Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@najjulinka preco globalizujes? ja som krestanka a ku kazdemu pristupujem rovnako, ci je biely, cierny, oranzovy, gay, lesba, to je fuk...nie som tu na to, aby som niekoho sudila...vyjadrujem svoj nazor a presvedcenie, ze rodinu ma tvorit muz a zena a o opaku ma nikto nepresvedci...tak ako uz bolo vyssie spominane, dieta je pozehnanim od boha, je to dar, nie pravo!
to, ze sa dvaja homosexuali rozhodnu spolu zit, ako som pisala, je mi to jedno, nech si ziju aj desiati, na tom sa zhodneme, kym tomu nikomu neublizuju, je mi to jedno.
ale ak do toho pride dieta, mam za to, ze to dieta je ochudobnene o rodovy vzor a tym mu je odoprene nieco, co ine deti maju, teda je mu ublizene. to, ze mu das aj modre z neba mu otca/matku nenahradi.
@17alisha prajem ti, aby si sa nikdy nestretla s osobou, ktorá bola obeťou domáceho násilia. A zároveň prajem všetkým osobám, ktoré sú obeťou domáceho násilia, aby nestretli teba. Aspoň do doby, než si naštuduješ (a to ti naozaj v dobrom odporúčam, pretože nikdy nevieš.. ) niečo o tom, prečo tí ľudia v tom vzťahu zotrvávajú a nie sú schopní odísť.
Ty momentálne rozoberáš príčiny neúplných/neideálnych rodín, ale ja som len hovorila, že je fakt, že existujú a aj v takých rodináach (prípadne žiadnych) musia deti vyrastať - čisto preto, že ty hovoríš o dokonalom svete kde sa každý stará o svoje deti, ale on taký nie je.
V detskom domove som robila dobrovoľníka. Mám známych pracujúcich v iných domovoch, než som bola ja. Poznám veľa homosexuálov, ktorí by radi adoptovali aj staršie dieťa (nezávisle na rase).
Možno by sa adopciami homosexuálov nevyriešil problém všetkých detí v DeD, ale pomohlo by to aspoň niekomu a to za to stojí.
@alaguema Ale ved ok. Ja netrvam na korektnosti. Ale ak sa nieco normalne opytam, tak je divne ked niekto zacne hodnotit moj rozum. Mimochodom, tiez si nedala odpoved na otazku preco si tej diskutujucej vlozila nejaku kreativnu odpoved a potom ju nasprostasto zironizovala...ked ti, podla teba neodpovedala...
@17alisha nic v zlomale s vetou ,,dieta je pozehnanim od boha, je to dar, nie pravo,, trosku nesuhlasim ☹ lebo kazda zena ma pravo byt matkou aj za cenu ze ju ludia budu odcudzovat , napriklad vtedy ked podstupi IVF alebo IUI co cirkev poklada za nieco neciste ...
lebo podla toho co pises by aj tato zena mala byt na tej istej urovni ako homosexualne pary ..
Nie, nie, nie a ešte raz nie! Homosexualita je chorá! Neuznávam to a už vôbec nie to, žeby si mali adoptovať deti!!!
@bykaterina prečo a odkiaľ má každá žena právo byť matkou? Ja teda nie som cirkevná ovečka a či cirkev IVF alebo IUI odsudzuje, je mi srdečne jedno...ale kde preboha ľudia beriete názor, že máme/máte/majú všetci právo na všetko? Ak niekto fyzicky nie je schopný dieťa splodiť a porodiť, tak má na to právo, aj keby stiahol nebo zem?
@17alisha ano.. takže preto aby neprišlo o vzor druheho pohlavia, tak radšej nech nema žiaden vzor?
podla toho by aj biologicky rodičia mali k tomu pristupovať, uvedomuju si, že jeden z nich može umreť.. niekedy skor, než sa dieťa vobec narodi???? ako možu do takeho rizika isť? však jakmile sa jednemu niečo stane, tak to decko je bez šance.. nebude mať vzor opačneho pohlavia..... 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐
@alaguema a preco by nemala mat ? ked je moznost aby mala dieta? zbytocne rypes sa mi zda ... trosku vacsi rozhlad treba mat 😉 a nereagovat na vsetko a nechat ludi aby mali svoj nazor a respektovat ho
@adeala a vies preco ten svet nie je dokonaly? lebo sa v nom vsetko toleruje...lebo tak ako kedysi neboli rozvody, pretoze to spolocnost odsudzovala, tak ti ludia boli nuteni konflikty riesit..dnes, ked sa nikomu nieco nepaci, hned sa rozvedie...tak isto vychova, kedysi sa rodicom neodvravalo, mali deti vacsiu uctu...dnes su rodicia pomaly otrokmi deti a nedaju na ne dopustit, a teraz bojujete za dalsie rozvratenie tradicii a hodnot...ono, idea je vzdy pekna...ale jedno je teoria a druhe prax...
ked hovoris o tom, ze kolko deti je z rozvratenych rodin...pises, ze kolko je rozvodov...myslis si, ze homosexualne pary su stabilne a ich nic nerozdeli az do smrti? ze tie sa rozvadzat nebudu? ze v homosexualnom pare nemoze byt tiez tyranie, alkoholizmus? ked ma mat na dieta kazdy pravo, potom aj take pary maju mat deti, ked aj v nefunkcnych heterosexualnych rodinach su deti? potom by mal byt na vsetkych rovnaky meter, nie?
...ach bože...povedzte mi, je naozaj tak ťažké pochopiť, že z heterosexuála sa homosexuál nikdy nestane, rovnako, ako sa z homosexuálne orientovaných nikdy nestanú heterosexuáli, nech majú okolo seba akékoľvek vzory ? Sexuálna orientácia je jednoducho vývinovo daná... a čuduj sa svete má rôzne variácie :
-heterosexuáli (som žena/muž, cítim sa ako žena/muž a priťahuje ma opačné pohlavie)
- homosexuáli (som žena/muž, cítim sa ako žena/muž, ale priťahuje ma rovnaké pohlavie)
- bisexuáli (som žena/muž, cítim sa ako žena/muž, ale priťahujú ma obidve pohlavia)
-transsexuáli ( som telom žena/muž ale cítim sa ako opačné pohlavie a priťahuje ma opačné pohlavie, ako sa cítim)
Nech sa snažíme akokoľvek, nedá sa to zmeniť, pretože to nie je choroba, ale danosť. Dá sa to vedome popierať, klamať okolie, ale nedá sa to zmeniť !!!
@bykaterina ja som pisala, ze matka je matka a otec je otec...zena nebude otcom a muz nebude matkou. preto nesuhlasim s tym, aby mali homosexuali deti. o neplodnych zenach som nic nepisala, pretoze to je podla mna uplne ina kapitola.
@danielanicka Nechces pridat este zopar "nie" a vykricnikov, aby si trosku viac zdoraznila dolezitost a hlavne pravdivost svojho vyroku o chorej homosexualite? 😉
Budes toto ucit aj svoje deti, aby ziskali do zivotavtrochu viac tolerantnosti?
@bykaterina rýpem a bránim niekomu, aby mal vlastný názor? Ja nebudem rešpektovať názor, že človek si môže vydupávať dieťa všetkými možnými spôsobmi, ale nevadí mi, ak to robí...veď každý nech si robí, čo vie a môže...ale súhlasiť s tým snáď nemusím...či dáš príkazom? 😀
@17alisha ano ina kapitola 😉 a ja som preto napisala ze s tym vyrokom hore nesuhlasim 🙂 pripadne precitaj este raz co som napisala ..
@najjulinka trochu si sa nechala uniest vlastnymi fabulami, ubrala by som na tvojom mieste. podla tvojej logiky potom, ked ty umries, tak decko pojde do domova a je na tom istom, tak na co si si ho vobec adoptovala.
@17alisha nie to je tvoja logika.. .že ak nema mať oba rodove vzory, tak radšej nech nemá rodinu.... a radšej nech je uplne bez vzoru.......
@alaguema no prikazom urcite nie to je asi tvoj styl 😀 ale odporucam nadych a hlboky vydych 😀
@alaguema dupkas si tu jedine ty .... a na tych co sa ti snazia odpovedat a prezentovat svoj postoj ale nevnucuju ho mas urazlive poznamky .... tak sa necuduj ze ludia na teba reaguju tak ako reaguju.
kazdy ma pravo na svoj nazor tak naco to tu riesis napis co si myslis ty a nechaj aj druhych nech si povedia ten svoj ...
chovas sa ako netovy troll a darmo tu dupkas .....
@alaguema nechapem, ako mozes ako kriterium pri vybere nahradnych rodicov postavit ich sexualnu orientaciu I ked ide len o hypoteticku otazku, je to tak od veci, ako tu uz niekto pisal, ako dat vyber, ci by som zverila deti modrookym rodicom, alebo hnedookym, ci pravakom, alebo lavakom .....no teoreticky sa da na to odpovedat, akurat to o nicom nevypoveda.... 😝
Mozes mi alebo hocikto z vas homofobov vysvetlit ako s rodicovskymi schopnostami suvisi sex. orientacia?
lebo toto fakt nechapem. Schopnost vychovavat deti, byt im vzorom, davat im dostatok lasky, pochopenia predsa vobec nesuvisi so sexualnym zivotom, tak ako to nesuvisi ani s pohlavim, Tak ako zeny dokazu vychovavat a milovat svoje deti, takisto to dokazu aj muzi, ludia su rozni, niektori viac rodinne zalozeni, ini menej, niekto viac rozumie deckej dusi niekto menej .... vobec to nema suvis s tym, co ma v nohaviciach, pod suknou, alebo s kym si liha vecer do postele. Je to uplne irelevantne a nema to vplyv na vychovu dietata a vztah rodicov k dietatu. Reci o tom, ze dieta potrebuje mat zensky a muzsky vzor tiez neobstoja, kedze v dnesnej dobe je delba prace v rodine uplne ina ako bola pred 100 rokmi a je normalne,ze muz navari, zena okope zahradu, spolu zbehnu na nakupy. Pre dieta je dolezite, aby videlo, ze jeho rodicia su team, ze sa maju radi, ze si navzajom pomahaju, ze jeden robi to, druhy ono, a niekedy je to naopak, ze sa postaraju jeden o druheho ked su chori, ze su si oporou, ze ked vzniknu problemy tak ich riesia ....toto je nieco, co by dieta malo vididet vo funkcnej rodine a je uplne jedno, ake pohlavie rodicia maju. Taktiez tak ako hetero pary, ci slobodny/rozvedeny rodic ani homo pary neziju vo vakuu, ich deti maju moznost vidiet fungovat ine rodiny, maju strykov, tety, starych rodicov, maju prilezitost vidiet spoluzitie aj v inych rodinach, kde to moze fungovat lepsie, horsie, ci rovnako dobre ....
Ale asi to tu nema vyznam vysvetlovat, ked pre mnohych je hlavnym kriteriom a zarukou spravnej vychovy dietata "spravna" sexualna orientacia.
@bykaterina pozri, dieta je dar, aj ked ide zena na IVF alebo IUI, pretoze ani tieto metody nie su 100%...babo sa nemusi podarit, preto je darom...
@17alisha ano je dar ale zena ma pravo byt matkou 😉
@abeata nikdy nehovor nikdy 😉 http://www.hlavnespravy.sk/vyliecil-som-sa-z-ho...
@najjulinka ty si tu priviedla dalsi faktor a to smrt rodica...ale ved aj v takom pripade, ked sa vdovec/vdova znovu ozeni/vyda, tak je model zachovany...
jak povedal moj muz, dva byky na spolu neotelia, ani teliatko nenakoja...
@17alisha nie, ja si myslím, že homosexuál je rovnaký človek ako ja. Ani lepší, ani horší.
Málo ľudí v minulosti riešilo svoje problémy, vačšinou v tichosti trpeli, prípadne ti chlap jednu struhol aby si bola ticho a hotovo. Rovnako aj deti - nikto nebol šťastní, ale nehovorilo sa o tom a všetci sa tvárili spokojne.
Nefunkčnému heterosexuálnemu páru, kde je alkoholizmus a týranie sa deti odoberajú a určite neprejdú cez prípravu na adopciu. Rovnako ani homosexuálny pár podobného typu. A ako som už hovorila, každé DIEŤA má právo na milujúcu rodinu (v akomkoľvek zložení).
Myslím, že spolu sa už viac neporozprávame, takže ti prajem príjemný večer. 🙂

@ninuska8 Takze kazdy, kto s tym nesuhlasi, teda aj s tebou, je nenormalny?
Ja len nech je jasne ako ma niekto okadruje...