Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@vld dala by som aj doveryhodnejsi link, ale uz to neviem najst, viem, ze pred par rokmi, este som bola na vyske, ked to bolo aktualne, bolo o tej svadbe s plysakom v spravach na markize, na stvcke, dokonca aj kratka reporaz vo svete v obrazoch...ale uz sa k tomu neviem dopatrat..
taky som mala z tej vety pocit, ako keby si ma radil k tym, co sa o homosexualoch takto vyjadruju...ja by som si to nikdy nedovolila, kedze mam niekolko homosexualnych kamaratov, preto som reagovala, priznam sa, impulzivnejsie.
ale zatial sa nikto treti neukazal...uvidime, mozno sa niekto najde a da diskusii dalsi rozmer.
navyše 2 lesby maju až 2 maternice... boh asi chce aby mali deti dvojmo 😀 😀 😀
@alaguema dalsia utocna agresivna zena 😉 na invektivy nebudem reagovat...
Takze k veci. Ok, rozumiem co je hypoteticka situacia. Ale zdoraznil som to kvoli tomu kontextu, ze chces uprimne odpovede na hypoteticke otazky, co je same osebe velmi tazke. Ale mnohe diskutujuce sa na to podujali a v ramci svojich postojov k danej teme odpovedali. Mna preto zaujima...preco si potom ironizovala a hodnotovo sudila odpoved na tvoju otazku? Bolo tvojim cielom jej odpoved zhodit alebo ta iba normalne zaujimala odpoved?
A prosim, skus bez tych tupych a obmedzenych a strate rozumu. Dobre? Je to ubohe ad hominem a pravdu si takto nevyvrieskas 🙂
@najjulinka palec hore 😀
@najjulinka dobre vies, preco som to napisala...rovnako ako dvaja muzi dieta nesplodia, tak ani dve zeny...len som si nemyslela, ze niekto bude zbytocne reagovat, ked to nenapisem pre obe strany, ale len pre situaciu, ked su v pare dvaja muzi.
@vld ak dvaja heterosexuáli nemôžu mať deti, tak by sa s tým mali zmieriť...Som o tom presvedčená a nebola som ďaleko od toho, aby som to pochopila aj ja sama, ale potom uplynula nejaká doba s dostala som krásny dar vo forme mojej prvej dcéry a potom prišla druhá. Som veľmi vďačná za obe moje deti. A jednoducho nikdy nepripustím, že dieťa by mohlo byť niečo iné, než jeden veľký, krásny dar. Nikto nemá nárok na deti. Nikto nemá právo na deti. Ak sú nejaké opustené deti, tak nemajú byť predmetom niečiej túžby, alebo priania.
@17alisha ale ved nejde o plodenie, ide o adopciu-prijatie dietata, ktore nema rodinu
Deti nesplodi ani neplodny heterosexualny par a ti si spolu adoptovat dieta mozu.
Dieta si moze adoptovat aj homosexual ako jednotlivec.
Nesmu ako par-ale nie je lepsie mat dvoch blizkych ludi ako jedneho? /aj ekonomicky urcite vyhodnejsie/
Pre mňa je to takto: v ideálnom svete, kde má každé dieťa svojich biologických rodičov, ktorí ho nekonečne milujú by som povedala - fajn, raz ste sa rozhodli žiť v homoseuálnom zväzku, tak akceptujte všetky jeho výhody aj nevýhody (ako nemožnosť mať vlastné deti). Ale vo svete, tomto reálnom svete, kde je xyz detí umiestnených v detských domovoch, ktorých zamestnanci tam často pracujú, pretože to bola posledná možnosť a odhovárajú vás od adopcie, pretože "nikdy neviete, aké má to dieťa genetiku" (reálna skúsenosť), si pre každé dieťa prajem aspoň jednu osobu, ktorá ho bude milovať a podporovať a nezáleží na tom, či to bude žena, muž, černoch, beloch, heterosexuál alebo homosexuál. Jednoducho niekoho, kto tomu dieťaťu dá ozajstný domov.
@vld žiadnu odpoveď na moju hypotetickú otázku som nedostala, áno, normálne ma zaujímala odpoveď...prečo by som inak kládla otázku? Tvoje omáčky ma vôbec nazaujímajú, už si tu vypenil na adresu iných žien, teraz si mňa označil za agresívnu??? Fakt úsmevné...musel by si ma poznať...ale fakt je, že by som si to neželala. Týmto sa lúčim na dnes večer 😉 Do budúcej diskusie želám viac nadhľadu.
@alaguema cize podla teba by si nikto nemal adoptovat deti z domovov?
tu poslednu vetu Ak su nejake opustene deti ... prosim ta nehovor zenam, ktore deti mat nemozu ale velmi by chceli. to ze ty si sa s tym zmierila(aj ked to potom bolo inak) neznamena, ze kazda sa s tym zmieri a ze to, ze nemoze mat deti-akekolvek a akokolvek ju psychicky nepoznaci...
@matax ale ja tu nehovorim o tom, ze ci je lepsie mat za rodica jedneho gaya alebo dvoch, pretoze najlepsie je mat svojich milujucich biologickych rodicov. pisem o tom, ze nesuhlasim s naburanim tradicneho modelu rodiny - muz a zena. tak ako muz, aj zena ma v manzelstve nezamenitelnu funkciu, ktoru nemoze muz nahradit...muz nikdy nebude matkou...vzdy to budu dvaja otcovia...rovnako ako v pripade lesbickeho paru, ani jedna zena nebude otcom...ja netvrdim, ze dieta nebudu milovat, ale ze tomu decku bude v rodine chybat muzsky alebo zensky vzor.
@17alisha
Nuz, ty by si mozno nikdy ziadneho homosexuala nenazvala zvratenym alebo chorym. Aj ti to verim. Ale fakt je, ze svate knihy krestanskeho nabozenstva, ku ktoremu sa hlasis, oznacuju homosexualny styk za ohavnost, zvratenost etc. A Stary zakon hovori aj o smrti za take spravanie.
Skus pozriet napr Leviticus (3. Mojzisova) 20:13, z Noveho zakona listy ap Pavla Rimanom 1:13-28...
v ziadnom pripade..homosexual nic v zlom kedze s nimi pracujem ..mam ich v rodine urziavam kotakty..maju upllne ..ale uplne ine ponimanie svojej osoby..muzi su prehnane afektovani zeny trosku hrubsie....je tam ista hormonalna nerovnavaha...a maju problemy sami zo sebou....ak sa nasi homosexualy pobiju je to tri krat viac ako v normalnom partnerstve.ak sa hadaju je to ovela tazsie....preto nie...nic v zlom...su ini ..maju na to pravo..ale aj dieta ma pravo vyrastat v tak nezatezom prostredi.....kde podla mna vyrastat v detskom domove je asi jednoduchsie..ako vyrasta v takychto zvazkoch...takze nie..deti nie su kraliky..a zaujimalo by ma..kto sa na to vobec pyta deti??? ja ako dieta by som medzi nimi vyrastat nechcela.-..nie je len pekna detska izba zarukou ..pekneho detstva..
ja na referendum idem, urcite sa treba postavit za pravdu...nevnimam ho ako namierene proti niekomu,niecomu (homosexuali), ale vnimam ho ako moznost vyjadrit svoj nazor o tom, ako by mala vyzerat zdrava spolocnost...ide o nase deti, nas sa to teraz mozno tak netyka, ale co sa chysta je hnus a nemienim sa podriadit istej skupine ludi, ktora si ide vytvarat svoje "zakony" ktore budu mozno uz musiet respektovat moje deti...treba ist a podporit, kazdy normalny rozum to uzna...
@najjulinka nie, ja som v prvom rade za to, aby si deti nerobili nezodpovedni ludia..a az v druhom za to, aby si deti adoptovali zodpovedne rodiny, ktore tvori muz a zena. za to, aby mal clovek sam dieta nie som. na lasku treba dvoch, rovnako ako rodinu tvoria traja. potom je tam vzdy co si neuplne, nieco chyba..
@lilit35 v tomto ja nemam dost jasno ci suhlasit alebo nie ☹ ,jednoznacne ale viem ze nas narod nie je az taky krestansky ako sa tvari. a aj v prirode je vela homosexualnych parov ako napriklad labute . proti homosexualym parom nemam nic a poznam takych, neodcudzujem. Co sa tyka vychovy no to uplne neviem ☹ mam ANO ze je lepsie aby neboli deti v DeD alebo u rodicov tyranov a fetakov, alkoholikov.. za NIE ze okolie by to asi zle rozchadzalo ☹ nakolko ani par nemusi byt homosexualny staci ze su zena a muz a adoptuju romske dieta a je z toho kecov a osocovania a mudrovania ako salamunove rite vsetci vedia ake tie deti budu aj napriek tomu ze su este v perinke ale uz im nalinkovali buducnost..
Takže asi pre to dieta v konecnom dosledku by bolo lepsie v DeD ako v takej domacnosti ☹ ...
@alaguema
Mrzí ma tá irónia, ale v poriadku. A pointa ? Toto nie je bájka, rozprávka ani vtip,ktorý by ma mať pointu. Toto je skutočnosť, ktorá ukazuje, že obavy, že dieťa vychovávané homosexuálnymi pármi bude mať homosexuálne sklony sú absolútne neopodstatnené. Rovnako ako je nezmysel myslieť si, že moje dieťa nemôže byť netradične orientované, pretože je vychovávané v tradičnej rodine.
Nie, nejdem sa hrať na hrdinku a nebudem sa tváriť, že by som sa tešila, keby mi niektorý z mojich synov povedal, že je gay. Bola by som nešťastná, ale nie kvôli sebe. Kvôli nim, pretože som si vedomá toho, čo by ich od dnešnej spoločnosti čakalo. To by bol jediný dôvod. Ale oni by boli pre mňa stále jedinečné osobnosti a milovaný synovia. A bez výhrady a s úctou by som prijala aj ich partnerov. A považovala by som za diskrimináciu, ak by im nebolo umožnené vychovávať dieťa, pretože viem, že som zo svojich detí vychovala plnohodnotných ľudí a viem, že by boli úžasnými rodičmi.
@alaguema No, mozno nie si agresivna, mas pravdu, nepoznam ta. Ale tvoj prispevok taky bol.
Tych odpovedi si dostala niekolko. A ak tvrdis, ze nie, tak potom ako mam rozumiet tej tvojej ironizacii jednej z odpovedi? Cize si jej rozhodnutie vlozila do ust, aby si si vytvorila slamenneho panaka a vysmievala sa z neho?
No neviem ako v tvojom mentalnom svete, ale u mna je to stavnaty facepalm...
K tomu nadhladu. Takze napises niekomu, ze mu "dochadza rozum" alebo si maju diskutujuci vybrat medzi "tupostou" alebo "obmedzenostou" a ked to niekto oznaci za agresivne (mozno u teba je to standard), tak sa dovolavas nadhladu? Ale ja ho mam. Ale to neznamena, ze tvoje vyjadrenia nepomenujem tak ako si zasluzia...sproste ad hominem...
@17alisha len ono je to tak, že o "inake" deti maju zaujem "inakí" ludia.....
kolkí "tradiční" si ešte v kostole odpluju, ked maju sedieť pri ciganovi.......... a tak podobne....
MILUJ BLIŽNEHO SVOJHO.... a nie miluj ho, ked je z tvojjej krvi, hetero, má spravneho partnera opačneho pohlavia... ak... ak... ak.... ak......
nie! miluj ho takeho aký je....
nevidim dovod na to aby som zasahovala do niekoho žitia ak tým nerobí zle nikomu inemu .... plno veci by som nechcela taka ko to maju iní, ale zakonom by som to nezakazala.... len preto aby všetci boli ako ja....
asi tolko....
a inak ja mam papier s okruhlou pečiatkou , že som rodičom dieťaťa s inou ženou.... čierne na bielom... dole napisane, že za spravnosť zodpoveda a okruhla pečiatka sudu..... 😝 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
neda sa,a le ja mam... už len čakam, kedy alimenty po mne budu chcieť.... 🤐 😝 😀 😀 😀 😀 😀
@adeala mozno sa budes divit, ale ja poznam vacsinu takych rodin...osobne nemam v rodine nikoho rozvedeneho...iba z manzelovej strany rodiny je sesternica jedina vynimka...aj co sa tyka mojich znamych a kamaratov, tak az na tych, co su z decaku su vsetci z kompletnych rodin...samozrejme, v kazdej rodine su problemy, ale tie su na to, aby sa riesili...podla mna je vrcholne trapne zobrat sa a po dvoch rokoch sa rozviest, lebo dvaja dospeli nevedia prist ku kompromisu. samozrejme, nehovorim o extremoch, ked ide o alkohol, tyranie atd. ale to uz su blbi ti, co do takeho vztahu vobec vlezu.
slobodne matky/otcovia- no nehnevaj sa, ale vsetci vieme, ako sa deti robia... kto nesexuje, deti nema. takze, kto chce kam, pomozme mu tam.
vdovci - ved nikde nie je napisane, ze sa vdovec uz nemoze ozenit...napr. naopak v katolickej cirkvi sa vdove odporuca, aby sa znovu vydala a nezila hriesny zivot.
a uprimne, tie siroty tam aj tak zostanu, lebo vacsina su ciganske deti, staci, ked prides do domova a vidis narodnostne zlozenie. neverim tomu, ze vsetci homosexuali, ktori by chceli adpotovat si vezmu cierne deti..cest par vynimkam.

@17alisha No mozno som sa vyjadril nepresne. Takze homosexualne spravanie je podla biblie zle a zasluzi si trest smrtou. Je tak?
Preco potom boh stvoril taku formu sexuality?
A point? Chcem poukazat na nedostatocnost argumentu...keby boh chcel, aby mali deti, dal by im maternicu...
Lebo takto to vieme otocit akokolvek a v comkolvek. Ty si sa jednoducho zahrala na to, ze si rozhodovala o tom co by mal boh urobit ak by chcel to alebo ono. Ako ty mozes poznat to, co by boh urobil, keby chcel, aby mali deti? Lebo potom skutocne mozem v pohode pouzot protiargument, ze ak su dvaja ludia neplodni, je to ich udel od boha a nie su im deti sudene. Ale tam uz ten tboj argument zrazu neplati a zacina kreativne hladanie vynimiek 😉