icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

solyka
6. júl 2019

@bosorkabb lebo nám to ani neponukli. Vysvetlis mi prosim ta co je to?...ako to ide?

bosorkabb
6. júl 2019

@solyka jasné že neponukli prišli by o peniaze ktoré dostáva Ded za dieťa.
Neodkladne opatrenie je vlastne zrýchlenie procesu a vydáva sa do doby kým bude súdne pojednávanie. Bežne sa podáva spolu s predosvojitelskou a súd rozhodne s pravidla do 7 dní a dieťa vám zverí. Ded vám dieťa musí odovzdať hneď keďže neodkladne je vykonatelne ihneď pri doručení. A môžeš ísť hneď na materskú dovolenku.

bosorkabb
6. júl 2019

@solyka baby ti určite vzor neodkladneho opatrenia poskytnu ja ho už nemám. Alebo kontaktuj určený úrad nech ti pomôže. Ďalšia možnosť je právnik ktorý to vyhotoví, cena cca 100 euro možno menej záleží od kraja. Treba ho mať správne napísané a podať aj s prílohami čím skôr.

luciskooo
6. júl 2019

@solyka ak chceš pošli do ss mail a ja ti pošlem návrh 😉

solyka
6. júl 2019

@bosorkabb jaaaaaaaaaaj, tak otom nám hovorili. ale sud v KN to teraz chodi naspat. Pred nami 4 pary to mali takto.
@luciskooo prosim ta poslem ti moju mailovu adresu.
Dakujem vám za radu.

jesienka22
6. júl 2019

@solyka dobre rozumiem, ze sud v Komarne zamieta neodkladne opatrenia? To vsetci sudcovia? A dovod aky davaju?

solyka
6. júl 2019

@jesienka22 no neviem. Aj na 30dnove odkladovanie nám povedali ze pridu dovolenky....ze to nebude 30 den...ze to bude 43. Pfff.

joannita
7. júl 2019

@zuzlicek44 zavolaj kuratorke maleho ci je uz uz bola vyslovena osvojitepnost. To ze by mal byt po 6 tyzdnoch pravne volny vobec neznamena ze aj je 🙂

joannita
7. júl 2019

@berginkan aj nas maly ma 14mes. Chodi vam uz? A rozprava nieco? Nasemu sa nejak nechce 🙂 zatial je len na styroch.

johanka121
7. júl 2019

@joannita nas zacal chodit ked mal 14 mesiacov..kolko krat neskor som si vravela ake to bolopredtym super 😀
Vsetko bude ok..drzim prsty

zuzlicek44
7. júl 2019

@joannita ďakujem informujeme sa. Keď sa ale podávala predosvojitelska mohlo by sa stať žeby nebol právne voľný?

joannita
7. júl 2019

@johanka121 😂😂 hej hej presne, je mi to jasne 🙂 Ale robi pokroky, aj chodime na rehabky a cvicime doma, takze nejak nestresujem 🙂

joannita
7. júl 2019

@zuzlicek44 no neviem ako je to pri utajenom. My sme nemali utajeny a fakt je, ze do navrhu o predosvojitelsku sme museli napisat cislo rozhodnutia kde bola vyslovena osvojitelnost. Toto je ale asi u vas inak kedze vy podla mna neviete to cislo rozhodnutia kedze je z utajeneho. Ale kuratorka ti povie ci uz je volny. Ale kazdopadne ano, kym by nebol pravne volny tak urcite neprebehne predosvojitelsky sud takze aj preto sa informuj.

berginkan
7. júl 2019

@joannita nas je velmi sikovny. zacal pred mesiacom. aj blaboce kadeco 🙂
@johanka121 a ja som uz len cakala kedy zacne chodit. lebo to stvornozkovanie bolo narocne. teraz uz aj v parku sa zahrame, chodi kadetade. a doma sa aspon tak neudiera. a tesim sa ked uz bude samostatnejsi. mame suseda co ma 20mes a to je perfektne.

berginkan
7. júl 2019

@johanka121
@joannita ale ja to moc neriesim iba sa tesim. lebo okolo mna zial je kopa premotivovanych rodicov, co by pomaly chceli aby im rocne dieta hovorilo plynule anglicky a robilo stojky. otazky tohto typu (teraz nemyslim teba) ale vseobecne mi pridu chore. kazde dieta je individualne. hrozne sa tym stresuju niektori. a este keby vedeli, ze to je male Romca, asi by ich svihlo 😀

joannita
7. júl 2019

@berginkan tak jasne niektori to prehanaju, pozname takych 🙂 Ale zas niekedy je fajn ked si mozno az prehnane odsledujes dieta a zacnes riesit s lekarom dostatocne vcas nejake odchylky, ktore nieje dobre zanedbat.
Nas ma len slabe nozicky a je dost velky a tazky, v tom je problem takze cvicime. Ale poznam pripad, ked je to neurologickeho povodu a to uz nieje sranda a ked to zanedbas, moze byt neskoro.....
Blaboce aj nas, ale skor krici 😁 az bubienky praskaju. Takze putame pozornost kade chodime

berginkan
7. júl 2019

@joannita jaj no jasne, to mas pravdu. ale tak zase to snad vidiet rozdiel. 🙂 ja mam rada hlucne deti. 😇 nas je zatial taky normal

solyka
8. júl 2019

Baby viem to niekde pozriet ze ktora sudca dostala nas navrh....? Ze kto bude s tym pracovat?

joannita
8. júl 2019

@solyka ja som volala na infocentrum sudu a tam mi povedali meno sudcu.

miriam439
8. júl 2019

@solyka Ak už vieš spisovú značku vášho prípadu, tak sa to dá podľa toho vyhľadať na stránke vášho súdu.
Ja som tak hľadala na našom súde, niektorí sudcovia tam mali rozpis pojednávaní aj niekoľko mesiacov dopredu.

solyka
8. júl 2019

@joannita
@miriam439. Dakujem vám!

berginkan
8. júl 2019

Aj my mame farboslepe srdce ♥️ Nic viac k tomu nedodam

zuzlicek44
8. júl 2019

Meno sudcu je aj na potvrdení ktoré vám dali na podateľni keď ste boli podať návrh. 😊

kiki09876
8. júl 2019

Baby,a ked si chcete adoptovat dietatko,musite mat vlastné bývanie,či nevadí že ste v podnájme a máte už 3 svoje detičky?Dakujem

berginkan
8. júl 2019

@kiki09876 nevadi

kiki09876
Autor odpoveď zmazal
solyka
8. júl 2019

@zuzlicek44 nedali nám potvrdenie 😮 len pecietku na navrh...ze sme to poddali osobne a datum.

tulipan43
8. júl 2019

@berginkan aj my 💗

joannita
8. júl 2019

@kiki09876 to by mohol byt problem. Nejaky prijem musi byt, preveruju to.