Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
@adsumus
nerozumiem preco spominas stredovek, snazis sa somnou citovo manipulovat a vyvolavat vo mne znamky zaostalosti a hluposti?
dovod: "lebo aj heterosexuali" nie je dovodom. heterosexualny par poskytne dietatu matku a otca, ale homosexualny par dieta pripravi o jednu z tychto moznosti
Ked vidis problem decakov... tak podme toto riesit. Uz dnes je velmi vela rodin otvorenych k vlastnym detom vziat dieta/deti z decaku. Dokonca mam znamu, co vzala tazko postihnute dietatko a stara sa, s manzelom plus maju aj vlastne deti.
Ak toto vnimas ako problem - DD bez lasky, fin. zabezpecenia, blizkosti... hladajme cesty ako zaclenovat tieto deti do uplnych rodin, vytvarajme dobre podmienky na profi rodicovstvo, na adopcie do sucasnych rodin, kde bude mat dieta aj mamku, aj otca, a nerazkrat aj kopec surodencov...
Ide nam o zaujem dietata, alebo o "ja chcem, ja chcem a basta"?
Čo sa týka výchovy detí a teda aj otázky adopcie homosexuálmi, jasnú odpoveď nájdeme v odbornej literatúre, kde sa píše:
1. Najvhodnejšie prostredie pre zdravý vývin detí je fungujúca rodina s biologickou matkou a biologickým otcom. Neexistuje žiadna iná rovnocenná náhrada. Od faktorov na biologickej úrovni, cez psychológiu až po sociálne vplyvy je rodina tak veľmi dôležitá, že aj pri problémových rodinách je veľmi na zváženie, či dieťaťu viac dieťaťu uškodí ponechanie v rodine, ale ničivejšie bude odlúčenie od rodiny. Dieťa vyrastajúce v inom prostredí síce prežije, možno aj vyzerá OK, ale vždy v mnohých oblastiach niečo stráca. Toto sa strašne bagatelizuje, lebo je veľa ľudí, ktorí si potrebujú nahovoriť, že nemôžu svoje pohodlie obetovať kvôli deťom, alebo aká výhra je rozvod, rodina bez otca a pod. a že pre deti to nie je až také strašné.
2. Aby mohol byť človek vo svojom živote skutočne šťastný, vyrovnaný a vnútorne spokojný so svojim životom (teda nie krátke extázy šťastia a potom komplexy, depresie alebo úvahy o eutanázii), musia byť splnené niektoré podmienky. Jednou z nich je, že sexuálne cítenie, sex. správanie a sex. orientácia musia byť v zhode s biologickým pohlavím, ktoré je len XX alebo XY, nič viac ani medzi nimi. Takže hovoríme len o mužoch a ženách. Iné „rody“ (LGBTIQA) nespĺňajú túto potrebu, čo je jednoznačné aj zo štatistík, pretože títo ľudia napr. trpia neporovnateľne viac depresiami, ich neschopnosť byť dlhodobo šťastní sa prejavuje aj v striedaní partnerov a promiskuite. (Napr. „výskumy“ považujú za NEpromiskutných homosexuálov tých, ktorí nemali tuším viac ako 8 partnerov, lebo skutočne verní – nepromiskuitní - zrejme ani neexistujú. Takže údaje o nepromiskuitných LGBT sú jednoducho podvodom.)
3. deti sa učia najmä kopírovaním svojich vzorov. V rodine sú to najmä rodičia. Učia sa tak prirodzene reagovať na rôzne situácie, aj záťažové, problémy. Učia sa spolunažívať a spolupracovať s rovnakým aj opačným pohlavím atď. (bez týchto „sociálnych zručností“ sú z nich asociáli, despotovia, alebo naopak handry bez názoru a pod., skrátka ľudia, s ktorými sa ťažko dá normálne žiť dlhé obdobie.)
4. Žiadny seriózny výskum nedokázal, že by bola homosexualita genetická. Vieme, že mužovi sa môže vyvinúť „ženský“ mozog, ak má matka vážne hormonálne poruchy v určitej fáze tehotenstva (čo na to propagátori hormonálnej antikoncepcie?). Asi v troch rokoch si človek uvedomuje sám seba a vtedy je tiež ľahšie popliesť deti, aby nevedeli či sú chlapcami alebo dievčatami (preto LGBT lobby presadzujú nemorálne praktiky v škôlkach). V puberte sa prebúdza sexualita a deti sa v nej potrebujú zorientovať, vtedy je tiež ľahšie popliesť ich, napr. že túžba po chýbajúcej pozornosti a láske otca (ktorá nie je sexuálna) je túžbou po homosexualite. No a nakoniec je aj pseudohomosexualita, ktorá je v skutočnosti len závislosťou na sexe (preto tie snahy propagovať voľný sex bez lásky medzi teenagermi).
5. Štatisticky sú homosexuáli výrazne promiskuitní, majú problémy ovládať svoju sexualitu a v konečnom dôsledku sa to prejavuje aj oveľa vyššom výskyte pedofílie a sexu s deťmi (aj zvieratami atď.)
Z toho vyplýva, že
- v starostlivosti homosexuálov jednoducho z detí vyrastie viac homosexuálov.
- Homosexuáli sú štatisticky nešťastní ľudia, opakovane hľadajúci nové šťastie s ďalšími partnermi.
- Deti v homosexuálnom prostredí sú výrazne viac ohrozené sexuálnym zneužívaním.
Takže odpoveď na otázku, či dávať deti do výchovy homosexuálom si dajte sami. Stačí zodpovedať otázku, či chceme aby deti neboli sexuálne zneužívané a mali aspoň v dospelosti šancu byť šťastné, vyrovnané a spokojné.
@mima4 Tak jednoznačne mi ide o záujem mojho dieťaťa a som presvedčená, že aj adopcia homosexuálnym párom je v záujme mojho dieťaťa. Rovnako ako by som bola aj ja radšej adoptovaná do homosexuálnej ako homofobnej rodiny. A zbytočne tu ideš riešiť iné otázky ako je profi rodičovstvo a podobne, tato tema je za a proti homosexuálnym adopciám. Ty si proti, ja som za. Ja som uviedla svoje dôvody, vedecký vyskum, skusenosti detí, vypovede rodičov, ty si neuviedla nič, iba že homsexuáli su fujkyfujky. A okrem toho kopec povymýšľaných informácii typu "ja chcem a basta" , ktoré pripisuješ homosexuálom len tak, lebo ti to vyhovuje do tvojej konštrukcie. Tak som zvedavá, čo ešte ponukneš v debate nové, asi nič. v najťžšej chvíli začneš riešiť iné veci.
@adsumus
pozri, ak ti ide o zaujem dietata, tak potom neries tu zaujmy homosexualov ale zaujmy deti.
Cele to s detskymi domovmi, co tu pises, je len blaf, skrytie sa za detske domovy, namiesto toho aby sa riesil skutocny zaujem deti. Pre dieta je najvhodnejsie prostredie, kde ma matku a otca, kde vidi zdravu sexualitu, kde vidi ulohu muza v rodine a ulohu zeny v rodine. V homopare toto nevidi, prave naopak, vidi spravanie sa dospelych ludi, ktore nepatri na oci detom a v dietati sposobuje vela zmatkov, psychickych poruch - toto je napr. dokazane.
Ak naozaj ta trapi zivot tvojho dietata, deti z DD, bojuj za formy, ktore sa osvedcili a su dobre... Akurat vcera som sa bavila so znamym, co je homosexual, aj zije s priatelom a sam priznal, ze by bolo voci dietatu sebecke, kebyze mu neda matku... bez toho, zeby sme sa my dvaja vadili... alebo by som ho do niecoho tlacila..
Ak ide o zaujem dietata, podme sa venovat problematike, ako zjednodusit procesy a pomoct adaptabilite deti do rodin, ktore maju zaujem o vychovavanie dietatka.... do rodin, kde dieta bude naberat socialne kompetencie otca - muza a matky - zeny. Podme podporovat tieto rodiny a vytvarat pre ne najvhodnejsie podmienky.
@adsumus Prečo by sme mali PODPOROVAŤ adopciu homosexuálmi namiesto toho, aby sme sa snažili predchádzať tomu, aby sa deti vôbec dostávali do decákov? Adopcia homosexuálmi bude znamenať, že sa v budúcnosti bude ešte viac ľudí snažiť zbaviť svojich detí, lebo sa nebudú vedieť o ne postarať, nebudú mať na to trpezlivosť, nebudú si vedieť odriekať kvôli nim atď. Tie milióny, ktoré idú na násilné presadzovanie radikálneho feminizmu mali ísť do rodín, ktoré majú problém so zamestnaním a príjmami, na predmanželskú prípravu, ktorá mimo cirkvi neexistuje, na výber programu v médiách bez násilia, nezodpovedného sexu atď.
Kto má záujem, aby bolo čoraz viac nešťastných ľudí? Kto má záujem zarábať na nešťastí iných? Patríš k tým úradníkom, ktorí majú živobytie založené na propagácii LGBTI z našich daní?
@mima4 Ja riešim záujem mojho dieťaťa a je v jej záujme aby nevyrastala v krajine, kde bude jedna horšia kategoria občanov, ktorým ostatní odhlasovali, že si nemôžu adoptovať deti a že sa nemôžu sobášiť a to bez akéhokolvek reálneho dôvodu. Keby sa dalo to vedecky dokázané doložiť aj linkom, proprosila by som.
@alaguema Ich nešťastie nespočíva v tom, že ich "netoleruje" okolie (aj keď individuálne také prípady určte sú), ale že ani v "tolerujúcom" prostredí nie sú dlhodobo šťastní. Z nich nevyrastú tí usmiati dedkovia a babičky, na ktorých každý vidí, že aj napriek reume sú spokojní a šťastní. Oni majú výrazne vyššie sklony k samovraždám a depresiám, lebo nenachádzajú zmysel vo svojom živote a vnútornú rovnováhu.
@alaguema OK, dobre, takze nebudem to brat ako argument. A pre zaujimavost tiez dodam, ze homosexualne zvazky sa v historii ludstva vyskytovali... nielen neformalne, ale aj zvazky uznane formalnym ritualom. To, ci im boli zverovane deti, neviem, tazko povedat. Ale vzhladom k tomu, ze v tej dobe nefungovali rodiny tak ako ich pozname dnes, tak si myslim, ze sa aktivne zucastnovali aj na vychove deti v skupine.
@vld Tolerantnosti? Je to choré a zvrátené. Oni sú menšina a a robia zo seba väčšinu. Keď chcú homosexuáli spolu žiť, tak nech žijú, ale nech do toho neťahajú deti!
@danielanicka a ked sa im narodia vlastné, tak nabehne komando a tie deti im poberie, či ako? a ked vlastné ano, prečo nie aj adoptované?
@alaguema suhlasim, tiez som zila kade-tade ale je pravda, ze sme stale dost konzervativny narod v mnohych oblastiach a samozrejme su aj konzervativnejsie... U nas je skor problem ako sa ludia k tomu vyjadruju a to je aj vo velkych mestach... ☹ 😒
S tvojim nazorom nemam problem a akceptujem takyto nazor aj ked je negativny...mne len vadi ked su tie vyjadrenia hanlive a odpudzujuce... Aj syn dobre toleruje ked niekto slusne vyjadri negativny postoj, ale ked pocuva o sebe, ze je teply, hnusny buzerant a to su este slusne oznacenia tak ho to dost zranuje. Pisala som to uz predtym, ze aj on si casto kladie otazku preco sa tak citi, preco nie je hetero a pod....
Ano mentalita sa nezmeni, ale urcite potesi ked je nieco legalne a nemusis rozmyslat ako obist zakon, pravidla a pod.
Vies, my mame doma z kazdeho rozku trosku - homosexualneho syna, adoptovanu dcerku a tak si myslim, ze sa k tomuto viem o nieco lepsie vyjadrit, kedze v takejto situacii zijem.
Mna by potesilo, keby mozno viac ludi zvazilo adopcie a pomohli tak viacerym detom na SK. Silne reci su jedna vec, ale skutky druha a ked sa tu dobre pozries, tak velka podpora pre homosexualne adopcie prichadza od ludi, ktori maju deti adoptovane a ktori do problematiky adopcii vidia podstatne viac, lebo si tym procesom presli.
A stale si myslim, ze pre dietatko je lepsie vyrastat v milujucom a stabilnom prostredi (aj ked mozno homosexualnom), ako v DD....
@adsumus
nikto homosexualov nepovazuje za horsich ludi. To ze nemaju umoznenen adopcie z nich predsa horsich ludi nerobi.
Som ja horsi clovek, ked nemozem ist na dovcu do dominikanskej a ten kto ma peniaze, moze ist (ked chce)? Nie nie som 😀
Vsade su nejake podmienky, a kto ich nesplna, neznamena, ze je horsim clovekom.
Velmi casto som sa stretla s liberalnymi ludmi v tejto oblasti,..ktori ked sa dostali do spolu s takto orientovanym clovekom... zrazu bol pre nich buzerantom, teplosom... zrazu im maska "lasky" padla 😉 Nie je zle poukazovat na nezdrave tendencie v spolocnosti.
Mozes sa pustit do studovania, vela zaujimavych http://www.hfi.sk/analyzy/116-su-deti-homosexua...
neexistuje jednoznacne potvrdenie, ze vychova homo parmi je detto ako heteroparmi...
jedine, co je dokazane je potreba dietata mat matku a otca:
"Napriek tomu je ale nutné povedať, že vo viacerých charakteristikách dopadli homosexuálne rodiny horšie ako rodiny s rozvedenými rodičmi, rodiny, kde sa jeden z rodičov znovu zosobášil alebo slobodné matky a otcovia. Ako najlepší typ rodiny sa ukázala heterosexuálna rodina so zosobášenými biologickými rodičmi. Deti, ktoré prežili celé detstvo a dospievanie v takejto rodine majú najväčšiu pravdepodobnosť v dospelosti uspieť. "
- takze zaujem dietata alebo konkretnej skupiny? 😉
@vld akým formálnym rituálom a kde? Som naozaj zvedavá, lebo pokiaľ viem, tak homosexualita v istých obdobiach bola síce tolerovaná ale ľudia ctili zákon prírody a vedeli, že jediný zväzok, z ktorého môže vzniknuť život je zväzok muža a ženy...takže homo vzťahy sa tolerovali len ako niečo mimo toho. Tak ma, pls, pouč. 😉
@adsumus Pozri si koľko išlo na Národný projekt Inštitútu rodovej rovnosti, na rôzne publikácie, brožúry.
Alebo výsledky hodnotenia žiadostí na rok 2014 - oblasť *rodová rovnosť*, napr:
- organizacia TransFuzia (zdruzujuca transrodovych ludi) - za projekt* Sietovanie trans organizacii krajin Vysehradskej stvorky - 8.910,00 eur
- Iniciativa Inakost - za projekt *Spolu za vsetky rodiny - 30.188,15 eur
- Queer Leaders Forum - za projekt *LGBTI poradenstvo v Q-centre - 49.560,00 eur
http://www.osf.sk/sk/fond-pre-mvo-vysledky-ii-k...
http://www.osf.sk/sk/oznamenie-o-rozhodnuti-o-u...
Stačí si pozrieť, koľko ide na presadzovanie "rodovej rovnosti" (nie "rovnosti medzi mužmi a ženami"), na Vládny výbor pre LGBTI, Národnú stratégiu na ochranu ľudských práv (ktorá je len o presadzovaní veľmi malej LGBTI, nie o právach mnohých trpiacich občanov), alebo si pozri https://www.lifenews.sk/content/štúdia-uv-platí...
odporucam pozriet si, specialne pre zaslepencov, ktori sa nevedia/nechcu vcitit do koze inych ludi
kratky film:
Imagine A World Where Being "Gay" The Norm & Being "Straight" Would Be The Minority! [Short Film]
@lenka_21 sympatizujem so spôsobom ako podávaš veci a klobúk dole nad tým, ako si zvládla situáciu so synom. Zhodou okolností poznám dosť homosexuálov, dokonca už od detstva - syn kolegyne mojej mamy bol náš kamarát, so segrou sme s ním strávili kopec času a už ako deti sme vnímali, že je iný - a nemám absolútne nič proti, beriem, akceptujem, rešpektujem, kľudne pozvem na večeru ku mne domov, prijmem ako priateľa, nechám s vlastnými deťmi ako ktoréhokoľvek iného blízkeho človeka a svoje deti povediem k tolerancii a pochopeniu. Ale deti, ktoré sú pod kuratelou štátu a teda nás všetkých, majú dostať šancu v normálnej rodine. Sorry, za výraz - normálna rodina bude pre mňa vždy mama a otec.
A samozrejme chcem podakovat vsetkym co mi napisali (ci uz sem do fora, alebo IP). Za tie povzbudzujuce riadky dakujem ...ano nebola to a nebude lahka situacia, ale vsetky svoje deti milujeme a chceme pre nich len to najlepsie - ako kazdy rodic.
Niekedy riesime lahsie situacie, niekedy tazsie, ale snazime sa spolu drzat ako rodina, podporovat sa a pomahat si... 🙂
@danielanicka OK, nesuhlasis s tym, to stacilo povedat. Dalsie kydy, ako ze to je "chore a zvratene" alebo ze "mensina robi zo seba vacsinu" je len tvoja nicim nepodlozena dojmologia. Neviem na com sa zaklada, ale chore su podla mna take kecy, ktore inych ludi, ktori su zdravi a plnohodnotni ludia ako ktokolvek iny, oznacuju za "chorych a zvratenych". A ano. Je to netolerantne, aj ked sa rozpucis.
@lenka_21 tvojmu synovi drzim palce, ak sa to na Slovensku nezlepsi tak bude pre neho urcite lepsie odist. Mam pribuzneho, ktory to takto riesil, kedze sa s tym velmi tazko zije, skusal zit istu dobu aj v Prahe, ale ani tam to nebolo bohvieco, teraz je uz roky v zahranici, uz aj zenaty 😉 . Aj ked to bude vzdy pre nich narocnejsie vo vyspelom zahranici je to v pohode, ja mam v praci gayov, ktori sa k tomu normalne hlasia, nikto si z nich nerobi srandu, ani ich "netoleruje", jednoducho ich berieme takych, aky su, su to inak uzasni chlapi, nikto by na nich nepovedal, ze su "ini" ....
mam jednoduchu otazku pre odporcov adopcie pre homosexualne pary:
osvojili by ste si dieta z detskeho domova? alebo len teoretizujete (zapalene) o niecom co vas ani nepali? uz ste boli v nejakom domove a videli starostlivost, ktora je im poskytovana?
tak ja mam svokru, ktora ich tam chodievala vyucovat. deti su postihnute, nikdy ich vychovavatelky ci opatrovatelky ani nezobrali von z budovy. prvy raz boli von s mojou svokrou. bola jesen a boli cele vystrasene a vyhukane aj z obycajneho suchotu opadaneho listia... a starostlivost? deti mali plienky a raz za cas, ked sa po.... tak ich vyzliekli, strcili pod sprchu (studena ci horuca to bolo jedno) a pri tom im hovorili: fuuuj to je smrad!
ziadne hranie, ziadna neha, nic. ale asi lepsi zivot ako v rodine homosexualov, ze.
delenie ludi bolo, je a bude (ludia su nepoucitelni) vzdy nebezpecne 😖
Nuz sledujem ako sa vyvija tato debata a nechapavo len krutim hlavou. Nic vzlom, ale podla mna sa celkovo tato problematika nechape. A pre zaritych krestanov alebo "puntickarov" odporucam si ozrejmit co povedat papez Frantisek. Tiez sa vyjadril, ze nema pravo sudit homosexualov a nema nic proti nim. Skor sa mu nepaci ta cela propaganda co sa niekedy toci okolo nich. A stym maximalne suhlasim. Tiez poznam osobne homosexualov co su fajn ludia. Ale su aj taky co na kazdom kroku ukazuju az prehnane ze su iny...no a taky mi lezu na nervy. Uprimne su horsi ako ruzova babika s kabelkovym psom. Si neuvedomuju ze prave takyto vyvolavaju negatovne reakcie?????
@mima4 ja som si kukla tu študiu, ale prečítaj si jej kritiku. http://thinkprogress.org/lgbt/2012/10/30/111059... to ani nebolo o homsexuálnych rodinách, treba si pozrieť všetko, kým tu začneš kopírovať. a je to potvrdené, že homosexuáli su rovnako dobrí rodičia ako heterosexuáli, prečo by nemali byť? nerob tu z nich nejaké zrudy a kto komu nadával do buzerantov ma tiež vôbec nezaujalo.
@alaguema toto je normalny nazor a nemam problem si ho kedykolvek vypocut a respektovat ho. To, ze niekto nesuhlasi a je proti je absolutne v poriadku ... staci to len napisat slusnym sposobom ako si to spravila ty, alebo aj ini ludia v tomto fore...
A ver mi, nebola to a ani to este stale nebude jednoducha situacia pre nas - a to uz ani nepisem o mojom konzervativnom mm (ktory by sa sice nikdy hanlivo o nikom nevyjadrovat) a nerobil rozdiel medzi ludmi, ale priznanie syna bolo pre neho velmi tazke... uz len z toho pohladu, ze to bude mat v zivote tazsie a kto chce tazke a komplikovane veci pre svoje deti? Ano bola aj faza hladania chyb, co sa stalo kde, co sme robili zle a pod., lenze touto cestou sme sa aj tak nikde nedostali... Chcela som poukazat na to, ze aj toto sa moze udiat komukolvek kto ma deti a ak rodicovi na dietati zalezi, tak nakoniec akceptuje to co je a bude to dieta aj nadalej milovat a podporovat ...
Pre mna je dolezite, aby bol z neho slusny clovek, aby sa v zivote nemusel za svoje skutky hanbit ....a to, ze je inak orientovany je sice tazsie, ale neznamena to, ze je nieco menej ako hetero clovek....
@elen3 ale toto nie je otázka iba pre odporcov adopcií pre homosexuálov...to je otázka pre všetkých. Lebo homosexuáli toto neporiešia. Adoptovala si si ty nejaké dieťa z DD? Ja nie, lebo mám dve vlastné a mám čo robiť s nimi a jednoducho sa necítim na viac detí. Možno, časom, keď moje vyrastú...kto vie...vôbec by som nebola proti. Ale človek má zvládať najprv to, čo má a až potom sa púšťať ďalej. Inak to nemá zmysel a trpia všetci.

@mima4 To je jedno ako to nazveš,ale ked maju adopcie povolené heterosexuáli, maju ich mať povolené aj homosexuáli, nevidím najmenší dôvod, prečo by nemali mať, život ukazuje, že su rovnako dobrí rodičia. A za seba hovorím, že by mi vôbec nevadilo keby moju dceru adoptoval homosexuálny pár,ale by mi nesmierne vadilo, keby zostala sama v decáku, bez lásky a finančného zabezpečenia. A veľmi sa mi nepáči, že si osobujete právo o tomto rozhodovať. Asi si myslíte, že padne svet, keby sa prestala viesť vojna proti homosexuálom, nepadne. Ani tá vaša "tradičná" rodina, bude presne rovnako "tradičná" ale svet sa mení a s ním aj myslenie a vnímanie ludí, len Slovensko sa chce zakonzervovať v názoroch zo stredoveku. 😀