Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@amienne ano prisli neohlasene..qle ze ked by sme neboli doma dalsi krat by sa ohlasili..mali stastie ze na nas natrafili doma..
A bolo to v pohode aj ked ja som z toho bola vystresovana
@miriam439 hlavne nebud sklamana. Vsetko je ako ma byt. A citim to rovnako. Mozno casom priberieme este jedno ale naraz by som to isto nedala. Najma fyzicky, a tiez ako pises uz mam zial svoje potreby. My sme odmietli 3deticky pred nasim synom. Mali sme v poziadavkach od 0. Ked nam ponukli 8tyzdnove vytriezveli sme asom stastna ze som to vtedy neurobila. Bolo by to o hubu
@miriam439
@jesienka22
@berginkan
Baby tak nakoniec sme sa rozhodli,ze neberieme ich.nechame mladsim.bolo by to pre nas fyzicky narocne
Sa deti su zdrave?bojim sa,aby sa casom nieco neukazalo
Ahojte,ubehli už skoro dva týždne od posielania žiadosti do PO.Nikto sa nám ešte neozval to čakanie je hrozne
@berginkan
@miriam439 baby mozem sa vas pls opytat, co je narocne pre vas pri starostlivosti o dieta? Len na margo toho ci pisete obe......Akoze to nemyslim teraz v zlom samozrejme ☺ len ma to cisto len zaujima, ako to pocitujete 🙏 ci fyzicky, alebo mate neposlusne dieta, ci starostlivost o neho plus domacnost......?
@zibi najvacsi stres bol pre mna telefonat z uradu, ze maju pre nas dietatko. Aj ked je to paradoxne to, na co cakas. Zrazu musis vsetko nechat tak a urobit tu velku zmenu vo svojom zivote. Pre mna bolo rozhodnut sa ist ho pozriet velmi zavazujuce. Ale akonahle to male uvidis, si pripravena prekonavat prekazky a vydrzat aj to zle. Lebo uz vies, pre koho to robis. Preto ta chapem, ze teraz si vahala a mala si tazke chvile. Ale rozhodla si sa a ides dalej, to vase este len pride. Uz dlho cakat nebudete, neboj 🙂
@amienne dakujem ja rozumiem..no my sa uz na dve necitime..staci mi aj jedno.budem za neho vdacna😍nehladam ani scenare ziadne ani si nevyberam..len realne zvazujem moznosti na co mam,na co nie,hladam rady,podporu a mozno aj nejake skusenosti.Kazdy to citi inak a aj na ine sa citi.vdaka za nazor
@jesienka22
@hariet
Vdaka
@amienne ahoj. Ak môžem poradiť k tomu pasu. Tiež som bola v rovnakej situácii. Zavolala som na ministerstvo vnútra, povedala som čo mám za problém, či by mi nemohli pomôcť. Oni zavolali na políciu, vynadali im a obratom mi z polície volali, že si môžeme prísť dať spraviť pasy. Skús tam zavolať. Za telefonát v tvojej situácii nič nedáš.
@zibi ahoj. Ano su zdrave. Mame rezim. A to drzime. Musime. Takto zvladneme. Zobudim ich o 6.3ich papaju. Okolo 7 dam ich naspat do postielky. Spia max do 8.30. Hranie. Papaju o 9.30 do 10.hod. Ideme na prechadzku...spinkaju v kociku kym ja vybavim obchod,postu a take veci. Jedia o 11.30 do 12.30. Spat do postielky. Spinkajju max do 14.30.( Vtedy pripravujem vsetko,aby som vecer vedela varit na zajtra.) Papaju podla toho ako sa zobudili. Max do 15.30. Ideme von na prechadzku....k babke... Max na 17.30 sme doma. Okolo 18. kupanie...hranie...papaju okolo 19 hod. A idu do postielky. Spia sama. Maju taky macik...hra relax melodiu a svieti. Spia od 20 hod rano do 6.30. Niekedy sa zobudia. Dam im cajik,a spinkaju dalej.
Po 19.30 s manzelom varime obed na zajtrajsi den. A dame vsetko do poriadku. Max 20.30 mame vsetko hotove.
Nase dvojicky maju 7 mes. Niekedy sa hraju uz hodinu tak spolu. Rozpravaju sa.
Papanie...mlieko papaju okolo 15 jedna potom 15 min druha. Vydrzia to. Su na to uz zviknute.
Nam je dobre ze mame ten rezim. Vieme snimi aj planovat.
Kludne mi pis ked mas otazku este.
@amienne ako myslíš naaranžovať?🙂 čo spravili?
@joannita teraz je to uz lepsie no prve mesiace boli ozaj tazke. Ja proste potrebujem 8h spanku. Nato sa pripravovat nedalo moj organizmus potreboval cas. Potom to ze vsetko zrazu pustis. Zo dna na den. Nemas sa ako nato priiravit, na ten streotyp na tie place ked este nebol uplne adaptovany a nevies mu pomoct este ho nepoznas. O neposlusnosti sa neda hovorit kedze dieta do 2,5 roka nemoze byt neposlusne 😉 a tiez fyzicky dvihat neustale 11 kg najma ked som mala menzes a boleli ma krize a brucho tak ze ma v zivote tak neboleli...plus to, ze zrazu ste si s partnerom velmi vzacni lebo aj ked robite vsetko spolu a lubite sa tak ono trosku sme sa fakt pozabudli a mesiace utekaju a my len o tom synovi furt 😂 ale samozrejme vsetko to zato stalo
@amienne my sme videli tri fotky a nic. Lebo spisy boli hrozne..u nas toto nefungovalo.
@zuzlicek44 teraz ked do toho viac vidim verim ze tety aranzuju len aby si tie deti niekto zobral lebo polovica by to neurobila keby vedela do coho ide co ich naozaj caka