosťou osvojenia nebudem čakať 8 rokov na biele...
@adalmba a co to znamena prosim ta v praxi? " pestunska s neodkladnym"?
Nemate obavy, ze budete musiet po case deticky vratit biorodicom?
@rebekarebekova že nemusím čakať 9 mesiacov na pojednávanie a na papier aby som mohla ísť na materskú dovolenku musia rozhodnúť do 30 dni a máš potvrdenie zo súdu a môžeš hneď ostať doma s deťmi na materskej
@rebekarebekova nebojím matka má 11 deti a býva v chatrči.. Ani 1 nemá doma
@rebekarebekova tiež BA. Ona má malé, poloromske dievčatko.
@rebekarebekova tak ako píše
@adalmba
Tiež sme to tak mali.
@adalmba ak je situacia s matkou taka ako pises, nechapem preco deti nejdu na adopciu ale do pestunstva..
Pytam sa a pisem tak narovinu lebo tiez to s muzom dost intenzivne riesime.
V poradovniku sme od 5/2018 na poloromske zdrave do 1 roku.
Tak uvazujeme ci a ako nezmenit podmienky..
@rebekarebekova prejavuje zaujem

@bosorkabb povedali mi ze 50% zmenilo poziadavky v poslednom roku. Neviem kolko to moze byt