Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@solyka jasné že neponukli prišli by o peniaze ktoré dostáva Ded za dieťa.
Neodkladne opatrenie je vlastne zrýchlenie procesu a vydáva sa do doby kým bude súdne pojednávanie. Bežne sa podáva spolu s predosvojitelskou a súd rozhodne s pravidla do 7 dní a dieťa vám zverí. Ded vám dieťa musí odovzdať hneď keďže neodkladne je vykonatelne ihneď pri doručení. A môžeš ísť hneď na materskú dovolenku.
@solyka dobre rozumiem, ze sud v Komarne zamieta neodkladne opatrenia? To vsetci sudcovia? A dovod aky davaju?
@jesienka22 no neviem. Aj na 30dnove odkladovanie nám povedali ze pridu dovolenky....ze to nebude 30 den...ze to bude 43. Pfff.
@zuzlicek44 zavolaj kuratorke maleho ci je uz uz bola vyslovena osvojitepnost. To ze by mal byt po 6 tyzdnoch pravne volny vobec neznamena ze aj je 🙂
@joannita nas zacal chodit ked mal 14 mesiacov..kolko krat neskor som si vravela ake to bolopredtym super 😀
Vsetko bude ok..drzim prsty
@joannita ďakujem informujeme sa. Keď sa ale podávala predosvojitelska mohlo by sa stať žeby nebol právne voľný?
@johanka121 😂😂 hej hej presne, je mi to jasne 🙂 Ale robi pokroky, aj chodime na rehabky a cvicime doma, takze nejak nestresujem 🙂
@zuzlicek44 no neviem ako je to pri utajenom. My sme nemali utajeny a fakt je, ze do navrhu o predosvojitelsku sme museli napisat cislo rozhodnutia kde bola vyslovena osvojitelnost. Toto je ale asi u vas inak kedze vy podla mna neviete to cislo rozhodnutia kedze je z utajeneho. Ale kuratorka ti povie ci uz je volny. Ale kazdopadne ano, kym by nebol pravne volny tak urcite neprebehne predosvojitelsky sud takze aj preto sa informuj.
@joannita nas je velmi sikovny. zacal pred mesiacom. aj blaboce kadeco 🙂
@johanka121 a ja som uz len cakala kedy zacne chodit. lebo to stvornozkovanie bolo narocne. teraz uz aj v parku sa zahrame, chodi kadetade. a doma sa aspon tak neudiera. a tesim sa ked uz bude samostatnejsi. mame suseda co ma 20mes a to je perfektne.
@johanka121
@joannita ale ja to moc neriesim iba sa tesim. lebo okolo mna zial je kopa premotivovanych rodicov, co by pomaly chceli aby im rocne dieta hovorilo plynule anglicky a robilo stojky. otazky tohto typu (teraz nemyslim teba) ale vseobecne mi pridu chore. kazde dieta je individualne. hrozne sa tym stresuju niektori. a este keby vedeli, ze to je male Romca, asi by ich svihlo 😀
@berginkan tak jasne niektori to prehanaju, pozname takych 🙂 Ale zas niekedy je fajn ked si mozno az prehnane odsledujes dieta a zacnes riesit s lekarom dostatocne vcas nejake odchylky, ktore nieje dobre zanedbat.
Nas ma len slabe nozicky a je dost velky a tazky, v tom je problem takze cvicime. Ale poznam pripad, ked je to neurologickeho povodu a to uz nieje sranda a ked to zanedbas, moze byt neskoro.....
Blaboce aj nas, ale skor krici 😁 az bubienky praskaju. Takze putame pozornost kade chodime
Baby viem to niekde pozriet ze ktora sudca dostala nas navrh....? Ze kto bude s tym pracovat?
@joannita
@miriam439. Dakujem vám!
Aj my mame farboslepe srdce ♥️ Nic viac k tomu nedodam
Meno sudcu je aj na potvrdení ktoré vám dali na podateľni keď ste boli podať návrh. 😊
Baby,a ked si chcete adoptovat dietatko,musite mat vlastné bývanie,či nevadí že ste v podnájme a máte už 3 svoje detičky?Dakujem
@zuzlicek44 nedali nám potvrdenie 😮 len pecietku na navrh...ze sme to poddali osobne a datum.

@bosorkabb lebo nám to ani neponukli. Vysvetlis mi prosim ta co je to?...ako to ide?