icon

Adopcia pre homosexuálne páry - áno/nie

lilit35
2. jan 2015

Ked uz sa nam blizi to referndum, vela ludi argumentuje pri registrovanych partnerstvach tym, ze ak sa povolia tie, dalsi krok bude adopcia deti pre homosexualne pary.

Ja na tom nevidim nic zle... mozne to bude trochu narocnejsie zo zaciatku, kym si aj okolie zvykne na nieco taketo, ale nemyslim si ze homosexuali by mali svoje deti milovat menej, alebo ze ich deti budu mat nejake homo sklony... Vy by ste snad boli na zeny, len preto ze to vidite doma? Nemyslim si, ze nieco take sa da doma "naucit". Dalsia vec je, kolko deti je v detskych domovoch a nema sa o nich kto postarat, nevedia co zo sebou po osemnastke a navyse to aj stat stoji kopu penazi. Tu uz nevidim akykolvek dovod niekoho drzat radsej v decaku ako hoci aj u homosexualnej rodiny.

Vela ludi ma v tomto "jasno" a ani sa nad tym nezamysli, ziadneho homosexuala ani nepozna.

Zaujimal by ma preto vas nazor, co je pre vas najvacsi dovod preco si myslite, ze taketo pary by mali / nemali adoptovat deti.

tajka1986
2. jan 2015

Urcite som proti. Mne homosexualita pride ako choroba,malo by sa to liecit na psychiatrii😀😀a uz vobec aby este vychovavali deti. Preboha ludia ved sa zobudte to decko vychovavane homosmi bude uplne zmagorene ☹ 😠 grcaam

vvrka
2. jan 2015

Dve zeny a dieta by som este zniesla. Materstvo mame v sebe, mohlo by to fungovat. Oookej. Ked nad tym rozmyslam, viac mi vadia dvaja chlapi vychovavajuci dieta. Chlap moze dieta lubit, ale proste nema tie danosti, ktore zena dostane od prirody. Matersky instinkt, schopnost byt dlhodobo emocne naladena na dieta, vediet ho prijimat, byt nezna, atd atd. Mozete protestovat, ze napr. vy mate uzasnych manzelov, ktori sa staraju blablabla, ale oni su len "doplnok". Vacsinu veci robi zena-matka. Matka je zasadny a nesmierne dolezity psychologicky objekt, ktore dieta proste potrebuje, hlavne v prvych troch rokoch zivota. Chlapi sa nevedia obetovat a uprednostnit druheho pred sebou (dlhodobo).
Strasne ma vytaca, ake je napr. v Amerike cool, ked si dvaja chlapi daju vynosit dieta cudzej zene. To je "zbytocne vyrabanie novych ludi", ak to tak blbo nazvem. Aj tak si k nim potom najmu pestunku a chodia sa dalej bavit von. Decka maju len na ozdobu.

maca_p
2. jan 2015

@fra hotove dieta je clovek. clovek sa neda darovat. dar je hmotna vec.
preto su pred adopciou a nahradnym rodicovstvom vykonavane a absolvovane povinne kurzy a rozne administrativne nalezitosti.
dieta ako dar vnimaju veriaci ludia. nemam nic proti tomu.

prasiatko30
2. jan 2015

@tajka1986 ty si uplne zmagorena 🙄

maca_p
2. jan 2015

@vvrka ani moj muz nema take danosti ako ja a predsa vychovava nase deti, niekedy si myslim, ze tak ináč po chlapsky 😀 😉
potom by ani striedavka nemohla fungovat a existovat, ked muz neciti ako uvadzas ako zena 😉

maca_p
2. jan 2015

@tajka1986 co ak tvoja dcerka bude lezba? budes ju vychovavat a zamykat doma v zvieracej kazajke? 😝 😖

prasiatko30
2. jan 2015

@maca_p bude ju liecit na psychiatrii 😅 - nepocula si ze ona homosexualitu povazuje za chorobu - neuvedomuje si ze pokial je niekto homosexual ani najprisnejsia katolicka vychova mu nepomoze

matax
2. jan 2015

@prasiatko30 a bude velaaa zvracat 🙂

@tajka1986 kukni si tie vyskumy na predchadzajucej strane, pouvazuj..spoznaj niekoho, kto je homosexualne orientovany a zisti, ze ti na zvracanie nie je..

kacicqa
2. jan 2015

Predstavte si, ze sa vam nieco stane a vase dieta musi do domova a na adopciu. Boli by ste spokojni ak by ho dali takemu paru? Ja NIE

matax
2. jan 2015

@kacicqa lepsie, akoby malo zit v domove...ver mi, ked sa zacitas do problematiky odchovancov detskych domovov alebo tam aj zajdes a uvidis..odporucujem literaturu od profesora Matejceka

prasiatko30
2. jan 2015

@matax tieto reci mi pripomenuli jeden kurz o vychove deti a hovori skolitelka - teraz si predstavte ze idete niekde na navstevu deti sa zatvoria do izby a po nejakej polhodinke sa pojdete pozriet co tam deti robia a vsetky su vyzlecene a hraju sa na doktora - lebo to navrhlo jedno z deti a vsetky samozrejme posluchli a skumaju sa samozrejme od hlavy az po paty nahati - vsetci pritomni pohorseni a zhrozeni akoby hned zbalili svoje deti a snazili sa co najskor vypadnut z daneho domu - a skolitelka hovori a teraz si predstavte ze to dieta co zacalo s tou hrou je vas syn alebo dcera - co by ste robili?? - toto je to iste vsetky tieto pohorsene mamicky co si myslia ze ich dieta nemoze byt homosexual este nevedia ci naozaj prave ich deti nebudu homosexualne orientovani - a potom co budete robit????

janinkalc
2. jan 2015

NIE !

yukki
2. jan 2015

@kacicqa rozhodne takému páru-ak by som ich oboch/obe dobre poznala..... než do DD.

matax
2. jan 2015

@prasiatko30 ono to tu uz bolo, inkvizítori aj fasisti nenavideli homosexualov... Toto je tusim este horsie, bezna vzorka ludi :(

maca_p
2. jan 2015

@prasiatko30 a keby len ona, ale videla som tu aj prispevok zdravotacky, ktora o homosexualite hovori ako o chorobe 😝
mam za to, ze kazdy homosexual by si prial byt regulernym hetero, ale bohuzial to nejde 😝

cairka
2. jan 2015

@matax , ono ani tí inkvizítori a fašisti by nič nezmohli, keby za sebou nemali tú bežnú vzorku ľudí...

montek
2. jan 2015

Ja proti homosexuálom nemám absolútne nič.Aj to sú ľudia a majú právo na slobodne rozhodnutie ,ako budú žiť. Dokonca mám v rodine bratranca,kt. je homosexuál a pokladám ho za slušného,inteligentného ,milého človeka.
Nik nevie, čo vyrastie z jeho dieťaťa.Takže by sme ich nemali odsudzovať.
No na otázku ,či by mali mať právo vychovávať deti,o tom som neni moc presvedčená.Skôr naopak ,asi by som to nepovolila. Predsa by malo byť asi dieťa v prirodzenej rodine.

lauricka
2. jan 2015

@ibo no, je tam urcite riziko, ze bude robit to iste, co jeho otec, dospeli si casto neuvedomuju, ake vzorce chovania vstepuju svojim detom. Ale neviem, ci sa to da nejako zrovnavat s homosexualnym chovanim. Pride mi to kazde z ineho sudka.

vvrka
2. jan 2015

Mna by zaujimalo, co vlastne vedie heterosexualne zeny a muzov, aby tak bojovali za prava homosexualov. Ci sa bojite, ze by aj z vasich deti mohli byt homosexuali, tak im chcete vopred pripravit podu, aby vam o niekolko rokov neskor mohli opatrit vnucence? 🙂
Preco radsej nebojujete za nieco, co sa vas osobne tyka? Za lepsiu stravu deti v skolke ci skole, za upravene sidlisko, za lepsie pracovne podmienky? Ved nechajte homosexualov, toto je ich agenda - fakt neviem, preco citite potrebu viest ich boj.

tomiholjubavi
2. jan 2015

ah zeny, zeny... co je toto za tema? uz vas nebavi vadit sa o ockovani, pribinaciku a moslimskych imigrantoch? 😀

prasiatko30
2. jan 2015

@vvrka hmm a preco tolko hetero bojuje proti tomu aby mali pravo na to na co maju pravo vsetci ostatni clenovia spolocnosti - z coho maju strach ti co idu proti nim?????

maca_p
2. jan 2015

@tomiholjubavi o 5 tyzdnov tu mame referendum na tuto temu, takze je najvyssi cas 😎 😉 😀

tomiholjubavi
2. jan 2015

@maca_p jaaaj, som nevedela. byvam mimo slovenska, tak Bohuzial nebudem moct prispiet svojim cennym hlasom 😀
ale co sa tyka adopcie, som za to, aby sa najskor vyriesila zbytocna, zdlhava administrativa, odstranili sa nepotrebnosti a podobne. Lebo s tymto systemom co tu teraz je sa par ledva docka dietata, ak vobec...a to bez ohladu na to, ci je homo alebo hetero...

katka2365
2. jan 2015

Tak ja si myslim že dieťa by malo vyrastat iba so ženou a mužom, homosexualitu neodsudzujem ale dieťa by som im nepovolila. To dieťa bude potom odsudzované inými deťmi a tie otázky prečo druhé deti maju ocka a ja mam dve mamky. To mi príde zvláštne.

slimstar
2. jan 2015

@matax

ved som len napísala, že dieťa by malo mať oba vzory - tak to je správne mužský aj ženský. V tejto diskusii sa nerieši, že dieťa nevyrastá v úplnej rodine, ale či by som súhlasila alebo nesúhlasila z otázkou v referende .

@malabiba Je jasné, že určité správanie a vyjadrovanie deti "okúkávajú" od rodičov.

@maca_p neviem čo to má so mnou spoločné. Registrované partnerstvá budiš, ale podľa mňa mať dieťa nie je právo, takže sa im nič z tohto hľadiska neupiera.

cairka
2. jan 2015

@vvrka , tak ja myslím, že skôr ide o boj proti xenofóbii, z toho totiž môžu vzísť veľmi zlé veci... Homoseuál je človek ako ja a preto nevidím dôvod riešiť, či má tie isté práva (a povinnosti) ako ja... a dokonca mu v tom brániť 🤐

vvrka
2. jan 2015

@prasiatko30 co ja viem, ved nevidim vsetkym do hlavy. Mozno z juvelnilnej justicie - decka su dobry biznis. :(
Mne osobne vadi prekracovanie hranic slusnosti (pochody na verejnosti, vulgarne oblecenie a obscenne gesta - to by mi vadilo aj na hetero) a prezentovanie sexuality a intimity ako normalnej veci (podla mna je to sukromna vec, ktoru si riesi kazdy sam). Preto sa mi nepaci skora sexualna vychova deti atd. Ved si pozri stranku Aliancie za rodinu ked ti to nie je jasne, tam to maju presne napisane.

jana_eyre
2. jan 2015

@katka2365 deti neodsudzuju nic, co im nepodsuvaju dospeli.. pokial dieta vychovas tolerantne ku kazdemu, nebude sa nikomu za nic vysmievat..

takze keby sa vsetci naucili akceptovat ostatnych a viedli by k tomu aj svoje deti, tak by nikomu nevadilo, ci ma niekto dvoch otcov, dve matky, alebo mamu a otca.. pokial je clovek zdravy a normalne zmyslajuci jedinec, ma pravo byt rodicom a je uplne jedno, ci ma homosexualnu, heterosexualnu, ci bisexualnu orientaciu..

matax
2. jan 2015

@slimstar ano a deti vhodne do nahradnej rodinnej staristlivosti su deti, ktore nemaju rodinu..bud pravne alebo ju naozaj nemaju..ine deti si nemoze ani heterosexualny par osvojit/prijat

kikina84
2. jan 2015

Nie