icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

berginkan
19. júl 2019

@tulipan43 my sme sa za malym chodili tiez raz za tyzden a dokopy ked to zratam tak 5 tyzdnov. Az kym nam ho dali na hostovsky. A to niesme pestuni. On mal skoro rok. Ver mi ze take male dietatko to velmi nerozlisuje. Naviaze sa na vas neboj.

bosorkabb
19. júl 2019

@tulipan43 podajte neodkladne plus pestunsku starostlivosti a neodkladne odôvodnite že žiadate do doby kým prebehne súd o pestunstve.

tulipan43
19. júl 2019

@berginkan to vsetko viem, ale p. riaditelka hostovsky pobyt nepovoľuje. Mne nevadi, že máme za nou chodiť, ale to, že kým nerozhodne sud o pestunstve ju domov nedostaneme aj keby to trvalo pol roka

tulipan43
19. júl 2019

@bosorkabb áno to aj spravíme, už som si hľadám právnika, ktorý nám spíše 2 v 1. Ja už som vsetky papiere od minula vyhodila.

bosorkabb
19. júl 2019

@tulipan43 ja ťa chápem mali sme podobnú riaditeľku Ded. Radšej zaplatiť právnika nech spise kvalitný návrh.

bosorkabb
19. júl 2019

@tulipan43 ak chceš mam návrh na neodkladne aj na pestunsku môžem poskytnúť, už si ho len upravíte podľa svojho.

smihucova
19. júl 2019

@tulipan43 Aaach jooo :( Sme v rovnakej fáze riešenia NR, len máme to šťastie, že malá u nás hosťuje už asi mesiac. Držím palce, nech to máte ( máme 🙂 zázračne rýchlo za sebou!

berginkan
19. júl 2019

@tulipan43 to chapem. A nechapem ze u pestunov to takto riesia ☹

iivviikk
19. júl 2019

@tulipan43 ahoj my máme malého z DD Komárno, malý patril pod súd NZ a neodkladne nám bolo schválené od podania na 5 deň.

tulipan43
20. júl 2019

@bosorkabb ďakujem, napisrm Ti

tulipan43
20. júl 2019

@iivviikk tak to ste mali šťastie

tulipan43
20. júl 2019

@smihucova Ďakujem 🙂

jesienka22
20. júl 2019

@tulipan43 My sme tiez mali problem s hostovskym pobytom v inom DD. Nakoniec nam ho dali po dlhom presviedcani. Mam pocit, ze najviac zabral argument, ze ine DD hostovske pobyty davaju.

jesienka22
20. júl 2019

@tulipan43 + mozno, ze im tam dieta budeme vozit na kontrolu tak casto, ako budu chciet.

tulipan43
21. júl 2019

@jesienka22 obávam sa, že v tomto DD nedaju, zo zákona nemajú povinnosť, záleží len od riaditelky a táto ani za svet. Okrem mňa to tu nikto verejne neprizná

jesienka22
21. júl 2019

@tulipan43 Hm, s tym sudom, co nedava neodkladne, je to velmi nestastna kombinacia :(. Drzim palce, aby to aspon na sude vyslo.

tulipan43
22. júl 2019

@jesienka22 ďakujem

zuzlicek44
22. júl 2019

Prosím vás keď dieťatko ešte nema určené meno a priezvisko do ake doby mu sudca prideli nejaké meno? Potom bude treba všetko nanovo vybaviť(karta poistenca,rodný list..)? a potom keď už bude dieťa osvojené zase znova nanovo vybavovat?bože to je papierovačiek zbytočných.....🤦🤦🤦

tulipan43
22. júl 2019

@zuzlicek44 predpokladam, že to budeš vybavovať vždy nanovo, bohužiaľ.

zuzlicek44
22. júl 2019

@tulipan43 vôbec to nesere systém,že sú zbytočné náklady vyššie,materiál atď..?!🤦🤦🤦

zuzlicek44
22. júl 2019

@tulipan43 ináč držím palce,včera som myslela na teba...(hlavne kôli tej trúbe riaditeľke)

tecko28
22. júl 2019

@zuzlicek44 nie som si uplne ista, ale skusila by som ked sa ide urcovat meno dat hned vase, vyhnete sa potom jednemu kroku. Niekde tu som citala, ze ked brali dietatko z anonymneho hned z porodnice a nemalo meno davali hned svoje a preslo to. Snad poradi aj niekto z realnou skusenostou

solyka
22. júl 2019

@tulipan43 .....riaditelka je velmi náladova. Neda deticky na pohotovsky pobyt. Aj mi na to cakame.
Mame poddany navrh uz....zaciatkom jula....a este ani sudca to nevidela....ze su dovolenky. Uz mesiac cakame.

tulipan43
22. júl 2019

@solyka celé zle v tom Komárne, či sud či detský domov, chvalabohu že väčšinou tie riaditeľky pobyt povoľujú a súdy konajú v prospech detí. Držím palce 🙂

solyka
22. júl 2019

@tulipan43 dakujeme. Aj mi vám.

bosorka31
22. júl 2019

Ahojte mám prosbu. Vedeli ste mi pomôcť s návrhom na predosvojitelsku? Neviem presne ako to ma vyzerať a veľmi mi pomôže reálny návrh čo napísať a čo nevynechať. Určite sa toho písalo veľa ale veľmi mi to pomôže ak mi poradí niekto kto to ma čerstvo za sebou 😏 Dakujem veľmi pekne

maartinkaa
22. júl 2019

@zuzlicek44 ahoj, my sme dali navrh, aby nasa mala dostala nase meno a priezvisko a vyhoveli nam. ale ona bola s utajeneho a bez mena.

kikuska_wedge
22. júl 2019

@help0001 ahoj. Ja mám adoptované staršie. 3 a 5 rokov mali, keď sme si ich brali. Takýchto detičiek je však žalostne málo. Nie že by sme nemali plné detské domovy, resp. profi rodiny, ale problém u týchto detí je právna voľnosť. Na adopciu je takých detí veľmi málo, ale zase aj málo žiadateľov.

zuzlicek44
22. júl 2019

@maartinkaa a to aký návrh ste dali? My sme spomenuli v návrhu na predosvojitelsku že ako ho voláme a že také meno chceme ponechať...je ale aj samostatné konanie(ešte nieje vytýčený termín) na určenie mena a priesviska maloletého,ale to nejde cez nás ale cez sociálku....😰

maninka1974
22. júl 2019

@zuzlicek44 áno my sme tri krát menili kartu poistenca lebo najprv nemal meno prvú mal takú potom po 2mes bol súd o meno ale priezvisko mu nedovolila naše dat len navrhované meno prešlo boli sme nasraty tiež ale ináč sa nedalo vymyslela priezvisko sudkyňa na ale čo už s ňou...... Na úradoch si mysleli že nám šibe keď sme jeho priezvisko povedali že čo to sme vymysleli ja ze súd tak rozhodol ... tak znovu karta rod list po adopcii zas zmena len s tým rozdielom že už sme boli aj my v rodnom liste ako rodičia tak nevyhnes sa tomu vybavovať rod list na viac krát