Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte baby neviete ako je stym čakanim v prešove ja mam žiadosť na romske od 0 do 6 mesiacov ďakujem
@nikitka2 ahoj,no snáď budeš mať pravdu,ale moc tomu neverím že už tento rok...a bude to naše prvé dieťa ak sa vôbec dočkáme.Chceli sme vždy veľkú rodinu aspoň 3 deti,ale v tomto kraji je to nemožné,ani dve netobože 3.Teraz čakáme s prípravou a všetkým skoro 8 rokov a na ďalšie bábo by sme čakali minimálne 10 rokov a s pribúdajúcim našim vekom je to už nemožné,čo mi je ľúto.
Je tu aj niekto z Nitrianskeho kraja?
@berginkan my mame poloromca. Po 3,5 roku sme zmenili poziadavky a zrovna vtedy sa pohol cely poradovnik 😁 cize aj keby sme nezmenili, biele dieta by sme mali do par mesiacov. To su tie murphyho zakony.....Ale to by sme nemali nase zlaticko ze... 😉 vsade kam s nim prideme vzbudzuje obrovsku pozornost lebo je naozaj velmi krasny ❤
@laurakrauz ja som priamo z Nitry
@laurakrauz Lauri ja som tiež Nitriansky kraj.
@laurakrauz aj my sme nitriansky kraj
@laurakrauz my tiez Nr.kraj 😊
Dobrý deň, môžem sa Vás opýtať? Som zo Žilinského kraja (Liptov), rozmýšľame nad adopciou
a chcem sa opýtať ako dlho sa momentálne čaká na adopciu a či sa berie celý ZA kraj, alebo len okres v kraji.
A mám ešte jednu otázku: Ak by som si zobrala dieťa do pestúnskej starostlivosti, mohla by som si ho potom adoptovať (ak by bol proces rýchlejší)?
Ahojte dievčatá. Ak by sme si chceli adoptovať ďalšie dieťatko, tak musíme znovu absolvovať prípravu? Platí to aj vtedy ak by nám ponúkli bio súrodenca?
@kikuska_wedge nemusíš, stačí aktualizáciu.
@kikuska_wedge ano nam tiez vrabeli ze aktualizaciu
@kikuska_wedge toto neviem ale vychadza mi ze ano. Ak sa nemylim hovorili, ze by sme boli prvi na rade
@kikuska_wedge aktualizaciu, ale musis ju stihnut do 2 rokov od poslednej pripravy resp. Aktualizacie.
@berginkan nie, 3,5 roka sme cakali na biele babo zdrave do 6 mesiacov. Kedze ale v ba kraji boli v rokoch 2017/18 len 2 biele deti a stale sme viseli niekde okolo 25 miesta, tak sme zmenili poziadavky na poloromske a dostali sme do par mesiacov poloromske babatko (2 poloromske sme pred nim odmietli). A zrovna vtedy sa to cele rozbehlo a s bielymi detmi sa roztrhlo vrece (no az tak nie ale prehanam). Murphyho zakon. Predvcerom sem pisala baba ktora bola zapisana pol roka po nas, ze ich teraz oslovili s bielym novorodeniatkom. Takze z toho dedukujem ze keby sme nezmenili poziadavky tak mozno o 2 mesiace by sme mali biele babo. Ale ako pisem vyssie samizrejme nelutujem.

@nikitka2 a hej hej,sme zo Žilinského kraja