Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@terezka1947 Takto...mozeme mat rozne nazory. Ale nemozeme ich povysovat na pravdu, ak to nevieme dokazat. Cize dokazom, ze homosex orientacia nie je nenormalna je to, ze je v tejto veci siroka vedecka zhoda odbornikov. Potom nereprezentujem len moj nazor, ale tvrdenie, ktore je povazovane za vedecky fakt.
Ak si myslim nieco ine, tak je to proti sucasnemu vedeckemu poznaniu a je to len moj subjektivny nazor. Asi takto by som to...
@vld Ale prosím ťa, že homosexualita je choroba sa načerpalo v stredoveku, tam bolo tých morálnych pohrom viac, napríklad také liečitelky sa považovali za zlé a trebalo upalovať, aby sa zachránil občan, vtedy ešte ovca, ale ked sa začala zaoberať homosexualitou veda, tak sa došlo, že to nie je žiadna choroba. tak ako zem, že nie je plochá, tiež len vedci nato došli.
@mima4 Vsetko som vysvetlil, ty si neobhajila nic zo svojej dojmologie. Pocet nezodpovedanych otazok z tvojej strany je na konci rovny poctu nezodpovedanych otazok na zaciatku...argumentacne schopnosti asymptoticky nulove...Okrem toho, primitivne klames a osocujes nazorovych oponentov.
Nahanaj si svoj vlastny chvostik sama, k tomu skutocne nepotrebujes asistenciu, ty google expert 😀
spolocnost sa potrebuje vyvijat dalej....kedysi sa pozeralo na deti mimo manzelstva ako nieco hrozne, to ze sa pary rozhodli spolu byvat pred svadbou tiez bolo ze nadivoko....este davnejsie ani zeny nemali pravo volit a studovat...pomalicky, ale spolocnost sa meni...len treba cas a trpezlivost.....a zoberme si, donedavna manzelstva homosexualnych parov tiez neprichadzalo do uvahy...a zazrak sa stal a su krajiny kde to je mozne...aaaaa pre moc naskrobenych puntickarov mam len jedno: nikdy nesudte inych, ale najprv si poupratujte pred svojim prahom a potom hladajte spinu na inych 😀
ok,respektujem tvoj nazor...
@adsumus ja píšem, ale ty asi nečítaš. Nie je to prirodzené. To je dôvod. Ak si bezdetný pár adoptuje dieťa, tak tvoria spolu prirodzenú zostavu otec, matka, dieťa. To, že jeden z nich trpí neplodnosťou sa na týchto vzťahoch nijak neodráža. Toto sa nedeje ak to isté urobí homosexuálny pár, bez ohľadu na to, že aj oni mávajú vo svojich vzťahoch určené úlohy a jeden je obvykle submisívnejší a simuluje nejaký ženský princíp...to je ale ich vnútorné nastavenie, okolie (vrátane dieťaťa) vníma len dvoch jedincov rovnakého pohlavia v homosexuálnom vzťahu. Ak pôjdeme do vecí ako alkoholizmus, ubližovanie a pod. Tak to môže byť prítomné v akomkoľvek vzťahu...v hetero, v homo, vyskytuje sa aj u bio rodičov...čo je toto za argument v prospech adopcií pre homosexuálov? Práve v ich prípade by som sa veľmi nepúšťala do témy drogy, prenosné pohlavné ochorenia a podobne. Nakoniec, to sa nedá vopred vedieť pri žiadnom páre...ako sa postará o dieťa. Ukáže to až reálny život, taKźe toto ozaj nie je nič, na čom by si mohla postaviť obhajobu adopcií pre homo. A tie výskumy a súsenosti...no daj niečo. Niečo relevantné a dôveryhodné. Vzhľadom na
to, že adopcie pre homosexuálov sú povoloné v rôznych krajinách tak v rozmedzí 5 a asi maximálne 10 rokov, tak tie výskumy musia mať bohovsky výpovednú hodnotu, keď ešte generácia tých adoptovaných detí ani nedospela a vie sa veľká nula o tom, aký mala dopad na ich vývoj. Samozrejme, výskumy založené na vzorkách homosexuálnych biologických rodičov nemajú k téme ADOPCIE PRE HOMOSEXUÁLOV veľa čo povedať, lebo ide o celkom iný model a je ti jasné, že dieťa svojho rodiča akceptuje se vším všudy zvlášť ak je to vhodne a citlivo vysvetlené. Takže poprosím o výskumy a štúdie, kde vzorkou boli deti adoptované homosexuálmi.
@mima4 Nevies citat? Moju odpoved tebe som podmienil odpovedami a dokazmi z tvojej strany. Pytal som sa prvy, na nic neodpovedas. Okrem toho, nepreplacavaj svoje spinave klamstvo, ktore nevies dokazat infantilnou snahou odviest pozornost.
Takze uz iba strucne...svoj chvostik si tu nahanaj sama... 😀
@lubkavargova1 Plny suhlas. Vyvoj sa nezastavi, aj ked vsetkych homofobov rozpuci...
@vld moze, ale radsej by mali ludia pouzivat zdravy sedliacky rozum a vtedy by bol klud
@vld
ja som ti odpovedala, niekolko krat - vzdy si nevedel pochopit pisany text. Ak si to doteraz nezvladol, nebudem ta trapit, aj napriek tomu ze exaktnejsie som to nevedela uz vysvetlit.
Nerozumiem vyrazom "chvostik si nahanj" a podobne. Ved ty si dospely muz, mal by si aj mentalne uvazovanie tomu prisposobit.
Neviem ci si homosexual, ale podla toho co pises, mas vazne dusevne zranenia, ktore sa prejavuju aj v tvojej sexualite, v schoponosti komunikovat so zenami - vysmievas sa im tu, zhadzujes ich tu, nadavas im tu... Mozno chybujuci muzsky vzor v rodine.
@admin
@martinjasen
@mariosmykal
Navrhujem uzavriet temu, dakujem. 🙂
@mima4 Napodobne, len v opacnom garde. Vies, skusil som prisposobit uroven argumentacie tej tvojej. Nemozem povedat, ze by som bol na to pysny, ale vidim, ze som stupil na otlak.
Ty nikdy nepochopis, ze si ma vo svojich prispevkoch ociernila s cielom urobit zo mna nimanda. Mne je to jasne. Ale aspon na chvilku som si vyskusal ake to je argumentovat tak ako ty. A poviem ti, ziadna slava. Necitim sa v takej polohe dobre. Omnoho lepsie a aj kludnejsie som si tu podebatoval s inymi, ktore aspon boli slusne. Obdivujem tvoje diagnosticke schopnosti. 😉
@alaguema možno mi len vadí, že nepíšeš, že to je len tvoj názor, že homosexualita je neprirodzená a nedávaš pre svoje tvrdenie žiadne argumenty, na druhej strane je vedecký výskum, deti vyrastajuce v homorodinách, ktoré su spokojné, že nemuseli vyrastať v destskom domove. Co hovoríš, že vedci objavili gen, ktorý maju homosexuáli spoločný a hetáci ho nemaju. ked je to gen potom je to prirodzené ako ty píšeš, geny ludia nerobia, ale tvorí ich tak pán Boh.
@mima4 Cize Boh je viditelny? Aj anjeli? A vsetky tie dusicky mrtvych?
Ci som sa mylil, ked som myslel, ze veris v Boha?
A este k tej mojej diagnostike... To, co si predviedla, je ukazka projektovania vlastnych vnutornych pocitov na inych. Nenapisala si nic o mne, ale velmi vela o sebe. 😉
@adsumus napísala som, že je to len môj názor a že si nenárokujem na patent na pravdu. Fakt asi nečítaš. To, že homosexualitu určuje gén, už vedia snáď všetci aspoň minimálne vzdelaní ľudia. Opäť máš chaos, alebo sa už strácaš v tom, čo komu popíšeš, ale pozri si spätne diskusiu - ja uznávam, že homosexualita je prirodzená, respektíve sa v prírode vyskytuje bez pričinenia človeka. Chápem, že homosexuál si jedného dňa len tak nevstane z postele a nepovie si - budem homosexuálom, lebo sa akosi nudím. Je jasné, že je to ich nastavenie od narodenia. Čo ale nie je prirodzené je, aby si nárokovali od spoločnosti, aby im dodala deti. Oháňaš sa nejakým výskumom...prosím, daj. Som naozaj zvedavá. Podotýkam - výskum na vzorke detí, ktoré boli adoptované homosexuálnym párom.
@lucka1987 urazilo by ta aj to, ze dieta v domove nazve svoju vychovavatelku mama? Stava sa to..
@mima4 dieta z detskeho domova nepotrebuje vylucne mamu a otca..ono potrebuje niekoho, koho povazuje za svoju/svoje osobu/osoby...tzv. starajucu /matersku /osobu..a tou materskou osobou moze byt aj len otec, len mama, len babka, ci dvaja otcovia, babka s dedkom, teta s babkou..........len nie vela vychovateliek v detskom domove, ktore sa striedaju na rozne zmeny
@maznacik007 presne to aj mna dnes pri citani tejto diskusie napadlo, ze co bude po pripadnom znemozneni adopcie pre homosexualov..ci si aliancia, alebo niekto iny, vymysli, ze sa bude skumat sex. orientacia samoziadatelov ..lebo ak nie, tak to zostane tak, ako doteraz, samoziadatel si poziada o osvojenie, zataji svoju sex.or. a po celom procese adopcie moze/zdoraznujem moze/ zit so svojim partnerom. ..a co bude s tymi maminami a otcami, ktori vychovaju dieta ako jednotlivec..
@mima4
Nie, diagnosticke schopnosti su ok. Ved hovorim, ze si prezradila o sebe velmi vela a konecne som pochopil preco diskutujes tak ako diskutujes...to sedi 😉
No, rad sa necham prekvapkat ;)
Aj ked by som rad videl tvoj prekvapkany vyraz ked ta bude trestat nejaky Manitu, ze si uctievala nespravneho Boha...to by mohol byt komicky pohlad 😀
@matax mňa by ale fakt veľmi zaujímalo, čo vedie človeka - matku k tomu, aby bojovala za adopcie pre homosexuálov. Ak to nie je prevzané ako moderný a veľmi "in" postoj k týmto veciam, čo iné to môže byť? Niektorá z vás, ktoré sa tak vehementne zasadzujete za adopcie pre homosexuálov...keby ste vedeli, že sa vám niečo má stať a vaše deti ostanú samé a mali by ste na výber, či by ste ich zverili spoľahlivým bezdetným manželom, alebo rovnako spoľahlivým homosexuálnym partnerom...koho by ste uprednostnili?
@vld k tomu fundovanému vedeckému názoru sveta: napr. už v 1912 tvrdil Alfred Wegener, že zemská kôra vzniká nie pôsobením geosynklikál, ale vďaka pohybu tektonických dosiek. Bol vysmiaty a nazvaný hlupákom drvivou časťou vedeckej geologickej komunity a jeho objav musel počkať až 50 rokov do dôkazov, že sa oceánske dno rozpína (objav sonaru). Takže toľko ku vedeckým dogmám. Na strane druhej je tu etické hľadisko a historické hľadisko- z histórie vieme, že spoločnosť na pokraji skazy a zániku mala vo veľkej miere uvoľnené spoločenské mravy, vyskytovali sa v nej rôzne úchylky teda u vládnucich vrstiev, tiež sa objavuje obžerstvo, oslavy typu bakchanálie, množstvo detí mimo manželský zväzok a iné. Nehovorím, že to bol dôvod pre zánik ríš, je to len sprievodný jav, ale veľa vravný.

NIE ...rodina bola, je, a bude pre mňa : muž + žena = dieťa . ak sa nazývajú rodinou dvaja ľudia rovnakého pohlavia , ktorý vychovávajú dieťa, mna ako matku v zdravo fungujucej rodine ma to doslova uráža. to je všetko, čo k tomu môžem povedať.