icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

gagika78
15. apr 2019

@zuzlicek44 treba sa tešiť na dieťatko, prípravy, nákupy. To je už krásne obdobie. Tešte sa spolu, plánujte.

zuzlicek44
15. apr 2019

@gagika78 kým nemáme papier zo súdu nedá sa tešiť... Veľmi sa bojim🙈🙈 predstavujem si drobca už doma v postieľke... Ale hneď strach veľký...

andrea_82
15. apr 2019

@vrds Ani vam nepovedali, na akom mieste vas zapisali? Odhadnut, kolko budete cakat, sa niekedy fakt neda, ale aspon by ste vedeli, ci sa posuvate.

andrea_82
15. apr 2019

@kikuska_wedge Mne sa z toho clanku tiez ta pani zdala taka chladna. Na jednej strane ta ich vychova je asi dobra, ale chybaju mi tam akekolvek city.

joannita
15. apr 2019

@kikuska_wedge u mna to tiez zdaleka nebola laska na prvy pohlad, niesom ten typ. U mna je nerealne pri akomkolvek dietati ktore prvy x vidis, aby prebehla laska alebo nieco podobne. Ja si pamatam ze az treti tyzden co sme mali maleho doma, som zacitila lasku a ta sa stale zvacsovala a zvacsovala, az ho teraz po 9mesiacoch lubim najviac na svete ❤
Nie kazdy to dokaze citit hned a netreba za za to hanbit, je to uplne prirodzene.......

berginkan
16. apr 2019

@joannita ano suhlasim. Ale zase naozaj mi to pride take cele ze mi tam nieco nehra. Podla mna typicky par co musel mat dieta hned lebo vlastne nedapodarilo. A este aj starsie lebo co si mysleli?
Hlavne fakt zakladne veci si nepozreli a to je podla mna dost drsne

berginkan
16. apr 2019

@zuzlicek44 tak si to skus nepredstavovat. Trosku brzdi lebo si sama skodis. Skus sa niecim zamestnat

kikuska_wedge
16. apr 2019

@joannita dolezite je ze ho lubis. O tom ten clanok ale nebol a ta palcova titulka. Tak ale povedzme si uprimne, ze toto bolo o sledovanosti, nie o pribehu.

zuzlicek44
17. apr 2019

Dievčatá. Neodkladné schválili. 🙏🙏 Prosím vás to mi dajú materskú na základe toho uznesenia zo súdu? Lebo tam je len vykonateľnosť potvrdená, nie ešte právoplatnosť? Zevraj mam ist rovno na sociálku..viete mi poradiť prosím? Ďakujem pekne 😘

tecko28
17. apr 2019

@zuzlicek44 gratulujem, tesim sa s tebou 😍👶

bosorkabb
17. apr 2019

@zuzlicek44 áno na základe toho neodkladneho a papiera kde budeš mať deň prevzatia malého do svojej starostlivosti (to ti dá Ded alebo pôrodnica) k žiadosti o materskú dávku pripojíš žiadosť, neodkladne opatrenie, rodný list dieťaťa a papier o prevzatí.

bosorkabb
17. apr 2019

@zuzlicek44 zabudla som Gratulujem 😘

tulipan43
17. apr 2019

@zuzlicek44 gratulujem

mariana03
17. apr 2019

@zuzlicek44 super teším sa s tebou😉😁gratulujem

berginkan
17. apr 2019

@zuzlicek44 gratulujem 🙂

katkuz
17. apr 2019

@zuzlicek44 gratulujem, tak hor sa do toho 🙂 vela stastia pri vybavovani potrebnych papierov, uzivajte si krasne spolocne chvile ...

zuzlicek44
17. apr 2019

Dievčatá ste perfektne. Teším sa ale bojím sa. Malý je top, plakali sme všetci v nemocnici... Teda muž nie 😂😂😂

zuzlicek44
17. apr 2019

@bosorkabb prosím ta. Kam na sociálku mam ist? A to tlačivo co mi dajú na sociálku treba potom dat potvrdiť zamestnávateľovi? Ešte mam kus obavy z toho ze uznesenie zo súdu ma zatiaľ len vykonateľnosť a nie právoplatne rozhodnutie aby nerobili problémy...

bosorkabb
17. apr 2019

@zuzlicek44 myslela som sociálnu poisťovňu tam dostaneš tlačivo a ja som všetko odovzdavala zamestnávateľovi a on to riešil. Tiež som nemala neodkladne právoplatne žiaden problém nerobili.

zuzlicek44
17. apr 2019

@bosorkabb mne zase na úrade povedali ze všetko rieši socialka. Ze zamestnávateľovi stačí len oznámiť.... 😫😫😳😳

evkamotka
17. apr 2019

baby preco trocha nezvolnite poziadavky? preco len do 6m? Ak by malo 10m, jejda nenky....ked by sa vam vdaka tomu ozvali o dva roky skor, nestoji cely zivot to za par mesiacov zo zaciatku?
a ruku na srdce, kto z nas je 100 percent zdravy? kamoske sa narodilo dievcatko s raztepom pery.....zoperovali a uz je 8m slecna ok, mozno bude max nosit strojcek. krasne sikovne dievcatko. mne sa narodil syn s problemom s oblickami, teraz ho nemam chciet? ja mam sama zo pat diagnoz a tu som. manzelovi v detstve diagnostikovali velku hlavu - vymykal sa vsetkym normam, vyhliadky ze bude hlupy a autista...dotiahol to na doktora s odbornostami za dva mechy.....naozaj tak zalezi ze to bude zdravy novorodenec, ked cakate 4 roky? ja by som polavila ak by sa to roky vlieklo....

ja1986
17. apr 2019

@evkamotka my máme požiadavku na 2 deti do 4 rokov, nie všetci chcú novorodencov 😉

tecko28
17. apr 2019

@evkamotka my mame do 5 rokov, moze mat "riesitelne zdravotne problemy", mozu byt surodenci (2), nevyberame pohlavie ani etnikum. A trpezlivo cakame

joannita
17. apr 2019

@evkamotka mas velmi naivnu predstavu o tom ako funguje adopcia. Ci si das poziadavku na 6mesacne, alebo 2 rocne, ozvu sa ti v rovnakom case, v poradovniku ta to vobec neposunie dopredu. Dalsia vec je ze das si poziadavku 6m a ozvu sa ti ze maju 12 mesacne, stava sa to prakticky bezne. Zdravie: das si poziadavku zdrave dieta, ale bezne sa ti ozvu ze ti ponukaju dieta so zdravotnym problemom. Vsetky sme pripravene riesit zdravotny problem ktory nieje zavazny resp. Riesitelny, na tazsie zdravotne postihnutie sa vacsina necitime, ty ano? Na deti s beznymi zdravotnymi problemami a diagnozami sa caka rovnako ako na "zdrave dieta". Uvodzovky preto, ze nenozes vediet co sa mu vyskytne napriklad o rok.
Jedine co ta posunie v poradovniku je vyber etnika. T.z na poloromske romske sa caka kratsie. Nie kazdy je vsak pripraveny na tento krok, pretoze dieta by napriklad trpelo keby nebolo v rodine kde su zmiereni s jeho odlisnostou.

joannita
17. apr 2019

@evkamotka a uz tato veta co si napisala 😳......porovnavas jablky a hrusky. "mne sa narodil syn s problemom s oblickami, teraz ho nemam chciet? "

bosorkabb
17. apr 2019

@zuzlicek44 môj zamestnávateľ je akčný no. Záleží aké máte vzťahy. Môžeš si dat len potvrdiť tlačivo u neho a odovzdať na sociálnej poisťovni sama.

bosorkabb
17. apr 2019

@evkamotka tu súhlasím s
@joannita
Máš predstavu ako to funguje, reálne to je však úplne iné.
Jedine čo ťa posunie o dosť dopredu je etnikum. Ja som čakala vďaka tomu len mesiac (teraz sa čaká cca rok)

yukki
17. apr 2019

@joannita väčšie vekové rozpätie v požiadavkách s veľkou pravdepodobnosťou urýchli príchod dieťaťa do náhradnej rodiny. Je veľa detí, u ktorých sa právna voľnosť dorieši až po roku, roku a pol života, dvoch rokoch. .. Potom batoľatá už nie sú atraktívne pre väčšinu tých žiadateľov, ktorí chcú iba novorodenca ci dojca

yukki
17. apr 2019

@tecko28 držím palce

nikadomi
17. apr 2019

@evkamotka juuj, no bodaj by to bolo také easy, že zľavíš o “štyri” mesiace a posunieš sa v čakaní dva roky skôr.. my sme mali pri prvom požiadavku do 18mesiacov a chlapček k nám prišiel ako 3,5 mesačný (chvalabohu).. Na základe tejto skúsenosti sme si dali do požiadaviek o druhe dieťatko, že chceme bábo max do pol roka.. lebo na každom mesiaci záleží. Po prvej skúsenosti si ja osobne neviem predstaviť, že by k nám malo prísť 10mesačné bábo.. a počkám si aj dlhšie ak bude treba.