icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

zanetaqwe
26. jan 2019

@nikitka2 a hej hej,sme zo Žilinského kraja

nikitka2
26. jan 2019

@zanetaqwe je to strašné tak dlho čakať. V tomto roku sa budete určite tešiť malickemu. Čakáte na prvé dieťatko?

ctrlh
26. jan 2019

Ahojte baby neviete ako je stym čakanim v prešove ja mam žiadosť na romske od 0 do 6 mesiacov ďakujem

zanetaqwe
27. jan 2019

@nikitka2 ahoj,no snáď budeš mať pravdu,ale moc tomu neverím že už tento rok...a bude to naše prvé dieťa ak sa vôbec dočkáme.Chceli sme vždy veľkú rodinu aspoň 3 deti,ale v tomto kraji je to nemožné,ani dve netobože 3.Teraz čakáme s prípravou a všetkým skoro 8 rokov a na ďalšie bábo by sme čakali minimálne 10 rokov a s pribúdajúcim našim vekom je to už nemožné,čo mi je ľúto.

berginkan
27. jan 2019

@zanetaqwe nechceli ste risknut pestunsku ked je to takto?

wodanka
27. jan 2019

@zanetaqwe @berginkan my sme tiez kvoli veku prehodnotili nase poziadavky a dali sme si aj pestunsku...len pre nas to bude uz druhe dieta, jedno mame uz osvojene

zanetaqwe
27. jan 2019

@berginkan už nie, keď sme čakali toľkoto rokov,tak snáď sa dočkáme.A hlavne keď sme už na rade ....

laurakrauz
27. jan 2019

Je tu aj niekto z Nitrianskeho kraja?

joannita
27. jan 2019

@berginkan my mame poloromca. Po 3,5 roku sme zmenili poziadavky a zrovna vtedy sa pohol cely poradovnik 😁 cize aj keby sme nezmenili, biele dieta by sme mali do par mesiacov. To su tie murphyho zakony.....Ale to by sme nemali nase zlaticko ze... 😉 vsade kam s nim prideme vzbudzuje obrovsku pozornost lebo je naozaj velmi krasny ❤

berginkan
27. jan 2019

@joannita a cakate na druhe ci ako? Lebo nerozumiem 😉 no my sme na romske takze sa to pohlo viac u nas. Deticiek je teraz dost co som pocula

bosorkabb
27. jan 2019

@joannita možno to osud tak zariadil. Tak to malo byť.
@berginkan chvalabohu sa to rozbehlo. Nech čím skôr volajú tebe alebo mne 😂

tecko28
27. jan 2019

@laurakrauz ja som priamo z Nitry

gagika78
27. jan 2019

@laurakrauz Lauri ja som tiež Nitriansky kraj.

janakjk
27. jan 2019

@laurakrauz aj my sme nitriansky kraj

solyka
27. jan 2019

@laurakrauz my tiez Nr.kraj 😊

mataj73
27. jan 2019

Dobrý deň, môžem sa Vás opýtať? Som zo Žilinského kraja (Liptov), rozmýšľame nad adopciou
a chcem sa opýtať ako dlho sa momentálne čaká na adopciu a či sa berie celý ZA kraj, alebo len okres v kraji.

mataj73
27. jan 2019

A mám ešte jednu otázku: Ak by som si zobrala dieťa do pestúnskej starostlivosti, mohla by som si ho potom adoptovať (ak by bol proces rýchlejší)?

yukki
27. jan 2019

@mataj73 áno, ak by boli medzitým splnené podmienky pre vyslovenie právnej voľnosti

kikuska_wedge
27. jan 2019

Ahojte dievčatá. Ak by sme si chceli adoptovať ďalšie dieťatko, tak musíme znovu absolvovať prípravu? Platí to aj vtedy ak by nám ponúkli bio súrodenca?

bosorkabb
27. jan 2019

@kikuska_wedge nemusíš, stačí aktualizáciu.

berginkan
27. jan 2019

@kikuska_wedge ano nam tiez vrabeli ze aktualizaciu

kikuska_wedge
27. jan 2019

@berginkan @bosorkabb a dievčatá nemáte skúsenosť, ponúkli by nám súrodenca aj keby sme neboli v zozname žiadateľov?

berginkan
27. jan 2019

@kikuska_wedge toto neviem ale vychadza mi ze ano. Ak sa nemylim hovorili, ze by sme boli prvi na rade

zanetaqwe
27. jan 2019

@mataj73 Ahoj,áno berie sa celý žilinský kraj... je to jedno aký okres.Teraz sa vybavujú žiadosti ; február 2012

joannita
27. jan 2019

@kikuska_wedge aktualizaciu, ale musis ju stihnut do 2 rokov od poslednej pripravy resp. Aktualizacie.

joannita
27. jan 2019

@tecko28
@gagika78
@janakjk
@solyka
Baby vy co ste NR kraj......vy chcete biele dieta iba? Lebo co viem tak z vasho kraja ide velmi vela deti (poloromske a romske) na medzikrajovu adopciu, tak neviem ci tam o tieto deti nieje zaujem? My mame tiez z Nr kraja poloromciatko preto sa pytam.

gagika78
27. jan 2019

@joannita My máme požiadavku len na neromske. Tak sme sa dohodli a na úrade nám to ani neodporúčali, lebo sme z dediny v ktorej nie sú žiadny rómovia, aby to dieťa netrpelo.

joannita
27. jan 2019

@berginkan nie, 3,5 roka sme cakali na biele babo zdrave do 6 mesiacov. Kedze ale v ba kraji boli v rokoch 2017/18 len 2 biele deti a stale sme viseli niekde okolo 25 miesta, tak sme zmenili poziadavky na poloromske a dostali sme do par mesiacov poloromske babatko (2 poloromske sme pred nim odmietli). A zrovna vtedy sa to cele rozbehlo a s bielymi detmi sa roztrhlo vrece (no az tak nie ale prehanam). Murphyho zakon. Predvcerom sem pisala baba ktora bola zapisana pol roka po nas, ze ich teraz oslovili s bielym novorodeniatkom. Takze z toho dedukujem ze keby sme nezmenili poziadavky tak mozno o 2 mesiace by sme mali biele babo. Ale ako pisem vyssie samizrejme nelutujem.

solyka
27. jan 2019

@joannita ano,my chceme biele.

berginkan
27. jan 2019

@joannita jaaaaj jasne ;) chapem