Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie
Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.
Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.
Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.
Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.
adopcia homoparmi - preco nie
- najcastejsi argument preco ano je ze je lepsie ak dieta vyrasta v milujucej rodine ako v ustave a je jedno kto rodinu tvori. ALE: uz v sucasnoti su na adopciu poradovniky a dopyt je vacsi ako ponuka takze homo pary nie su zachrana pre opustene deti ako to mnohi prezentuju. Pochybujem, ze by vsetci mali zaujem o deti s handicapom alebo skupiny surodencov, ktore prevazuju v domovoch
- nie rodic ma pravo na dieta, ale DIETA ma pravo vyrastat v rodine. Bez ohladu na prostredie kde vyrasta, kazde dieta tuzi mat otca a matku, aj ked realny svet je taky ze vo vela pripadoch stav v rodine nie je idealny (rozvedene manzelstva, slobodni rodicia, alkoholici atd.) Zakony by ale mali umoznovat naplnenie prava DIETATA vyrastat v normalnej rodine (otec, matka a deti) a nie v pseudo-rodine
@mata155 Ja si prave myslim ze tym ake dlhe su poradovniky ze sa nic zleho nestane ked do takehoto poradovnika pribudne par dalsich parov, ktore su odlisne len na prvy pohlad. Kedze deti nie su tovarom vydavanym ako na beziacom pase tak tieto pary budu posudzovane rovnako ako vsetky ostatne ohladom vhodnosti pre adopciu. Tiez si myslim ze aj keby im bolo umoznene zakonom dieta adoptovat tak by boli tieto pary uradmi znevyhodnovane a maloktory z tychto parov by realne dostal dieta. Avsak by bolo mozne adoptovat napriklad deti v ramci pribuzenstva, ktore prisli o rodinu.
Suhlasim s tym ze nie rodic ma pravo na dieta (ine ako vlastne). Avsak vsetci co si chcu adoptovat dieta idu principom "my chceme dieta" takze tento argument je tu tak trochu mimo. Lebo vhodnost rodiny sa posudzuje v procese adopcie. Tiez deti su v procese adopcie sledovane takze by bolo hned vidno ci dieta napreduje, dari sa mu a podobne.
Dalsim faktom je to ze gayovia a lesbicky aktualne moznost mat dieta maju - napriklad oplodnenie v ramci dohody alebo ze si gay urobi dieta s nic netusiacou hetero zenou a lesbicky sa mozu nechat oplodnit v podstate hocikym kto im pride vhodny. Takze deti vychovavane same couple parmi uz su a nikto nema pravo im ich odobrat na zaklade sex. orientacie. Ide len o adopcie, pri ktorych sa vhodnost rodiny posudzuje dlhodobo. Takze ja som za tieto adopcie.
@horana iba som tým chcela povedať, že nesprávne vzory počas výchovy človeka ovplyvňujú na celý život a spoločnosť sa tak dostáva do začarovaného kruhu. Nie som zástancom ústavnej výchovy, ale ak je možné v rámci adopcie ovplyvniť to, do akej rodiny sa deti dostanú, tak nech to je tradičná rodina, ktorú tvorí otec - chlap a matka - žena. Preto moje NIE voči adopciám homosexuálnym párom.
@zuzkanik lenze v ramci adopcie sa aj tak deti mozu dostat do rodiny slobodneho rodica, takze ziadna "tradicna" rodina sa opat nekona. takze ak maju sancu slobodni, netradicni rodicia, mali by mat rovnaku sancu aj homosexualny rodicia.
NIE NIE NIE..adopcia homos. parom
@mata155 co ma spolocne sexualna orientacia rodica s pravom dietata na rodinu? co ak je jeho mama alebo rodic asexual, teda nechce ziaden sex? co ak to mama a otec radi robia s bicom a putami? co ak to mama a otec robia v stvorke s inym parom? co ak to mama robi s inou mamou?
dieta je to do toho NIC, pretoze dieta nema ako vediet o sexualnom zivote svojich rodicov. hlavne je, ze vyrasta v rodine plnej lasky a porozumenia, nie reci o sexe, nemyslis?
Nesúhlasím s tým, nech je to akokolvek krásne podávané. Ak by bola homosexualita normálna, čiže skutočná láska, tak by aj prirodzene niečo z nej vyplynulo. Homosexualita je sebecká láska: čiže egoizmus, v manželstve by to malo byť inak, ale ludia nepotrebujú Boha, nepotrebujú jeho zásady (sme moderní a predsa tak smutní a prázdni) a preto to je v mnohých prípadoch aj s manzelstvami tak ako to je, bez úcty a respektu.
Avšak homosexualita nie je prirodzená, ešte raz človek sa tak v ziadnom prípade nenarodí, je to naučené správanie. Kto berie ohlad čo dieťa cíti, ked vidí dvoch mužov bozkávať sa, hoc uz len na privítanie. Treba brať ohlad na deti a nie homosexuálov (čítaj : http://beo.sk/udalosti-zo-sveta/1762-ex-homosex...[784571294893156]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[])
Bohu nie je nič nemozné, ked clovek onho stojí
@mala_hobitka suhlasim s tebou. No moze nastat problem: Ak sa nieco stane biologickemu rodicovi nedajboze, tak, dieta nebiologickemu partnerovi/partnerke bez pytania odoberu a daju najblizsiemu biologickemu pribuznemu. Tak predstava, ze dieta vyrasta s dvoma matkami/otcami, kde jeden z nicht je biologicky a nedajboze zomrie, dieta okrem traumy zo straty jedneho rodica celi aj traume z vytrhnutia z rodinneho prostredia a tiez stratu druheho rodica. Preto je nevyhnutne, aby minimalne partner biologickeho rodica mal moznost si dieta adoptovat. Tato otazka je velmi komplikovana, nie je to jednoducho ano alebo nie, za kazdym ano a za kazdym nie sa skryva plno argumentov.
No ja viem, ze ja sa referenda nezucastnim a to z dovodu, ze si nemyslim, ze prave ja by som mala rozhodovat o pravach ineho cloveka, ci uz dospeleho, gaya, heterosexuala, dochodcu, tiez dietata pre mna bez mena - akukolvek nalepku si mozete pridat.
-
@zuzkanik Lenze napr. taka adopcia deti singlami uz na rozdiel od tej homo uz oficialne existuje dlhe roky, tak preco NIE najprv tomuto, ked chceme uz tak velmi deti chranit a ponuknut im iba vyhradne to tradicne? Lebo inak to skor zavana zameranim PROTI konkretnej skupine, nez ZA zaujmy dietata.
@anaj_janka , nič v zlom, ale tvoj príspevok vyzerá, že si bola s bohom na kávičke kde ti to takto povedal, ako keby si ho pomaly citovala...alebo... že si bola určitú dobu homosexuálne orientovaná, tak vieš presne posúdiť, akú lásku cítia a z toho si usúdila, že je to tak ako si písala...
@zarica Vsimol som si, ze tento argument zacina naberat na popularite. Presne v tomto style som videl vyjadrenie jedneho diskutujuceho na inom fore...tvrdil, ze je presvedceny o tom, ze u takychto ludi uplne absentuje laska...
Takze krocik po krociku sa asi prepracujeme k tomu, ze homosexuali nie su schopni lasky, obetovania sa pre druheho...zeby sucast postupnej taktickej dehumanizacie "nepriatela"?
jednoznačne nie !
@anaj_janka homosexualite sa v bibliii venuje kniha Leviticus, kde je okrem lasky muza k muzovi napriklad zakazane nosit oblecenie z dvoch druhov latky, strihat si bradu a ine zaujimavosti. povedz mi uprimne, holi sa tvoj manzel alebo otec? mas na sebe tricko z cistej bavlny alebo je to zmes nejakeho elastanu a bavlny? pretoze si nemozes vybrat, ktora cast biblie ti je po voli, a na zvysok zabudnut.
@melesmeles je to proti prírode? Videla si niekedy nejakého medvedieho samca vychovávať mladé? Ja nie, medvieďatá vychovávajú medvedice, takže sa zariadime podľa toho a všetku starostlivosť o deti nech riešia ženy a muži hurá do krčiem a za zábavou. Okrem toho v prírode máš stáda laní, ktoré spoločne vychovávajú mladé, kým jeleň sa "doma" ukáže len v čase ruje. Ale môžme aj ďalej miluješ sa s partnerom len pre samotné milovanie, pre rozkoš? A nie je to proti prírode? Ja sa považujem za čosi viac ako jeleň, či medveď, preto s manželkou vychovávam dcéru a myslím, že by to dokázali aj homo páry. Ozaj aký je rozdiel medzi výchovou slobodnej matky, rozvedenej matky a homo matky? V podstate žiadny!!! Klapky z očí dole!
pan ci pani vld, pocuj uz by hadam stacilo to nie je portal pre homosexualov ale pre maminy a buduce maminy 😀
@anaj_janka Podla biblie by malo byt v poriadku aj otrokarstvo, ponukanie vlastnych dcer na hromadne znasilnovanie, vystavovanie deti krvilacnym selmam, ak sa posmievaju starsim ludom etc...
Argumentacia bibliou? Takze je to ohavnost, ktora by sa mala, aj podla teba, trestat smrtou?
@maja2039 Ak ma chces oslovit, tak oznac moj nick...
Kedze nie som homosexual, tak nechapem, preco mi tuto vyzvu adresujes...Nevsimol som si, ze v tejto teme by sa diskutovalo vysostne o "zenskej teme"...ci sa mylim?
Nech sa paci, zisti si vsetky nicky muzov a separatne kazdeho oslov so svojou vyzvou. Myslim, ze budes prekvapena, kolko ich najdes 😉
@anaj_janka tu je tiež chlapík, čo vyhlasoval, že zmenil svoju homosexuálnu orientáciu potom ako sa stal kresťanom pomocou spoločných motlitieb, oženil sa a pokračoval v svojej novej identite až kým ho nenafotili ako sa kotúla z gay baru. Ukončil svoje heterosexuálne manželstvo a priznal, že neverí na terapiu zmeny sexuálnej identity. A nie je jediný.
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Paulk
@janinah myslíš, že chlapec vychovávaný rozvedenou matkou a ďalšou sestrou si založí hetero rodinu a bude normálnym chlapom - otcom? JA SOM TAK VYCHOVÁVANÝ BOL. Doma som mal len ženské príklady, moje mama sa nikdy nevydala, založil som si normálnu rodinu a spolu s manželkou vychovávame dcéru, som čistý hetero... Bože ľudia rozmýšľajte!!!! Medzi hetero a homo orientovanými ľuďmi je len jediný rozdiel a to koho milujú, všetko ostatné je rovnaké!!! Všetci čo píšete nie, stretli ste sa niekedy s homosexuálne orientovaným človekom? Rozprávali ste sa s ním? Ja som počas VŠ s jedným býval na intráku a nijak som ten rozdiel nepociťoval správal sa úplne normálne a bežný ľudia ani len netušili o jeho orientácii...
@vitazoslav tvoja matka a sestra sa pred tebou bozkávali a objímali?myslím sexuálne,nie bežný bozk..... a áno,rozmýšľam,ale ak dovolíš,tak svojou hlavou.....
Nebudem sa zbytocne rozpisovat - len strucne odpoviem na otazku - NIE - v prvom rade nech stat podporuje biologicku rodinu!!! Po socialnej aj ekonomickej stranke!! K adopciam len tolko - je kopec bezdetnych parov muza a zeny, ktore by si radi deti adoptovali, tam nech sa riesia adopcie v prvom rade.

@vld domysli si...😉