Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@alilka U nás v príprave počas skupiny bol pár, ktorý počas riešenia adopcie ostali tehotní. Napriek tomu adopciu nestopli a pokračovali ďalej. Nikto neriešil, že by nemali dostať dieťa len preto, že už majú svoje. My tiež máme biologického syna. Ak by mi toto niekto povedal, tak ho zažalujem za diskrimináciu.
@bosorkabb
@andrea_82 baby ja naozaj neviem ako to tam u nich funguje..to som len napísala že možno..neviem prečo odomna vyžadujú gynekologické potvrdenie..ale pani na upsvar sa má rovno pýtala z akého dôvodu žiadame adopciu..a keď som jej to povedala tak že papier od gyndy mám priniesť..že nemusí konkrétne rozpisovať dôvod prečo nemôžem mať ale že to potrebujú. Že gynda už bude vedieť čo má napísať 🤷
@alilka je to ale obrovsky zasah do tvojho sukromia, do toho ich nic nie je. Od vseobecneho to ma vyznam, aby si bola zdrava a mala perspektivu to dieta vychovat, pripadne netrpela susevnou chorobou. Pokial si zdrava a prejdes pripravou, tak aj keby mas doma 10 vlastnych, tak ta musia zaradit. Ja by som sa vzburila a ziadala ukazat z akeho dovodu ziadaju papier od gynekologa
@tecko28 ako mne to problém nerobí priniesť im to .to v akom som stave a čo všetko má postihli som si nezapricinila sama..takže problém nemám..len som ostala prekvapená že baby tu písali že oni toto nedávali .áno aj od všeobecného mám priniesť aj s nejakým prehlásením od neho čo tam musí napísať..
@alilka s tym gynekologom je to sila. Nemam slov. Ja viem ze s tym nemas problem ale aj tak.....co ich do toho? Ved vela ludi si adoptuje pretoze "len" chce dat dietatu domov nie koli neplodnosti. Potom pytaju potvedenie od koho? 🙈
A urcite to nieje tak ze uprednostnuju neplodne pary pred tymi co maju deti, to by bol celkom masaker 🙂
@alilka no ja som bola v 7tt ked sme brali nášho maleho domov ......nepovedali sme nikomu na urade nič ale to teh nám nevyšlo adpotovane dietako mame sme neskutočne štastný ani minutu som neváhala vzdat to ked mi to dr potvrdil skor ako nás oslovili .....
@joannita uvidím budem sa gyndy pýtať či sa vôbec s takým niečím stretla..🤷
@maninka1974 tak jasné že vzdať nie keď už ste prešli tak dlhý procesom..
Dievcata, pred casom tu niektora z vas pisala ze menili na sude ziadost ktora uz bola podana z pestunstva na osvojeni. Prosim, ozves sa mi cez ip? Sme podobny pripad a potrebujem radu
@maninka1974 aj my sme boli pozriet spis nasho krpca ked som bola v 10tt 🙂 Ale tehu tiez zial nevyslo....
Baby. Tak som dnes volala gynde či sa stretla už s tým že by dávala papiere ku adopcii..tak že áno..viackrát už robila gynekológicky výpis..😊
@alilka tak ja som sa nato dnes pytala pravnicky aj na urade. Je to nezakonne a navyse to je vrcholne neeticke. Ziadny papier od gyndy by som nenosila a povedala by som ze konaju proti zakonu. Je presne dane co mas doniest. Potvrdenie od vseobecneho. Bodka. Nenechaj sa manipulovat. Toto je fakt nonsens co si dovoluju
Neprehanate, kvoli jednemu papieru od gynekologa? Boze davate na papiere, vas plat, vas majetok, ale potvrdenie od gynegologa tu riesite, ako keby neviem co. Daju to do spisu to je vsetko. Mne ked povedia ze mam doniest tiez od gynekologa, donesiem, a je mi to jedno.

@janinuska @alilka To je fakt čudné, čo kraj, to iné požiadavky. Odo mňa potvrdenie od gynekológa tiež nikto nechcel. Sú predsa aj páry, ktoré nemajú žiadny problém, chcú len dať domov dieťaťu. To tých potom nezaradia do poradovníka, alebo čo?