Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
Nie
@zita19 cakam, ze tu niektore utres a la tuti....sak im tu poneiktorim sibe...daj nazor...tym,co nesibe,napisem sama..ale toto uz potrebuje sekeru...
@vladkamarcus tak naco si s nim otehotnela? To je ta prevencia!!!!!!
@smatka mrzol mi pocitac...ja som si len za seba napisala, ze keby som bola na smrtelnej posteli a keby som si mala vybrat,ci moje decko bude v doméove alebo u teplych v rodine, kde aj oni maju rodinu, známych, tak ja radsej u tych teplych... a pocaj, idem citat, lebo som adsi nieci zmeskala.,.
Brala by som ho takeho aky je! Ja nemam nic proti homosexualom,ale som proti adopcii.
homosexualne pary nemaju mat deti, nech spolu ziju ale nie ako rodina s detmi...
@yukki ale dzifcence ,nech vam nejebe...my dve sa chapeme, ale to sa tu raz_dva zvrhne---
@smatka fakt sa ta opytam,ak si ,mama...ak si taka standard,mas rodinu, priatelov...fajn..ale co ak si taka, co nema nikoho,len to dieta, lebo to tak jednoducho je...si si fakt ista, ze homos je horsi ako hetero?,ked sa pominies?...
https://m.facebook.com/profile.php?id=632910220... s tymto suhlasim, idem ja spat... Nech vas ta netolerancia nedobehne..dobru noc
@ivivaiveta ja som uz stara korcula... Ja viem, ze hladnému chleba das ale hlúpemu rozum nenalejes. Co som k teme napisat som napisala...
Ja by som svoje deti tiez radsej dala nejakym teplym, mozno radsej ako niektorym pribuznym (napríklad mojej svokre) a uz vôbec nie do domova... Teda ak by sa ma niekto pytal.
Na druhej strane si myslim, ze sa tu robi cirkus akoby slo o osud ludstva a pritom povedzme si realne sa toto tyka v najlepsom pripade par desiatok slovenských deti rocne, ktore by sa mohli dostat do vychovy k homosexualnym parom. Tie tisícky deti v NEFUNKCNYCH (zdoraznujem NEFUNKCNYCH, nie neúplných) rodinach svojich biologických rodicov tych co su proti tejto adopcii netrapia. Hlavne, ze ziju v rodine podla vzoru otec + mama = deti... To aky zivot prezivaju tieto deti im je uplne u r*ti. O tom aky zivot prezivaju tie deti, ktore musia byt v domovoch maju u druhej pulky... Len aby nedajboh nenaslo stastie a naplnenie niekolko desiatok homosexualov...
ja som skeptik, co sa tyka vysledkov referenda, teda jeho platnosti. Na to aby bolo platne, treba 50%-nu ucast opravnenych volicov. To sa v historii Slovenskej republiky podarilo len raz, ked sa hlasovalo o vstupe do EU, pozri http://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_referend_na....
Takze cele referendum povazujem za (pravdepodobne) vyhodene peniaze, ktore sa mohli investovat lepsie. To vsak neznamena, ze sa ho nebudem snazit zucastnit, co ked motyka vystreli a pride dost ludi ...
@zita19 sto bodov!!. a ak tu niekto apeluje na biblliu,mal by si si ju precitat...ja to beriem ako povinnu vybavu uvedomelého cleveka....ze aj koran si moslim vysvetli po svojom...To nech Boh posudfi...to je fakt teraz ako o tejto teme...
Ja som určite za áno. Radšej v milujúcom prostredí skladajúceho sa z mamy a otca, alebo mamy + zeny, alebo otca + muža alebo hocikoho ako v častokrát prostredí "normálnom" kde je alkoholizmus alebo rodič po dieťati kričí aj za to že dýcha a podobne. Škoda, že sa aj bežné rodičovstvo tak moc nerieši ako to či povolíme homosexuálom adopcie. Mohli by sa robiť nejaké testy, kto môže a kto nemôže mať deti. A to myslím teraz vážne, nakoľko nie každý heterosexál je schopný dať dieťaťu to čo by malo mať vo výchove. Mne sa zdá choré už len to, rozhodovať o tom, "či povolíme". Oni nemajú práva? Homosexuál môže rovnako túžiť byť rodič ako hoterosexuál. Prečo by malo koho trápiť kto s kým spáva, kto je v sexe v úchyl atď? Čo potom bisexuáli, ľudia skúšajúci rôzne trojky, štvorky a orgie? Tí môžu mať deti? Len preto, že na ulici sa ukazujú s partnerom opačného pohlavia? A nevery sú v poriadku? A čo rozvody? A čo ak dieťa žije kočovným životom a rodičia si ho pohadzujú ako horúci zemiak, raz k jednému, raz k druhému. Ako sa cíti také dieťa? Všetci čo radi súdite, by som vám dopriala mať homosexuálne dieťa, ak by sa vás tento "problém" týkal, som si istá že 99% z vás by zmenilo rétoriku. Je totiž ľahké hádzať kameňmi do tých, ktorí sú iní a najmä ak sú v menšine. Ja by som nepovolila mať deti ani fajčiarom, čo také dieťa kde to vyrastá? Stane sa z neho drogovo závislý, nielen, že to vidí, ale taký rodič aj škodí jeho zdraviu. Nikto nie je perfektný, každý rodič či chce alebo nechce svojmu dieťaťu nejako ublíži. Ublíži vo svojej nevedomosti, pretože som si istá, že nikto nevie na 100% čo je dobré pre druhého. Mali by sme sa zamyslieť nad tým, že deti nevlastníme. Nevieme čo sa nám narodí, kto k nám príde. Nemôžeme ich vychovávať podľa seba ako cez kopirák...
Absolútne nechápem prečo sa o tomto vôbec diskutuje, nakoľko stať sa rodičom môže každý, či už adopciou alebo inak. Aj homosexál v túžbe za dieťaťom zvládne sex s opačným pohlavím. Nevidím dôvod, aby niekto koho sa to netýka rozhodoval.
Len dúfam, že ste tu všetci 100%-ne dokonalí rodičia, čo kričíte NIE!
Na obrázku Ricky Martin, nikto vo svete na neho neukazuje prstom, ale tam už je svet trocha vyspelejší ako v slovenskom malomeštiactve. Naopak ľudia mu fandia, tešia sa, že je šťastný, určite sa veľa trápil, ako sám povedal nenávidel sa dlhé roky, prečo by on nemohol byť šťastný? Majú sa takýto ľudia zabiť?
Čo sa týka detí v domovoch, tie môžu byť len radi, ak budú vychovávané s človekom, ktorý ich má rád. Nevidím nič zlé na tom, ak sa cudzí ľudia rozhodnú spolu žiť. Zamyslite sa koľké sa tu neznesiete ani v rámci rodiny so svokrou napríklad. 😀 Adoptované dieťa (aj rodič) bude určite cítiť väčšiu vďačnosť a vzácnosť toho mať blízku osobu, ako dieťa, ktoré berie rodičov ako samozrejmosť, lebo veď každý ich má...
A ešte ak sa ideme hádať o to, či homosexuáli majú právo adoptovať, hádajme sa aj o to, či ostatní majú právo rozhodovať o nich.
@jasminka7 necitala som cele...si za ci proti?
@ivivaiveta som za moznost adopcie homosexualnymi parmi, cize na otazku v referende odpoved NIE
@ivivaiveta ja som nepovedala,že homos je horsi ako heterak. V DD nie je ľahký život,ale aj to že sú adoptovane zle znasaju,tak prečo im to sťažovať aj tým že žijú s homosmi. Okolie to vôbec neulahcuje.
Tak isto registrované partnerstvá. Ak chcú dvaja byť partneri a mať to aj na papieri, tak nechápem prečo to rieši niekto tretí. 😀
@izabelkas keby sa dalo dam ti 1000likov...napisala si to velmi dobre. suhlasim
Ja som za. Ale myslim, ze najviac by o tom mali rozhodnut oni sami. Na druhu stranu si myslim,ze nasa spolocnost na to este nieje pripravena. Ale na druhu stranu nebola podla mna ani na napr. IVF a teraz je, ved kolko deti sa teraz prostrednictvom neho rodi a kolko parov by nemalo deti,keby niet tejto moznosti. A uprimne pred rokom som o IVF nechcela ani pocut,ale teraz ked viem,ze je to asi jediny sposob, ako mat babo je pre mna prijatelna. V istej obmene je to o tom istom,aj ked mnohi by asi nesuhlasili s tymto prirovnanim. Ale je to o tej moznosti... Moji strykovci su homosexualny par. Chodili sme k nim na skoro cele prazdniny, moju sesternicu pomahali vychovavat po tom, co jej zomrela mama a neskor otec a nemyslim si,ze by to nas,alebo ju poznacilo. Nikdy sa pred nami nespravali nevhodne. A su to podla mna ti najlepsi strykovci, ktorych mam a bez problemov by som im zverila svoje dieta, keby sa nam nieco stalo,lebo viem, ze by mu nic nechybalo.
@jasminka7 to mi ako vysveliss?..alebo uz som prepracovana...
@zarao "Odmietanie homosexualneho modelu nie je neznasanlivost a nenavist, je to obrana nasich prirodzenych prav a rodin."
Čiže dvaja homosexuáli oberú Teba o právo a rodinu? A ako???
Či myslíš tak, že by si mohla tvoriť pár s homosexuálom a tým, že by si on našiel partnera muža, Teba by obral o právo a rodinu?
😀
Nie si to náhodou ty, kto oberá o právo a rodinu, ak si proti?
@ivivaiveta otazka v referende bude zniet „Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?“
neviem kto tu uz pisal ze homosexualita je choroba, tak nad tym sa musim len pousmiat, lebo taky hlupy komentar si mohol odpustit.... kto sa trosku vyzna, tak vie, ze clovek sa uz tak narodi a neochorie nahle na tuto nevyliecitelnu nemoc 😀 😀 ....a nemyslim ze by bol pre to nejaky horsi alebo lepsi ako je hetero..... aj hetero chlascu, biju decka, nestaraju sa, tak preco nedat moznost aj homosexualnym parom? ...radsej takto ako zit v decaku, kde ich nik nepohladi, nik sa im osobne nevenuje, lebo srdce jednej vychosky nerozdelis na niekolko desiatok deti... that´s all folks!
Pri adopcii má byť prvoradý záujem dieťaťa. Nie to, že niekto chce mať dieťa.
Kto si napĺňa vlastné potreby, čaká v poradovníku na zdravé biele dieťa do 6 mesiacov, takých je vyše hlavy. Pri všetkej tolerancii - najlepšie riešenie v záujme dieťaťa je funkčná klasická úplná rodina.
Kto chce pomôcť deťom, nech si adoptuje znevýhodnené dieťatko - staršie, choré, rómske. Takých detí je priveľa. Čakajú v domovoch - a málokto má záujem o takéto deti. Ja si ale netrúfnem jednoznačne povedať, či by pre ne bolo alebo nebolo dobrým riešením adopcia homosexuálnym párom. Nepoznám totiž žiaden taký homosexuálny pár, čo by o znevýhodnené deti mal záujem.
Ale zato poznám pár riešení, ako by sa viaceré deti mohli dostať do rodín - to je ale iná téma.

som slobodna mamicka mam 3r syna. radsej by som zila s lesb. ako s debilom ktory pije, bije zenu, pluje na nu a vulgarne jej nadava aj pred ocami dietata. myslim, ze to toho maleho viacej poznamena a narusi psychiku ako laska dvoch zien a spravna vychova. a to nie som lesbicka. ale urcite som na strane homosexualov. mam vela takych kamaratov a kamosiek a su oproti hetero mozno aj 100x lepsi.