Adopcia polorómskeho dieťatka
Ahojte 🙂
Potrebovala by som poradit od skusenejsich mamiciek adoptovanych deticiek.
Vypisali sme ziadost, absolvovali pripravu... Naposledy ked sme sa informovali o poradovniku, boli sme na 101 mieste. Dnes sme volali a sme sice 99 ale na poloromske dietatko 2. To ma dost sokovalo... Okrem toho ze nemame absolutne nic kupene, zariadene, v praci netusia o nicom.... zacala som sa zamyslat nad tym ako vlastne to POLO romske dietatko vyzera. Viem ze skoro... Mne to nevadi, len chcem byt pripravena a nebyt prekvapena :D. Ak by mi vedel niekto pomoct s mojou dilemou... Viem je to take blbe, ale nemyslim to zle :D tiez by ma zaujimalo ked sme 2 ako dlho by to mohlo trvat? Pani nam povedala ze niekde medzy 2 tyzdnami a pol rokom :/ Kedy by sme mali zacat nakupovat kocik a podobne veci???
Vopred dakujem za kazdu radu 🙂
Ahojte žienky, viem, že to je už staršia diskusia, ale predsa len skúsim. Čakáme na poloromske dieťatko. V celkovom zozname žiadateľov sme na 82.mieste. Zapísaní sme boli v roku 2017. Ma niekto skúsenosť v po kraji ako dlho sa čaká na poloromske?
@vlasatica ahojte, tiez ma zaujima ta priprava,je teraz pocas lockdownu pozastavena?
@janetinka27 ahoj.ano vsetko nam stopli, čakáme kym skončí lockdawn,aby sme mohli dokončiť pripravu. Sme okres Prievidza
@vlasatica ahoj, my sme v marci podali ziadost, vcera nam z krajskeho uradu prisli papiere, dnes pre ne idem na postu a s tymito papiermi sa mozeme prihlasit uz na pripravu. pripravu ideme absolvovat na nasom urade v meste, volala som do jednej organizacie, ale tam robia momentalne iba individualne pripravy a tie skupinove planuju najskor na leto. na nasom urade priprava funguje, sice v obmedzenom rezime. volala som aj so psychologickou, ktora nas bude pripravovat a povedala, ze len co pridu papiere z kraja, tak nas objedna na pripravu.
skus este zavolat na urad, ci sa nieco robi, oni riesia aj inu agendu, urcite su v praci, drzim palce 🙂
Dievčatá prosim vedeli by ste mi povedať ako ste čakali dlho na poloromske dieťatko?
@sabina1996 záleží podľa kraja, po kraj ani po 4 rokoch sme sa nedočkali
Znama ma chlapca poloroma- trochu tmavsi, a svoje dievca - biele- no v lete su rovnaki akoby ich jedna mamka mala. A co viem, tak tam prebieha xoznamovaci procez- nie,ze tu mate, ste na rade berte ine uz nedostanete. Ale pigmentacia sa vekom meni. Ak nie ste blondaci s bielou pokozkou a modrymi ocami- mozno ani nezbadate romske geny.