icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

yukki
5. jan 2015

@alaguema vedie ich k tomu najmä poznanie, čo s psychikou dieťaťa narobí ústavná výchova. Aké nenapraviteľné poruchy spôsobí.

mima4
5. jan 2015

@vld ty si pochvalil moje diagnosticke schopnosti a este si uviedol ze som na to expertka, takze sa nevykrucaj 😀

a ja ti za to dakujem 🙂

abeata
5. jan 2015

@mima4
mima4...z reakcií vld na Tvoje príspevky som nevycítila ani najmenší náznak zosmiešňovania, infantilizmu, zníženej hodnoty IQ, ako ani porúch správania.
Výraz " naháňaj si svoj chvostík" je bežným výrazom pre situáciu, keď niekto dookola tvrdí svoje, napriek tomu, že mu niekto logicky argumentuje a vysvetľuje, že jeho názor nezodpovedá realite.
Opätovne opakujem, že ano...tradičnú rodinu tvorí otec, matka a dieťa - je to norma daná spoločnosťou a našimi tradíciami. Nikde som však nepostrehla, že by homosexuálne páry bojovali za uznanie ich vzťahu za rodinu. Oni bojujú za to, aby mohli byť oficiálne uznaní za registrovaných partnerov, nakoľko dlhodobo žijú v trvalom vzťahu, zdieľajú spoločné výdavky o domácnosť, starajú sa navzájom jeden o druhého a napriek tomu nemajú právo na nič, na čo majú právo heterosexuálne páry, žijúce ako druh a družka.
A to, že chcú vychovávať deti ? Ak má lesbická žena dieťa, žije so svojou partnerkou - je to v poriadku. Oni totiž majú možnosť prísť k dieťaťu prirodzenou cestou. Muži, gayovia, túto možnosť nemajú - (možno iba ak pri rozvode prisúdia z nejakého dôvodu dieťa otcovi...)No to neznamená, že nedokážu dieťa vychovať. Aj homosexuálne orientovaný muž dokáže byť úžasným otcom, partnerom a priateľom pre svoje dieťa. Vedome píšem " pre svoje dieťa", pretože podľa mňa tento pojem zastrešuje aj dieťa adoptované, dieťa v pestúnskej starostlivosti, či akékoľvek dieťa, o ktoré sa staráme a dávame mu našu lásku.
Nie všetko, čo je mimo normy je nenormálne ! Len je to iné .
V poriadku, každý máme právo na svoj názor. Ale ako kultivovaní ľudia by sme mali rešpektovať aj názor a inakosť toho druhého. Neposudzujme niečo iba na základe skreslených obrazov účelovo podsúvaných zástancami určitej myšlienky. Nehodnoťme a nesúďme niečo, čo nepoznáme z vlastných skúseností. Nehodnoťme a nesúďme ľudí, ktorých nepoznáme a neodsudzujme niečo, čomu nerozumieme.

alaguema
5. jan 2015

@yukki toto ich k tomu vedie??? Ja teda neviem, nikdy som nebola na mieste dieťaťa v domove, to je pravda, ale verím tomu, že aj tie decká by boli radšej v klasickej rodine, ale to sú všetko len domnienky...ale fajn, v druhej fáze sa pýtam: Ty by si si čo vybral?

matax
5. jan 2015

@alaguema uz som to pisala niekde v zaciatkoch diskusie..To, ze poznam odchovancov ded a viem, co im sposobil ten pobyt....to, ze ludia maju mat rovnake prava. Bodka.

Posudenie vhodnosti vyberu rodiny pre dieta je v kompetencii odbornikov, vybera vhodnu rodinu pre dieta zo ziadatelov...ziadatelia o adopciu su vysetrovani psychologom..
Takze , ak by v mojej rodine nebol nik, co by mohol/chcel prijat nase deti, ak by sme my uz neboli..tak ja s tym uz nic nenarobim a musim verit systemu,' ze do zoznamu ziadatelov sa dostanu len vhodni ziadateli.az nich, ked to bude homo par, tak suhlasim. Preco??vzdy lepsie, ako by zostali v ustave..ved kto by z tych v poradovniku chcel deti skolskejo veku? Malokto.a ak by oni chceli, suhlasim..

yukki
5. jan 2015

@alaguema ja by som si vybralA blízkych príbuzných. A kľudne aj homosexuálny pár, overený, ľudí, ktorých poznám, a u ktorých by bol predpoklad, že zvládnu výchovu a emócie mojich detí....len nie ústav. Už nikdy nie ústav.....

alaguema
5. jan 2015

@matax všetci ľudia majú rovnaké práva a povinnosti v tejto republike. Opakujem: Dieťa nie je predmetom práva, ani nejakých legálne vymožiteľných nárokov. Je to živá bytosť a DAR. Akonáhle sa stáva predmetom rôznych idiotských ťahaníc, zaznáva sa jeho ľudská hodnota. Prajem skoré prebudenie!

alaguema
5. jan 2015

@yukki keby si mala na výber medzi cudzím hetero párom a cudzím homo párom...čo by si vybrala pre svoje dieťa?

matax
5. jan 2015

@alaguema dakujem, ale nespim.. Niekto iny tu zaspal dobu, nehovorim, ze ty. Dopisala som hore

Aby nevznikol konflikt, dobu zaspali ti, co myslia, ze vsetkych si povedu do kosiara

yukki
5. jan 2015

@alaguema počuj, čo tu konšpiruješ??? Ja ešte žijem, a pravdupovediac žiadne páry sa o moje deti netrhajú a nečakajú na moju smrť!!! Vybrala by som si taký pár alebo jednotlivca, u ktorého by bol najvyšší predpoklad, že budú ľúbiť a zvládať moje deti!!!! Daj Bože aby som takto nikdy "vyberať" nemusela!

lusi24
5. jan 2015

Určite nie...Prepáčte pokiaľ sa niekto narodí homosexuálom .podla mna ma svoj osud urceny.vychovavat deti by taký ľudia nemali . bohužiaľ som toho názoru že , homosexual sa homosexualom narodi a deti majú právo vyrastať v rodine uplnej to je vsade na svete bohom urcene.rodina je:matka, otec a dieta ci deti. Keď si dieta casom uvedomí že inkliminuje k rovnakému pohlaviu.v poriadku ale aby uz malého malinkata mali vychovávať dvaja chlapi ci dve ženy nie. Prepacte to dieťa je potom zmeteme a nevie čo samo ma a cosamo chce. ..neodporucam adopcie pre takéto pary

alaguema
5. jan 2015

@matax všimla som si a tým moja odpoveď visí vo vzduchu 😀 Ale neva...naďalej zastávam názor, že deti nemajú byť predmetom akéhokoľvek sporu (ani tým smutne slávnym sporom medzi hetero rozvádzajúcimi sa partnermi), ani akejkoľvek kampane, či čohokoľvek spolitizovaného. A toto je maximálne spolitizovaná a nechutná kampaň.

llienkaa
5. jan 2015

Adopcia pre homosexuálne páry - áno.

alaguema
5. jan 2015

@yukki konšpirujem? Nie si trochu paranoidná? Položila som jednoduchú otázku. Ak chceš, odpovieš, ak nie, kašli na to, ale nehľadaj čo tu nie je.

matax
5. jan 2015

@alaguema ano a tie deti maju pravo na 'starajucu sa osobu/osoby. A preco to vsetky nemaju, ked su darom? To je ina tema..
Ja skratka, suhlasim, aby mali moznost aj inak orientovani ludia na to ,aby pomohli detom mat niekoho svojho..a na to, aby aj ti inak orientovani ludia mali pravo zit naplneny zivot. A ked sa pomoze len par detom, aj to je lepsie ako nic. Ale v prvom rade ide o rovnake prava ludi, nepaci sa mi, ze vyvolena skupina ludi si spise podpisy a poziadavky , lebo vsetci v tej skupine maju taky nazor a teda, ked ich je vela, idu bojovat proti niecomu, co sa im nepaci.. To je nadradene spravanie. Zial, dovolili im to zakony sk..

S tym suhlasim, ze cele referendum je nechutne a aj kampan aliancie

alaguema
5. jan 2015

@matax nie, ani ja nepodporujem vyvolenú skupinu ľudí, už som to tu spomenula, nie som ani za predmetné referendum, nepodporujem pochody za tradičnú rodinu...ale som za to, aby sa deti umiestňovali do normálnych rodín a ak niekoho výraz "normálny" uráža, tak je to jeho problém a nech si rieši bobo...bavíme sa o deťoch a nie o depresívnych a dezorientovaných dospelákoch, normálna rodina je furt ešte mama a otec...a práva dospelých by mali byť vždy až za právami detí.

yukki
5. jan 2015

Dieťa má právo vo svojom vývoji mať vedľa seba ľúbiacu osobu, nemeniacu sa 2 alebo 3x denne má právo dostať možnosť zdravo sa naviazať na svoju osobu. Dieťa má právo byť ľúbené.
A nie len kŕmené a ošetrované.

vld
5. jan 2015

@slniecko2 Ak veda svoje zistenia v tejto oblasti sloriguje, nebudem mat problem to akceptovat. Ale urcite sa ju nebudem snazit prekricat svojim nicim nepodlozenym laickym nazorom.
Nemozeme predsa pri tejto veci argumentovat tym, ze niekto v minulosti nieco neprijal. To totiz nebola chyba vedeckych postupov, ale absencie dokazov. No a bolacto prave veda, ktora omyl uviedla na pravu mieru. Ci?

alaguema
5. jan 2015

@yukki prečo mi neodpovieš na otázku: keby si pre svoje deti mala vybrať medzi hetero spoľahlivým párom a homo spoľahlivým párom - čo by si vybrala?

abeata
5. jan 2015

@alaguema Stále sa tu ako rodina prezentuje rodina ideálna - milujúci otec a matka... obaja žijúci v spoločnej domácnosti, finančne zabezpečení, s možnosťou každodennnej starostlivosti o dieťa.
Ale 60% zo súčasných rodín žiaľ nie je tak ideálnych - jeden, či obaja rodičia pracujúcich od rána do večera, dochádzajúci za prácou mimo domova, často na viac ako mesačné turnusy... rodičia perfekcionisti, rodičia odmietaví...rodičia žijúci vo "voľnom manželstve",alkoholizmus, násilie jedného, či obidvoch rodičov...rodičia týrajúci deti...
Čo tak pridať do výberu namiesto tej ideálnej rodiny jednu z tých klasických, no menej ideálnych rodín ?

maznacik007
5. jan 2015

@alaguema tak ale toto sa nedeje ani teraz lebo teraz sa deti tiez umiestnuju do osvojenia aj osamelym rodicom takze nie otec a mama ale iba otec alebo iba mama...

preto je toto cele zvlastne cela tato kampan ... lebo sa otvaraju otvorene dvere ... resp. nic sa neriesi ...

ak by sme sa aj pozreli tu na MK tak by tych tradicnych rodin ... myslim mama oco /manzelia/ a deti tak su v mensine ... nanestastie ... to je realita ... dnes je rozvodovost na 100 sobasov pripadne viac ako 50 rozvodov, ludia ziju na hromadke, druhe, tretie manzelstva, slobodne mamicky ... ak by sa hladala podpora tej tzv. tradicnej rodiny tak som vsetkymi desiatimi za ... ale toto je parodia ....

yukki
5. jan 2015

@alaguema toto nie je diskusia. To je fraška. Z Vašej-Tvojej strany. Toto mi fakt nestojí za odpoveď.

matax
5. jan 2015

@alaguema vidis a nie su.. Napr len spominane deti z ded, oni na sk nemaju pravo na rodinu..v zakone sa pise, ze deti do 6 rokov maju byt v profesionalnej rodine..a nie su vsetky.. Normy si urcuju ludia.. Postupne sa menili, menia... Mas pravdu, nespime. Ja poznam osobne len dve lesby a obe maju partnerky, su uzasne osobnosti a nechapem, preco si niekto mysli, ze moze rozhodovat o ich pravach. Ja urcite nie. A opakujem, ked psycholog zhodnoti, ze ten alebo ten par je vhodny na prijatie zraneneho nechceneho dietata, tak preco im to pravo chcu brat.. Ak sa niekto boji zmanipulovania, da sa to vyriesit, napr. sa stanovia podmienky na vysetrenie u 2-3 nahodne vybratych psychologov, aby nebolo posudenie subjektivne... Ale nebrat im to pravo..ktore, mmch, aj tak maju ako jednotlivci

maznacik007
5. jan 2015

@alaguema ja ti odpoviem za nu .. sexualita nie je prioritne kritérium prioritne by bolo kto by jej deti zvladol ... ono vychovavat deti s citovou depriváciou spôsobenou aj pobytom v ustavnom zariadeni nie je lahke a treba na to vhodne psychicke vlastnosti a predispozicie, ktore nesuvia so sexualitou ....

pochopila si konecne ....

vld
5. jan 2015

@mima4 Ja sa nevykrucam. Pouzivam logiku. Mna nepoznas, seba ano. Psycholog nie si. Ak si svoje tvrdenia myslela o mne a vazne, tak to bolo opat bez dokazov (ou vej, ake prekvapkanie).
Takze logicky, ak si niekoho pitvala, bola si to ty, nie ja.
Jedine zeby dalsie z tvojich klamstiev. To ta rodicia neucili, ze vymyslat si klstva o druhych je spinavost?
Tusim ti chybal ten zakladny vzor...bez ohladu na to, ci muzsky alebo zensky...vzor slusnosti...

matax
5. jan 2015

@alaguema yukki ti asi neodpovedala, lebo nik taky vyber nema..o vybere nahr.rodica pre dieta rozhoduje upsvar a sud

vld
5. jan 2015

@mima4 Dobre, teraz vazne. Uz ma nebavi prisposobovat sa tvojmu infantilnemu stylu.
Takze skutocne koncim. Ak budes mat pre mna odpovede a chciet seriozne debatovat bez trapnych pokusov namiesto argumentov analyzovat moju osobnost, tak ma kludne oslov...
Teda, ak mi admin neda trest. Lebo uznavam, ze som sa nechal vyprovokovat a nevyjadroval som sa vzdy koser.
Maj sa...

alaguema
5. jan 2015

@maznacik007 nepochopila si otázku. Ústavy vôbec nie sú v otázke. Ide o úplne hypotetickú záležitosť - keby si mala možnosť voľby medzi tými dvomi možnosťami, ktoré som uviedla...nepleť tam ústavy ani nič. Si matka? Ak si, tak, prosím o priamu odpoveď na moju otázku. Taká ťažká je, aby niekto konečne dal priamu odpoveď?!

slniecko2
5. jan 2015

@vld máš pravdu, veda poskytla dôkazy. Vieš, ako prišiel ten vedec-geológ na tú vec s tektonickým driftingom? Jednoducho si všimol, že obrysy severnej a južnej ameriky akosi nápadne pasujú do obrysu afriky a europy. Už na pohľad to bolo očividné... ako mne to, že homosexuálne prejavy sú v neporiadku. INak ja osobne nemám proti ním nič- veď sa pre to rozhodujú slobodne, nie sú to pedofili (ktorí mimochodom tvrdia, že ich orientácia nie je deviantná tak isto to tvrdia sadisti a masochisti a už dnešná spoločnosť začína pomaly glorifikovať napr. sub/dominant štýl-viď 50 odtieňov šedej a iné humusy) a nevadilo by mi, keby sa s nimi stretávam v partii, ale určite by som keby na to prišlo, povedala svoj názor a nehanbila by som sa zaň. To keď poviem, že homosexuálne správanie sa je nežiadúce a neprirodzené, je vyjadrenie môjho názoru. Na západe si toto už napr. nemožno dovoliť.

alaguema
5. jan 2015

@abeata ja som nič také neprezentovala. Naopak - napísala som, že aj bio rodičia môžu byť katastrofálni...prepáč, vôbec nechápem tvoj ohlas...a za nechápavú sa nepokladám...kde je chyba?