Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
ma to zmysel, aj keby to pomohlo jednemu jedinemu cloveku a verim, ze by ich bolo viac
@martabalalajka
aj pri adoptovanych detoch existuje otec a mama- ti co dieta pocali. A to budu pre tie deti vzdy rodicia. Tu ide o nahradne rodicovstvo, kde by aj homosexualny par mohol byt nahradnymi rodicmi. Uz som nechcela pisat🙂 ale toto som si nedpustila🙂
@celasapremenim myslím, že to tak vidíme viacerí, mám trochu pocit, že väčšin ludí na slovensku nie je homofobna.
Ste ma pobavili poniektoré 🙂 pracujem s mladými ženami,ktoré rástli od narodenia v detských domovoch. Od začiatku som sa stretla s 30timi. Všetky boli sexuálne zneužité (5 z nich v bio rodine, 25 v detskom domove). Myslíte si,že tieto zážitky sú lepšie ako vedieť,že vedľa v spálni sa milujú moji dvaja rodičia a ani jeden z nich pritom netrpí? Veď podstatou zdravého sexu nie je to,či je to misionárska poloha medzi mužom a ženou,ale to,že to robia dvaja ľudia a obaja chcú... Viete vy koľkí vaši priatelia praktizujú BDSM, chodia na swingers party, očurávajú sa a podobne? To chcete do ústavy zakotviť aj to,že povolený je len sex 1penis v 1vagíne a poloha muž hore?
@adsumus moja otázka smerovala k tvojmu tvrdeniu, že homosexuáli si nič nevydupávajú...Nie? Asi preto sa objavujú štúdie, ktoré tvrdia, že deti v homosexuálnych rodinách sú šťastnejšie a zdravšie?? A tvoj argument je, že sú to normálni ľudia, veď áno, sú normálni, len nemôže normálnou (rozumej prirodzenou cestou prísť k deťom). Ozaj presvedčivé. Takže oni si nič nevydupávajú, to asi naozaj len tak niekto z nudy začal protikampaň vo veci adopcií na úplne neexistujúcu kampaň ZA....A to, že deti vypovedajú v ich prospech mi nevadí....ak tie príbehy vôbec sú autentické a deti skutočne šťastné, tak som za nich rada. Napriek tomu som presvedčená o tom, že deti majú právo vyrastať v rodine, kde je mama a otec, ženský a mužský vzor a iba v krajom prípade nejak inak. To, že sú domovy plné, nie je preto, že sme zatiaľ neumožnili homosexuálom adoptovať, ale je to preto, že s tým procesom je spojený jeden tiahly a nekonečný byrokratický proces. Ale sú aj iné možnosti, ktoré treba podporovať ahomosexuálov nechať homosexuálmi. Už som písala - profi rodiny, pestúnstvo, uľahčiť proces adopcie atď.
ja myslím, že by sa to začalo aj tak veľmi, veľmi opatrne s tým zverovaním detí z DD do opatery takýmto párom.....dôkladnejším preverovaním žiadateľov, než doposiaľ, preferovaním formy pestúnstva pred adopciami, preferovaním starších detí, kedy už aj tieto deti môžu povedať svoj názor či chcú ísť do rodiny, opakovanými a viacnásobnými interakciami takého "páru" s dieťatkom pred samotným príchodom dieťaťa do "rodiny" atď..... ak teda by bolo schválené registrované partnerstvo a možnosť pre takéto páry si dieťatko z domova vziať. A je samozrejme, že by sa nejednalo o tak hromadnú záležitosť, že o rok by boli domovy prázdne.
Ale - ako sa tu už aj písalo...zachrániš jeden ľudský život, akoby si spasil celý svet.
@sue mam kamarata, co vyrastal do siestich rokov v detskom domove v cechach, potom ho adoptovali manzelia, laskyplne sa mu venovali, on je uz dospely a bohuzial nepodarilo sa im ho nejak socializovat, ma psychicke problemy, problemy zotrvat vo vztahu a sustredit sa na pozitiva zivota, hoci je vedeny aj odborne, vsetko, co by mu vzivote pomohlo podvedome nici...pritom je to fakt fajn clovek :( a to tam bol len tych sest rokov :(
@alex137 preboha dievca nechaj historiu radsej tak 🙂 pretoze to su cisari ktorych deli od rozdelenia, nieto este zaniku rise niekolko storoci 😉 a chorych ci krutych vladarov bolo dost aj v krestanskych dejinach stredoveku a risa tym vzdy nejako utrepla, ale nikdy nezanikla kvoli tomu. Ci to ze sa rozdelila risa bolo dosledkom toho, ze 400r pred tym bol 4r pri moci chory clovek? To snad nemyslis vazne 🙂 historici maju rozne prespickovane teorie, ale toto by ich asi nenapadlo...dam im tip 😀
hovori sa ze slovac je dost korzevnativna no ja zijem v zahranici a tu tiez nikto nie je 2x nadseni ked vidi na ulici oblizovat sa dvoch ludi rovnakeho pohlavia, ..nieto este vychovavat dieta ,.. tymto prispevokom budem za staromodnu ale pre mna je to nieco "proti prirode",..tak ako neuznavam lezbicky gayov tak urcite ani vychovu dietata rovnakym pohlavim ,..dieta potrebuje matku a otca/ tak to funguje cele starocia no od samej radosti uz mnohi nevedia co vymysliet ,...
@jersey333 je velmi vela ludi, vychovanych len matkou, alebolen otcom a su ok, viac ok, ako tie, co vyrastli v detskych domovoch
@sue ja už neviem, ako to mám jasnejšie povedať...Tie mladé ženy niekoľkokrát zneužité by boli vďačné za čokoľvek - tomu verím. Ale ony neboli adoptované nie preto, že zákon neumožňuje adoptovať homosexuálom. ale z rôznych iných dôvodov. Tu sú dve rôzne línie. Problém detí z detských domovov, ktorý homosexuáli nevyriešia a celkom iného rázu problém - rovnaké práva pre homosexuálov - registrované partnerstvá, na základe ktorých sa črtá aj možnosť adopcie, Problém číslo jedna mi príde ako dôležitý a mal by sa riešiť oveľa skôr, než potreby homosexuálov zakladať rodinky. Problém číslo dva - kto z homo komunity bude adoptovať? Lesbičky buď deti majú, alebo si ich vedia "zariadiť", nie sú odkázané na legislatívu. Takže ostáva komunita gayov. Dvaja chlapi môžu byť skvelí vychovávatelia a môžu poskytnúť domov a lásku dieťaťu, ktoré ani jedno z toho nemá. Ale. Dieťa potrebuje aj vzory, potrebuje otca a matku. Kým je čo len minimálna možnosť mu to poskytnúť, má byť využitá bez ohľadu na to, že dvojica gayov sa cíti ukrátená. To je ich problém. Na prvom mieste sú deti.
Viem ze to sem nepatri ale kto chce pomoze a kto ni poprosim bez komentara 😉
@25nikuska25 Tak pomôžeme, čo by nie s kabátikom, ale tak daj aj názor na temu do príspevku. 😉
@alaguema môžem teda poprosiť odpoved na druhú časť, čo ma zaujímalo ohladom tvojho postoja?
Všimla som si, že sa snažíš negovať názory a postoje Americkej pediatrickej spoločnosti a psychologicke spoločnosti, ktoré vydali oficiálne stanoviská v prospech homosexuálnych manželstiev a výchovy detí v takýchto manželstvách. ak sa mýlim prosím o upresnenie. Aké máš dôvody tieto študie a vyhlásenia spochybnovať?
@jersey333 lebo pokial to zahranicie je krajina s tradicnou krestanskou tradiciou ako napr. Taliansko a podobne, tak to je mentalitou v takychto otazkach uplne rovnake 😉 ale "ine" zahranicie castokrat s protestantskou tradiciou je na tom zase inak. To zahanicie je lepsie lokalizovat, nie je predsa len Slovensko a zahranicie co sa tyka sposobu zivota 🙂
No ja neviem zalezi od deti ake su niektorym to nemusi vadit ina orientacia svojich tzv rodicou no niektore mozu mat vnutorne problmy zas niktore mozu byt uplne stastne
@alaguema Len ono zdaleka nie pre vsetky deti co su v domovoch mame dostatok hetero parov ktore su ochotne im tieto vzory poskytovat. Potom je otazky ci hromadna vychova s vychovavatelkami alebo dvojica tatinov je mensie zlo, ktore z toho. Alebo budeme cakat do 18tky tychto deticiek ci sa predsa len vysnena hetero rodina nenajde? A potom povieme co? "Ups...no tak nic, ale umysly sme mali dobre?" alebo?
@celasapremenim nehovorim o detoch ktore su vychovavane jednym rodicom len matkou resp otcom ,..hovorim o vychove deti rodicmi jedneho pohlavia
@jersey333 podla mna je to uplne jedno, vlastne skor nestradaju v rodine, ktora je v pare
@alaguema ale rola otca a matky nie je o tom,či jednému z nich visí pipík medzi nohami ;) keby si reálne poznala homosexuálne páry,tak by si videla,že aj u nich sú presne rozdelené "úlohy" ako u heteropárov ;) Keby si sa zamyslela skôr ako si napísala,tak by si si uvedomila,že súčasný model rodiny (t.j.posledných 50rokov) nikdy predtým nebol...my môžme tvoriť právne normy pre "tu a teraz",tak aby sme sa nám ľahšie žilo - veď preto sme tie normy začali tvoriť, nie? ...kedysi dávno všade a doteraz v prírodných kmeňoch vychováva dieťa skupina ľudí,dokonca ho dojčia viaceré ženy,dieťa niekedy ani nevie,ktoje jeho otcom...pre nás v súčasnosti nepochopiteľné,však? ...ale pochybujem,že tie deti trpia traumami...pretože je to pre ne prirodzené... A ešte k tomu,že lesbičky si vedia zaobstarať deti = nechávajú sa oplodniť....no mýliš sa...skôr je Slovensko krajina kde stovky gayov a lesbičiek žijú vo falošnom heteromanželstve,aby si ľudia na nich neukazovali prstom :( poznám ich niekoľko osobne...a trpia tam všetci :( Evidentne si nebola v stave,že si chcela mať dieťatko (alebo musela mať zo zdravotných dôvodov) ale nemala si partnera...ono to nie je len tak...nechať sa nabúchať na diskotéke alebo kamarátom...tak to rieši len mizivé percento...pretože následky sú hrozné :/
@dhaarma ako sa hovori 100 ludi 100 chuti ,..ja si myslim ze aj v krestanskych statoch ako je napr taliansko sa najdu ludia ktori budu za a ktori proti ,...tak ako vsade aj tu na tomto fore,..zijem v Kanade a manzel je z Grecka no ako vo vascine krajin "mensina": je vzdy utlacana
@katrin21 , ale to sú 2 odlišné veci .- riešiť to a vysmievať sa...Vysmievali sa malej minulý šk. rok - ty si cigánka, smrdíš, toto máš z cigánskeho obchodu - asi nemusím písať, že to znášala strašne....riešia to tento šk. rok - a prečo ty máš bielu mamu? A tvoja sestra je tvoja skutočná sestra?... - áno, dotýka sa jej to, hľadá odpovede doma, čo chce ona povedať povie v škole, ale je v podstate v pohode...
Myslíš, že je to o toľko iné, ako keby jej hovorili "ty máš dve mamy...sú divné...aj ty musíš byť divná" , alebo by sa jej pýtali "A prečo máš 2 mamy?...Aké to je bývať s dvoma otcami...
@alaguema , ale ja chápem, že ide o politiku, ale nevidím dôvod, prečo v diskusii nevyjadriť a nestáť za svojim názorom.apropo, prosím ťa, môžeš mi vysvetliť, koho si myslela touto vetou :" Doteraz nikto o tie deti ani nezakopol a odrazu všetkých vyhrabaných, vyfetovaných ultra liberálov trápia deti z domovov. Absurdné."
Ďakujem. Vieš, nech viem, či sa mám uraziť 😝

@adsumus suhlasim s tebou uplne vo vsetkom, co tu pises, tiez to tak vidim