Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Ahojte. Prosím vás je tu niekto? Dnes nám volali ze majú chlapčeka z utajeného pôrodu.. Potrebujem vedieť co sa mam popýtať lekárky... (ideme za ním).. Poraďte prosiiiim🙏🙏
@zuzlicek44 gratulujem, velmi drzim palce... Ja by som s pytala na vsetko co ma v tej chvili napadne.Ale asi APGAR skore, co vedia o mame. Snad dievcata poradia aj viac. A ozvi sa tu ako ste dopadli
@zuzlicek44 my mame maleho z utajeneho porodu..primar nam povedal ze mu brali krv a co vsetko testovali, ake ma apgar skore..sestricka neoficialne ze matka bola biela, z ineho mesta a k nam prisla len porodit lebo jz ma doma deti a o dalsie sa nevladze postarat..po pravde nas nic specialne nenapadlo sa spytat..ked nam ukazali maleho bola to Laska na prvy pohlad a ja som uz potom uplne nevnimala 😀
@zuzlicek44 to je super, ze pojdete priamo za lekarkou, tam sa dozvies urcite najviac. a ziadny stres, najdolezitejsie je vsetko o zdravi co ta len napadne. pripadne ak bude mat info o matke, ake bolo tehotenstvo atd.
@berginkan bojím sa aby nebol chorý. Niečo v prvotnej info bolo ze vrodena bakteriálna kolonizácia....
@miriam439 no ja som fakt volala všade,u nás v meste, do Nitry na upsvar, na inšpektorát práce, dokonca na súd , opakovane...
Nikde mi nevedeli povedať ako to presne je... Mám pocit akoby to bolo o ochote zamestnávateľa či poskytne rd tri roky. Príde mi to veru nefér voči tým ktorí si berú ročne, dvojročné dieťa,tým padom sú ukrátení o veľa mesiacov ktoré by mohli tráviť spolu s dieťatkom doma a budovať vzťahy,čo si myslím že je pri staršom dieťatku ešte dvolezitejsie byt čím dlhšie doma s maminou....
@tecko28 co je apgar?
@zuzlicek44 lekárka ti určite všetko povie o zdravotnom stave. Aký ste kraj?
@zuzlicek44 k apgaru https://najmama.aktuality.sk/clanok/1654/co-je-... netreba sa toho bat aj ked nie je 10. treba sa co najviac pytat lekarky, nemaju ti co zatajovat. a narychlo som nasla aj k tej kolonizacii. to sa tiez popytaj. ona bude najlepsie vediet, co to zanmena http://sk.fitnesslifestylehealthclub.com/zdravi...
Prosím vás mate info o tom ze vašim deťom robili genetické testy? Hovorili vám to keď vraveli o zdravotnom stave dieťaťa?
@alilka rozmyslala som nad tym prijmom. Spolu mozno Ok, ale asi vychadzaju z toho, ze ked budes na MD/RD, tak o 1 prijem, a ten vacsi asi, pridete..
Ja by som skusila ukecat svagra nech muzovi navysi plat (viem, ze chcu spatny prijem ale predsa si myslim ze navysenie prijmu ich upokoji), a preukazala sa aj usetrenymi financnymi prostriedkami potvrdenymi bankou, potom uz nemaju co riesit. ;)
@zuzlicek44 nie nerobili. Problém pri genetických testoch je že trvajú dlho, niekoľko mesiacov. Absolvovala som ich ja tak preto to viem, vzorky sa posielajú do zahraničia a kompletne testy okrem toho že stoja veľa peňazí trvali 8 mesiacov. Až po tejto dobe boli výsledky a po pravde sa moc toho nedozviete.
@zuzlicek44 nie nerobili..v akom kraji byvas?
Ahojte.. chcem sa vás spytat .. potrebujeme nášmu malému ktorého mame v predosvojitelskej starostlivosti vybavit narýchlo pas.. je potrebné aby na rozhodnutí zo súdu bola vyznačená právoplatnosť ( ešte sme to nestihli vyriešiť a musíme to poslat poštou a oni spat) alebo im stačí doložka. Vďaka.
@zuzlicek44 chlapcekovi, ktreho nam minuly rok ponukali robili, takze ak sa im nieco nezda robia asi celkom bezne-ale pravda je, ze vela sa z toho nikto nedozvie, lebo ak aj nieco najdu nevedia ci je to zdedene po rodicoch, alebo novovzniknute (kedze je z utajeneho porodu). A mam aj skusenost s bio synom, navrhla nam to pediatricka, kedze sme chceli surodenca a bolo podozrenie na poruchu sluchu, tak ci to nie je geneticke -to sa nastastie vyvratilo a dokonca sluch dozrel, takze ziadny problem. Ale nasli mu duplikaciu na dlhom ramene jedneho chromozomu. A teraz sa podrz... Ani dr. geneticka nevie co to znamena, vysetrovany bol april 2016, navrhli, aby sme si aj my rodicia dali spravit vysetrenie, to sme absolvovali oktober 2016 a doteraz nema manzel vysledky, volala som do minuleho roku leta tak cca raz za 2 mesiace, vzdy mi povedali, ze zavolajte o 3 tyzdne. Ze ked budu hotove vysledky vsetkych nas troch tak si da dr spravit reserze a zisti sa co s tou duplikaciou-mozno to ma aj niekto z nas. Takze tolko ku genetike, k nejde o nieco hromadne sa vyskytujuce bezne, tak su aj genetici v koncoch.
@rebekarebekova áno tie úspory potvrdíme ale to navýšenie riešiť určite nebudeme..to by bolo aj tak zbytočne ..😊
@alilka Ahoj, citala som v skupine IVF, ze sa podarilo, a cakas babatko 😊. Drzim prsty, aby tvoje babatko krasne v brusku rastlo 😊🌷. Je to krasny pribeh. Uz som tu taky pribeh aj citala, ze manzelia zacali riesit adopciu a pocas toho sa im podarilo babatko 😊. To je moj sen, mat jedno vlastne a jedno dietatko zo srdiecka 😊.
@tecko28
@johanka121
@bosorkabb
Ďakujem. Som bb kraj. Nevieme ci je dieťatko zdravé alebo nie. Preto sa čaká na výsledok genetiky. Tak nám povedali. Poprípade aké iné vyšetrenia preukazu aspoň na začiatok ci je bábätko zdravé? 😫😫
@zuzlicek44 moja je z BB tiež. To či je dieťa 100% zdravé a nemá žiadne choroby a žiadne sa nevyskytnu vekom nevie nik. To nevieš ani pri biologických deťoch.
Veď si precitaj lekárske záznamy, ale nik ti nezaručí že dieťa bude zdravé aj o pol roka. To je proste osud. Ale jeho momentálny zdravotný stav poznajú predsa.
@tecko28 toto poznám, tiež mam mutáciu génu ktorý nieje nikde popísaný (už teda je vďaka mne 😂)
@bosorkabb áno to mi je jasne..zajtra mame stretko s lekárkou skúsim sa jej popýtať. Ak by malo dieťa vrodenú vadíu alebo chybu zisti sa to v prvých týždňoch? Zatiaľ nám povedali ze nebiere žiadne lieky ani antibiotika iba ten vitamín D.. Toxikologia že bola v poriadku. Viac neviem nič,😫😳😳

@bosorkabb Gratulujem a teším sa spolu s vami, že sa vám to konečne podarilo. Malá je zlatučká.