Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@zuzlicek44 volala som na info centrum a tam už vedeli. Predvolanie posielajú až neskôr.
Podla mna by sa tie testy a priprava zisla vsetkym rodicom 😂😔
@berginkan
Po vlastnej skúsenosti s presúvanim spisov medzi súdmi môžem len poradiť, žeby ste sa skúsili telefonicky informovať na súdoch.
Nám vlani začiatkom januára poslal prvý súd oznámenie o presune spisu. Druhý súd ešte v apríli o ničom nevedel. Až po mojej ráznej urgencii na prvom súde bol spis presunutý. Proste niekto si tam "zabudol" splniť svoju povinnosť. A my by sme čakali donekonečna.
@bosorkabb okej super lebo mi volame tiež zatiaľ že nieje vytýčené...sú tam dva návrhy.jeden na určenie mena a priezviska - to sme nepodávali my a druhé je naše na predosvojitelsku ..🤔
@zuzlicek44 3 mesiace vopred sme mali termin
@berginkan
@ellen2016 ako to zvladate?ja sa v kútiku duše každú chvíľu bojím (áno zase 🤣) že sa niečo pokazí.. keď vidím ako malého ľúbi či už moja mama alebo manzel a o sebe ani nevravím a predstavím si že sa niečo "pokazí"....je to hrozné .. snažím sa nato nemyslieť,je to vec ktorú ajtak ja ovplyvniť nemôžem, no ajtak... Čo vy?povzbudte má 😁
@zuzlicek44 my mame lepsie to, ze on je pravne volny. cize tam sa nema co pokazit, a ak by sa nieco stalo, musela by to byt velka vec. v zaujme dietata konaju, cize myslim, ze uz sa nema co stat...kazdopade ja som optimista a realista zaroven. proste verim, ze si nas vybralo a je to ok. viac sa obavam o seba... o svoje zdravie, manzelove atd..
@berginkan ako to myslíš že dávne volne?môže.aj bližšie napísať? Myslím že aj u nás to je tak,či nie? 🤔 Ďakujem si milá - ja sa tiež smejem že malý tak v nemocnici mal rúčky akoby sa modlil aby sme ho zobrali domov 🙂
@zuzlicek44 vase dieta je pravne volne ci nie? Bola matka uz pozbavena rod. Prav a bola vyslovena osvojitelnost?
@joannita dieťa je z utajeneho pôrodu,čiže po 6 týždňoch by malo byť už právne voľné...
@zuzlicek44 nas syn ma 14 mes. pravne volny je uz davnejsie 😉 matka s aho vzdala v porodnici
@berginkan super!! Máte ho v predosvojitelskej? Uvažovali ste aj nad krstom?🙂
@zuzlicek44 my mame zatial len neodkladne. nie, my niesme pobozni 😉
@berginkan neodkladne aj my..sme natom podobne ... Už ste podávali návrh na predosvojitelsku? Malému sa ako darí? Je to miláčik ,však ?😍
@zuzlicek44 vyssie si precitas, ze sme podavali vsetko naraz. dari sa mu super, myslime, ze sa ma u nas dobre. no este je u nas len kratko (2m) takze je skoro hovorit
@berginkan držte sa ❣️
@zuzlicek44 aj vy 🙂 bude dobre neboj
@berginkan
No ako čítam, tiež zaujímavé u vás. Matka sa dieťaťa vzdala už v pôrodnici a dieťatko sa dostane do rodiny vo veku 12 mesiacov. Tak tomu sa hovorí, že úrady robia všetko preto, aby to bolo v prospech dieťaťa. Však malo byť v rodine už od pôrodnice, keď bol predpoklad, že pôjde na adopciu.
Takto to dieťatko iba potrápili, predpokladám, že bolo v profi rodine, vytvorilo si väzbu na profi mamu a potom šup k inej mamine.
Tak ako u nás, dieťatko silno naviazané na profi mamu a jej deti a potom ako 11 mes. šup do novej rodiny. A malý sa mohol aj zblázniť, keď zrazu jeho doterajšia "maminka" už pre neho prestala existovať.
Ahojte....aj u nas je nieco podobne...deticky su pravno volne....aj mame pravnoplatnost o pravnolnoti...dali sme navrh na prodosvoj. Pobyty nic...este nám nedovolili. Mozme ich navstevovat...kocikovat v meste. Nemozme ich zobrat domov. Ani na hodinku. Skoro kazdu navstevu...skoro celu oni spia. A hovorili,ze pride leto,sud nepracuje....tak nam to moze trvat este 2-3 mesiace takto.
@miriam439 vies co, tu je zlozitejsia situacia. velmi sa mi to nechce rozpisovat, on nebol dlho k dispo, potom ho nikto nechcel. tu urady konali normalne, nic im nemozem zazlievat. dokonca nam ho hned dali, aj neodkladko bolo hned. len teraz sa to natahuje. ale ako vravim, mne je to jedno zatial, hlavne ze uz je u nas. ale samozrejme posurime ako odporucili tu. a co sa tyka naviazania, musim poklopat, ale nebol nejak extra naviazany, tak normalne.nemal ziadne prejavy traumy, velmi kratko mu trvalo kym sa u nas citil fajn, klopem stale, lebo zatial sme nemali tazsie obdobie. jasne, ze mu nevidim do hlavinky, no to ze normalne funguje, papa, spi, komunikuje a tesi mi dava nadej, ze je spokojny.

@bosorkabb ako to bolo možné že si vedela už v januári?