Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@alaguema Napr staci wiki, ktora, samozrejme, obsahuje odkazy na zdroje:
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_same-se...
@elen3 Suhlasim s tebou, ze ak mam volit medzi takymi podmienkami v DD ako si popisala (urcite nie nerealne, aj ked, priznam sa, osobnu skusenost nemam) a same sex parom, tak urcite same sex par. Ja, ako je aj z mojich postojov tu jasne, podporujem ich snahu v tom, aby im to bolo umoznene.
Ale musim suhlasit tiez s @alaguema v tom, ze argumentovat vlastnym zaujmom / nezaujmom o adopciu deti z DD sa neda. Napr. ja tiez mam vlastne deti a preto uz nemam zaujem o adoptovanie deti. Ale to je uplne nezavisle od mojho postoja v otazke adopcii homosexualmi. 🙂
nie je to az tak davno, co sa uzakonovalo, ze volit mozu len muzi a v TV a radiu nesmies ukazovat cernocha, lebo to narusa vyvin bieleho obyvatelstva. Vzdy sa najde nejaka skupina, na ktorej sa da vyvrsit, lebo TRADICNE to predsa bolo ine :D. A cele tie Loveparades a podobne zalezitosti. Nie je mi to pochuti, ale vidim silnu paralelu s palenim podprseniek hnutia za zrovnopravnenie zien. A to take sufrazetky okrem pochodov rozbijali okna a zapalovali domy, aby dosiahli zenske volebne pravo .
@adsumus nerobim z nikoho zrudy. Cela tato tema sa skryva za zaujem dietata, ale tu ide o zaujmy uplne niekoho ineho.
Keby tu slo o zaujmy dietata, bavime sa v uplne inej rovine a nemuseli by sme riesit homosexualov... pretoze moznosti ako "dostat dieta z decaka" do plnohodnotnej rodiny (muz a zena) tu su... chceme ich vsak vidiet? riesit? zaoberat sa nimi? dotiahnut do uspesneho zaveru?
@alaguema ja sa nechcem vtiahnut do tejto podla mna nezmyselnej diskusie. lebo:
- kto je iniciatorom tejto referendovej otazky? su to homosexuali? oni bojuju za adopcie???
naco je vlastne toto referendum, o ktore dotknute 4% nasej populacie ani nema zaujem? vie niekto kolko to bude stat danovych poplatnikov? ked sa riesia naozaj dolezite rozhodnutia, ktore sa tykaju vsetkych 100% obyvatelov, tak sa ziadne referendum nespomina...
@lenka_21 tak s tym uplne suhlasim 🙂 Ja sa priznam ze minule som zapla telku a vnej smotanka....no este ze som mala v ruke pohar vina, lebo triezvo sa to nedalo pozerat 😀 😀
Myslim si tiez ze vela zalezi aky maju ludia charakter, osobnost. A potom moze byt aj obojpohlavny ak to je spravny clovek so srdcom a nie ako su okolo nas bez chrbtovej kosti co vas utopia aj v lyzicke vody..brrr
@elen3 Myslím, že si nesprávne alebo skôr sugestívne položila otázku.
Prvou otázkou k téme je, či chceme dobro detí. V diskusii asi všetci tvrdia, že áno.
Druhá otázka je, ako najúčinnejšie riešiť, aby bolo čo najmenej detí trpiacich, vrátane tých v detských domovoch (podčiarkujem, že to nie je téma o homosexuáloch, ale ďaleko širšia téma). Skús si pozrieť Národné stratégie na prevenciu násilia... https://lt.justice.gov.sk/Attachment/Materiál_d...
http://www.rokovania.sk/Rokovanie.aspx/BodRokov...
Problém je, že tie stratégie sú v praxi o trestaní mužov a presadzovaní radikálneho feminizmu, nie o prevencii násilia v spoločnosti. Tvorcovia stratégií nepoznajú alebo ignorujú realitu, resp. všeobecne uznávané poznatky vedy. Už som o tom niečo písal vyššie. Ak chceme predchádzať násiliu, v prvom rade treba zabezpečiť, aby deti vyrastali v stabilnom a bezpečnom prostredí s rodičmi. Aby im médiá neukazovali násilie ako najspoľahlivejší a najefektnejší model riešenia problémov. Aby deti nevnímali sex ako niečo nezáväzné a oddelené od lásky, a aby rátali s tým, že antikoncepcia devastuje ich plodnosť a že ak prídu deti, je to záväzok a obeta na celý život.
Dôsledkom je, že skutočne veľmi veľa peňazí išlo na propagáciu radikálneho feminizmu a strašenie rodičov, ale napr. sociálna kuratela nemá psychológov, ktorí by vedeli pracovať s deťmi, ktoré majú narušené vzťahy s rodičmi. Je to zarážajúci fakt? Odôvodňujú to tým, že nemajú peniaze. Tým sa dostávame späť k adopciám homosexuálmi - je lepšie investovať peniaze a čas do psychológov pracujúcich s problémovými deťmi a rodinami (napr. aby deti neskončili v decákoch), alebo tie peniaze minieme na drahú a násilnú propagáciu modelu výchovného prostredia, o ktorom vopred vieme, že nie je dobrý?
Inými slovami, je hlúposť alebo zlomyseľnosť propagovať a financovať zlé modely, keď môžeme podporovať dobré.
@alaguema Precitaj si moj predchadzajuci prispevok. Asi si ho neprecitala dokonca, vsak? 😉 Nevadi, skopirujem ho sem...
"OK, dobre, takze nebudem to brat ako argument. A pre zaujimavost tiez dodam, ze homosexualne zvazky sa v historii ludstva vyskytovali... nielen neformalne, ale aj zvazky uznane formalnym ritualom. To, ci im boli zverovane deti, neviem, tazko povedat. Ale vzhladom k tomu, ze v tej dobe nefungovali rodiny tak ako ich pozname dnes, tak si myslim, ze sa aktivne zucastnovali aj na vychove deti v skupine. "
Takze len upresnim, ak to nebolo zrejme z prispevku, ze som reagoval hlavne na tu cast, ze neboli ich zvazky legalne uznane.
@elen3 ale ja súhlasím, že referendum na túto tému je blbosť, ale v každej normálnej spoločnosti, ak sa získa dostatok podpisov, tak nemá čo kto referendum spochybňovať. Ak si ho určité percento spoločnosti želá, tak je legitímne. A to, že sa na iné dôležité veci nekonajú referenda je len obrazom spoločnosti, kde žijeme. Iba kontroverzné témy vzbudzujú pozornosť verejnosti aj médií. No a teraz sa môžme všetci zamyslieť.
@adsumus v zaujme dietata v prvom rade je mu poskytnut plnohodnotnu rodinu, t.j. matka a otec.
Takze podme sa bavit, co by stat, system mal spravit prave preto, aby sa zjednodusil proces profi rodicovstva, adopcie deti heteroparmi..ako ich podporovat... plus nove moznosti ako docielit "presun" deti z decakov do nahradnych hetero rodin.
Je tu mrte ludi, co ten zaujem maju. Ak nam ide o deti, bavme sa o detoch, nie homosexualoch.
@vld fajn...beriem. Pochybila som vo vyjadrení a zabudla som na vlastné obmedzenia, fakt je, že história ma zaujíma, ale som len laik a všetko ani zďaleka nemám prečítané, ale ...aj keď nie všetky zdroje uvádzajú, že by homosexuálne vzťahy v minulých kultúrach boli aj legalizované, evidentne to niektoré spochybňujú... to sú už takmer klasické doťahovačky a aj tak história nikdy nebude exaktnou vedou...Každopádne neexistuje zdroj, ktorý by tvrdil. že homosexuáli mali niekedy legálne právo osvojiť si deti. Alebo sa mýlim? Nevylučujem...
@adsumus
ty obhajujes adopcie homosexualov tym, aby deti nezili v prostredi detskeho domova - čo kvazy vyzera ako zaujem toho dietata. ja som ti napisala, ze sposoby ako dostat dieta do toho "najidealnejsieho" prostredia ake zatial pozname - prostredie plnohodnotnej rodiny s matkou a otcom, sú, existujú a je tu vela moznosti ako ich podporit. Tak hladajme ten najlepsi zaujem pre dieta...
Alebo sa nevyhovarajme na deti a priznajme si...ze ide o obycajny lobing v prospech konkretnej komunity, nie deti 😉
@elen3 Referendum naozaj nie je kvôli homosexuálom, ale kvôli radikálnej feministickej lobby, ktorá presadzuje zákony potláčajúce ústavné práva rodičov aj detí, slobodu prejavu, slobodu svetonázoru atď. Násilne presadzuje nemorálnosti v školách, rodičov posiela do basy, keď si dovolia využiť svoje ústavné právo a nesúhlasiť s tým. Je kvôli tomu, že ani cez sviatky symbolizujúce pokoj a mier už v TV nevidíme iné ako strieľačky, sex a LGBT.
Takže referendum nie je o potláčaní práv LGBT, ale o vzbure proti tomu, že feministické lobby potláča našu slobodu, kradne rodičom výchovu detí, šíri strach a trestá každého, kto si dovolí mať iný názor ako to lobby.
Ak si chce niekto adoptovať dieťa, musí spĺňať nejaké podmienky, aby bolo aspoň ako-tak zaručené, že dieťa bude mať na svoj vývin zdravé podmienky. Ak niekto tie požiadavky nespĺňa, to nie je diskriminácia, ale zdravý rozum pri ochrane detí. Poznám napr. otca invalida, ktorý po rozvode prakticky stratil možnosť starať sa o SVOJE dieťa, čo súd zdôvodnil jeho invaliditou. Je to kruté pre otca aj dieťa, ale vraj by bolo v jeho starostlivosti fyzicky ohrozené. Deti v starostlivosti homosexuálov sú tiež ohrozené - že nebudú schopné vytvárať a rozvíjať zrelé napĺňajúce vzťahy so svojimi blízkymi a že nebudú vedieť ani vychovávať deti, ktoré sa im prípadne narodia alebo ktoré si adoptujú. Prečo by sme mali obetovať deti, len aby boli spokojní niektorí homosexuáli, či už prirodzene túžia po deťoch, alebo len majú pedofilné sklony?
@alaguema Na toto ti, zial, odpovedat neviem. Trochu som skusal hladat, na nic konkretne som nenarazil. Takze fakt neviem. Len predpokladam, vzhladom na rozne modely "rodinneho spolocenstva", ze sa aj takito ludia aktivne podielali na vychove deti a v komunite, kde bola homosexualita akceptovana (pripadne aj zvazky ritualne potvrdene) pochybujem, ze s tym mali problem. Ci to malo v historii aj nejaku institucionalizovanu podobu, to fakt neviem. Ale ak na nieco narazim, podelim sa.
Ja som tiez len laik, a strasne vela toho este neviem 😉
@mima4 Ja obhajujem adopcie homosexuálmi, pretože to su normoš ludkovia a nie som členom žiadnej komunity, nepodsuvaj, ale normoš hetero, čo jej nevadia normoš homo a zverila by im do adopcie svoje dieťa, samozrejem, za prepokladu, že prejdu testami a dieťa bude monitorované, rovnako ako u heťákov.
@adsumus, prepáč...ale v tvom tvojom poslednom príspevku sú slovné zvrat(k)y, ktoré sú bežné asi fakt len u homosexuálov..."u heťákov"? Sorry, neverím, že máš dieťa. Neverím, že si mama. A nie si ani žena. Inak by si nenapísal, že "som členom". Podľa mňa si homosexual, ktorý sem prišiel trošku zaagitovať. Od začiatku mám ten dojem.
@adsumus tak zver svoje dieta homosexualom. Ale ja som proti tomu, aby deti, ktore si presli dost zavaznymi krizami v zivote a mohli by byt umiestnovane do normalnych rodin a mat matku a otca, budu umiestnovane homoparom, kde im bude chybat zaklad pre ich vyvoj - muzsky a zensky vzor, socialne spravanie.
@andrek "Deti v starostlivosti homosexuálov sú tiež ohrozené - že nebudú schopné vytvárať a rozvíjať zrelé napĺňajúce vzťahy so svojimi blízkymi a že nebudú vedieť ani vychovávať deti, ktoré sa im prípadne narodia alebo ktoré si adoptujú. Prečo by sme mali obetovať deti, len aby boli spokojní niektorí homosexuáli, či už prirodzene túžia po deťoch, alebo len majú pedofilné sklony?"
A ty sa trochu akoze citis?
1. pedofilia je najcastejsia u hetero, konkretne incestna otec- dcera. A niekde hore v rebricku pokial by to bolo podla povolania budu zrejme knazi 😠
2 tie tvrdenia o ohrozeni deti a bla bla mas aj odniekadial potvrdene? Videl si ty vobec aspon z rychlika nejake take dieta, ci len cucas z malicka? KOnkretne poznam dve z lesbickych rodin. Jedna je dospela stastne vydata lekarka s dvoma vlastnymi detmi. Druha je 16 rocna spokojna hetero pubiska plne socializovana, s frajerom a kopcom kamaratov. Ty obetovane deti.
@alaguema nie, nema, ani to nebolo cielom nieco "zachranovat". Este raz zopakujem, k comu konkretne sa to viazalo:
"Deti v starostlivosti homosexuálov sú tiež ohrozené - že nebudú schopné vytvárať a rozvíjať zrelé napĺňajúce vzťahy so svojimi blízkymi a že nebudú vedieť ani vychovávať deti, ktoré sa im prípadne narodia alebo ktoré si adoptujú. Prečo by sme mali obetovať deti, len aby boli spokojní niektorí homosexuáli, či už prirodzene túžia po deťoch, alebo len majú pedofilné sklony?"
Nie !bez bebaty 🤐
@alaguema Ak by si si to precitala tak zistis ze @viera27 sa vyjadruje k tomu co napisal andrek. A plne s nou suhlasim. Je predsa absurdne kolko z vas co nemate takmer ziadnu skusenost s homosexualmi, a vlastne nemate ani skusenosti s detmi ktore boli/su vychovavane gay/lesbickym parom, tak prave ti z vas su najvacsimi odbornikmi na tu to temu. Bez skusenosti sa odvazujete kritizovat homosexualov (vseobecne) a tvrdit kolko je medzi nimi pedofilov, ze maju zaujem len o sex, nevedia dat detom hodnoty a podobne veci
....znovu...homosexual = clovek pritahovany osobami rovnakeho pohlavia........Konec....nevplyva to na charakter ani schopnost lubit, pracovat ci pomahat. Su to ludia ako ja ci ty. Niektori su super ludia a niektori nie. U heterosexualov je to to iste - niektori su super a niektori nie.
NIE!
Ach... tí, čo sa tu oháňajú svätuskarstvom... nie je náhodou jedno z prikázaní "miluj blížneho svojho ako seba samého" ? Či to platí, len u hetero veriacich, čo chodia každú nedeľu do kostola? A nie je náhodou podstata boha láska? A kde je láska, tam je aj boh?.... ak áno, tak teda? 🙂

@lubkavargova1 na toto mozem napisat len jedno a to uz som tu viackrat pisala - Aj medzi hetero, veriacimi, neveriacimi, homosexualmi sa nachadzaju rozne individua, ale podla mna to nema nic spolocne s ich orientaciou, ale charakterom, prostredim v ktorom vyrastali a ano u niektorych aj s psychiatrickou diagnozou ci poruchou....
A aj hetero ludia sa dokazu divne prezentovat - staci zapnut TV, poziet smotanku a potom sa pytam kde sa hrabu homosexuali 😉 😀 😅