icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

berginkan
18. sep 2019

@zuzlicek44 to asi nieco ine myslela, lebo toto sa fakt nehovori, neriesi. a co sa tyka tvojich obav, tak sama si zle robis. uzivaj si maleho a neries zbytocne veci. uz parkrat ti to bolo povedane, tak sa spolahni. a gratulujem 🙂

zuzlicek44
18. sep 2019

@berginkan ďakujem ti 🤗

jesienka22
Autor odpoveď zmazal
zuzlicek44
18. sep 2019

@jesienka22 je to možné,lebo sa jej nechcelo k tomu vyjadrovať 😂😂 veď počkaj keď jej zavolám 😂😂 nieeee,nebudem volať - srandujem ..

solyka
19. sep 2019

Ahojte. Konecne uz budeme mat pravoplatnost...zajtra alebo pondelok. Sudne ruzhodnutei mam dat zamestnancovi...a este co? Rodne listy? Rodny list nie je utajeny....ved v rodnom liste este nebudeme mi.
A ta ista otazka...co mam zobrat zo sebou ked idem vybavit rodicovsky prispevok?
Okrem toho mame este nieco vybavit?
Dakujem.

joannita
19. sep 2019

@solyka nedavala som zamestnavatelovi sudne rozhodnutie a ani ma tvojom mieste by som to nerobila. Su tam dost doverne informacie a jeho to nema co zaujimat. Davala som mu len rodny list dietata k nahliadnutiu a potom uz len doklady k materskej. Ked bude mat dieta novy rodny list, ten si zalozi do zlozky. Personalistka mi povedala ze povodny rodny list si nebude zakladat.

zuzlicek44
19. sep 2019

@joannita ja som dávala aj súdne rozhodnutie,nakoľko som žiadala o príspevok pri narodení dieťaťa. Tak aby zamestnávateľ pochopil prečo je rodiny list úplne iný.bez problemov vyplatil zamestnavatel príspevok pri narodení 😉

joannita
19. sep 2019

@zuzlicek44 asi myslis prispevok pri zvereni? Ale ten predsa zamestnavatel nevyplaca, ten vyplaca upsvr. Na upsvr treba samozrejme dat sudne rozhodnutie, ale zamestnavatelovi netreba.

anina1211
Autor odpoveď zmazal
jesienka22
Autor odpoveď zmazal
tulipan43
19. sep 2019

@solyka odo mňa zamestnávateľ chcel aj rodný list malého aj rozhodnutie súdu, kde bola pečiatka vykonateľnosti a právoplatnosti. Oni mi potom potvrdili tlačivo pre sociálnu poistovnu o nástupe na materskú dovolenku. Sociálnej poisťovni som dávala rodný list malého, rozhodnutie zo súdu, a žiadosť o materskú dávku.

anina1211
19. sep 2019

@jesienka22 teraz si spomínam,že kvôli materskej som ,aj ja dávala súdne rozhodnutie,

joannita
19. sep 2019

@anina1211 aha tak ja takeho stedreho zamestnavatela nemam 😂 netusila som ze take existuje

anina1211
19. sep 2019

@joannita áno sú,ale je ich málo

joannita
19. sep 2019

Tak potom kazdy zamestnavatel vyzaduje nieco ine. Tazko povedat na co ma pravo.....mne nasa personalistka povedala ze kvoli GDPR by mala mat co najmenej dokladov zalozenych v zlozke. Upozornovali ju vraj na to ked mala kontrolu. Kazdopadne ja som rada ze ja som nemusela davat tieto citlive udaje zamestnavatelovi. Podla mna nema pravo vediet ako sa vola biologicka matka, jej rodne cislo, kde byva a povodne meno a rodne cislo dietata.......a dalsie veci 🤷

tulipan43
19. sep 2019

@joannita aj u nás taký je, ale ak máš dieťa, ako my a nestihneš si ho adoptovať do roka máš proste smolu. Príde mi to nefér, ale čo je v dnešnej dobe fér.

jesienka22
Autor odpoveď zmazal
jesienka22
Autor odpoveď zmazal
solyka
19. sep 2019

Dakujem pekne za pomoc.

zuzlicek44
19. sep 2019

@joannita nie myslela som príspevok zamestnávateľa pri narodení dieťaťa. Písala.som to skrz toho ,že niekto spomenul žeby súdne rozhodnutie zamestnávateľovi nedával...pre mňa to bola samozrejmosť dat kópiu zamestnávateľovi....

joannita
19. sep 2019

@zuzlicek44 hej to ja som pisala 🙂 a hej nedavala by som ho.....ale ak to tebe nevadi ze vedia vsetky udaje o vsetkych, tak je to ok.......
Hej uz chapem ten prispevok, ja som taky zial nemala 🙂

hariet
19. sep 2019

tiez sme to riesili, ci to zamestanavatelovi ukazat kvoli tomuto prispevku, ale kedze prispevok bol dost vysoky a meno vymyslene sudcom, tak sme to poskytli...

joannita
19. sep 2019

@hariet hej tak to je ok. My tam mame uvedene vsetko, bio matku, jej rodne cislo, jej bydlisko, o malom vsetko.......a jasne, vsetko je zamknute u personalistky ale viem ako to chodi. Sef si vypyta zlozku lebo ma na to pravo a tam to vsetko vidi. Povie to zene ktora tiez robi vo firme a ktora je klebetna a ktora rada googli a hlada ludi na fb a poukazuje niekomu dalsiemu.....toto ja nepotrebujem.....

hariet
19. sep 2019

@joannita jasne, uplne chapem. Tiez sme mali diskusiu, ci nam to za to stoji... Samozrejme je najlepsie si tieto veci nechat pre seba a nedavat z ruky.

tulipan43
20. sep 2019

@jesienka22 napísala som. Najsmiešnejšie je to, že robím v justicii takže to hovorí za všetko. Perlička na záver, pokiaľ nebol osvojený ani balíček na MDD nedostal. Niežeby nam chýbal, však malý sladkosti nechce, ale ide o princíp.

jesienka22
Autor odpoveď zmazal
berginkan
21. sep 2019

Ja som tiez davala rozhodnutie a rodny list. Vsetko k nahliadnutiu. Prispevok od zamestnavatela som nedostala, kedze sa to u nas vztahuje zial iba na narodene deti.

berginkan
21. sep 2019

@joannita nie sme niekde vo filme. Co myslis, ze robia s tymi info? Najma ak si vo vacsej firme tak je vas tam niekolko. Taktiez je to velmi prudko zalovatelne, takze to si nikto nedovoli. Jasne ze ak si v malej firme kde nechces aby sa o tebe bavili tak to su opeavnene obavy. Aj ked ja by som to pohnala keby sa len niekto zmienil o tychto citlivych info ktore maju ostat v analoch evidencie.

joannita
21. sep 2019

@berginkan by si sa cudovala ake veci sa deju v analoch firmy. Viem o tom svoje.... A ty sa o tom nikdy nemusis dozvediet. A hore som presne opisala ako to chodi u nas vo firme. Staci klebetna sefova zena a o problem mas postarane.
Ok tebe mozno nevadi ze by si niekto nasiel na fb bio matku, otca a surodencov tvojho dietata a ukazoval by ju ostatnym ludom, mne to vadi a velmi. Zial aj v realnom zivote sa deju absurdnosti ako filmoch

continental
22. sep 2019

@joannita , ahoj.Prosim ťa,ja som sa tu prednedávnom tiež pýtala túto rovnakú otázku,či bio mama má ešte nárok na svoje dieťa aj keď už je právoplatné rozhodnutie so súdu - myslím v predosvojitelkej starostlivosti a kočky mi tu odpísali,že pokiaľ dieťa nemáme úplne osvojené,tak nám malého drobca môže bio mama kedykoľvek zobrať a nepomôže nič.Tak som trochu v pomykove,že ako to vlastne naozaj je😓