icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

ginepra
3. jan 2015

@jonas17 podla mna scenar "tolerantnych a svet zachranujucich pro-lgbt-istov" je taky, ze stedro podporovana juvenilka bude terorizovat a spiclovat tradicne rodiny a dodavat miluckym zachcenym homosom biele slusne deticky... mozno na par rokov, kym nepoputuju do decaku, lebo ako je vseobecne zname,medzi homoparmi je velka promiskuita a ich partnerstva su nestabilne... nech si v sukromi uzivaju svoju orientaciu, ale odtial-potial...
a pre supermoderne mudrane, ktorym bolo dopriate vyrastat v normalnej, aj ked mozno nie bezchybnej rodine: dali by ste svoje dieta dvom chlapom/babam? viete, ze medzi detmi z homorodin je vyssie percento samovrazd a neschopnost zaradit sa do zivota...?
a nakoniec si neodpustim poznqmku... ak je tu niekto slepa ovca, tak nie veriaci ludia, ale mediami vymyte mozgy, co si myslia ake su strasne "in" ked budu fanklubom LGBT... tato spolocnost uz zabuda pouzivat normalny rozum... pravda, sloboda, su znasilnene a hrubo posliapane v mene falosnej "tolerancie"

ginepra
3. jan 2015

@yollanda nikto nevravi, ze je to ok? co tu splietas jablka s hruskami? kto tu nieco hovori o fararoch???

melesmeles
3. jan 2015

@cecco1602 mozno sa poniektore druhy spravaju homosexualne, ale urcite dva medvedie samce nevychovavaju spolocne mlada. to by ma zaujimalo odkial mas take info....?

ginepra
3. jan 2015

okrem toho su aj mnohi farari, reholnicky krestania, Matka Tereza, XYZ...atd. ktori zbierali opustene a tyrane detin z ulic a dali im jedlo a vzdelanie... ci uz sme tu na tomto naozaj taki zaujati a slepi? zial

adsumus
3. jan 2015

@ginepra neviem čo ťa oprávnuje označovať ludí, ktorí fandia homosexuálnym rodinám za ovce? prosím vysvetlenie, ja som podla teba ovca, lebo suhlasím s adopciou detí homosexuálnymi rodinami? a ano dala by som svoje dieťa na adopciu homosexuálom a mám hrozu, že by si ho mala adoptovať napríklad ty.

zeleny_cajik
3. jan 2015

@ginepra vieš, aká je aktuálna miera rozvodovosti? A ppopri manželstvách funguje kvantum heteropárov v nemanželskom zväzku... tam ani nie je štatistika. A že promiskuita... no lebo manželia sú si verní až za hrob a bordely u nás krachujú jeden za druhým.
A poprosím link na oficiálnu štatiskitku porovnávajúcu percentp samovzážd medzi deťmi z homo a heterorodín.

Ja sa nebudem biť za adopciu homosexuálmi, je x iných oblastí, kde je pre mňa zmysluplnejšie angažovať sa a vynakladať energiu, ale nevidím fakt reálny dôvod proti nej tak zarputilo bojovať. A celosvetové konšpirácie s vesmírnymi jaštermi neberiem.

jonas17
3. jan 2015

@ginepra presne toto si myslím, ty si to povedala na plnú hubu 😉 a najviac na odbyt pôjdu deti biele, neočkované ( zdravé) , z "tradičných" rodín, bez psychickej ujmy ( dôvod na odobratie sa nájde, ked sa bude chcieť, možno aj ten, že je dieťa neočkované, čo na tom, že je aj tak zdravé)...kto bude mať prachy, všetko si zariadi, hlavne v tom našom skorumpovanom štáte, kde na súdoch vyhrávajú tí, ktorí majú peniaze...možno scifi, možno nie..hlavne, ked sa postupne naplnajú predpovede z pred pár rokov. pamätám si, ked začala Ivana B. riešiť svoje deti na MK, ako jej baby neverili, podozrievali ju, že určite musí byť vinná a nakoniec ako to dopadlo...

tortelinka
3. jan 2015

@lucinocka pri adopcii sa nevie do akej rodiny ide dieťa? 😕 to je pre mňa novinka, veď rodiny sú preverené podľa mňa dostatočne

eda2
3. jan 2015

Myslím si, že homosexuáli sú príliš upnutí na svoju sexuálnu orientáciu,zaoberajú sa len sami sebou,než aby riešili problémy ďalšieho človeka - dieťaťa v ich vzťahu a preto sa neobávam,že by húfne začali adoptovať deti.oni si podľa mňa vystačia len vzorcom gay+gay = láska,sex a podobne aj lesby,hoci u nich by mohol zapracovať materinský inštinkt. Moja odpoveď je NIE , nedovolila by som párom rovnakého pohlavia adopotovať si dieťa.Deti majú právo na skutočný model rodiny a práve deti z DD, ktoré už mali skúsenosť s nefunkčnou rodinou, by potrebovali ,aby sa dostali do skutočnej rodiny zastúpenej otcom,matkou, a keďže som babka,tak by v rodine mali cítiť aj lásku a starostlivosť starých rodičov.

niki101988
3. jan 2015

@lucinocka Nechcem Ťa uraziť ale spadla si z jahody? Vieš niečo o adopčnom procese? Ja som sestrička na ARO pri deťoch občas ide od nás dieťa na adopciu a viem o tých ľuďoch hádam všetko. Pred tým než prídu vieme kto sú, čo sú kde pracujú, aký majú príjem, ako dlho sa snažili o vlastné, koľko má žena abortov, IVF, KET a pod. Ďalej vieme aké meno by chceli dať bábatku, či chceli chlapčeka dievčatko ako dlho čakali a pod. Je neskutočné kvantum vecí čo o nich sociálka zistí, register trestov čistý ako ľalia, zisťujú u susedov, rodiny, priateľov proste všade.
Neviem aký je môj názor na adopciu, poznám pár dvaja muži a majú párik detí.
Čo sa týka registrovaného partnerstva som jednoznačne ZA, nakoľko ak tí ľudia spolu žijú nevidím dôvod ak jeden skončí v nemocnici druhý sa nedostane k info o zdraví, ďalej spoločný majetok ak sa jednému jednej niečo stane prečo by mal majetok pripadnúť rodine, ktorá sa ich aj tak často zriekne alebo nebodaj štátu?
Partnerstvo ÁNO, deti som na vážkach

mana85
3. jan 2015

@niki101988 Ako môžete toto všetko vedieť ?? sestrička na ARE ? to je snáď sranda nie ? ja som ležala s naším chlapcom v pôrodnici na VIP izbe a nemusela som ani platiť za to kvôli tomu aby som nemusela udávať osobné údaje cudzím jediná kto vedela bližšie údaje a to len mená , priezvisko , adresa bola ošetrujúca lekárka ... šlo o bežnú adopciu neutajený pôrod a diskrétnosť fungovala super ... aspoň dúfam teda 😕

mima4
3. jan 2015

@lilit35
Moj nazor: NIE, NIE a NIE!

Nikto nepochybuje, ze homosexual nedokaze dieta milovat, ale pre dieta je nevyhnutna plnohodnotna rodina - rodina jednej zeny a jedneho muza.
Muz nikdy nedokakaze uplatnovat zensky princip ani zena muzsky. Dôkazom su cele generacie ludi, mladeze, deti, kde vidiet chybajuci vplyv hlavne otca, otcovskej lasky a muzskeho vedenia v rodine.

Kazde dieta si zasluzi otca a matku a zdrave vzory v rodine, a homosexualne spravanie nie je podla mna normalne a prirodzene.

niki101988
3. jan 2015

@mana85 Dieťa ste dávali na adopciu lebo ak nešlo o utajený pôrod Vaše meno figuruje v papieroch a stále kým neprebehne adopčný proces ste vedená ako jeho matka. Ak si dieťa beriete tak áno sestričky vedia kto ste čo robíte a aký máte príjem a x vecí. Nakoľko sestra sa to dozvie od sociálnej sestry a tiež z papierov zo súdu, ktoré musia budúci rodičia dodať na odd. kde je veľa vecí uvedených.

mana85
3. jan 2015

@niki101988 nie to my sme si adoptovali chlapčeka ! ja som to asi zle popísala pardon ...ale aj tak mam tep 220 s toho Vášho príspevku ...

zita19
3. jan 2015

@jonas17 tak s neockovanymi detmi ako luxusnym nedostatkovym tovarom si zabila... Ale presne tieto deti vôbec nebudu v ponuke. Lebo deti v destkych domovoch su VSETKY ockovane podla platného ockovacieho kalendara, pokial nie su na neockovanie zdravotne dovody. Takze tieto sa na tom vasom pomyselnom "trhu" kde sa s nimi bude kseftovat ani nebudu v ponuke...
@ginepra ovce? Tiez nazor...

niki101988
3. jan 2015

@mana85 nemáte z čoho mať tep 220, je to info pre nás a aj nás sa pýtajú aký má matka otec vzľah k dieťaťu a pod. Takže áno aj o Vás sa vedelo a aj my podliehame istému mlčaniu takže možeme povedať tá pani to alebo ono ale mená nepadajú takže nevidím dôvod mať tep 220

jonas17
3. jan 2015

@zita19 kiežby všetko záviselo od teba 😀 trošku si ma nepochopila, ale nevadí...

akinoma
3. jan 2015

nie. a je dost smutne 😢 ze niektore zeny su za to. ved aj v prirode ide mlada vzdy k samicke a nie k samcovi.

zita19
3. jan 2015

@jonas17 k tej fantasmagorii o odoberani deti z fungujúcich tradicnych rodimń, ktorou si pokracovala sa vyjadrovat nemienim.
Ale zas by stalo za uvahu upozornit cele hnutie zastancov slobody v ockovani a rodicov nezaockovanych deti, ze ak chcu aby ich deti naisto ostali u nich v rodine, nech ich daju urychlene zaockovat. V najlepsom zaujme uchovania rodiny.

maznacik007
3. jan 2015

@niki101988 ak ste schopna toto napisat /uz mam spraveny prtscrn/ tak zverejnite v ktorej nemocnici na ARO robite, toto je protizakonne aby ste mali tieto informacie, je to porusenie zakona, pri utajenom porode je to vyznamne porusenie, kedze tieto informacie podliehaju utajeniu v zmysle zakona o ochrane utajovaných skutocnostiach,

Vas sa nemaju co pytat, predpokladam, ze nepojde o BA kraj, ale aj tak toto nie su zakonne postupy ako pisete, podam podnet na presetrenie, na zaklade vašich príspevkov.

niki101988
3. jan 2015

@maznacik007 Myslím, že sa prešetruje rodina do ktorej dieťa pôjde a toto je anonymné fórum takže kde pracujem je moja vec. Ak ide o anonymný pôrod neviem o matke ktorá dieťa porodí nič, ak si však matka ide dieťa adoptovať tak vieme o tom kto tá pani je a na tom ja nič protizákonné nevidím. Aj o rodičoch našich pacientov vieme toho podstatne veľa za dobu akú u nás pacienti často sú.
Slovensko to nie je aj keď občianstvo toho štátu stále žiaľ mám

niki101988
3. jan 2015

@maznacik007 Rozdiel medzi utajeným pôrodom poznáme hádam všetci a na rozdiel od pôrodu kedy sa žena rozhodne neutajiť nič

maznacik007
3. jan 2015

@niki101988 ty nemas ani potuchy o procese osvojenia, interakcii a pod na Slovensku..... nemas ... podla tvojich reci tu na fore robis v neonatologickom centre v Prahe tak neviem preco tu tocis o procese osvojenia na SVK.

A uz len nejaka zdravotna sestra bude mat taketo info a bude sa vyjadrovat k takymto veciam .. Svata /s/prostota

maznacik007
3. jan 2015

@niki101988 a samozrejme ze sa ta rodina presetruje ale rozhodne sa vysledky setrenia ani detailne info o zdravotnom stave rodicov nezverejnuju hocijakej zdravotnej sestricke.

katkatsakiri
3. jan 2015

No urcite nie ako bude vyrastat chlapec pri dalsich dvoch chlapoch? Aky bude mat priklad? 😨

mana85
3. jan 2015

@niki101988 Ja chápem že personál v nemocnici môže podať informácie o tom ako sa budúci rodičia správajú v spoločnosti dieťaťa to mi je jasné že kurátor / ka potrebuje vedieť takéto informácie .. No nechápem to ako sa napríklad moje/ manželove údaje dostanú k sestričkám v danej nemocnici alebo oddelení citujem : " Pred tým než prídu vieme kto sú, čo sú kde pracujú, aký majú príjem, ako dlho sa snažili o vlastné, koľko má žena abortov, IVF, KET a pod. Ďalej vieme aké meno by chceli dať bábatku, či chceli chlapčeka dievčatko ako dlho čakali a pod. Je neskutočné kvantum vecí čo o nich sociálka zistí, register trestov čistý ako ľalia, zisťujú u susedov, rodiny, priateľov proste všade "
To aké dokumenty a informácie podávame my socialke a čo si aj sami zisťujú to vieme o tom sme informovaný ale to že o mojom zdravotnom , finančnom stave a iných chúlostivých informáciách vedia sestričky v danej nemocnici alebo oddelení mi príde veľmi divné ...

renka40
3. jan 2015

Nie

renka40
3. jan 2015

Ja som veľmi zvedavá ako dopadne referendum. Ukáže sa koľko tu máme homosexuálov a ich sympatizantov... možno to je ten účel... veď by museli zmeniť zákon o rodine. Či?

tova
3. jan 2015

@melesmeles nemudruj.!Co keby si si nieco precitala o zvieratach ty??? Homosexual behaviour[edit]

Main articles: Homosexual behavior in animals and Bisexuality § Among other animals

Two male Mallards, Anas platyrhynchos. Mallards form male-female pairs only until the female lays eggs, at which time the male leaves the female. Mallards have rates of male-male sexual activity that are unusually high for birds, in some cases, as high as 19% of all pairs in a population.[63]
The presence of same-sex sexual behaviour was not scientifically observed on a large scale until recent times. Homosexual behaviour does occur in the animal kingdom outside humans, especially in social species, particularly in marine birds and mammals, monkeys, and the great apes. Homosexual behaviour has been observed among 1,500 species, and in 500 of those it is well documented.[64] http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_sexual_beha...