Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@amienne nie podla vyzoru ale niekedy riesia celkovy klik. A to sme sa tu uz bavili ze to jespravne. A co sa tyka videi a fotiek. Niektore spisy maju tak malinko info a chabu fotku ze mozes byt skor rada ze ste take maly. Nas maly bol na videu hrozne nepokojny a vyvadzal.. takze to nebolo reklamne video 😉
Dievcata, je tu niekto kto by mi uprimne poradil. Zvazujeme pestunstvo, mame 2deti vlastne, 3.5r a 1.5r, rozmyslame nad pestunstvom pre 3+ (max 5r). Ja sa na to naivne pozeram, ze by vekom aj bola partacka pre baby, lepsie by sa adaptovala, aj baby by mali skor kamosku ako "konkurenciu", ale ten vek, je uz vlastna hlava, nazory..co si o tom vy, tie, co mate uz co to preskakane, myslite? Starsia je inak dost ziarliva na mladsiu, ale to nie je stale, take vykyvy este, kedze to nema asi este spracovane. Neskor to bude lepsie (ocakavam).
@ladyblcha ak je vasa motivacia, aby bola kamoska pre bio deti, ja by som do toho nesla. Navyse, ak mate ziarlivost uz na bio surodenca, toto mi nepride ako dobra kombinacia.
@ladyblcha Ak chcete poskytnut dietatu domov, ja by som na vasom mieste pockala, kym budu deti starsie.
@jesienka22 nie, toto motivacia nie je ☺️😃 motivacia je poskytnut nejakemu dietatu domov, len zvazujem ako naj so vsetkymi okolnostami. Kamosky ma, len kvoli tomu sa stat pestunom mi pride nerozumne 🙂
@berginkan
@andrea_82
@jesienka22 dakujem baby 🙂 toto som potrebovala. Ja som zmyslala, ze starsie deti su neni take ziadane, tak ze spravime domov starsiemu. Nie kvoli kamoske pre starsiu 😃
@jesienka22 inak zial cakat skor nechceme, ja mam 42r, takze nechcem mat dalsie male dieta este o 3-4roky napr.
Musime to cele nejak zvazit, mame miesto v srdciach, aj v dome, tak sme tak nad tym uvzovali, skrz tie starsie deti, ktore nie su take ziadane. A skrz vek moj.
@ladyblcha pre dieta je uz prichod bio surodenca velky zasah do jeho sveta. Prijaty surodenec o to viac. A vo vasom pripade by starsie prijate dieta vlastne bralo vasej prvorodenej jej jedinecne postavenie najstarsej. Aj bio detom zostane niekedy surodenecka rivalita az do dospelosti; tato vasa kombinacia by mi prisla dost rizikova...
@jesienka22 ano chapem, toto mi nenapadlo vobec 🙂 tak neviem teraz, uplne sa vzdat myslienky na pestunstvo sa nechcem. Nejaka rada?
Dievcata, ktore mate uz osvojene dieta, prosim vas, ako bolo formulovane potvrdenie o zdravotnom stave dietata, ktore sa posiela ako priloha na sud pri osvojeni dietata? Boli tam konkretne diagnozy a co vsetko? Dakujem za pomoc.
@martinavalach My sme v potvrdení o zdravotnom stave mali uvedené diagnózy, ktoré má Silvinko, kedy bola posledná kontrola a že ma všetky povinné očkovania.
@tulipan43 Dakujem velmi pekne!
@solyka nam v DD hovorili o nausnickach este pred neodkladkom, takze urcite mozete. 😀
Inak, citala som ten vas rezim a wauuu. Obdivujem ako sa vam to dari dodrziavat, ja sa tiez pomalicky snazim.. od akeho veku su baby u vas?
@joannita
Pýtala si sa, čo je náročné pre mňa v starostlivosti o dieťa.
No ja som sa síce predtým v mojom príspevku pre @zibi vyjadrila skôr v zmysle, že to nie je pre mňa také jednoduché, ako som si myslela, že to budem hravo zvládať. Je to proste úplne iné, ako keď som sa načas postarala o sestrine deti... k tomu plus komplet starostlivosť o domácnosť...
A tiež aj napr. z týchto pohľadov - malý je riadne živý, všade je ho plno, proste nezastaví sa celý deň, iba keď spí. A to sa zase ja nezastavim, lebo neviem, čo skôr, či robiť von do záhrady alebo doma, to čo sa s ním nedá. A s ním sa teda toho veľa nedá. Pohrať sa sám nevie, keď sa hráme spolu, stojí mi všetka robota. Keď idem niečo robiť, všetko chce robiť aj on, ale fakt všetko a hlavne tým istým náradím čo ja (napr. neobabrem ho tým, že dostane starý tupý príborový nožík na krájanie, lebo ten nekrája tak rýchlo ako môj). A všetko musí robiť sám, takže žiadne také, že ideme spolu napr. držať mixér alebo spolu niečo miešať. Takže stále reve a piští, lebo proste nie vždy môže dostať do ruky to, čo si zmyslí - aj kvôli jeho bezpečnosti. A vysvetliť mu niečo, to je tiež riadny zaberák, keďže si proste ide za svojim...
A keď niečo robí sám, tak to stojí za to... on za minútu urobí taký neporiadok, že ja čistím hodinu, samozrejme zatiaľ urobí ešte neporiadok vo 2-3 iných miestach... proste nestíham mu fyzicky a tiež aj psychicky, pretože čo mnou pred xy rokmi ani nehlo, teraz ma dosť rýchlo "vytočí". A keďže nechcem vkuse po ňom kričať a radšej mu vysvetľovať, tak sa musím strašne ovládať a "hrýzť" si do jazyka. A to je tiež ďalšia energia, ktorú musím vynaložiť.
Ďalšia vec - napr. to, že veľa potrebuje fyzicky kontakt, takže veľa je na rukách - chlap teraz vyše 15 kg, takže už ma za tie dva roky riadne bolí jedno plece a tiež chrbát...
Potom napr. nočné spanie - nespí síce zle, ale... prvej pri mne mohlo aj delo buchnúť a mnou to ani nehlo... teraz sa niečo pri mne šuchne, už som hore. A na neho som zvlášť citlivá. A on nielenže sa mu celé dni ústa nezavrú, ale rád si povraví aj zo sna... a ja sa akoby zlaknem, preberiem a už neviem dlho zaspať. Potom som ráno vyčerpaná, lebo teraz naozaj potrebujem viac spánku ako kedysi.
A potom napr. ďalšia vec, malý mal aj zdravotné problémy, takže bolo treba zase z mojej strany vynaložiť viac síl na to, aby som mu uľahčila v jeho problémoch, aspoň toľko, koľko bolo v mojich silách.
Takže to na vysvetlenie, keďže si sa pýtala a na porovnanie takých zmien, ktoré ja sama pociťujem na svojom organizme s odstupom určitého času, napr. keď som mala 30 a keď mám 40-tku na krku.
Ja som preto svoju skúsenosť písala pre @zibi, keďže sme približne rovnako vekovo. Ona sa pýtala, ja som jej odpísala, s tým, že som jej chcela poradiť, že ak sa necíti na to, aby si vzala naraz dvojičky, tak nech vezme do úvahy aj toto hľadisko. Za mňa - radšej dve detičky postupne, ako naraz. Proste ja už teraz viem, že naraz by som dve malé detičky nezvládla. A to nie kvôli môjmu pohodliu, ale kvôli tomu, že im chceme dať všetko to najlepšie a nechceme im nejak ublížiť len pre to, že preceníme svoje sily.
Ale toto všetko som si dobrovoľne vybrala a ja neľutujem svoje rozhodnutie. Čo by som mala z pohodlného života, ale keby moje ❤️ nezažilo tú lásku, ktorú mi môj bobáčik dáva tisícnásobne za to, že mu ja venujem svoju starostlivosť (a tiež lásku samozrejme 😉)?
Je to pre mňa síce namáhavejšie obdobie, ale ja som šťastná, že sa mám pre koho namáhať.

Ahojte...blba otazka. 😀 .....ked uz budeme mat právoplatnost,mozme detickam vystrelit usit...a dat nausnice?